|
qzwxec -> Cevap: Eniyi görüntü için SCART kablosu tavsiyesi? (14 Ağustos 2007; 9:22:55)
|
quote:
Orjinalden alıntı: sserin Dediklerinizden teknik olarak birşey anlamadım. Biraz açarsanız iyi olur. Bu scart kablolar aynı zamanda RGB iletme özelliğine de sahip. DG uydu alıcısında RGB-CVBS seçeneği varsa sorun olmaz. CVBS, RGB'ye tercih edilen bir bağlantı şekli değildir. Scart bir iletim biçimi değil, bir konnektördür. 7 pinli scart kablo, sadece audio video (composit) bağlantıyı desteklerken, 9 pinli scart kablo, çift yönlü composit bağlantıyı destekler. 21 pinin tamamı bağlanmış bir kablo ise, rgb, composit, s-video gibi analog bağlantıların tamamını destekler. bu nedenle en ideal scart to scart kablo, 21 pinli olanıdır. ancak: cihazlardaki scart giriş ve çıkışlar bunları desteklemeyebilir. örnek olarak bendeki toshiba 42c3000pg tvnin 1.scartı sadece av (composit) girişi desteklemekte, 2.scart ise av (composit) ve svideo girişini desteklemekte. toshiba sd-260 cihazımdaki scart ise av (composit) ve rgbyi desteklerken s-videoyu desteklememekte. s-video ve YPbRb bağlantı biçimlerinden biri destekliyken scart üzerinden görüntüyü svideoyu avye, YPbRbyi de rgbye dönüştürerek çıkış veriyor. s-video bağlantısı için, benim dvdnin s-video çıkış jakından s-video kabloyla svideo to scart dönüştürücüsüne, onu da tvnin 2.scartına takmam lazım. rgb bağlantısını ise tvde tek rgb bağlantısı olarak d-sub konnektörü olduğu için yapma şansım yok (d-sub to rgb dönüştürücüleri mevcut ama, pratik değil) aynı şekilde uydu cihazımdaki iki scart da av, svideo ve rgb destekli. bu cihazdan scart to scart kablo ile tvnin 2.scartı arasında s-video bağlantısı yapıyorum. 1.scarta taksam av bağlantı oluyor. dvdden ise component bağlantı ile video, analog stereo bağlantı ile ses iletimi yapıyorum. umarım demek istediğimi anlatabilmişimdir.
|
|
|
|