Şimdi Ara

Rakamların Dansı ( ilginç bir Soru HERKES içeri )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir sayı düşünelim , solda ilk rakamı sayıdaki 0'ların adedini , ikinci rakam 1'lerin adedini , üçüncü rakam 2'lerin adedini ... gösteriyor. Bu şartı sağlayan 10 basamaklı sayı nasıl yazılır?

( Örnek : Sayı dört basamaklı ise ; 2100 ya da 1210. beş basamaklı ise ; 21200 )

Bu şartı sağlayan 10 basamaklı sayı nasıl yazılır?

Bakalım kim doğru cevaplıyacak

• Yukarı
  • 8000000000

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adsızhesap2 -- 15 Ağustos 2007; 18:40:48 >
  • 9000000000

budur
  • quote:

Orjinalden alıntı: diabolik191

9000000000

budur

helal
  • quote:

Orjinalden alıntı: diabolik191

9000000000

budur

• yeni konu açmadan bi soru da ben sorayım

bir babanın 17 tane devesi varmış. ölmeden önce 3 çocuğuna vasiyet etmiş. 1. sine sana develerimin yarısını, 2. sine sana 1/9 unu, diğerine de 1/3 ünü bırakıyorum demiş. baba ölünce bu 3 kardeş kavgaya tutuşmuşlar. bi türlü bölüşememişler develeri. en sonunda çölden geçen bir kervancı onları görmüş ve bu develeri öyle bir bölüştürmüş ki hiç bir kardeş itiraz edememiş. sizce bu nasıl olmuştur?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: NoWeDoR

8000000000

amacın ne ? senden kopya çektiğimin düşünülmesi mi ? editlemeden öcne bunla alaksız bir cevabın vardı
     Rakamların Dansı ( ilginç bir Soru HERKES içeri )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lownage -- 15 Ağustos 2007; 18:56:49 >
  • deveyi 3 e kesmiş
    quote:

Orjinalden alıntı: ZorTLaK

yeni konu açmadan bi soru da ben sorayım

bir babanın 17 tane devesi varmış. ölmeden önce 3 çocuğuna vasiyet etmiş. 1. sine sana develerimin yarısını, 2. sine sana 1/9 unu, diğerine de 1/3 ünü bırakıyorum demiş. baba ölünce bu 3 kardeş kavgaya tutuşmuşlar. bi türlü bölüşememişler develeri. en sonunda çölden geçen bir kervancı onları görmüş ve bu develeri öyle bir bölüştürmüş ki hiç bir kardeş itiraz edememiş. sizce bu nasıl olmuştur?

• quote:

kendi kervanından 1 deve vermiş 1. sine 9 tane 2. sine 2 tane 3. süne 6 tane düşmüş

doğru mu ?

• quote:

17 devenin 2sini kervancı satın almış ve parayı 3e bölmüş kalan 15 deveyide 3 kardeşe eşit şekilde dağıtmış (onlar ermiş muradına biz çıkalım kerevetine öyle bişey işte)

• darendeli sen yazdıktan sonra aklıma geldi

kendi kervanından 1 deve SATMIŞ onlara parayıda çocuklar 3 eşit parça halinde ödemişler
    1. si 9 tane
    2.si 2 tane
    3. sü 6 tane
  • diaboliğin dediği doğru ama o zaman da bi deve fazla kalıyor

ilk başta kendi kervanından bi deve vermiş.. 1. sine 9 tane 2. sine 2 tane 3. süne 6 tane düşmüş. fazla kalan bir deveyi de geri almış. böylece hiç kimse zarar görmeden itirazda edemeden paylaştırmış.

ikinci soru burada ki hata nedir
  • kervancı çölden geçiyor fakat bunlar çölde mi kavga ediyor ?

doğru mu ?
  • quote:

diaboliğin dediği doğru ama o zaman da bi deve fazla kalıyor

ilk başta kendi kervanından bi deve vermiş.. 1. sine 9 tane 2. sine 2 tane 3. süne 6 tane düşmüş. fazla kalan bir deveyi de geri almış. böylece hiç kimse zarar görmeden itirazda edemeden paylaştırmış.

toplam 17 deve var yani kervancı deve satın alamaz

• 0000000009 biliyorum 10 basamaklı değil ama 9000000000 ynlış bence 1 ler basamağındaki sayı 0 sayısını gösteriyor ama orada 9 sıfır var fakat 0 yazmışsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RISC64 -- 15 Ağustos 2007; 19:56:50 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: blackros

quote:

diaboliğin dediği doğru ama o zaman da bi deve fazla kalıyor

toplam 17 deve var yani kervancı deve satın alamaz

dikakt edersen satın almadan önce 1 tane satıyor toplam 18 oluyor paylaştırdıktan sorna 1 taneyi tekrar alıyor

• Kervancı geçici olarak kendi devesini onların develerine katmıştır. Buna göre;
    Birinci oğul, develerin 1/2’sini yani 9′unu;
    İkinci oğul, develerin 1/3′ünü yani 6’sını;
    Üçüncü oğul, develerin 1/9′unu yani 2’sini almıştır.
    Böylece toplam 17 etmiş ve yaşlı adam devesini alıp yoluna devam etmiştir…
  • Şimdiye kadar yazılan cevaplar yanlış.

Mesela dibalolik91 arkadaşımızın yazdığı ;
    9000000000

1. basamak 9 tane sıfır olduğu gösterior ama , son basamakta kaç tane 9 olduğunu göstermesi gerekir
    Ama resimde 0 konulmuş.
  • up
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.