Giriş | |
|
|
|
10 Temmuz 2008; 23:59:11
|
|
|
Herkeze selamlar Bende Kron XC 1000 var :) 2 hafta önce uçtum ve bisikletten atlamak zorunda kaldım :) Ayna kolda bi zımbırtı varya vites atınca zinciri çarklara yönlendiriyor işte onda bir problem oldu sanırım ve artık 3. e çıkmıyor...1 ve 2 var sadece 3 yok....Biraz kurcaladım aynı yerde iki tane vida var "+" ve "-" sanırım bu vidalar onlarla oynasam eski haline getirebilirmiiyim? Kendim yaparak öğrenmek istiyorum da yoksa bir biisikletçide 5 dk ya hallettiririm.. Neyse tüm sayfaları okudum maddeler halinde yorum yapmak istiyorum; 1)V-fren ve Disk Fren tartışması olmuş bi yerde...Disk Fren Karda,Çamurda çok etkilidir.Normal şartlarda fazla fark ettirmez. Yarışlara katılan bir tip değilseniz boşuna ağırlık , masraftır.Bakımlar ve parçaları daha pahalıdır. 2)Çift amortisörlü bisikletlerden bahsedilmiş.Bence almayın dağdan bayırdan aşağı sertçe atlamıyorsanız gereksizdir(Gerçi alınanların çoğu o şartlarda Paramparça olur) Gereksiz olmasın sebeplerinden en büyüğü gereksiz daha ağırdır.Hızlı gitmenizi engeller ve ani hızlanmanızıda...Enerji çok harcarsınız Her pedal attığınızda yaylanarak enerjinizin büyük bir kısmı havaya uçar.Tek amortisörlü maşa kullanmak daha iyidir...Hele ki kilitli maşaysa tadından yenmez :) Kilitleyip düz yolda daha hızlı gidebilir bozuk yolda da konfor olsun diye açabilirsiniz :) Çok fark ediyor.... 3)Aliminym kadrolu bisikletler daha güçsüz değildir...Sadece kullanım farklılığı yüzünden kırıl , kopar..... Xc model bir kadro ile hareket yaparsanız ortadan ikiye ayrılması an meselesidir..... Herkeze bol pedallı günler yukarıdaki sorunum için iyi bilgisi olan bir arkadaş varsa ellerinden öperim :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimi1984 -- 10 Temmuz 2008; 23:59:14 >
|
|
|
11 Temmuz 2008; 10:08:21
|
|
|
walla arkadaşım kulübün bisikletiydi. uğrarsam resmini çekip eklerim buraya. zaten markada kendi resmi de vardı. eddy merckx'de eski bisikletçiydi ama onun da bisikletleri vardı biliyosundur kesin. quote:
Orjinalden alıntı: RedStar quote:
Orjinalden alıntı: letourdefrance redstar kullandığın cannondale'ye şu anda Türkiye'de aktif olarak yol bisikleti sporcularının %80 binemiyodur. bende uzun süre önce bisiklet sporu yapmıştım. raymond poulidor kadroya biniyodum. kadronun yaşı benden büyüktü. Raymond Poulidor eski ünlü bisiklet sporcularından biri. Kadro ürettiğini bilmiyordum. Üretmişsede muhtemelen böyle bir adam iyi kadrolar üretmiştir. Yaşının önemi yoktur yani Kadroyuda çok merak ettim. Hala duruyormu elinde?
|
|
|
11 Temmuz 2008; 10:17:25
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: jimi1984 Herkeze selamlar Bende Kron XC 1000 var :) 2 hafta önce uçtum ve bisikletten atlamak zorunda kaldım :) Ayna kolda bi zımbırtı varya vites atınca zinciri çarklara yönlendiriyor işte onda bir problem oldu sanırım ve artık 3. e çıkmıyor...1 ve 2 var sadece 3 yok....Biraz kurcaladım aynı yerde iki tane vida var "+" ve "-" sanırım bu vidalar onlarla oynasam eski haline getirebilirmiiyim? 1. Zımbırtı değil vites aktarıcı 2. Çark değil Ayna Kol ve Ayna dişliler 3. Aktarıcının üzerindeki + - vidalar aktarıcının çalışacağı üzt ve alt sınırı ayarlar. Yani görevleri vites ayarı yapmak değil zincirin en küçük ve en büyük ayna dişliden atmasını önlemektir. 4. Bir kaza esnasında bu ayarınız bozulmuş ise; a) Vites aktarıcınız hasar görmüş, eğilmiş olabilir b) Aktarıcınızın teli sıyırmış, gevşemiş olabilir bu yüzden vites ayarı tutmuyor olabilir c) Büyük ayna dişliniz hasar almış olabilir d) Vites kolunuzda bir problem olmuş olabilir. Bisikleti görmeden ne olduğunu kesin söylemek mümkün değil. Eğer daha önce hiç vites ayarı yapmadıysanız bunu ilk önce kendiniz denemeyin. Önce bir uzmanın sorunu her ne ise çözmesini isteyin ve onu iyi izleyin. Sorunu hallederken anlamadığınız bir şey olursa çekinmeyin sorun. Bu şekilde daha sağlıklı bir sonuca ulaşırsınız. Hem bisikletiniz hem konu hakkındaki yeteneğinizi geliştirmek adına.
|
|
|
11 Temmuz 2008; 10:20:09
|
|
|
jimi1984 artı eksiyle oynayarak vitesleri kontrol edebilirsin. istediğin vitesi kapama imkanın var artı ve eksiyi kullanarak quote:
Orjinalden alıntı: jimi1984 Herkeze selamlar Bende Kron XC 1000 var :) 2 hafta önce uçtum ve bisikletten atlamak zorunda kaldım :) Ayna kolda bi zımbırtı varya vites atınca zinciri çarklara yönlendiriyor işte onda bir problem oldu sanırım ve artık 3. e çıkmıyor...1 ve 2 var sadece 3 yok....Biraz kurcaladım aynı yerde iki tane vida var "+" ve "-" sanırım bu vidalar onlarla oynasam eski haline getirebilirmiiyim? Kendim yaparak öğrenmek istiyorum da yoksa bir biisikletçide 5 dk ya hallettiririm.. Neyse tüm sayfaları okudum maddeler halinde yorum yapmak istiyorum; 1)V-fren ve Disk Fren tartışması olmuş bi yerde...Disk Fren Karda,Çamurda çok etkilidir.Normal şartlarda fazla fark ettirmez. Yarışlara katılan bir tip değilseniz boşuna ağırlık , masraftır.Bakımlar ve parçaları daha pahalıdır. 2)Çift amortisörlü bisikletlerden bahsedilmiş.Bence almayın dağdan bayırdan aşağı sertçe atlamıyorsanız gereksizdir(Gerçi alınanların çoğu o şartlarda Paramparça olur) Gereksiz olmasın sebeplerinden en büyüğü gereksiz daha ağırdır.Hızlı gitmenizi engeller ve ani hızlanmanızıda...Enerji çok harcarsınız Her pedal attığınızda yaylanarak enerjinizin büyük bir kısmı havaya uçar.Tek amortisörlü maşa kullanmak daha iyidir...Hele ki kilitli maşaysa tadından yenmez :) Kilitleyip düz yolda daha hızlı gidebilir bozuk yolda da konfor olsun diye açabilirsiniz :) Çok fark ediyor.... 3)Aliminym kadrolu bisikletler daha güçsüz değildir...Sadece kullanım farklılığı yüzünden kırıl , kopar..... Xc model bir kadro ile hareket yaparsanız ortadan ikiye ayrılması an meselesidir..... Herkeze bol pedallı günler yukarıdaki sorunum için iyi bilgisi olan bir arkadaş varsa ellerinden öperim :)
|
|
|
11 Temmuz 2008; 10:25:00
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: letourdefrance walla arkadaşım kulübün bisikletiydi. uğrarsam resmini çekip eklerim buraya. zaten markada kendi resmi de vardı. eddy merckx'de eski bisikletçiydi ama onun da bisikletleri vardı biliyosundur kesin. Eddy Merckx i ve kadrolarını tabi ki biliyorum:) Lakabı Yam Yam olan Fransa turunu 5 kez kazanmış büyük efsane. Özellikle çelik kadrolar üzerinde uzmandır tıpkı Colnago usta gibi. Son dönemlerde biraz daha piyasa işi Alu ve Carbon kadrolarda üretiyor artık ama esas değerli olanları hala çelik işçiliği olan kadrolar. Çelik dediğimiz Hi-Ten su borusu değil tabi yanlış anlaşılmasın
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RedStar -- 11 Temmuz 2008; 10:25:28 >
|
|
|
11 Temmuz 2008; 18:14:35
|
|
|
pazar günü büyük ada çevresinde bisikletle tur atıp, arkadaşlarla denize gireceğiz, bisiklete binmek isteyen varsa gelebilir, sabah saat 10.30 a kadar arkadaşları adada bekleyeceğiz ... bisikleti olmayanlar saati 3 ytl ye adada kiralayabilir ... deniz olayını da halk plajından değil, adanın arkalarında yolumuzun üzerinde bir yer bulursak dinlenmek amacıyla gireceğiz ... http://buyukada.haritasi.com/ http://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=28425
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amdfanatic -- 11 Temmuz 2008; 23:01:47 >
|
|
11 Temmuz 2008; 23:29:00
|
|
|
aynı şehirde olsaydım katılacağım aktivite olurdu quote:
Orjinalden alıntı: amdfanatic pazar günü büyük ada çevresinde bisikletle tur atıp, arkadaşlarla denize gireceğiz, bisiklete binmek isteyen varsa gelebilir, sabah saat 10.30 a kadar arkadaşları adada bekleyeceğiz ... bisikleti olmayanlar saati 3 ytl ye adada kiralayabilir ... deniz olayını da halk plajından değil, adanın arkalarında yolumuzun üzerinde bir yer bulursak dinlenmek amacıyla gireceğiz ... http://buyukada.haritasi.com/ http://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=28425
|
|
|
13 Temmuz 2008; 15:49:55
|
|
|
büyük ada gezisine katılan varsa yorum ve fotoları bekliyoruz
|
|
|
14 Temmuz 2008; 23:54:03
|
|
|
4 kişiydik sadece :) deniz olayı olmadı, güzel bir yer bulamadık, keyifli değişik bir gün geçirdik, iyi de oldu :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amdfanatic -- 16 Temmuz 2008; 10:20:00 >
|
|
15 Temmuz 2008; 15:14:54
|
|
|
katılım çok az olmuş ama eminim keyifli olduğuna. quote:
Orjinalden alıntı: amdfanatic 4 kişiydik sadece :) deniz olayı olmadı, güzel bir yer bulamadık, keyifli değişik bir gün geçirdik, iyi de oldu :) [URL=http://imageshack.us][IMG]http://img89.imageshack.us/img89/839/img0099im6.jpg[/IMG][/URL] [URL=http://imageshack.us][IMG]http://img356.imageshack.us/img356/693/img0105xm3.jpg[/IMG][/URL] [URL=http://imageshack.us][IMG]http://img356.imageshack.us/img356/7759/img0107jv8.jpg[/IMG][/URL]
|
|
|
22 Temmuz 2008; 22:10:54
|
|
|
fransa turunu takip eden yok mu
|
|
|
24 Temmuz 2008; 19:40:54
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: letourdefrance fransa turunu takip eden yok mu Var. Ama burda bu forumda turu konuşmanın anlamı yok. Konu hakkında daha güzel sohpetlerin yapılabildiği güzel bisiklet ve sporu forumları mevcut Örneğin; www.bisikletforum.com
|
|
|
25 Temmuz 2008; 0:43:35
|
|
|
açıkcası nette tek takıldığım forum sayfası burası redstar. doğru haklısın. zaten genelde motorla ilgilenen var bu bölümde. bisikletle en yüksek hız sayfası bu sayfadan daha fazla mesaj alıyo quote:
Orjinalden alıntı: RedStar quote:
Orjinalden alıntı: letourdefrance fransa turunu takip eden yok mu Var. Ama burda bu forumda turu konuşmanın anlamı yok. Konu hakkında daha güzel sohpetlerin yapılabildiği güzel bisiklet ve sporu forumları mevcut Örneğin; www.bisikletforum.com
|
|
|
27 Temmuz 2008; 0:11:38
|
| | | |