1) http://www.des-tech.com/showdriver.aspx?prdId=NBPBEAMB85P006 adresinden Xp Sürücülerini İndirin 2) Bilgisayarınızı açın bu sırada F2 tuşuna basarak Bayos a girin . 3) Advanata kısmına geçip( ikinci Bölüm ) AHCI kodunu artı veya eksi tuşunu kullanarakDisable yapın . 4) Xp Cd ni takın F10 komutuyla bayostan çıkın. 4) Bilgisayar yeniden başlayınca XP kurulumu için standart uygulamaları gerçekleştirin. 5) Eyer sürcü konusunda sorun yaşarsanız aşağıdaki adresten daha güncellerini indirip deneyin.Aşağaıdaki adreste bulunan sürücüler pek çok sorunumu çözdü.Örneğin bilimyen aygıtı - JMicron eSATA Controller Driver- Yükleyerek çözdüm.Şu makineyi XP de ful donanım olarak kullanıyorum. Birtane bilinmeyen aygıt kaldı onunda TV kartıyla ilgili olduğına eminim 6) http://support.packardbell.com/global/item/index.php?i=platform_ares_gp&t=2007
Şunu çok net olarak söyleyebilirim makine Xp de çoook daha hızlı ve donanımdan tam verim alıyorsunuz.
audio driver çalıştı mı? vista dandik, oyun vs çalışmıyo diyen insanlar vardı ama kullandıkça xp ne kadar dandikse vista da o kadar dandik, yani dandik ama xp den aşağı kalır yanı yok bi kere direk compatibilty var xp den al vistadan çalıştır, o açıdan xp ye pek gerek yok
Benim makinede ses çalıştı, sorun yok. Sistemlerin geçerliliği birazda alışmakla ilgili, yıllardır kullandığımız Xp bana daha rahat geliyor. Ama ilerde sorunları giderilmiş bir Vista olursa neden kullanılmasın. Hatta ben bu hafta sonu Pardus kurmayı deneyeceğim bakalım o nemene bir şeymiş.
Ses olayını hala çözemeyenler için; Aygıt yöneticisi - sistem aygıtları içinde PCI veriyolu sürücüsü yüklü değilse XP de ses kartı hiçbir şekilde görünmüyor.Eğer PCI veriyolu sürücüyü güncelle yapar ve tanıtırsanız,anında yeni donanım bulundu iletisi çıkıyor ses kartıyla ilgili.Daha sonra Conexsant Audio driver'ı setup yaptıktan sonra(Ben bunu çok önce yapmıştım XP yi kurduktan sonra) yeni donanım bulundu iletisini C nin içindeki C:pnp/audio klasörüne yönlendirerek yükleyebilirsiniz.
Çözemeyenler(benim gibi) muhtemelen bu sebepten yükleyemiyorlar
Saygılar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olc -- 15 Kasım 2007; 0:34:13 >
Bişey değil dostum...Umarım faydam dokunmuştur.Xp ile vista arasında dağlar kadar fark var.Bi Dünya para verip performans beklentimi karşılamayan bir işletim sistemini kullanmak zorunda kalmak,verdiğin paranın hakkını almamaktır bence.2 gb ramin 1 gbtı ancak masaüstünü görebilmeme yetiyordu şükürler olsun ki güzelim xpmi kurdum sonunda.Açılması bile insanı kanser eder vistanın.Şimdi 30 saniyede masaüstündeyim.Bence herkes bu bilgisayarın hakkını alabilmek için xp ye geçmeli,kişisel fikrim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olc -- 16 Kasım 2007; 16:59:02 >
benim demek istediğim ben birinize göndereyim oda bi yolla bi yere upload etsin burada paylaşsın.amacım buydu. DENGESİZCE DAVRANIŞIMDAN DOLAYI HERKESTEN ÖZÜR DİLERİM... Saygılar...