quote:
Orjinalden alıntı: predator06
HANNIBAL KING KARDESIM BENIM PC 2001 E GIDIYODU
PİLİ DEGİŞTİRDİM PC HİÇ AÇILMADI ŞİMDİ NAPCAS
senin sorunun topicle aynı ama senin önce bilgisayarı kullanılabilir duruma getirmen lazım.sana bir kaç seçenek sunacağım.büyük ihtimal problemlerin çözülecektir.
anakart belki koruma konumuna almıştır kendini.voltajdan etkilenmiştir.statik almıştır. vs vs.
elektrikten çek bilgisayarı.pili ters takıp kısa devre yapmasını sağla.bir kaç saniye bekle.(en son olarak bunu dene riskli bir iş çünkü)
anakart üzerlerinde biosu tamamen sıfırlamak için clear cmos jumper leri bulunur.genellikle jr1(jumper1)numara olarak adlandırılır.ankart kitapçığında yazar.jumper 1-2 de iken normal 2-3 de iken silme modunda olur.sen pc elektirkte iken o jumper kulakçığını 2-3 e al sonra açma-kapama tuşuna bas(bilgisayar açılmayacaktır)sonra tekrar 1-2 konumuna al.düzelmesi lazım.eğer hala açılmıyorsa.tüm elektirğini çekip bir mühdet daha beklemeni tavsiye ederim.istersen yukardaki tavsiyemi deneyebilirsin.
belki pille ilgili sorunun yoktur.o anda şans eseri power suplly da yanmış veya arızalanmış olabilir(standart oem güç kaynaklarıda çok sorun çıkartabiiyor.örn:bilgisayara elektrik geliyor.herşey tamam görüntü yok yada tam her şey yolunda derken bi anda ekran kararıyor.rest atınca düzeliyor.bu konuda power supplydan şüphelenen oldumu hiç?şüphelendim deiştirdim ve sorun ortadan kalktı).sağlam bir power supply ile denemenide şiddetle tavsiye ederim.