Şimdi Ara

Grand C4 Picasso (2007-2013) İlk sürüş izlenimi.. (31. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10.686
Cevap
119
Favori
823.069
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben İzmir de Citroen Bayii Alsancak oto da yaptırdım fiyatı yanılmıyorsam 110 tl idi.
  • quote:

    Lastikler ve aksesuvar konusunda kendi fikrimi söylememe izin verin...

    En doğru ve en güzeli aracınızın fabrikasyon olarak üzerinde gelenlerdir. Buna inanıyor ve hiçbir yerini keyfe keder değiştirmeye teşebbüs etmiyorum.

    Lastikler Picasso'ya biraz kucuk geliyor, gorunum acısından, ama farklı bir ebatta lastik takar mıyım, kesinlikle hayır, bu konuda citroen'in arac icin en uygun lastigi secmis olduguna inanıyorum. Ancak bagaj/cam cıtasında durum degisik, bu parcaların aracın surusune bir zararı/etkisi oldugunu dusunmuyorum, maliyeti dusurmek icin fabrikada takılmayan, sonrasında bayiler ilave kar etsin diye araca konulmayan parcalar bunlar.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sevimlihayalet8

    Arkadaşlar ,
    Tekrar merhaba,
    16 jant yerine 18 jant takarak lastik ebatlarını 215-55-16 yerine 225-40-18 e değiştirirsek,performans ,yol tutuş ve yakıt tüketiminde nasıl bir değişikliğe sebep oluruz.
    bilgisi olan var mı?
    isterseniz aşağıdaki siteden ölçüleri karşılaştırabilirsiniz.
    lastiğin çapı değişmiyor sadece yanak kalınlığı azalıyor.
    http://www.miata.net/garage/tirecalcold.html
    iyi günler...

    Grand C4 Picasso (2007-2013) İlk sürüş izlenimi..



    değerli forumdaşım söyle söyliyeyim bol bol zıplarsın, içerde tıkırtılar artar, konfor azalır, başkada bir halta yaramaz, malesef böyle, hadi almanyada vs. yaşıyor olsak neyse, heryer otoban, veya otoban kalitesinde asfalt, bu arabanın mantığına aykırı, konfor öncelikli aranmalı, yol tutuş değil, hatta lastikleriniz michelin değilse, michelin olanlarla değiştirin bence...




  • Grand C4 Picasso (2007-2013) İlk sürüş izlenimi..


    Bu ölçülerde gördüğüm kadarıyla Jant 18" olsa bile Hızda değişim yok

    Grand C4 Picasso (2007-2013) İlk sürüş izlenimi..


    Bu ölçülerde ise sizinde gördüğünüz gibi aracın gerçek hızı ile sizin gördüğünüz hız %7.6 oranında farklı oluyor. Bu nedenle motor binen yükte filan fark olur mu bilemiyorum.

    Zaten bayilerde orjinal ve tek seçenek olarak 17" jant satıyorlar 18" jant ne kadar uygun olur bir de onu düşünün.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Remlak -- 21 Temmuz 2009; 11:42:23 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: jetranger

    Lastikler ve aksesuvar konusunda kendi fikrimi söylememe izin verin...

    En doğru ve en güzeli aracınızın fabrikasyon olarak üzerinde gelenlerdir. Buna inanıyor ve hiçbir yerini keyfe keder değiştirmeye teşebbüs etmiyorum.


    Sayın Jetranger dediğinize bir ölçüye kadar katılıyor olsamda bazı kısımların daha kullanışlı ve/veya estetik açıdan göze daha hoş gelmesi açısından, araçlarda değişiklik yapılması bence mutlaka gerekiyor. Affınıza sığınarak bir düşüncemi belirteyim; Resimlerinden gördüğüm kadarıyla sizin aracınızın siyah olduğunu biliyorum. Düşünün bagaj kapağına krom bir çıta taktığınızda ne kadar güzel olacak. Tabii bu benim düşüncem siz uygun görmeyebilirsiniz. Üstelik bu değişiklik aracın herhangi bir donanımına en küçük bir etki yapmamaktadır.

    Saygılarımla.




  • quote:

    Resimlerinden gördüğüm kadarıyla sizin aracınızın siyah olduğunu biliyorum. Düşünün bagaj kapağına krom bir çıta taktığınızda ne kadar güzel olacak

    Bulabilsem ben taktırmayı istiyorum ama o bagaj cıtası Citroen bayilerinde yok malesef...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: multimode

    Bulabilsem ben taktırmayı istiyorum ama o bagaj cıtası Citroen bayilerinde yok malesef...



    Hangi ilden yazdığınızı bilmiyorum ama İlinizde yetkili servis varsa onlar istek yapıp yaklaşık bir hafta da getiriyorlar.
  • Nisan'da İzmir Kavuklar'a C4 Grand Picasso (7 kişilik) fiyatını sormaya gitmiştim, hani şu ÖTV netamesinin olduğu zamanlarda; ellerinde araç olmadığını, Mayıs sonunda geleceğini, onlar için de sipariş aldıklarını söylediler.

    Bugün bir daha yolum düştü oraya, gittim baktım, Citroen 'in her aracı var ama G. Picasso yok, 5 kişilik olanından depolarında olduğunu fakat 7 kişiliğin Türkiye'de olmadığını ancak Eylül ayında geleceğini söylediler. Fiyat olarak da; full özellikli bir araç için 52.500 TL fiyat verdiler. (Full deyince, aydınlatma paketinin Türkiye'de rağbet görmediği için artık getirilmediğini de ilave ettiler, nasıl full oluyorsa. ) Eylül'de gelecek araçlar 2010 model olacağı için fiyatın da 2010 model yılına göre olacağını, onların da henüz belli olmadığını söylediler. Kendilerine "neden yok bu araç, Fransa'yla mı sorunlar var" diye sorduğumda, "hayır Fransa'yla sorun yok, araç çabuk satılıyor, o yüzden gelmeden tükeniyor" dediler, ben de yedim tabii.

    Ortalıkta ya gerçekten Grand Picasso yok, peynir ekmek gibi satılıyor ya da başka bir numara var, ben çözemedim.


    -------

    Topic başlığı "Grand C4 Picasso" olarak yazılmış, doğrusu "C4 Grand Picasso" değil mi?




  • Sayın Lukunku Siz bir de Alsancak Oto Gaziemir/İZMİR e bakın. 0 232 252 30 60 dan Pınar Hanımı arayın. Nazmi Bey yönlendirdi beni deyin. Bakalım Fransa masalı anlatacak mı? Ya da Doğrudan 0 212 359 63 63ü arayın bakalım size ne diyecekler.

    Orjinal ismi Grand C4 Picasso http://www.citroen.com.tr/360ext.php?id=28

    Not : 27 Temmuz 2009 yani bu gün Alsancak otoya uğradığımda Siyah Grand C4 Picasso galeride duruyordu.Kavuklar otoda nasıl yalan söylüyorlar anlamıyorum yok Fransadan gelecekmiş yok TRde yokmuş vb. Elimizde yok demeyip ellerinde olan aracı satmak için yapıyorlar bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Remlak -- 27 Temmuz 2009; 13:00:03 >




  • ARKADAŞLAR BENİM SORUM ŞU OLACAK, C4 PİCASSO DA GECE ARAÇ KULLANIRKEN KARŞIDAN GELEN FAR IŞIKLARI SOKAK IŞIKLARI GÖLGELİ GÖRÜNÜYOR MU? GÜNDÜZ BUNA BENZER BİR SORUN YOK, ANCAK ALACAKARANLIK BAŞLANGICINDA ÖZELLİKLE PARLAK KAYNAKLAR, FAR VE SOKAK LAMBALARI YANSIMA YAPIYOR MU? GÖLGE GİBİ, ÇİFT GÖRÜNÜYOR MU? İYİ SÜRÜŞLER.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sweat -- 27 Temmuz 2009; 0:34:58 >
  • evet bu sorunu zaman zaman ben de yaşıyorum
    c4owners.org adresli siteden okuduğum kadarıyla bunun sebebi cama atermik özelliğini veren katman.
    ışık göze belli bir açıyla geldiği zaman camdan ve atermik katmandan ayrı ayrı yansıyor.
    bu durum kişinin boyu, oturma pozisyonu, göze gelen ışığın kaynağının yüksekliği vb kriterlere göre değişebiliyor.
    Yani herkes bu durumun farkına varabilir diye birşey yok.

    bu arada şaka olsun diye değil, ciddi olarak söyleyeceğim. Gözünüzde farkında olamayacağınız kadar küçük bir astigmat bozukluğu da olabilir.
    Kontrol ettirmenizde fayda olabilir.
  • CEVABINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. AMA UZUN YOLDA VEYA YOĞUN TRAFİKTE GÖZÜ YORMUYOR MU?
  • Sayın sweat affınıza sığınarak bir konuya dikkatinizi çekmek istiyorum. Genel olarak forumlarda küçük harflerle yazmamız gerekiyor, büyük harfle yazmak bağırmak olarak algılanıyor. Sanırım dikkatinizden kaçmış. Umarım bundan sonra küçük harflerle yazarsınız.

    Teşekkürler.
  • Kusura bakmayın...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Remlak

    Sayın Lukunku Siz bir de Alsancak Oto Gaziemir/İZMİR e bakın. 0 232 252 30 60 dan Pınar Hanımı arayın. Nazmi Bey yönlendirdi beni deyin. Bakalım Fransa masalı anlatacak mı? Ya da Doğrudan 0 212 359 63 63ü arayın bakalım size ne diyecekler.

    Orjinal ismi Grand C4 Picasso http://www.citroen.com.tr/360ext.php?id=28

    Not : 27 Temmuz 2009 yani bu gün Alsancak otoya uğradığımda Siyah Grand C4 Picasso galeride duruyordu.Kavuklar otoda nasıl yalan söylüyorlar anlamıyorum yok Fransadan gelecekmiş yok TRde yokmuş vb. Elimizde yok demeyip ellerinde olan aracı satmak için yapıyorlar bence.



    Merhaba Nazmi bey;

    Yukardaki mesajı yazdıktan sonra şehir dışına çıkmıştım, Cumartesi gecesi döndüm. O günler içinde herhangi bir girişimim olmadığı için buraya da bir mesaj yazamadım.

    Siz sabah Alsancak Oto'ya uğramışsınız, ben de bugün 13:30'da oradaydım. Sizin de isminizi vererek, Pınar Hanım'la görüştüm. Sizin gördüğünüz aracı ben de gördüm, bir tane 7 kişilik, bir tane de 5 kişilik Picasso vardı ve ikisi de siyahdı. 7 kişilik olan malesef ben gittiğimde satılmıştı.




    Gelelim gerçeklere...

    G. Picasso, şu an itibariyle ne Alsancak Oto'da, ne de Kavuklar'da yok, tarih olarak ikisi de kesin tarih vermiyor, ikisi de gelecek olan araçlar için fiyat bilgisi vermiyor, hatta Pınar hanım (Alsancak Oto) gelecek olan aracın rengi hakkında dahi bilgisi olmadığını söylüyor, Baylas Oto ne gönderirse onu sattıklarını, en son gelen 3-4 aracın gri olduğunu, nedense bunun da siyah olduğunu, sadece müşterilerinin değil, kendilerinin dahi seçme şanslarının olmadığını söyledi. Ağustos ayının sonuna doğru gelebileceğini söyleyerek benim isim ve telefon numaramı aldı.

    Bu durumda; Kavuklar'ın söylemiş olduğu şeyler malesef doğru, sadece "Eylül'den önce gelmez" ifadesini Pınar Hanım doğrulamadı. Doğrulamadı ama, kendisi de gelecek araç için kesin tarih veremedi, "Ağustos içinde gelebilir, ortası da olabilir, sonu da olablir (bence belki Eylül de olabilir bu) belki de Baylas arada arar, "elimizde bir tane araç var, gönderelim mi" derler, biz de eğer hazırda müşterimiz varsa ve plazamız müsaitse isteyebiliriz, geldiği zaman da ben sizi ararım, uygun olursanız alabilirsiniz ya da vazgeçebilirsiniz" dedi. O sizin de gördüğünüz aracı 52.500 TL'ye satmışlar, Kavuklar da aynı fiyatı veriyordu zaten. ÖTV indirimi zamanında 45.000 TL olan bir araç, iyi zam görmüş demek ki. Ayrıca yeni gelecek araçlar 2010 model olduğu için kesinleşmiş fiyat da yok, şu anda söyledikleri fiyatın da garantisi yok bu durumda. Vw bile bangır bangır 2010 fiyatlarının hazır olduğunu hem tv reklamlarında, hem de internet sitelerinde ilan ederken ve de 31 Temmuz'a kadar 2010 modelleri 2009 fiyatlarıyla satacağını çarşaf çarşaf duyururken, 27 Temmuz itibariyle hala 2010 model yılının fiyatlarının belli olmaması, Citroen için gerçekten üzüntü verici bir durum.

    Test için araç var mı diye sordum, çok uzun süre önce 5 kişilik bir tane test araçları olduğunu, Baylas'ın daha sonra araç eksikliği gerekçesiyle aracı geri çektiğini söyledi.

    Bir diğer konu; hidraktif süspansiyonlu ve aydınlatma paketli bir aracı satın almak istediğimizde ne kadar bekleyeceğimizi sordum, geçen sene böyle bir sipariş aldıklarını, müşterilerinin de 3-4 ay kadar beklediğini söyleyerek (akılları sıra, süre uzunluğunu bahane ederek beni korkuttuklarını ve vazgeçirdiklerini sanarak) şu anda böyle bir siparişi alamadıklarını söyledi Pınar Hanım.

    Yani cebinizde paranız olsa bile, G.Picasso bir aracı İzmir şartlarında şu anda satın alamıyorsunuz, diyelim ki araç geldi, bu kez renk ve döşeme rengi yahut başka bir opsiyon seçme hakkınız yok. Hidraktif süspansiyon ve aydınlatma paketi ise, sözkonusu bile değil, ne kadar tutarsa tutsun, ne kadar süre alırsa alsın kesinlikle ve kesinlikle sipariş edemiyorsunuz...

    Ben de yana yakıla G.Picasso alayım dememiştim zaten, şöyle bir inceleyeyim belki beğenirim diye plazaları dolaşıyordum, internetten gördüklerim kadarıyla araca karşı biraz kanım ısınmıştı, sağolsunlar, sayelerinde o ısınma da gitti.

    Velhasıl, Baylas'ın satış stratejisi (en azından G. Picasso için) pek müşteriyi memnun edecek bir tarz oluşturmuyor malesef.




  • Sayın Lukunku üzücü bir durum gerçektende sabah aracın başında bir aile vardı belki onlar almıştır ama yine de citroeni tekrar düşünün derim Bir de İstanbul merkezi arasanız 0 212 359 63 63ü oradan size yakın illerdeki stok durumunu hemen verirler. Fiyat konusu ise maalesef tüm firmalar çok sorunlu. ÖTV indirimi döneminde 48900 e satan da vardı 48500e satan da vardı.

    Yine de herşey gönlünüzce olsun.
  • Arkadaşlar Merhabalar,
    Daha önce tavan perdesinin anahtar üzerinden camlarla birlikte kapatılması hususunda ısrarlı sorularım olmuştu.Konu üzerine servisede gittim. Servise gittiğimde Tavan perdesi kapalıyken resetleme işlemi(düğmeye basılı tutarak) yapıldıktan sonraki 1 - 2 denemede servis elemanıyla birlikte başarılı sonuç aldık.Bende servis elemanları karşısında elektronikten anlamaz modunda "bizim kullanım hatamızmış, aslında çalışıyormuş" modunda ezik bir şekilde ayrıldım .Yalnız servisten geldiğim ilk sefer denememde tekrar aynışeyle karşılaştım.Şimdi zaman zaman kapama işlemini yapmayı başarabilsemde bazen hala kapatmıyor.Bunda benim hatam varmı gerçekten merak ediyorum.Ama yinede sizler içinde bu perde kapama
    olayını detaylı olarak anlatacak varsa değerli yorumlarını merak ediyorum.Çünkü bu olay bende takıntı oldu.Arabayı özellikle camları ve tavan perdesi açık bırakıyorum.Sonra kilitlemeye uzun basınca camlar kapanmasına rağmen tavan perdesi öylece kalıyor.Tabi havalarda sıcak olduğu için hadi tekrar kilidi aç anahtarı kontağa tak tavan perdesini kapat vs.vs. uzayıp gidiyor.Tabi bende kafayı yiyorum.Lütfen yardım ediiinn.
    Kusura bakmayın kendimi kaptırdım.YArdımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.iyi günler.




  • Eğer tavan perdesi hafızasıyla oynamadan tavan perde hafızası kendiliğinden bozulup sadece camlar kapanıyorsa bence tavan perdesinde bir sorun var. Yeniden bulunduğunuz ildeki ya da ilinize yakın başka bir servise uğramanızı öneririm.
  • Selamlar,
    İstanbul ili için "ilgili "servis önerileriniz varmıdır?Küçükçekmecede oturuyorum ama anadolu yakasınada gidebilirim.Arkas otomotiv hakkında fikriniz varmı.Veya maslaktaki servis.
    Bu arada benim uğradığım servis CTR idi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Remlak

    Sayın Lukunku üzücü bir durum gerçektende sabah aracın başında bir aile vardı belki onlar almıştır ama yine de citroeni tekrar düşünün derim Bir de İstanbul merkezi arasanız 0 212 359 63 63ü oradan size yakın illerdeki stok durumunu hemen verirler. Fiyat konusu ise maalesef tüm firmalar çok sorunlu. ÖTV indirimi döneminde 48900 e satan da vardı 48500e satan da vardı.

    Yine de herşey gönlünüzce olsun.



    Teşekkür ederim ilginiz için...

    Belki ithal ürün olmasından kaynaklanıyor gibi gelebilir ama, bence distribütör firmanın mali gücünden kaynaklanıyor gibi sanki. Fransa, konsinye almasını istiyordur fakat o kadar riskin altına da Baylas girmek istemiyor herhalde. Bu durumda marka olarak Citroen'in kendisinin kaybettiğini, Fransa merkezinin görmesi lazım. Peugeot'da bu kadar sorun yok mesela. Ama bu tarz problemler yüzünden ülkemizde çok otomobil firması el değiştirdi. Mesela Mazda'da olduğu gibi...

    Her neyse, o kısımları bizi ilgilendirmiyor. Araçlarınız çok güzel, iyi günlerde kazasız belasız kullanırsınız inşallah. Kimbilir ilerde belki bize de nasip olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lukunku -- 29 Temmuz 2009; 0:26:29 >




  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.