Şimdi Ara

Midi Nasıl yapılır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
4.108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Midi Nasıl yapılır



  • Valla ben de çok merak ediyorum. İyi yapılır heralde
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ZAFERCAN

    Midi Nasıl yapılır

    midi nasıl yapılır mı?
    yani sen direk kendin midi yapacaksın.wav veya mp3 ü çevirmeyeceksin.
    çevirme desen belki bişeyler yapardım ama bende anlamam öyle midi neyim yapmayı
    />
  • cakewalk cubase gibi yazımlarla

    tavsiyem
    FL STUDIO
  • web tasarim ve programlama 'da var bu baslik zaten de neyse burayada kopyaliyalim

    MIDI Müzik Yapmak İçin Ne Gerekiyor

    MIDI müzik yaparken aşağıdaki araçlara gereksinim duyacaksınız.

    1) MIDI Arayüzü

    MIDI arayüzü, MIDI aygıtlarınızla bilgisayarınız arasında bağlantı kuran donanımlardır. Birçok ses kartı MIDI arayüzü görevini görebiliyor ve üzerlerinde bağlantı noktaları bulunuyor. Eğer Mac’inizde bir Sound Blaster Live gibi bir ses kartı yoksa bu konuda çözümler de mevcut. Gerekli bilgileriwww.opcode.com vewww.motu.com sitelerinde bulabilirsiniz.

    2) MIDI Kontrolörü

    MIDI aygıtına canlı olarak kayıt yapabilmemizi sağlayan ayıtlardır. Bunlardan en yaygın olanı MIDI klavye, eski orglarımıza benzeyen, ancak üzerinde tuşlardan başka hiçbir şey olmayan bir org klavyesidir. MIDI çıkışı olan evinizdeki orgunuzu da bu iş için kullanabilirsiniz.

    3) MIDI Enstrümanları

    MIDI sesinin kaynağı olan enstrümanlardan piyasada farklı fiyat ve özellikte yüzlercesini bulabilirsiniz. Vurmalı ritmler üretebileceğiniz davul kitleri, synthesizer’lar, MIDI gitarlar, klarnetler buna örnek verilebilir. Ama eğer bir ambar faresi kadar parasızsanız yazılımla da Mac’inize iş gördürebilirsiniz. Para yerine bir miktar CPU ve RAM’den fedakarlık etmeniz gerekecek.

    4) Sekanslama Yazılımı

    Birçok sekanslama programı, Cubase gibi, MIDI’nin yanı sıra dijital audio desteği verebiliyor. Daha ucuz olanları daha az seçenek sunuyor tabii ki. Bu konuda göz atmanızı tavsiye edeceğim sitelerwww.cakewalk.com vewww.tcp-ip.or.jp/~setsu (ben baktım beles programlar var,aslında alayı beleş) Bu sitelerde 20-30 dolara güzel yazılımlar bulabilirsiniz.


    Ve Kayıt...

    Bir MIDI sekansının kaydedilmesi herhangi bir audio kayıtla neredeyse aynı. Bir farkla, öncelikle Cubase’de bir MIDI enstrümanını kaynak olarak atamalısınız. Bunun için şu adımları takip edin:

    1) Öncelikle MIDI klavyenizi bilgisayarınıza bağlayın. Cubase Arrange penceresinde bir MIDI izine (MIDI track) tıklayın. Soldaki Output kutusunda çalacağınız enstrümanı seçin.

    2) Record’a basın ve çalın. Track Arrange penceresinde çaldığınız MIDI’ye ilişkin bilgiler bulabilirsiniz. MIDI müzik yapma işlemine sekanslama (sequencing) diyeceğiz. Sekanslamanın avantajı, gerçek zamanlı bir kayıt yapabilmenin yanı sıra tek tek notaları yazarak da müzik yapılmasına izin vermesi. Yani piano çalar gibi bir ritm üzerine şarkınızı çalarken bunu kaydedip, daha sonra bunun hatalı çalınan notalarını düzeltebilmeniz mümkün.

    Macline Dergisinden Alıntıdır...




  • müzisyenlik olması gerek biraz,midi yapabilmek için derim,
    midi lazımsa yaz buluruz.
  • Arkadaşlar midi yapmak müzik yapmak demektir. Midi illağa da varolan microsoft ses eşleştiricilerle yapılmış 20 kb lık dosyalar değildir. Ya da telefonda çalınan sesler değildir. Profesyonel şarkılarda olan altyapı sesleri de midi dir. Yani midi yapmak istiyorsan müzik nasıl yapılır diye sorman gerekir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.