Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: |||>>>DH BİSİKLET KULÜBÜ<<<|||

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Motorlu Araçlar Dünyası] >> Motosiklet Dünyası >> Cevap: |||>>>DH BİSİKLET KULÜBÜ<<<||| Sayfa: <<   < önceki  1 2 3 4 5 6 [7] 8 9   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
jimi1984

10 Temmuz 2008; 23:59:11 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Herkeze selamlar

Bende Kron XC 1000 var :)
2 hafta önce uçtum ve bisikletten atlamak zorunda kaldım :)
Ayna kolda bi zımbırtı varya vites atınca zinciri çarklara yönlendiriyor işte onda bir problem oldu sanırım
ve artık 3. e çıkmıyor...1 ve 2 var sadece 3 yok....Biraz kurcaladım aynı yerde iki tane vida var "+" ve "-" sanırım bu vidalar
onlarla oynasam eski haline getirebilirmiiyim?

Kendim yaparak öğrenmek istiyorum da yoksa bir biisikletçide 5 dk ya hallettiririm..

Neyse tüm sayfaları okudum maddeler halinde yorum yapmak istiyorum;

1)V-fren ve Disk Fren tartışması olmuş bi yerde...Disk Fren Karda,Çamurda çok etkilidir.Normal şartlarda fazla fark ettirmez.
Yarışlara katılan bir tip değilseniz boşuna ağırlık , masraftır.Bakımlar ve parçaları daha pahalıdır.
2)Çift amortisörlü bisikletlerden bahsedilmiş.Bence almayın dağdan bayırdan aşağı sertçe atlamıyorsanız gereksizdir(Gerçi alınanların çoğu o şartlarda
Paramparça olur) Gereksiz olmasın sebeplerinden en büyüğü gereksiz daha ağırdır.Hızlı gitmenizi engeller ve ani hızlanmanızıda...Enerji çok harcarsınız
Her pedal attığınızda yaylanarak enerjinizin büyük bir kısmı havaya uçar.Tek amortisörlü maşa kullanmak daha iyidir...Hele ki kilitli maşaysa tadından yenmez :) Kilitleyip düz yolda daha hızlı gidebilir bozuk yolda da konfor olsun diye açabilirsiniz :) Çok fark ediyor....
3)Aliminym kadrolu bisikletler daha güçsüz değildir...Sadece kullanım farklılığı yüzünden kırıl , kopar.....
Xc model bir kadro ile hareket yaparsanız ortadan ikiye ayrılması an meselesidir.....

Herkeze bol pedallı günler yukarıdaki sorunum için iyi bilgisi olan bir arkadaş varsa ellerinden öperim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimi1984 -- 10 Temmuz 2008; 23:59:14 >

*N95 8gb hastasıyım onun
*Fender Strat.Fat High Way One...O benim metresim..
*PSP Slime o benim yol dostum..
letourdefrance

11 Temmuz 2008; 10:08:21 

walla arkadaşım kulübün bisikletiydi.
uğrarsam resmini çekip eklerim buraya.
zaten markada kendi resmi de vardı.
eddy merckx'de eski bisikletçiydi ama onun da bisikletleri vardı biliyosundur kesin.
quote:

Orjinalden alıntı: RedStar

quote:

Orjinalden alıntı: letourdefrance

redstar
kullandığın cannondale'ye şu anda Türkiye'de aktif olarak yol bisikleti sporcularının %80 binemiyodur.
bende uzun süre önce bisiklet sporu yapmıştım.
raymond poulidor kadroya biniyodum. kadronun yaşı benden büyüktü.

Raymond Poulidor eski ünlü bisiklet sporcularından biri. Kadro ürettiğini bilmiyordum. Üretmişsede muhtemelen böyle bir adam iyi kadrolar üretmiştir. Yaşının önemi yoktur yani Kadroyuda çok merak ettim. Hala duruyormu elinde?

2006 megane II HB 1.6 16V sportway
RedStar

Sisteme Gözat

11 Temmuz 2008; 10:17:25 

quote:

Orjinalden alıntı: jimi1984

Herkeze selamlar

Ayna kolda bi zımbırtı varya vites atınca zinciri çarklara yönlendiriyor işte onda bir problem oldu sanırım
ve artık 3. e çıkmıyor...1 ve 2 var sadece 3 yok....Biraz kurcaladım aynı yerde iki tane vida var "+" ve "-" sanırım bu vidalar

1. Zımbırtı değil vites aktarıcı
2. Çark değil Ayna Kol ve Ayna dişliler
3. Aktarıcının üzerindeki + - vidalar aktarıcının çalışacağı üzt ve alt sınırı ayarlar. Yani görevleri vites ayarı yapmak değil zincirin en küçük ve en büyük ayna dişliden atmasını önlemektir.
4. Bir kaza esnasında bu ayarınız bozulmuş ise;
a) Vites aktarıcınız hasar görmüş, eğilmiş olabilir
b) Aktarıcınızın teli sıyırmış, gevşemiş olabilir bu yüzden vites ayarı tutmuyor olabilir
c) Büyük ayna dişliniz hasar almış olabilir
d) Vites kolunuzda bir problem olmuş olabilir.

Bisikleti görmeden ne olduğunu kesin söylemek mümkün değil.

Eğer daha önce hiç vites ayarı yapmadıysanız bunu ilk önce kendiniz denemeyin. Önce bir uzmanın sorunu her ne ise çözmesini isteyin ve onu iyi izleyin. Sorunu hallederken anlamadığınız bir şey olursa çekinmeyin sorun. Bu şekilde daha sağlıklı bir sonuca ulaşırsınız. Hem bisikletiniz hem konu hakkındaki yeteneğinizi geliştirmek adına.

"Diğerleri otomobillerini satabilmek için yarışır.Biz ise yarışabilmek için otomobil satarız..."
Enzo Ferrari
letourdefrance

11 Temmuz 2008; 10:20:09 

jimi1984
artı eksiyle oynayarak vitesleri kontrol edebilirsin.
istediğin vitesi kapama imkanın var artı ve eksiyi kullanarak
quote:

Orjinalden alıntı: jimi1984

Herkeze selamlar

Kendim yaparak öğrenmek istiyorum da yoksa bir biisikletçide 5 dk ya hallettiririm..

Neyse tüm sayfaları okudum maddeler halinde yorum yapmak istiyorum;

1)V-fren ve Disk Fren tartışması olmuş bi yerde...Disk Fren Karda,Çamurda çok etkilidir.Normal şartlarda fazla fark ettirmez.
Yarışlara katılan bir tip değilseniz boşuna ağırlık , masraftır.Bakımlar ve parçaları daha pahalıdır.
2)Çift amortisörlü bisikletlerden bahsedilmiş.Bence almayın dağdan bayırdan aşağı sertçe atlamıyorsanız gereksizdir(Gerçi alınanların çoğu o şartlarda
Paramparça olur) Gereksiz olmasın sebeplerinden en büyüğü gereksiz daha ağırdır.Hızlı gitmenizi engeller ve ani hızlanmanızıda...Enerji çok harcarsınız
Her pedal attığınızda yaylanarak enerjinizin büyük bir kısmı havaya uçar.Tek amortisörlü maşa kullanmak daha iyidir...Hele ki kilitli maşaysa tadından yenmez :) Kilitleyip düz yolda daha hızlı gidebilir bozuk yolda da konfor olsun diye açabilirsiniz :) Çok fark ediyor....
3)Aliminym kadrolu bisikletler daha güçsüz değildir...Sadece kullanım farklılığı yüzünden kırıl , kopar.....
Xc model bir kadro ile hareket yaparsanız ortadan ikiye ayrılması an meselesidir.....

Herkeze bol pedallı günler yukarıdaki sorunum için iyi bilgisi olan bir arkadaş varsa ellerinden öperim :)

RedStar

Sisteme Gözat

11 Temmuz 2008; 10:25:00 

quote:

walla arkadaşım kulübün bisikletiydi.
uğrarsam resmini çekip eklerim buraya.
zaten markada kendi resmi de vardı.
eddy merckx'de eski bisikletçiydi ama onun da bisikletleri vardı biliyosundur kesin.

Eddy Merckx i ve kadrolarını tabi ki biliyorum:) Lakabı Yam Yam olan Fransa turunu 5 kez kazanmış büyük efsane. Özellikle çelik kadrolar üzerinde uzmandır tıpkı Colnago usta gibi. Son dönemlerde biraz daha piyasa işi Alu ve Carbon kadrolarda üretiyor artık ama esas değerli olanları hala çelik işçiliği olan kadrolar. Çelik dediğimiz Hi-Ten su borusu değil tabi yanlış anlaşılmasın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RedStar -- 11 Temmuz 2008; 10:25:28 >

"Diğerleri otomobillerini satabilmek için yarışır.Biz ise yarışabilmek için otomobil satarız..."
Enzo Ferrari
amdfanatic

11 Temmuz 2008; 18:14:35 

pazar günü büyük ada çevresinde bisikletle tur atıp, arkadaşlarla denize gireceğiz, bisiklete binmek isteyen varsa gelebilir, sabah saat 10.30 a kadar arkadaşları adada bekleyeceğiz ...
bisikleti olmayanlar saati 3 ytl ye adada kiralayabilir ...

deniz olayını da halk plajından değil, adanın arkalarında yolumuzun üzerinde bir yer bulursak dinlenmek amacıyla gireceğiz ...

http://buyukada.haritasi.com/

http://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=28425

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amdfanatic -- 11 Temmuz 2008; 23:01:47 >

letourdefrance

11 Temmuz 2008; 23:29:00 

aynı şehirde olsaydım katılacağım aktivite olurdu

quote:

Orjinalden alıntı: amdfanatic

pazar günü büyük ada çevresinde bisikletle tur atıp, arkadaşlarla denize gireceğiz, bisiklete binmek isteyen varsa gelebilir, sabah saat 10.30 a kadar arkadaşları adada bekleyeceğiz ...
bisikleti olmayanlar saati 3 ytl ye adada kiralayabilir ...

deniz olayını da halk plajından değil, adanın arkalarında yolumuzun üzerinde bir yer bulursak dinlenmek amacıyla gireceğiz ...

http://buyukada.haritasi.com/

http://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=28425

letourdefrance

13 Temmuz 2008; 15:49:55 

büyük ada gezisine katılan varsa yorum ve fotoları bekliyoruz

amdfanatic

14 Temmuz 2008; 23:54:03 

4 kişiydik sadece :) deniz olayı olmadı, güzel bir yer bulamadık, keyifli değişik bir gün geçirdik, iyi de oldu :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amdfanatic -- 16 Temmuz 2008; 10:20:00 >

letourdefrance

15 Temmuz 2008; 15:14:54 

katılım çok az olmuş ama eminim keyifli olduğuna.

quote:

Orjinalden alıntı: amdfanatic

4 kişiydik sadece :) deniz olayı olmadı, güzel bir yer bulamadık, keyifli değişik bir gün geçirdik, iyi de oldu :)

[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img89.imageshack.us/img89/839/img0099im6.jpg[/IMG][/URL]

[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img356.imageshack.us/img356/693/img0105xm3.jpg[/IMG][/URL]

[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img356.imageshack.us/img356/7759/img0107jv8.jpg[/IMG][/URL]

Tech. Türk

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

18 Temmuz 2008; 20:32:07 

Elimde temiz Corratec X-Vert Extreme bisiklet var, 15,5" kadrolu.
İncelemek isterseniz: http://forum.donanimhaber.com/m_24885897/tm.htm

letourdefrance

22 Temmuz 2008; 22:10:54 

fransa turunu takip eden yok mu

RedStar

Sisteme Gözat

24 Temmuz 2008; 19:40:54 

quote:

Var.

Ama burda bu forumda turu konuşmanın anlamı yok. Konu hakkında daha güzel sohpetlerin yapılabildiği güzel bisiklet ve sporu forumları mevcut Örneğin; www.bisikletforum.com

Enzo Ferrari
letourdefrance

25 Temmuz 2008; 0:43:35 

açıkcası nette tek takıldığım forum sayfası burası redstar.
doğru haklısın. zaten genelde motorla ilgilenen var bu bölümde.
bisikletle en yüksek hız sayfası bu sayfadan daha fazla mesaj alıyo

quote:

Orjinalden alıntı: RedStar

quote:

Var.

Ama burda bu forumda turu konuşmanın anlamı yok. Konu hakkında daha güzel sohpetlerin yapılabildiği güzel bisiklet ve sporu forumları mevcut Örneğin; www.bisikletforum.com

amdfanatic

27 Temmuz 2008; 0:11:38