Şimdi Ara

CoolIT FreeZone ( Peltierli su soğutma)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
2.423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • [html]

    Havaların anormal derecede sıcak olduğu bu zamanlar da bilgisayarlarımızın da sıcaklıkları anormal derecede arttı. Çoğu kullanıcılar soğutma sistemlerini değiştirdi ya da bilgisayarlarına yaptıkları hız aşırtmayı geri alarak sistem sıcaklıklarını azaltmaya çalışıyor. Durum bu şekilde olunca firmalar birbirinin ardına yeni soğutma ürünlerini gün yüzüne çıkarıp kullanıcılara sunuyorlar. Bunlardan biride CoolIT FreeZone isimli CPU soğutucu.

    CoolIT FreeZone compact bir su soğutma olarak görünebilir ama yakından incelemeye başladığımızda bu şekilde olmadığı anlaşılıyor. Normal su soğutmalar da ısınan suyu soğutmak için radyatörler kullanılırken CoolIT FreeZone'da ısınan suyu peltier soğutuyor. Bu şekilde suyun sıcaklığı çok daha kısa süre sayesinde çok daha aşağı derecelere inebiliyor.

    CoolIT FreeZone kısaca pompa, peltier, CPU Blok, Peltieri soğutması için 92MM fan ve peltiere gerekli elektriği sağlıyacak devre kartından oluşuyor. (Ek kablo,vida ,vs. şeylerde var.) Blok bakır değil ama işini gayet güzel yaptığı test sonuçlarından görünüyor. Blok İntel için Socket 478, LGA 775 ve AMD için 754,939,940 ve AM2 için uyumlu.

    CoolIT FreeZone ortalama bir Midi-Tower kasanın içine rahatça sığacak şekilde üretilmiş. "Kasa içi su soğutma için Tower kasa gerekiyor" devrini kapatabilir.

    Test sistemi olarak Nvidia'nın nForce 680i yonga setli referans anakartı ve Intel Core 2 Duo 6600 kullanılıyor. E6600@ 3825 MHz için Vcore 1.65 olarak ayarlanmış.

    E6600'ü default hızında 12 derece çekirdek sıcaklıkları ile çalıştırabiliyor. Bu gerçekten muhteşem bir değer. İşlemciyi 3825 MHz'ye hız aşırtıldığında ise 25 derece olan çekirdek sıcaklıkları tam yük altında 47 dereceyi buluyorlar. Bu değerler standart bir su soğutmadan çok daha iyi. Bu değerlerde pay sahibi olan CPU blok'unun yüzeyinin iyi olduğunuda unutmamak lazım.

    Sonuç olarak CoolIT FreeZone'nun sunduğu değerler gerçekten çok güzel. Peltier'i soğutan 92MMlik fan 7000RPM'lik hıza ulaşarak max 75CFM hava üfleyebiliyor. Yalnız bu değerde 53DBa'lik sesi kulaklarımızı rahatsız edicek düzeyde. İsteyen kullanıcılar fanı değiştirebilirler. Yurt dışı fiyatı olarak 399.99$ olan CoolIT FreeZone normal ev kullanıcılarından çok extreme kullanıcılara göre tasarlanmış.

    Ek :(11.08.2007)Ürünün haber girildiğinde 399$ civarında olan satış fiyatı, kısa bir süre sonra 147$ ile 195$ arasına gerilemiştir.


    Sayfanın Linki : http://www.guru3d.com/article/cooling/438/ </a></b></span id="msg"></font><br><br>[/html]







  • muhteşem diyorum başka da bişey demiyorum
  • Abicim güzel de bunda da fan var.
    İnceleme için teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yimmasabi -- 10 Ağustos 2007; 0:01:13 >
  • kendi gibi fiyatıda güzel 399.99$ bu fiyatar niye böyle kıl olurki ya 399de yada 400
  • Çok hoş aletmiş ama en az 200W çeker. 400 doların üzerine 1 yılda yakacağı elektrik parasını ekledimmi baştan extreme qx6850 falan alınır. 6600'ü -10 derecede tutsa ne yazar, 4 çekirdekli OC'li bi işlemciyi de yük altında muhtemelen kaldıramaz. Bance çok gereksiz.
  • bu sogutmanın incelemesi tom amcada var ve fiyatına göre iyi bi iş çıkartamıyo belli bi sıcaktan sonra cihaz sapıtıyo bi işe yaramamıyo yani
  • veriler güzel hoşta, neden fiyatlar bukadar astronomik olmak zorunda OC meraklısından ziyade sadece bench yapmayı düşünenlere hitap ediyor.
  • normal su soğutma + peltier = 400usd
    fiyat çok abartı
  • quote:

    Sonuç olarak CoolIT FreeZone'nun sunduğu değerler gerçekten çok güzel. Peltier'i soğutan 92MMlik fan 7000RPM'lik hıza ulaşarak max 75CFM hava üfleyebiliyor. Yalnız bu değerde 53DBa'lik sesi kulaklarımızı rahatsız edicek düzeyde. İsteyen kullanıcılar fanı değiştirebilirler. Yurt dışı fiyatı olarak 399.99$ olan CoolIT FreeZone normal ev kullanıcılarından çok extreme kullanıcılara göre tasarlanmış.



    ama sitede fiyatı 147,99 $ yazıyor?
    http://www.guru3d.com/article/cooling/438/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emperorkhan -- 10 Ağustos 2007; 12:25:14 >




  • Çok iyi bir soğutma sistemi olabilir ama çok pahalı.Buna vereceğin paranın yarısıyla bile çok iyi bir soğutucu alınabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi One Shot One Kill -- 10 Ağustos 2007; 16:07:03 >
  • tamamen sapkınlık
  • http://guru3d.pricegrabber.com/search_getprod.php?masterid=42190187 . Ürün $147.99 - $189.99 fiyatları arasında satılmakta fakat incelemede 399 $ denmiş.Burada 399$ . Bu fiyatlara göre güzel iş yapmış Bw745 fiyatına neredeyse



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quaker -- 10 Ağustos 2007; 17:45:06 >




  • Amazon' da 164$ mış.
    Siparişini versem bana kaça mal olur?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: TANER 82

    bu sogutmanın incelemesi tom amcada var ve fiyatına göre iyi bi iş çıkartamıyo belli bi sıcaktan sonra cihaz sapıtıyo bi işe yaramamıyo yani




    +1
  • peltierin konumu direk su soğutmayla soğutma fanı arasında....işi bi adım daha ileri götürüp işlemci bloğuna peltier takılsa ısınan suyu soğutmak için acaba gereken radyotör bunun kaç katı olurdu...
  • anlayamıyorum peltierler 100-200 watt arası elektrik harcıyor buna verilen parayla ben klima sistemi yaparım...
  • çok güzel yaa
  • Şu soğutma sistemleri güzelde birazda bütçelere uygun olsa daa güzel olacak.
  • bence fiyatına göre gereksiz, peltier kullanması ayrıca saçma.. yaratıcı bir fikir olarak görmüyorum, zira verimsiz ve güç kaynağını oldukça taciz eden bir sistem bence..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: StrangerXT

    bence fiyatına göre gereksiz, peltier kullanması ayrıca saçma.. yaratıcı bir fikir olarak görmüyorum, zira verimsiz ve güç kaynağını oldukça taciz eden bir sistem bence..

    +1

    THGTR'de bu ürünlerin Türkçe incelemesini okuyabilirsiniz. Pek de tavsiye olunan bir sistem değil zira yaktığı mazota göre yeterli çekişi vermiyor diyebiliriz
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.