Ödülü alan K10D modeli...Dolayısıyla
pentax.......Geçen yılın birincisi d200 dü....
Bilmeyen ve fotoğrafçılık okuyupta
pentaxı duyunca o ne diyen yeni arkadaşlar için:
Pentax SLR nin mucidir ve 80 yıllık geçmişe sahip.Hatta Canon ve Nikondan bile eskidir....Japon malıdır...Dünyanın en büyük optik üreticisi olan
pentax her alanda (tıp,uzay,askeri,) üretim yapmakta,kendi icadı olan ve daha başkasının benzerini yapamadığı ürünleri ile bu sektörlere hizmet etmektedir.
Pentax dünyada tüm moda fotocuların kullandığı özellikle orta format sınıfında profesyonellerin 1.nolu tercihlerinden di.
Digital'a hızlı geçişle Biraz duraklama evresinden sonra tekrar son teknolojik yenilikler ve ataklarla rakiplerini yakaladılar.
Giriş seviyesinde K serisi ve orta formatta D takısı ile olan(645d 2007 sonu -2008 1.ci çeyrek) ürünler rekabetçi ve etkileyiciyi.
İlkleri bulan marka denir
pentax için kullanılan bir çok teknoloji
pentaxın eseridir.Diğer iki markanın (canon,nikon) nasıl olsa satıyoruz gerek yok masrafa deyip koymadığı basit ve gerekli sistemleri
pentax yüzünden yeni modellerine dahil etmeleri bunun küçük bir örneği (toz önleme sistemi,sarsıntı engelleme).
Pentax hakkında küçük bir fikir verici şey daha :
Paranın alabileceği dünyanın en iyi 3 autofocus lens’i:
http://www.luminous-landscape.com/columns/sm-02-05-02.shtml Yazının bitiş cümleleri çok ilginç:
’Canon and Nikon are awfully darned good, and nobody makes any dogs, and it’s all going digital anyway. But when it comes to the best autofocus lenses in the world, whether for a viewfinder camera or SLRs, it’s still Zeiss and
Pentax, baby, same as the old days.’
Tercümesini isteyenler için elimden geldiğince tercüme etmeye çalışayım:
’Canon ve Nikon gerçekten çok iyi lens üretiyor. Artık kimse çok kötü bir ürün yapmıyor. Fakat dünyanın en iyi autofocus lenslerine gelince, onlar hala ZEISS ve
PENTAX, tıpkı eski günlerde olduğu gibi.’
Bu arada yazının bir yerinde Editör de araya girmiş, ’
Pentax 645’in (
Pentax’ın orta format makinesi) muhteşem autofocus objektiflerini de unutmayalım’ diye eklemiş.
Meraklı olanlar zaten araştırıp bulur fazla yer işgal etmeyelim..Ama arkadaşlar yanlış bilgilendirilmeyin...Son sözüm
pentax dünyada en iyi optik üreticisidir...Yeni nesil makineleri de dengi olan canon ve nikonlardan üstündür..(Aldığı ödüllerden anlaşılabilir-Ödül beni kesmez diyenlerdenseniz benim gibi 3-4 ayınızı pc başında araştırarak,bütün incelemeleri okuyarak ve tatmin olmayıp gidip makineleri deneyerek anlayabilirsiniz..D200 almak niyetindeydim 4 ay araştırdım k10d ye karar verdim)..Tek eksiği Mark III vs gibi üst düzey full frame bir alet çıkarmamasıdır.(bu ara sağlam bi makine yapıyorlar ama Mark III sınıfı değil sanırım-)..
(Not : Fotokritik ve netfotoğraf sitelerinden yapılan alıntıları kendi yorumumla birleştirdim.)