Sevgili 319 Torunlarım. 317 K/D olarak Mardin 70. Mknz. P. Tugayında Askerlik yapmaktayım. Kendinizi şimdiden askerliğe alıştırırsanız pek sorun yaşamazsınız. Özellikle son günlere doğru kafanızda birçok soru işareti oluşacaktır, sayfaları tarayarak sorunlara çözüm arayacaksınız.
bunlar askeriye tarafından sağlandı, tabi tedbirli gitmenizde mutlaka fayda vardır. Size tavsiyem; Macera Arayıp CEP Telefonu Götürmemeniz.
Uzun Dönem Askerlerin özellikle şu sözlerini çok duyacaksınız:
"POŞET" "TAKIYOM SANA" :) Anlamı senden önce çıkıyorum
Anlatacak çok şe var daha arkadaşlar ama ben şimdi müsadenizle, Eski mardinde Yusuf Usta'nın Yerinde Melemen yiyeyim, Ha bu arada Bizim burada kahvaltıda bol miktarda Zeytin çıkıyor, Sevmeyen Torunlar alışsınlar, her sabah zeytin.
arkadaşlar birçok kişi kararsız sanırım banka konusunda.ben bugün oyakbankta gittim.konuştuğum kişinin dediğine göre bütün birliklerde atm varmış.vadesiz ytl hesabı açtırdıktan sonra hesabı likit fona açtırırsanız paranız fon olarak bekliyyormuş ve yıllık hesap işletim ücreti de alınmıyormuş.ayrıca hesabı actırırken anne baba eş kardes gibi birisiyle ortak bir hesap olarak actırırsanız o kişi size para gönderirken havale ücreti gibi ek ücretlerle de karşılaşmak zorunda da kalmaz bilginize...
arkadaşlar bende katılıyorum en iyisi oyakbank bencede
hesap açtırmanıza gerek yok zaten her askere oyakbank hesap açıyor:)
Bunu öğrendiğimiz iyi oldu ancak şöyle birşeyde var burdan fazla parayla gitmeyip hesabımızı askere gitmeden önce açtırıp paramızı oraya yatırabilir ve gittiğimizde ihtiyacımıza göre ATM'lerden paramızı çekebiliriz. Yani sanki gitmeden önce hesabımızı açıp bankamatik kartımızı alsak daha rahat edermişiz gibime geliyor. Ayrıca bilgi için çok teşekkür ederiz Şimdiden Hayırlı teskereler
bende sana katılıyorum dostum.gittikten sonra özellikle atm kartımızı almamız cok zor.izinde kullanmazsak bankaya falan gitmöek için h.içi dışarı çıkabileceğimizi hiç sanmıyorum.ayrıca senınde dediğin gibi bende üzerimde değilde hesapta para bulundurmayı düşünüyorum :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elmekoz -- 9 Eylül 2007; 14:49:01 >
herkese selam tertipler.bunu görünce aklıma arkadaşın anlattığı geldi.kısa dönem gitti arkadaş.millet ilk bir hafta o heyecanla çavuşlara bile komutanım çekiyormuş :)
Su anda evci iznindeyim, belli degil ama buyuk ihtimalle donuste egitim cavusu olabilirim, isterlerse cekmesinler komutanim bakalim :)
Daha cok var ama 317 KD'ler olarak 319 lari dort gozle bekliyoruz :)
istanbulda ama tam olarak nerde yaptı bilmiyorum.bana dediği sakın komutanım çekme :) acemılıkte nasıl bir ortam var bılmıyorum ama senin dediğin de doğrudur ne deyim :) ha bide sen nerde askerlik yapıyorsun bileyimde oraya düşersem onbaşılarda da komutanım cekeyim neme lazım sakata gelmıyelım :)
arkadaşlar komanda olmak istermisiniz sorusuna evet yazan arkadaşları olsalarda olmasalarda hepsini şimdiden canı gönülden tebrik ederim.319.dönem donanım haber tertiplerim olarak sizinle ne kadar gurur duysam azdır.hepiniz benim gözümde birer kahramansınız. ben hayır yazdım çünkü istesem de yapmazlardı.ayak tabanımda sorun var+boyuma göre kilom az.bunlarda bir yana çok uzun zamandır hiç spor yapmıyorum ve askerliğimi komanda olarak tamamlıyabilecek bedeni gücü açıkcası kendımde göremiyorum.çünkü gercekten fiziki anlamda güçlü olmanız lazım.bütün bunlar bir yana evliyim.yani soruya evet mi hayır mı kısmına tek başıma karar veremiyorum.yanınızda sizinle beraber hergün ayrılacak olmanın stresini yaşıyan ve hergun inşallah eşim bulundugumuz ile yakın bir yere düşer diye dua eden bir eşiniz varken komanda olmak ıstermısınız ksımına evet yazmak gercekten cok zor. tvde doğuda vatani görevini yapan komandoları izlerken evet yazma konusunda kafamda soru işaretleri oluşsa da ve içim gitse de maalesef hergün inşallah benim için hayırlısı yakın bir yere askerliğimin çıkmasıdır diye dua etmekten de kendimi alamıyorum.
319.dönem tertiplerim benim bir fikrim var kabul ederseniz sevinirim.sonuçlar belli olunca askeriliği komanda olan çıkan arkadaşlarımızı bizim tablodan hariç birde 319.dönemin komandoları veya başka bir başlık adı altında ayrı bir tablo yapalım mı ?veya aynı tabloda onları kırmızıyla falan belli olacak sekilde yazalım mı?
arkadaşlar komanda olmak istermisiniz sorusuna evet yazan arkadaşları olsalarda olmasalarda hepsini şimdiden canı gönülden tebrik ederim.319.dönem donanım haber tertiplerim olarak sizinle ne kadar gurur duysam azdır.hepiniz benim gözümde birer kahramansınız. ben hayır yazdım çünkü istesem de yapmazlardı.ayak tabanımda sorun var+boyuma göre kilom az.bunlarda bir yana çok uzun zamandır hiç spor yapmıyorum ve askerliğimi komanda olarak tamamlıyabilecek bedeni gücü açıkcası kendımde göremiyorum.çünkü gercekten fiziki anlamda güçlü olmanız lazım.bütün bunlar bir yana evliyim.yani soruya evet mi hayır mı kısmına tek başıma karar veremiyorum.yanınızda sizinle beraber hergün ayrılacak olmanın stresini yaşıyan ve hergun inşallah eşim bulundugumuz ile yakın bir yere düşer diye dua eden bir eşiniz varken komanda olmak ıstermısınız ksımına evet yazmak gercekten cok zor. tvde doğuda vatani görevini yapan komandoları izlerken evet yazma konusunda kafamda soru işaretleri oluşsa da ve içim gitse de maalesef hergün inşallah benim için hayırlısı yakın bir yere askerliğimin çıkmasıdır diye dua etmekten de kendimi alamıyorum.
319.dönem tertiplerim benim bir fikrim var kabul ederseniz sevinirim.sonuçlar belli olunca askeriliği komanda olan çıkan arkadaşlarımızı bizim tablodan hariç birde 319.dönemin komandoları veya başka bir başlık adı altında ayrı bir tablo yapalım mı ?veya aynı tabloda onları kırmızıyla falan belli olacak sekilde yazalım mı?
Valla dostum bende Komando kısmına evet işaretledim ama benimde boy ve kilo dengesine göre kilom fazla. Ama yinede şansımızı denedik :) Ama seni inan çok iyi anlıyorum haklısın insan için bazı durumlar vardırki tek başına karar veremez. Seninkide aynen o hesap. Bana kalırsada en doğrusunu yapmışsın inan. İnşallah hepimiz hangi görevde olursak olalım bizleri yetiştiren vatanımıza karşı görevimizi layıkı ile yerine getiririz.
Komandoların ayrı yazılması konusunda ise alınacak her karara saygılıyım o yüzden benim açımdan farketmez.
ha komando ha piyade ha vs.hepsi eşittir komandolar kendini üstün görmesin ayrı bi statüye gerek yok..
elbette ki hepimiz eşitiz.hepimiz vatanı görevimizi yerine getireceğiz nerde ne şekilde olduğuda önemli değil.ama benim gözümde farklı bir yerdeler.hele ki gönüllü olarak komandalığı tercih edenler.ama senin düşüncene de saygı duyuyorum.zaten benim ki sadece bir fikir.tabloda veya başka bir yerde nasıl gösterildiği önemli değil önemli olan benım kafamda ki yerleri ve her zaman benim için ayrıcalıklılar.
Bir kişinin bile istememesi yeterli.aramızda görüş ayrılığı olsun istemem.bu konuyu kapatalım.bu fikrimle ilgili yazmazsanız sevinirim.
Valla dostum bende Komando kısmına evet işaretledim ama benimde boy ve kilo dengesine göre kilom fazla. Ama yinede şansımızı denedik :) Ama seni inan çok iyi anlıyorum haklısın insan için bazı durumlar vardırki tek başına karar veremez. Seninkide aynen o hesap. Bana kalırsada en doğrusunu yapmışsın inan. İnşallah hepimiz hangi görevde olursak olalım bizleri yetiştiren vatanımıza karşı görevimizi layıkı ile yerine getiririz.
Komandoların ayrı yazılması konusunda ise alınacak her karara saygılıyım o yüzden benim açımdan farketmez.
evet gidebilir. yalnız erken sevk dilekçesini asal ' a iadeli taahhütlü olarak askerlik durum belgesi ekinde yer alacak şekilde yollayacak.
3-5 gün içindede gidebileceği onayını alacak. aynısı bir arkadaşımın başından geçti . büt ü verdi dediğin tarihlerde de erken sevk dilekçesini yolladı ve gitti aralıksevkinde.