şu makineyi kampanya ile 1.150 ytl den veriyorlardı, bütçeyi zorlayıp onu aldım. magnezyum-alaşım üzeri kolay çizilmeyen plastik. ( 2 kg ) thinkpad'deki aps benzeri disk koruması. 4 saat pil ömrü, 3 yıl garanti, bir yıl sigorta. forumlarda T60 ayarı bir makine olduğunu söylüyorlar. http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=98&productid=bd70463 ama yalan yok, aklım thinkpad'lerde kaldı :)
klup hayırlı olsun pek sorun yok galiba makinalarda... demekki ii marka seçmışım bir numara akıllı adamım yaa.... hadi güzel günler size bende sorun olmuştu ama kendi bilgisizliğimden xp kuramadım sonra biosa girdim hallettim bu pek sorun sayılmaz ama pek kayda değer sorun olmadığı için eklim dedim cok saolun...
arkadaslar ben bilgisayarima format attim ve recovery olayini yapamiyorum neyse herseyi kurdum simdi ise HD ye baktigimda 4.32 lik bir kisim ayrilmis sekilde duruyor recovery icin teknik servisin ayirdigi bolum yani.ben bu bolumden nasil recovery yapacagim anlamadim.ne yoklemem gerekiyor ne islem yapmam gerekiyor yardim ederseniz sevinirim...
arkadaslar ben bilgisayarima format attim ve recovery olayini yapamiyorum neyse herseyi kurdum simdi ise HD ye baktigimda 4.32 lik bir kisim ayrilmis sekilde duruyor recovery icin teknik servisin ayirdigi bolum yani.ben bu bolumden nasil recovery yapacagim anlamadim.ne yoklemem gerekiyor ne islem yapmam gerekiyor yardim ederseniz sevinirim...
xp kurup recovery partition a dokunmayanlar için gerektiğinde fabrika ayarlarına dönmenin yolu : hiren boot cd gibi boot lu bir cd ile sistemi açıp master boot record (mbr) tools tan active partition ı değiştirerek recovery partition u active yaptığınızda bilgisayar lenovo care tuşu ile açmış gibi açılıyor ve fabrika ayarlarına geri dönebiliyorsunuz..
orjinal vistaya geri dönmek istediğinizde internetten yada başka bir kaynaktan hiren boot cd isosunu edinip bir cd ye yazdırmak..benim kullandığım hiren boot cd 8.9(tr) indirmek istiyenler için link : http://r a p i d s h a r e.com/files/23981351/HirenBootCd8.9.rar.html (boşlıkları kaldırın) şifre: teknomag.com
bilgisayara cd yi taktığınız da cd den mi yoksa hardiskten mi açmak istediğinizi soracak cdden açılışı şeçtiğinizde çıkacak ekrandaki sonraki şeçeneğinden ikinci menüye ulaşarak oradan mbr tools u şeçerek bu menüdeki mbr works 1.07b programını çalıştırdığınızda 6 nolu şeçenekteki active partition dan activ partition u yukardaki tablodada belirtildiği gibi recovery partition a ayarlayacaksınız yani ''0'' ı şececeksiniz.ve işlem tamam bilgisayarı yeniden başlattığınızda kurtarma konsolu ile açılacak ve kullanma kitapçığında belirtilen talimatlarla fabrika ayarlarına dönebilirsiniz..
hirenboot cd ile uğraşmak istemeyenler internetten direk mbr work 1.07b yi indirip 98 cd si ile ms dos kibine geçip bu programı çalıştırmak sureti ilede işlemi yapabilirler.
nasil yani bu programi napicam cy ye yazip yenidenmi baslaticam bilgisayari ozaman cd bana boot menusumu cikaricak???
quote:
Orjinalden alıntı: wall
quote:
Orjinalden alıntı: ferhatdzgn
xp kurup recovery partition a dokunmayanlar için gerektiğinde fabrika ayarlarına dönmenin yolu : hiren boot cd gibi boot lu bir cd ile sistemi açıp master boot record (mbr) tools tan active partition ı değiştirerek recovery partition u active yaptığınızda bilgisayar lenovo care tuşu ile açmış gibi açılıyor ve fabrika ayarlarına geri dönebiliyorsunuz..
Kardeşim hayırlı olsun bende düşünüyorum almayı benim için önemli olan oyun performansı hiç oyun yukledınmı crysis tarzı zorlayıcı oyunlar ? Birde nerden ne kadar'a aldığını söylermisin ?
Diğer Lenovo Y530 kullanıcıları arkadaslar oyun performansı hakkında bılgı verebılırmı ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sonfatih -- 27 Eylül 2008; 15:31:40 >
valla deiklerini yaptım fakat bilgisayar bidaha açılmadı yani normal olarak başlattım eski haline döndürüp ama xp yükleniyor dediği ekranda kaldı bende mecburen birdaha format attım ve yeniden kurdum xp yi yani ve artık o bölümümde yok onuda dediğin işlemleri yaparken kaybettim nasıl oldu bende anlamadım ama artık recovery bölümüm yok anlayacağın gibi.peki ben şimdi bu modelin cd sini biyerden temin edemezmiyim mesela IBM bana bu modelin driver larını vermezmi cd şeklinde yada nerden temin edebilirim???
quote:
Orjinalden alıntı: wall
quote:
Orjinalden alıntı: ferhatdzgn
orjinal vistaya geri dönmek istediğinizde internetten yada başka bir kaynaktan hiren boot cd isosunu edinip bir cd ye yazdırmak..benim kullandığım hiren boot cd 8.9(tr) indirmek istiyenler için link : http://r a p i d s h a r e.com/files/23981351/HirenBootCd8.9.rar.html (boşlıkları kaldırın) şifre: teknomag.com
bilgisayara cd yi taktığınız da cd den mi yoksa hardiskten mi açmak istediğinizi soracak cdden açılışı şeçtiğinizde çıkacak ekrandaki sonraki şeçeneğinden ikinci menüye ulaşarak oradan mbr tools u şeçerek bu menüdeki mbr works 1.07b programını çalıştırdığınızda 6 nolu şeçenekteki active partition dan activ partition u yukardaki tablodada belirtildiği gibi recovery partition a ayarlayacaksınız yani ''0'' ı şececeksiniz.ve işlem tamam bilgisayarı yeniden başlattığınızda kurtarma konsolu ile açılacak ve kullanma kitapçığında belirtilen talimatlarla fabrika ayarlarına dönebilirsiniz..
hirenboot cd ile uğraşmak istemeyenler internetten direk mbr work 1.07b yi indirip 98 cd si ile ms dos kibine geçip bu programı çalıştırmak sureti ilede işlemi yapabilirler.
Bugün bi tane alacaktım 1600 liralık ama ismini ilk defa duyunca biraz kuşkulandım.Özellikleride iyiydi ama parayı babam verince daha sonraki sıkıntılarda "niye hp almadın,ben sana demedimmi hp al diye" lafını duymak istemediğim için vazgeçtim .Neyse seneye öğretmeliğe başlayınca alırım inşallah...