Şimdi Ara

## 149$'lık Ağ Kartı KillerNIC Avrupa'ya Geliyor ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
2.278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  ## 149$'lık Ağ Kartı KillerNIC Avrupa'ya Geliyor ##


    Donanım Haber forumlarımızın müdavimleri ve haberlerimizi takip eden okuyucularımız KillerNIC markasına pekte yabancı sayılmazlar. Zira firmanın başta online oyunlar olmak üzere ağ operasyonlarına yönelik olarak hazırladığı kendi özel işlemcisi ve belleği olan 149$'lık özel ağ kartı Avrupa pazarına girmeye hazırlanıyor.

    Gelin şimdi daha önce verdiğimiz haberler doğrultusunda kartın özelliklerini birlikte hatırlayalım,

    "KillerNIC M1'in temel özelliklerine baktığımızda, ilk dikkat çeken noktaları, kendine ait bir (NPU) işlemcisi olması ve yerleşik 64 MB PC2100 DDR belleğe sahip olması. Network Processors Unit (NPU) adı verilen 400 Mhz'de çalışan 32-bit'lik işlemci ile kart, oyun sırasında bilgisayarın merkezi işlem birimi olan CPU'nun üzerindeki online bağlantı ve uygulamaların bindirdiği yükü kendi üzerine alarak, işlemcinin tamamen oyuna odaklanmasını sağlayabiliyor. Kartın işlemcisi üzerinde ayrıca her türlü ısınma sorununu engellemek için magnezyumdan yapılmış bir soğutucu da yerleştirilmiş. KillerNIC işlevlerini yerini getirmek için herhangi bir özel oyuna ihtiyaç duymuyor aksine online oyunların hepsinde kullanılabiliyor. Yüksek hızlı bağlantılar için hazırlanan kart, dial-up bağlantılarında işe yaramıyor. FNA (Flexible Network Architecture ) adı verilen teknoloji sayesinde, programcılar KillerNIC'in NPU'suna özel, online oyunlar için araç ve uygulamalar yazıp tasarlayabiliyorlar. Kart'ın temel özelliği tabii ki ping değerlerini en düşük seviyelere çekmek. KilllerNIC ayrıca VOiP uygulamlarında da performansı oldukça yükseltebiliyor.

    Yukarıdaki özellikleri ile dikkat çeken KillerNIC M1, özelliklerine paralel olarak yüksek bir fiyat etiketi ile geliyordu ve kart yaklaşık olarak 279$ civarı fiyat etiketi kullanıcılara sunuluyordu. Özellikleri ne olursa olsun aşırı yüksek bir fiyat ile sunulan KillerNIC M1'in fiyat dezavantajını gören Bigfoot Networks firması, KillerNIC M1'e nazaran daha ekonomik bir fiyata sunulacak olan yeni kartı Killer K1 bazı teknik noktalarda abisi KillerNIC M1'den ayrılıyor. Zira ilk dikkat çeken nokta, Killer K1'in sahip olduğu özel network işlemcisinin (NPU) saat hızı 333MHz olarak belirlenmiş. Bu değer M1 modelinde ise 400MHz. Bellek konusunda iki model arasında herhangi bir fark bulunmuyor. K1 modelinde de M1'de olduğu gibi 64 MB PC2100 DDR bellek geliyor. Önemli farklılıklardan biri de soğutma ünitesinde yatıyor. Çünkü M1 modelinde kullanılan magnezyumdan imal edilmiş K logolu dev ısı dağıtıcı malesef K1 modelinde kullanılmıyor. Yine yeni model Killer K1'in maliyetlerini düşürebilmek için firma daha çok programcıları hedef alan ve FNA (Flexible Network Architecture ) adı verilen teknoloji ile KillerNIC'in NPU'suna özel olarak, online oyunlar için araç ve uygulamalar yazıp tasarlanabilen desteği M1 modeline nazaran K1 modeli ile kullanıcılara sunmuyor.

    KillerNIC M1 modelinin kullandığı bazı kendine özgü teknolojileri ki bunlar arasında ağ ortamınızı yapılandırarak online oyunlarda en düşük ping değerlerini elde etmenizi sağlayan UltimatePing Teknolojisi yine MaxFPS adı verilen teknoloji ile KillerNIC üzerindeki NPU, CPU üzerindeki yükü alarak işlemcinin daha çok oyun ile ilgilenmesini dolayısıyla oyuncuların en yüksek FPS değerlerini almasını sağayan teknolojiler başta olmak üzere diğer teknolojilere Killer K1 modeli de sahip. Zaten Bigfoot Networks firmasının kurucusu ve tepe yöneticisi olan Harlan Beverly yaptığı açıklamada, nispeten uygun fiyatlı yeni ağ kartları Killer K1'in genel performansı itibariyle üst model olan abisi KillerNIC M1'den hiçbir farkının olmadığını ve oyuncuların bu kartı başta World of Warcraft ve Battlefield 2 olmak üzere tüm popüler online oyunlar ile kullanabileceklerini ifade ediyor. Ayrıca kullanıcılar isterlerse K1 modelinin üzerine 30$ daha ekleyerek K1 modelinde olmayan FNApps desteğine de sahip olabilirler. Üretici firma bu güncelleme işlemini kullanıcılara zaman bağımsız olarak sunabilmekte.

    Teknik Özellikler;
    - 10/100/1000 Hızlı ethernet kontrolcü
    - 333Mhz özel ağ işlemcisi
    - 64MB DDR PC2100 entegre bellek
    - IEEE uyumluluğu: 802.3, 802.3u, 802.3x, 802.3z
    - Bant genişliği: 32-bit PCI
    - Veri transfer modu: Bus-master DMA

    Genel Özellikler;
    - Konnektör: RJ-45
    - Port: USB2.0
    - İşletim Sistemi,: Windows XP, Windows Vista
    - Tipik güç tüketimi: 5-10W"

    Bu özel ağ kartının yapımcı firması Bigfoot Networks'ün kurucu ve tepe yöneticisi olan Harlan Beverly yaptığı açıklamasında Avrupa pazarına giriş yapmak için büyük heyecan duyduklarını ve Killer NIC'in Avrupa'da ciddi başarı yakalayacağına inandıklarını belirtti.

    Amerika pazarında 149$'lık fiyat etiketi ile satılan modeli de olan Killer NIC'in Avrupa pazarına nasıl bir fiyat stratejisi ile gireceği şimdilik meçhul.

    Evet şimdi sıra sizde, özel bir ağ kartına 149$ vermeyi göze alır mısnız ?







  • Boş şeylere para harcamak isteyenler için birebir.Fizik kartı olayının dahada gereksizi.
  • bu kartın bizim gibi interneti 1mbitlere sürünenlere yapacağı fayda ne kadardır, değermi ki?

    Artı olarak bu 149$ lık ücret işlemci gücünü yada ram'i artırmak için kullanılsa daha verimli olmazmı? İyi özellikli bir bilgisayar online oyunda bu karta ihtiyaç duyarmı?

    Online oyunlar konusunda bilgim olmadığından soruyorum aslında bunları? Malum Age of Conan geliyor :D
  • şimdi basit bir hesapla mevcut bağlantı hızımıza bu kartın yapacağı (belki de yapamayacağı) etkiyi beklemektense 149 USD*1.18 KDV*1.3 YTL=228 YTL ye ne yapabiliriz ona bakalım. aylık bazda: (1024/256 4gb en düşük tarife seçeneğimiz varsa)

    1024/256 4gb sınırlı'dan ---------> 1024/256 sınırsız tarifesine geçebilir yada 2048/512 6gb limitli alabiliriz

    çünkü telekomun müthiş hizmet altyapısı bu tip aletleri sapıttırabilir, tanımayabilir ve hatta hizmet bile vermeyebliir.... e sizde telekom adsl'nin eşsiz teknik destek servisine "KILLERNIC K1" kartım var ama bağlantım yok derseniz "o ne ola ki?" gibi bir cevapla sinirden düşüp bayılabilirsiniz... neme lazım yükseltin tarifeyi uğraşmayın bööle işlerle.


    ağlanacak halimiz de kalmadı ki gülelim !



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bravoecho -- 16 Ağustos 2007; 9:56:56 >




  • bence haber niteliği dahi taşımıyor.
  • 1. işlemcisi oc oluyor mu alan adam belki 400 mhz ye getirir
    bu paraya ağ kartı almak savurganlığın alası olur bence onboard gayet işimi görüryor ki çoğu kişide aynı durumda oyuncular için adı altında çok fazla ürün çıkmaya başladı neymiş efendim kendi işlemcisi varmış işlemci yükünü hafifletiy bundan işlemci yükünü hafifletiyo daha iyi ses veriyo 130 dolara ses kartı al sen oyuncusun 8800gtx den aşağısı seni kurtarmaz işlemcini q6600 al oyuncu adamın kasası böyle olur şöyle aşırı sapıttı üreticiler
  • Network yönetimini işletim sistemi üzernden alıp kendi işliyorsa güzel birşey.

    Ama oyunlarda yüksek ping ulaşmak daha çok ttnetilealakalı değil mi?

    Hatta oyunun serverı da buna dahil.Ufacık kart pinglerde süper fark yaratacaksa alınabilir sıkı online oyun oynayanlar için. Kısacası ben bu karta para vermem.
  • Türkiye piyasasında sadece deneyselciler ve ekstremistlerin para veripte alabileceği bir ürün.

    Logitechin o 400dolarlık bilgisayar direksiyonuna para veririm de yine bu karta 150dolar artı kdv vermem.

    Yani gereksizlikse gereksizlik ama bu kadarınada doğrusu.
  • bence online oyun turnuvası ve o turnuvaların manyakları için bire bir bikart



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JrMaster -- 16 Ağustos 2007; 12:13:49 >
  • anakart yada işlemci almayı tercih ederim
  • oyun oynayan varsa agda cok ıı bılecektır bu kartın cok ıse yaradıgını.normal bır anakartta ag cıkısı ıle bu kartta kı ag cıkısı bır degıl.nette oynanan oyunlarla normal bılgıayrda oynanan oyunlar bır degıl arkadaslar.bir degıl derken hız farkı var oyun farkı degıl.orda hızla normal anakarttan cıkan agın hızı bır degıl.ole olsaydı.anakartların fıyatı dahada yukske olurdu.standart anakart 100$ derken anakarta ses donanımı eklesek dts oc ozellıklerı slı destegı falan fılan ekleyınce oluyor anakart 250-300$ e bıde bunu eklersenız olur sıze 400-450$ lık anakart.bılgılendırmek ısterım sızı.ses donanımı ıı olan bır anakart bıle ses kartalrını gecemez.gecse ses kartı satılmazdı ayrı olarak
  • Bu kart ancak OC ile daha yüksek bağlantı hızı sağlarsa bir işe yarar. Yoksa, yok üzerinde 400 mhz işlemci, şu kadar mb ram varmış hikaye. Hele birden fazla çekirdeklerin standart olduğu günümüzde "işlemcinin üzerindeki yükü alma" hadisesi sanırım kullanıcıların üzerindeki para yükünü alma olayını kapatmak için uydurulmuş bir slogan olsa gerek.
  • Bu adamlar herhalde bizden daha ne kadar para aşırabilirler bütün gün oturup onu düşünüyorlar..Yakında oyunlar için özel masa çıkarsa şaşırmam..Hatta hatta oyunlar için özel elbise falan giydiğiniz zaman terlemiyorsunuz ağzınıza pipetle su veya klavyeden komuta edilen bir tuş sayesinde meyve suyu veya bilumum içecek gelebiliyor falan..Saçmalık yaa...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kont_andre

    Boş şeylere para harcamak isteyenler için birebir.Fizik kartı olayının dahada gereksizi.

  • Bu alete bukadar para verilmez anca büyük server larda kullanılabilir
  • şu anki anakartların çoğunda zaten bu ethernet kartına gerek bırakmayacak özellikte portlar mevcut...bu kartlar parası ve portu çok olan profesyonel oyuncuların almayı düşünebileceği bir şey...
  • CS manyakları alabilir bu kartı, adamlar düzgün oynuyum diye klavyesinden tut mousa pad'ine bile 60'ar YTL veriorlar..
  • yaw neye yarıyor bununla yapabileceklerimi bunsuz rahatlıkla yapıyorum valla hiç gerek yok ben oparaya ne işlemci alırım baksanıza sistemime
  • Arkadaşlar mantık yürütceğinize açında biraz araştırın ethernet adapter ne imiş ethernet kart ne imiş bi bakın. Adamların beyninde bi arıza yokturki 10 tl e alabilceğin bişeyi 200 tl e satsınlar.. üzerinde işlemci ve ram ne iş yapar bunun size ne gibi getirisi olur bi okuyun bakalım. pcnin işlemcisine ram ine yada kullandığın internetin paketini değiştirmen senin upload çıkışını değiştiricekmi bi bakın bakalım da sonra ona göre gereksiz para diye yorum yapın..
  • belki oyun serverları falan kullanır? ama normal ev kullanıcısı için gereksiz gibi.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.