Şimdi Ara

Doğubeyazıt-Iğdır gezimiz...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
816
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1.4 Loganımla, Doğubeyazıt ve Iğdır bölgesine yaptığım yolculuğu tamamladım.

Yola çıkmadan, depoyu tam doldurdum. Depodaki göstergeyi de takip ettim. Kırmızı bölgeyi çok az geçiyordu, asetatlı kalemle işaret koydum.

Yol yapım çalışması olduğu için, hız yapamadım. Zaten sürat yapmayı pek sevmem. Birkaç kez tır solladım, birkaç tır da beni solladı...

Arabada üç kişiydik. Yaklaşık dört saatlik yolda, klima en fazla 45 dakika kapalı kaldı.

Arada şehir merkezine de girdik. Doğubeyazıt içerisinde İshakpaşa sarayını ziyaret için, bi hayli bozuk ve dik yolları, virajlar ve trafik nedeniyle oldukça yavaş çıktık.

Iğdır'dan Doğubeyazıt'a dönerken, yaklaşık 10 km.lik dik bir yol var. Virajlı ve bazı yerlerinde asfaltta delikler ve yamalar oluşmuş. Yokuşu çıkarken de klima açıktı ve genelde dördüncü vitesle tırmandık. Yokuşta iki kez benzine aldım. Klima ve dik yokuşa rağmen, geçişleri hiç hissetmedik. Benzinde kaldığı mesafe, bir km.yi geçmez. Çünkü; çekiş olarak lpg.den farklı bir özellik göremedim.

Depom küçük olduğu ve Lpg. istasyon sayısının az olduğu için, yolda bir kez 10,90 lt. gaz aldım. Çünkü şehir içi yakıt tüketimi (100 km.de 17 lt.), gözümü korkutmuştu.

Dönüşte ise aynı Lpg. istasyonuna (Güvenal gaz), aynı pompaya (genelde tek pompalı buradakiler...), aynı tarafına ve araç sallanmayacak şekilde düz bir konumda çektim. Depoyu yeniden doldurttum. 11,05 lt.de dönüşte aldı. Önceki işaretlediğim çizgiye baktım, hemen hemen aynı yerde sayılırdı. Biraz yanılma payı, biraz hesap düzlemesi, biraz da 1999 Siena 16 16V arkadaşımızdan çekindiğim için, bu rakamı 14,10 lt. olarak kabul ettim. Toplamda; 25 lt. lpg harcamıştım...

Yaptığım toplam km. ise 337 km. oldu...

Yani; 25 litre lpg. ile, 337 km. yol yaptım. 100 km.de yaklaşık 7,4 lt. otogaz kullanmıştım...

Oldukça hesaplı geldi bana...

Ancak asıl gözümü korkutan; şehir içi yakıt tüketimindeki korkunç! rakam. Şehirlerarası tüketimi, oldukça cazip olduğu için, yeni bir ayar yaptırmaya da çekiniyorum. Kit takılalı, 1000 km. olmadı. Takan servis de biraz yol yapsın öyle getirin demişti...

Önümüzdeki hafta, Türkiyeyi bir uçtan, diğer uca katedeceğim. Sadece gidiş için, yaklaşık 1.600 km. yolda direksiyon sallamam gerekecek. O zamanki tecrübelerimi de sizlerle paylaşacağım...

Kazasız günler...

• Hayırlı yolculuklar arkadaşım,
    Kusura bakmayın, ben şunu öğrenmek istedim :

Motorun kilometresi kaç?
    Bir de, benzin tüketimi ile LPG tüketimi "LİTRE OLARAK" aynı mı?
    Yani, bu yolculuğu benzin ile yapmış olsaydınız , 100 km' de ortalama kaç litre benzin tüketirdi? LPG den daha mı az olurdu? Bu konuda fikriniz var mı?
    Teşekkürler.
  • Araç 17 binde...

Sanırım benzini, Lpg.den daha az tüketirdi...

Tahmin ediyorum ki; 6,5 lt. civarında tüketmesi lazımdı...
  • YAZDIKLARINIZDA HAKLISINIZ.BİZİM ARAÇ UZUN YOLDA 130-140 Ykr. YAKARKEN ŞEHİR İÇİ 180-200 Ykr.Yİ BULUYOR.DUR-KALK OLAYLARI GAZI YUTUYOR.HATTA BAZEN BU RAKAMLARIDA GEÇİYOR.
  • quote:

Orjinalden alıntı: giza

YAZDIKLARINIZDA HAKLISINIZ.BİZİM ARAÇ UZUN YOLDA 130-140 Ykr. YAKARKEN ŞEHİR İÇİ 180-200 Ykr.Yİ BULUYOR.DUR-KALK OLAYLARI GAZI YUTUYOR.HATTA BAZEN BU RAKAMLARIDA GEÇİYOR.

Bir diğer konu da; şehirlerin ve dolaşılan semtlerin, trafik açısından farklılık göstermesi...

Bir hafta kadar, Ankara Eryaman'da kalmıştım. 4. Etapta arkadaşımın evi vardı ve her gün birlikte Etlik yönüne gidip geldik.

Şehir içi mi? Evet...

Ama yolun çoğu bölümü, beşinci vites ve 90-100 km. hız yaparak geçiyor.

O zaman benim arabam da (Renault 19) neredeyse uzun yol rakamlarında yakıt tüketiyordu...

Şehir içi ölçümleri görecelidir. Diğer ölçüm sonuçlarına bakarak, aldanmamak gerekir...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.