Şimdi Ara

PSP de sınırlama, 300 Blu-ray satışları, Nokia pillerde sorun, Samsung yakıt hücreli dizüstü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.739
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Versiyon 3.5 ile zincirlerini kıran ve işlemci hızı 333MHz'e çıkarılan Sony Playstation Portable, arttırılan saat hızlarının dezavantajını yaşıyor. Oyun üreticilerinin karşılaştığı yeni sorun, işlemcinin 333MHz'de çalıştığında PSP'nin kablosuz ağ özelliğinin devre dışı kalması. Oyun üreticilerin verdiği bilgiye göre, güncel SDK(software development kit = yazılım geliştirme aracı) ile ağ üzerinden oyun oynayabilmek sadece işlemci 222 MHz'de çalıştığında mümkün.

    Durum böyle olunca da, PSP oyun geliştiricileri bir nevi ortada kalmış oluyor. Ya yaptıkları oyunlar PSP'nin gücünden faydalanıp, multiplayer bölümünden feragat edecek, ya da 222MHzde çalışıp kablosuz ağ özelliğinden yararlanacak. Oyunu tek kişilik ve çok kişilik modlarının ayrı ayrı dizayn edilmesi de firmalara oldukça yük getirecek bir şey. Şu anda Sony'nin neden böyle bir sınırlama koyduğunu bilmesek de, tahmin etmek zor değil. Artan işlemci hızı ile beraber kablosuz ağın da açık olması PSP'nin pil ömrünü kabul edilemeyecek bir şekilde düşürdüğünü söyleyebiliriz.

    Sayfanın Linki: http://www.dailytech.com/PSP+Strictly+Offline+When+Running+at+333MHz/article8423.htm

    Blu-ray ve HD DVD arasındaki savaş son sürat devam ederken, Blu-ray'den beklenmedik bir atak geldi. Warner'dan yapılan açıklamaya göre, 300 filminin Blu-ray versiyonu, HD DVD versiyonundan neredeyse 2 kat daha fazla satmış durumda. Ayrıca yapılan bir diğer açıklamada da, 300 filminin, 31 temmuzdan beri 250.000'den fazla Blu-ray ve HD DVD versiyonunun sattığını ve bu verilerle filmin şu ana kadar en hızlı ve en fazla satan yüksek çözünürlüklü film olduğu da belirtildi. 300 Filminin HD DVDersiyonunun, Blu-ray versiyonundan daha fazla içeriğe sahip olmasına rağmen Blu-ray'in satışlarının 2 kat fazla oluşu da bir diğer merak konusu.

    Sayfanın Linki:http://www.dailytech.com/300+Sells+More+on+Bluray+Disc+Than+HD+DVD+/article8398.htm

    Cep telefonu devi Nokia'nın da başı piller ile dertte. Matsushita tarafından 2005 aralık-2006 kasım tarihlerinde üretilen BL-5C kodlu cep telefonu pillerinin şarj sırasında kısa devre yapma tehlikesine sahip olduğunu açıkladı. Şu ana kadar şikayetci olan 100 kişinin hepsinin, şarj sırasında telefonlarının aşırı ısındığını belirtti. BL-5C kodlu pillerin yaklaşık 46 milyon telefonda kullanıldığını ve, bütün pillerin üstünde Nokia BL-5C yazdığından, kullanıcıların sahip olduğu pillerinin sorunlu olup olduğunu anlayamayacağı, bu yüzden, şarj sırasında pili aşırı ısınan Nokia cep telefonu sahiplerinin firma ile temasa geçmelerinin gerektiği söylendi. Eğer pilinizde problem varsa, Nokia ücretsiz değişim yaparak size problemsiz pil vermekte.

    Güncelleme: Pilinizin sorunlu olup olmadığını bu linkten kontrol edebilirsiniz. Orjinal pillerde bile bu tarz sorunların oluşabildiğini düşünürsek, sağlığınız ve güvenliğiniz için cep telefonlarınızda mutlaka orjinal pil kullanın.

    Sayfanın Linki: http://www.tgdaily.com/content/view/33373/118/

    Yakıt hücresi teknolojisi üzerinde çalışan firmalardan biri olan Samsung, geliştirdiği yakıt hücre pilini sergilemeye başladı. Resimlerde de görüldüğü gibi, yeni yakıt hücresi, ilk versiyonuna göre oldukça küçülmüş.Ufaltılmış yakıt hücre pilinin küçülen boyutlarına rağmen, ilk versiyonu gibi 650Wh/L enerji yoğunluğna ve toplam 1,200Wh enerji kapasitesine sahip olduğu belirtilmiş. Bu yeni pil de, Q35 ultra-taşınabilir dizüstü bilgisayarını günde 8 saat'den 1 ay boyunca çalıştırabildiği belirtilmiş. Ayrıca firmadan gelen bilgilere göre, yakıt hücresi sisteminin ses seviyesini de oldukça aztıldığı, ve günümüz dizüstülerle kıyaslanabilir bir hale geldiği yönünde.

    Sayfanın Linki: http://www.dailytech.com/New+Samsung+Fuel+Cell+Dock+Powers+Laptop+for+a+Full+Month/article5487.htm








  • Nokia devliğini gösterip müşteri memnuniyetine öncem veriyor microsoft gibi dönek değil ;)

    Sony ayıp etmiş yapacaksan adam gibi yap değil mi?

    Samsung a da ayriyetten teşekkür etmek leazım 8 saat çarpı 30 gün vay be! Ayriyetten de çok büyük bişey değil yani. Acaba fiyatları ne kadar?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DraGonS -- 15 Ağustos 2007; 17:33:46 >
  • samsung gene iyi iş çıkartmış yakıt hücresi + lityum iyon pil desteği olsa çok daha manyak olurdu kısa mesafede pille uzun seyahatlerde de yakıt hüçresi ile her hürlü çalıştırırdık donanim haber devam kolay gelsin
  • Pilin boyutu büyük şimdilik. Şık da durmuyor ama şahsen ben 1 ay seyahatlerde vs kullanacak olsam adaptör yerine bu pili taşımayı yeğlerim. Ne de olsa laptopu çantasında taşıyacağım Ha adaptör ha bu yalıt hücresi.
  • Vay be günde 8 saatten 30 gün toplam 240 saat!

    Teknoloji sıçramasına bak.2-3 saatlerden 240 saate.İnanılır gibi değil.
  • samsungun urunu sureklı calısınca 240 saat calısamıyor galıba dınlene dınlene calısması gerekıyor
  • Yukarıdaki nokia pil verilerine dayanarak pilini değiştirmeyi düşünen var mı? ve nasıl yapılacağı hakkında bilgisi olan?
  • piller bitince gene şarj mı ediyoruz yoksa kullan at gibisinden bi pilmi bu yakıt hücresi
  • Nokia Turkiye'ye arayip Sormak lazim durumu tahminim benim ayni sorunum var, bayagi isiniyor arka kapaktan rahatca hissedilir derecede... Nokia'a bu sorunu yakistiramadim :)
  • Şu sayfadan kontrol edilebiliyor:

    http://www.nokia.com/batteryreplacement/en/
  • sony ağ bağlantısı ve performans dengesizliği sorununu bir an önce çözmeli...

    NOKIAda böyle bir şey olmasını beklemezdim ama olmuş işte...gene de NOKIA ne yapması gerektiğini iyi biliyor...

    300 filminin blue ray versiyonunun daha çok satılmasının nedeni çok büyük ihtimalle playstation 3 ün blue-ray okuyabilmesi ve xbox 360 a USB üzerinden bağlanan ve 199$ gibi bir seviyeden satılan blue-ray sürücüsüne sahip olmaları gösterilebilir...

    SAMSUNG gün geçtikçe kalisetsini gösteren ürünlerin çıtasını yükseltmeye devam ediyor...bu pil saha çalışmalarında kullanılan laptoplar için birebir olup pek ev kullanıcısına hitap etmese de bu durum pil süresini kısaltıp güç arttırılımına giderek normal li on pillerde çalışamayacak konfigürasyonları taşınabilir hale getirilmesinde kullanılabilir...




  • Sorun Nikoa da ddeğil dünyanın en büyük ve en iyi pillerini üreten Matsushita da Sony bile pilleririni bu adamlardan alıyor
  • Arkadaşım hangi siteden bilgi almışsanız yanlış bilgi bunlar



    Psp min hızını 333Mhz de ve ben multiplayer üzerinden ağ yoluyla ister arkadaşımla ister web üzerinde biriyle oynayabiliyorum Ör:MotoGP
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.