arakdaşlar yukarıdaki gibi sata driver içeren XP cd si hazırlayıp kurulumu başlatıyorum. Daha sonra XP cd si dosyaları hdd ye kopyalayıp restart edeyimmi diyor. restart edince " error loading...." diyor ve kuruluma devam etmiyor.. win zp cd ile recovry mode fixmbr da yaptım.. acaba ne olabilir.. çözemedim gitti. (notebook: asus f3sc 200DR)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bdx -- 1 Ekim 2007; 0:46:53 >
Asus F3E serisi için nlite ile katılımsız kurulum yaptım satahddyi gösterdim kurulum tamam problemsiz ama daha sonra xpye program kurarken hata verdi başka bir xp cdsini katılımsız kurulum yaptım lan driver sorunu verdi tam bir gündür uğraşıyorum bide teknik servis elemanıyım bu laptoplardan yana şanssızım illa bir problem çıkıyor iki gün uğraştırıyor daha sonra illa yapıyorum işim gereği ama bu laptopların xp driverlerini bulmak sorun...
Dostum harcadığın zaman ve verdiğin emek takdire değer sayende sorunsuz bi şekilde XPye geçiş yaptım şimdilik webcam ve diğer arkadaşlarında yaşadığı splendid problemi haricinde hiç bi sorun yok bu konuda yardımcı olursan çok teşekkür ederim.
Arkadaşlar bu konuyla alakası yok ama açılışta Xp nin hoşgeldiniz yazısı çıktıktan sonra bilgisayarım 4 dk kadar hiç bi işlem yapmıyor modeli f3sc benzer sorun yaşayanlar varmı? ya da bir fikri olan?
sonunda xpyi sorunsuz kurdum xpcdlerinde sorun varmıs yada nlite programı ile yapınca problem çıktı... temizbir xp cdsi ile sorunsuz bir şekilde hallettim...(sata driverinide usb disket sürücüden tanıttım) sonunda.
Açılırken F2 tuşlarına basarak biosa ulaşabilirsin. Linux için linuxla ilgili forumlara bakmanı öneririm. Oralarda benzer modeller için çözümler oluyor. Onları kendine uygularsın
quote:
Orjinalden alıntı: mavi86
merhaba bu kadar asus kullanıcısını görüp de sormamak olmaz heralde :)
asus f3sc180dr kullanıyorum ama açılış ekranında bios a geçiş tuşu görünmüyor. tüm f tuşlarını denemek istemiyorum
bir de burda herkes geçip cd den boot etme olayını yapmş şimdi benim linux için yapmam gerekiyor, bu modele ubuntu kuran var mı aranızda ?
asus fs3c iiçin Anakart Chipseti (Intel PM965 Chipset Utility): Sürücüyü buradan indirebilirsiniz. demişsiniz tıklayınca açılan sayfada driver bölümünde 2 seçenek var hangisini seçmeliyim ikisinide bseçmeliysem kurulum sırası ne olmalı
ve matris storage driverinde aşağıdaki liste geliyor burdan hangilerini seçmem gerekiyor
Intel® 3 Series Chipsets Intel® 5000P Chipset Intel® 5000V Chipset Intel® 5000X Chipset Intel® 945 Express Chipset Family Intel® 955X Express Chipset Intel® 965 Express Chipset Family Intel® 975X Express Chipset Intel® E7230 Chipset Intel® Matrix Storage Manager Intel® Matrix Storage Technology Intel® Viiv™ Processor Technology Mobile Intel® 910GML Express Chipset Mobile Intel® 915 Express Chipset Family Mobile Intel® 945 Express Chipset Family Mobile Intel® 965 Express Chipset Family
teşekkürler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FORADIL -- 11 Ekim 2007; 10:57:07 >
herkes driver larda soru sormuş ama ben daha http://www.****/viewtopic.php?f=24&t=18&p=27#p27 buradaki işlemleri yapamadım ya, sata driver ını masa üstünde atıyorum bir klasöre, xp cdsinin içindekileride xp diye bir kalsör açıp oraya atıyorum, nlite programını kuruyorum adımlar doğru sonuna kadar geliyorum boş cd takıyorum ama olmuyor
Arkadaşlar asus X51R aldım. Asus sitesine baktım Sanırım bu da F3 serisi içinde. XP kurmak için anlattıklarınızı benim laptop için de uygulayabilirmiyim. Selamlar.