Şimdi Ara

Ekran kartına SETUP yapılarak DirectX 10.1 destekli hale getirilir.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
121
Cevap
0
Favori
5.945
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sevimli hayaleti gözümün önünde madara ettiler

Cumartesi günü amcaoğluna bilgisayar almak için Bakırköy'e gittik. Kendisi bilgisayardan anlamıyor gösterişli bilgisayarlara aldanıyor. Bunu da itiraf ediyor. Kendisini daha önce uyardığım için kandırılmamak için benden yardım istedi. Fakat yine de içi rahat etsin diye Casper bilgisayara da girip soralım dedim. Hayatımda ilk defa Casper bilgisayardan içeri girdim.
    Broşürden almak istediğimize yakın hazır konfigürasyon vardı. Ama ekran kartı hoşuma gitmedi.

ATi 1950 PRO kaç bit?

Satıcıya sordum:

- Bu konfigürasyondaki ATI x1550 ekran kartı kaç bit?
    - 128 bit.
    - Çocuklar oyun oynayacak. Bu ekran kartı oyunlar için yetersiz kalır. Ben 256 bit ekran kartı istiyorum.
    - 320 bit 8800GTS var. 500, 600 lira alacak mısın!?
    - Ben DirectX 10 ekran kartı almayacağım. DirectX 9 destekleyen 256 bit hesaplı ekran kartları var. Onlardan istiyorum.
    - Neymiş onlar??
    - ATI 1950Pro var mesela, nVIDIA 7900GT var.
    - Bi kere 1950Pro 256 bit değil, 128 bit.
    - Yapma ya, 7900GT peki?
    - O da 128 bit.

Feleğimi şaşırdım. Satıcının sözleri sert ve kararlı. İnanmaya mecbursun der gibi... Bilgisayardan anlamayan biri kesin itaat eder. Bende ise kızılcık sopasıyla dövme isteği uyandırdı İşin ilginci aynı ekran kartı Quad Core işlemci olan kofigürasyonda da vardı. Yuh artık! İçimden la havle çektim. Hayırlı işler deyip çıktık.

Ebu Ziya Caddesine gittik. Yürürken birisi bilgisayar kursu, cart curt sertifikası tanıtımı yapan bir el ilanı verdi. Ben Bakırköy'ü fazla bilmediğim için "buralarda bilgisayarcı var mı" diye sorma gafletinde bulundum. "Benimle gelin" dedi. Takip ettik. Bizi bir başka Casper bayisine götürdü.
    İçimden la havle çekerek girdim. Biraz önceki olayın şokunu üzerimden hala atamamıştım.

Ekran kartına SETUP yapılarak DirectX 10.1 destekler hale getirilir

Bizi getiren çocuk, birisine bir şeyler söyledi, o başkasına bir şeyler söyledi. Nihayet birisini çağırdılar.
    Ben bodoslamadan daldım:
    - ATI 1950 pro 128 bit mi 256 bit mi? (Eğer 128 bit derse hemen kalkıp gideceğim.)
    - Bilgisayardan bakalım kaç bitlik olduğuna... 8600GT var hem de hesaplı ister misiniz?
    - Ben DirectX 10 ekran kartı almak istemiyorum.
    - Neden?
    - DirectX 10.1 çıkacak ve DirectX 10 ekran kartları desteklemeyecek.
    - Bir SETUP yaparız destekler hale gelir.
    - Öyleyse DirectX 9 ekran kartlarına da bir SETUP yapın, onlar da destekler hale gelsin!!!
    - ....

Sus pus oldu. Nutku tutuldu. Bu kişi gitti. Bir başkasını getirdiler. Makamına geldi oturdu. Bizi nazik karşıladı. Limonata ikram etti. Nezaket ve ikram güzel ama bu şekilde bizi almaya ikna edemeyeceğini belirttim.

- Estağfurullah. İçinize sinmezse tabiki almazsınız. Bizim anlayışımıza göre müşterinin içine sinmesi gerekir. Biraz önce şu beye Casper notbuk sattık. Siz de notbuk düşünür müsünüz?

(Gösterdiği kişi aldığı notebook bilgisayarı kontrol ediyor.)

- Hayır düşünmüyoruz.
    - Neden?
    - Bilgisayarla gezmeye, yanımızda bulundurmaya ihtiyacımız yok. Çocuklar oyun oynayacak, internete girecek, ödevlerini yazacaklar.
    - Peki. Masaüstü bilgisayar olacak. Oyun bilgisayarı biliyorsunuz güçlü sistem ister. Fiyat olarak ne kadar düşünüyorsunuz?
    - 1500 lira civarı.
    - Anladım. Parçaları beraber kararlaştıralım. Siz de monitöre bakabilirsiniz.
    (Monitöre bakarak listeden bileşenleri seçiyoruz.)

PCI Express eski teknolojidir, AGP yeni nesil ekran kartlarıdır

İşlemci şu olsun, anakart bu olsun, RAM bu olsun derken yine geldik ekran kartına. Zurnanın zırt dediği yer yine burası işte. Anakart PCI Express ekran kartı destekliyor. Bu kardeş bize 8x AGP ekran kartı satmaya uğraşıyor.

- Kardeş anakart PCI Express, sen AGP ekran kartı seçtin. Bu ekran kartı bu anakarta uymaz.
    - Niye?
    - AGP ekran kartı PCI Express slota nasıl uysun?
    - Anakart, yeni çıkan anakartlardan uyar.
    - Anakartı da AGP mi vereceksin?
    - Evet.
    - Ben AGP anakart almam.
    - Niye?
    - AGP eski teknoloji niye alayım.
    - Eski olanlar VGA. Yeni olanlar AGP.
    - PCI Express ne peki?
    - O da VGA.
    - Sen bunları ciddi mi söylüyorsun.
    - Evet.
    - VGA ne demek?
    - Video Graphics Adapter.
    - "VGA, Video Graphics Adapter demektir" diyorsun ve buna "eski" diyorsun.
    - Evet.
    - Ben kalkayım. Sizin işiniz gücünüz vardır. Sizi hiiiç meşgul etmeyeyim.
    - Niye meşgul edeceksiniz ki? Bizim işimiz sizinle ilgilenmek.

Ben hemen ayağa kalktım. Hemen ayağa kalkınca üç beş kişi başıma toplandı. Bu arada amcaoğlu tuvalete gitmişti. O da geldi. O da şaşırmış vaziyette bana bakıyordu. Hepsi de aynı şeyi merak ediyordu. Birisi sordu:

- Ne oldu? Niye hemen kalktınız.
    - Benim sizinle anlaşmama imkan ihtimal yok.
    - Niye?
    - "AGP yeni teknoloji, PCI Express ve öncekiler VGA'dır, eski teknolojidir" diyen biriyle ben anlaşamam. Size hayırlı işler.
    - Peki madem gitmek istiyorsunuz güle güle...

Ben bu arada ikinci şoku yaşıyorum. Konuşurken benim yüzüme öyle tuhaf bakıyor ki, öyle hayrete düşmüş şekilde bakıyor ki... "Allah'ım ben yoksa delirdim mi?" diye hissettim. Evet sanki bir deliye bakıyor. Tam da Bakırköy'deyim. Bu akıl hastanesi ne tarafta oluyor?
    Yav bu Casper bilgisayarlarda doğru düzgün birine rastlamak hiç nasip olmayacak mı? Bu söylenenleri donanım haberde birisi iddia etse ne derler? Adama ağzıyla değil de başka yerleriyle gülerler diye düşündüm.
    Ben birinci şokun etkisiyle galiba tam algılayamadım. Bu çocuk niye böyle dedi diye iyice düşündüm. Epey uzun bir zaman düşündükten sonra bu kişinin PCI Express'den haberi olmadığına kanaat getirdim. Bence PCI Expressden haberi yoktu ve bunu sadece PCI olarak algılıyordu. Onun için de eski teknoloji diyordu. PCI Express'den haberi olmayabileceği benim o zaman aklıma gelmedi. Ekran kartına SETUP yaparak destekler hale getirmeyi ve VGA eskidir meselesini ise hala çözemedim.

Tekrar caddeye çıktık. Biraz yürüyünce önümüze kilise geldi. Allah'ım sen aklımı imanımı koru yarabbi dedim. Kilisenin karşısına baktım. PC Gold'u gördüm. Casper'da üst üste iki kere şoka maruz kalınca Kadıköy'de yüzüne bakmadığım Gold, burada bana çok iyi bir yer gibi göründü. Benimle aynı dili konuşan insanlarla muhatap olmak çok iyi geldi. Bilgisayarımızı burada toplama olarak aldık.

Casper bende tiksinti uyandırdı. Sevimli hayaleti gözümün önünde madara ettiler. Diğer markalı bilgisayar satıcıları da böyle ise yazıklar olsun. İşi bilmeden gidip bunlardan bilgisayar alan ve parası boşa giden insanlarımıza üzüldüm. Ama onlar kendilerine üzülmemiştir. Markalı bilgisayarım var diye gurur bile duyuyordur. "Cehalet mutluluktur" lafı aklıma geldi. Göz göre göre insanları kandırmak kazıklamaya çalışmak haaa.... Hadi bilmeyen insanları kandırmaya uğraşıyorsunuz. Benim donanım habere uğramadığım gün yok. Benim gibi birini nasıl kazıklamaya çalışırsınız haaa...

• valla iyi sabretmişin ben o kadar sabredemezdim. Ama hepsi boyle değildir (belki)
  • bune ya ben böyle tiplere siz bilgisayar ne biliyor musunuz diye soruyorum..
  • eleman alırken bilgiden çok satış yeteneğine bakıldığı için böyle oluyor. ve deneyimlerimden biliyorum marka bilgisayar satan yerlerde hiçbir zaman son teknoloji diyebileceğimiz ekran kartları bulamıyorsunuz. bugün gitseniz size en fazla 7600gt yada 1600pro satmaya çalışırlar 2900xt istiyorum deseniz o da neki diye suratınıza bakarlar :)

Her Bilgisayar kullanan kişi o bilgisayarın herşeyini bilmek zorunda değildir . ama en azından topic sahibi gibi bi arkadaş alırlarsa yanlarına eminim ne kesesine zarar gelir nede aklını oynatırlar

EDİT : Yazım hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murti_154 -- 13 Ağustos 2007; 14:50:04 >

• Güler misin ağlar mısın?
    Ana Bilgisayar: AOpen ES55C ATX Kasa (modifiye) | Enermax Infiniti 720W PSU | Asus A8N32 SLI Deluxe MBD | AMD Opteron 170 Dual Core @ 2860 MHz | Alphacool Liquid Metal / Arctic Silver 5 | Thermaltake Big Typhoon HSF | 2x1 GB Mushkin XP4000 Redline DDR520 3-3-2-5-1T | Palit 8600GT Sonic 256 MB GDDR3 @ 716 / 1734 MHz | Creative SB Audigy 7.1 | USR 5417 | 3 x 320GB Seagate ST3320620 7200.10 SATA2 HDD 16 MB Cache 7200 rpm Soft-RAID0 | Samsung WriteMaster SATA DVDRW 18x | LG IDE DVDRW 4167B 16x | 19" Samsung SyncMaster 997MB 1600x1200 @ 75Hz | US Robotics 9105 ADSL Router | A4Tech X750F Mouse Lazer 2500 dpi | A4Tech X7 G600 Klavye | Logitech X540 5.1
    Download Bilgisayarı: ATX Kasa | Asus TUV4X | Celeron 1300 | GF4 MX440 128MB | 896 MB SDRAM | 80 GB Samsung PATA HDD | A4Tech Klavye - Mouse
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yazıyı okurken gülmekten yarıldım, kespırdan pc alana acımıyorum açıkçası,
    Cep telefonu alırken bin dereden su getiren adam pc alırken parayı bastırıp alıyor en dandik makineyi enayi gibi..

Semtin fotoğraf ustası bir abi (ağabey), tam bir virtüöz ama PC'si biraz zayıf, herkes herşeyi bilmek zorunda değil ya,
    yanına mahallenin teknoloji "dahisini" alıyor pc beğenmeye
    PC'den anladığını sanan 99 model salak da 6100GS ekran kartını görünce tamam abi diyor diğerine işte budur "taaamm 256 megabayt"
    PC almaya niyetli "abi" bana danışmasa 256yı alacak eline haberi yok ama artık var,

kısacası el elden üstündür, yanınıza @DoubleDragon gibi adamları alın, kazık yemezsiniz, paranız cebinizde kalır...
  • Doğrudur valla arkadaşlar casperdan beklenir...Ben de bir gün hdd fanı sormaya gittim capera adam o da ne öyle bişiy mi var demez mi bir de üzerine bana güldü ne diyor bu çocuk diye...Ben de daha fazla uzatmadan çıktım oradan...Sonra başka bir bilgisayarcıya gittim adama dedim hdd fanı arıyorum diye adam hemen çıkarttı fanı Bende aldım...Sonra dedim acaba caspera gidip adamın önüne atayım mı fanı diye kendi kendime ...Ama yapmadım çünkü ben casper kadar küçük düşmek istemem ...

CASPER'a

Zaten adamların sattığı anakartta ne faxconn.... Bu kadar da olmaz...Bir de türkiyenin prestijiymiş...

Saygılar Engin

• tam bir amelasyon ya

yuh
  • Valla yazını sıkılmadan okudum.valla sana helal olsun.adamların suratına şak diye hatalarını vurup dükkandan gittin.ben olsam hayatta öle yapamam.16 yaşındayım diye çocuk muamelesi de yaparlar bana zaten .ben zaten baştan casper dükkanına girmem.girsem de bi sorar çıkarım.

bu pc işinden,yeni teknolojiden gold,vatan,eksen vs. gibi mağazalardaki yetkili kişiler diğer mağazalara göre çok daha ii anlar.
    benim sinir olduğum en çok şey ise bi dükkana girion adama şu ürün varmı dion o yok ama şu var şu daha ii diyip dandik bi ürün satmaya çalışıo.

bi daha seni tebrik eder(o adamlara hatalarını şak diye sölediğin için ve pc yi ordan almadığın için) aldığınız pc yi güle güle kullanmaznızı dilerim.

not:valla kardeş senin ağınızın ii laf yapıo yani adamlara çok güzel cevaplar vermişsin.

bi setup yazarız 10.1 olur

Didier Yves Drogba Tébily

• geçmiş olsun arkadaşım sana ii sabretmişsin ben olsaydım daha ilk ofsayt cevabında kafasına sıkardım
    Satılık donanım ürünleri
    No time for feeling sorry, I got here on my own
    I won’t ask for mercy, I choose to walk alone
  • ya hiç sormayın kadıköy piyasasında köhne alt katlara gidin yazıcıoğlunda

size bir anımı anlayayım.

bizim kuzen 3 ay kadar önce büyük hevesle 8800 gts oc 640 mb msi aldı 3 gün feel 550 w psu da kullandı takır takır çalışıyordu ancak ne hikmetse her oyuna girdiğimizde fırın kokusu gibi kokular yükseliyordu neyse dedik devam ettik sonra ertesi gün(4. gün) sabah kalktık kavaltı ettik bu oturdu pc başına cod2 oynamaya girdi ancak bir anda görüntü gitmiş ve içerden odaya girdiğimde odaya dumanlar sinmiş psu yanmış... sonra gittik yazıcıoğluna ilk olarak en alt katına indik orda bi yer vardı adam bize bi psu gösterdi (2.el ) psu bildiğimiz everest kasadan sökmüş satıyolar... adama dedim -bu psu işimizi görmez bize daha iyi bişi lazım en az 500w falan .. adam demezmi BU AMD +3200 Çif çekirdekde kullandık (çift demeyi bilmiyo daha ) dedim bendede PD 3.0 ghz + 8800gts var dedim bişey olmaz dedi çıktık gittik başka bi yere...
    sonra üst katta bi yer vardı adını hatırlamıyorum adam bize dandik 450 watt everest gösterdi bu herşey için yeter demezmi bu lafı duydukdan sonra hemen kaçtım ordan sonra borsapazar a gittim ordan aldım 550 w frisby( bu dandik frsbylerden değil ağırlığı 2 kg fan kontrollü falan) ogün bugün pc de sorun yok Bu İŞLERDEN Fazla anlamayan arkadaşlar Bildik biriyle gidip Kalitesine bakarak alın böyle adamlar piyasada işte naparsın .....

arkadaşım senin yerinde iyiki yoktum yoksa çok kötü olaylar yaşardım neyse

Herkese iyi günler

• quote:

Orjinalden alıntı: sero34

Valla yazını sıkılmadan okudum.valla sana helal olsun.adamların suratına şak diye hatalarını vurup dükkandan gittin.ben olsam hayatta öle yapamam.16 yaşındayım diye çocuk muamelesi de yaparlar bana zaten .ben zaten baştan casper dükkanına girmem.girsem de bi sorar çıkarım.

bu pc işinden,yeni teknolojiden gold,vatan,eksen vs. gibi mağazalardaki yetkili kişiler diğer mağazalara göre çok daha ii anlar.
    benim sinir olduğum en çok şey ise bi dükkana girion adama şu ürün varmı dion o yok ama şu var şu daha ii diyip dandik bi ürün satmaya çalışıo.

bi daha seni tebrik eder(o adamlara hatalarını şak diye sölediğin için ve pc yi ordan almadığın için) aldığınız pc yi güle güle kullanmaznızı dilerim.

not:valla kardeş senin ağınızın ii laf yapıo yani adamlara çok güzel cevaplar vermişsin.

bi setup yazarız 10.1 olur

aynen zaten böyle adamlara söyleyeceksinki akılları başlarına gelsin

• İnsanlar hala bilinçsizce markalı PC diye içinde ne olduğunu bile bilmedikleri sistemlere tonla para ödeyerek kazık yemeye gönüllü olduğu sürece bunların aklı başına gelmez. Kendi düşen ağlamaz demek geliyor içimden ama, neyse. Önce tüketicinin bilinçlenmesi lazım. Yoksa satıcı size işine gelen parçayı istediği fiyattan satar.
    Ana Bilgisayar: AOpen ES55C ATX Kasa (modifiye) | Enermax Infiniti 720W PSU | Asus A8N32 SLI Deluxe MBD | AMD Opteron 170 Dual Core @ 2860 MHz | Alphacool Liquid Metal / Arctic Silver 5 | Thermaltake Big Typhoon HSF | 2x1 GB Mushkin XP4000 Redline DDR520 3-3-2-5-1T | Palit 8600GT Sonic 256 MB GDDR3 @ 716 / 1734 MHz | Creative SB Audigy 7.1 | USR 5417 | 3 x 320GB Seagate ST3320620 7200.10 SATA2 HDD 16 MB Cache 7200 rpm Soft-RAID0 | Samsung WriteMaster SATA DVDRW 18x | LG IDE DVDRW 4167B 16x | 19" Samsung SyncMaster 997MB 1600x1200 @ 75Hz | US Robotics 9105 ADSL Router | A4Tech X750F Mouse Lazer 2500 dpi | A4Tech X7 G600 Klavye | Logitech X540 5.1
    Download Bilgisayarı: ATX Kasa | Asus TUV4X | Celeron 1300 | GF4 MX440 128MB | 896 MB SDRAM | 80 GB Samsung PATA HDD | A4Tech Klavye - Mouse
  • Korsan yazılım ve donanım tabirini vatanımıza kazandırmış nadide bir firmadır kendisi. Bir dönem yaptığı reklamalara naçizane gülebiliyorduk sadece. Onboard ekran kartlarına direksiyon verebilen ender firmalardan da biridir ayrıca casper.

Çok keyifli okunası bir yazı olmuş. Anlatımınız çok hoş. Elinize sağlık
  • bi SETUP yaparız 10.1 olur o.Yanlız kardeş senin verdiğin cevapda çok güldüm.dx9 setup yapıp dx 10 yapsak ama bütün casper bayilikleride böyle değildir.mesela benim pc ben casperdan aldım.adamlar iyi hoş falan karşıladı ama yinede en iyisi sistem toplattırma böyle kötü oluyo.bizim eve geldiler kurdular baktım hemen oyun yükledim oynadım(red alert2)aradan 2-3 gün geçti tabi ben o zamanlar pcden hiçmi hiç anlamam.götürdük pcde kırmızı çizgiler çıkıyodu bu seferde oynadığım oyunları oynayamıyodum takılıyodu renkler birbirine giriyodu.götürdük garantisi vardı adam bişeyler etti sonra benim kasayı alt kad-ta götürdüler aşağıdaki adamla o satıcı adam telde konuştu aşağıu katla dedi''Nesi varmış pcnin (biraz sesini kısarak)biz parçaları takarken ekran kartını yanlış taktık ondan olabilirmi dedi''.o sesini kısarak söylemesi halan kulaklarımdadır.neyse yeni ekran kartı taktılar adam dedi babama ''abi yeni ekran kartı taktım çok güzel oldu en iyisini taktım ''dedi
    ve hangi ekran kartınıda taktıklarını tahmin etmişsinizdir

• quote:

Orjinalden alıntı: Matruşka

Korsan yazılım ve donanım tabirini vatanımıza kazandırmış nadide bir firmadır kendisi. Bir dönem yaptığı reklamalara naçizane gülebiliyorduk sadece. Onboard ekran kartlarına direksiyon verebilen ender firmalardan da biridir ayrıca casper.

Çok keyifli okunası bir yazı olmuş. Anlatımınız çok hoş. Elinize sağlık

Öyle Deme. Onboard Ekran Kartıyla Çok Akıcı Bi Şekilde Carbon Oynayabiliyosun
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.