Şimdi Ara

Intel'in Çift çekirdeği LGA-775 anakartlar ile uyumlu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İşlemci dünyasının en büyük pastasına sahip Intel önümüzdeki senelerde sadece mhz arttırmak yerine çift çekirdek ya da ikiden fazla çekirkli teknolojilere ağırlık vermeye başlayacak. İlk olarak Smithfield çekirdeği iki Prescott.çerkirdeğinin birleşmesinden oluşacak. Hatta düzenleyici (arbiter) bölmenin haricinde ayna görüntüsü kullanıldığı ve eğer bir çekirdek çalışmaz ise diğer çekirdeğin tek çekirdek olarak stılabileceği bir sistem bile geliştirildiği iddia ediliyor.

    Bu iki çekirdeğin birleşimi işlemci ise günümüzdeki i915 ve i925 gibi çipsetler ile ve uyumlu olacak ama kendilerine ait çipsetlerini (Glenwood ve Lakeport) 4 Gb üstünde bellek ve enerji koruma yöntemleri içinde kullanacaklar. LGA-775 soketini kullanacak ve maksimum 130 Watt enerji tüketecekler. Adlandırmaları ise x20, x30 ve x40 olacak bunlar sırasıyla 3.2 Ghz,3.0 Ghz ve 2.8 Ghz hızlarına tekabül ediyor. 130 Watt çok yüksek bir değer olduğundan piyasadaki tüm anakartların destekliyemeceği ve 2.8 Ghz'lik versiyonun düşük voltaj ile eski anakartlarıda desteklemesi için sunulacağı belirtiliyor.

    Intel'in en büyük problemi çift işlemicinin getirilerinin kullanıcılar tarafından hemen algılanamayacak olması zira günümüzdeki çoğu program çoklu işlemciyi destekleyecek şekilde inşaa edilmemiş durumda işin dah da kötüsü çoğu işletim sistemi dahi bundan yararlanamamakta. Diğer yandan çift ya da daha fazla işlemcinin gerçek masa üstü deneyimini arttırabileceği kesin çünkü her geçen gün arka tarafta çalıştırdığımız programlar çok hızlı bir şekilde artıyor.

    Hyper-Threading ile işlemcinin boş kısımlarını değerlendiren Intel şimdi çift çekirdek ile birlikte Hyper-Threading teknolojisinide en azından bir süreliğine rafa kaldırıyor. Çift çekirdeklerli Smithfield tabii ki Intel'in son teknolojilerinden EM64T yani Amd'nin x86-64 bit uzantılarını destekliyor. Fakat Intel bu teknolojiyi kısa vade de 4 Gb üstü ramların desteklenmesi olarak tanıtmakta fakat işletim sistemleri ile bir performans artısı getireceği kesin. Başka bir özellik ise Intel SpeedStep Technology (EIST) yani işlemcilerin yoğunluğuna göre hızı ve voltajı otomatik ayarlayan ve ısı üretimini azaltan teknoloji.

    Diğer özellikler ise virüsler için Execute Bit koruması, 2 Mb ön bellek (işlemci başına bir), daha önce haberini yaotığımız uzaktan işletim veya çalışan disklere bağlı olmayan iAMT teknolojisi gibi iyileştirmeler sözkonusu. Standart bilinen 800 Mhz bus hızını kullanarak masa üstüne inecek olan Intel çift çekirdekler umarız AMD'nin masa üstü yerine sunucu çift çekirdeği üzerine yoğunlaşmasını bir miktar azaltabilir. Diğer yandan çıktığı anda son verim ile kullanolabilecek yer ise doğal olarak sunucu sektörü.








  • sadece 2.8ghz uyumluysa ne anlamı kaldı ki
  • heheh TEKnaKILLAH alalım birer tane ozaman :) nedersin sınıf atlamış sayarız kendimizi
  • aslına bakılırsa Cift çekirdek den kimse bişe anlamadı.
  • Valla intel'in hangi özelliğini kullanacağımızı şaşırdık
    Ht ile boşta kalan kısımlarını değerlendirip, presscotlar ile yazılımları hayvan gibi eziyor. Az ısınarak o/c çuların gözdesi olmuş vaziyette, yeni form faktör yapısı ile rakip tanımıyor, şimdi de çift çekirdek ,oha felan olduk be.

    Bu kadar züper bir işlemci neden hala AMD leri geçemiyor annamadım.




  • evet elimdeki prescott işlemciyi nasıl kullanacam şaşırdım azıcık zorlasam ısınıyor :) keşke ht alsaydım
  • gece_sovalyesi prescottlarin 800 MHzlikleri de HT'li degil miydi? sendeki 533 mu?
  • 105w lık ısıyı bile uzaklaştırmakta oldukça zorlanan intel 135w ı anca sıvı soğutma kurtarır gibime geliyor. Aksi halde sürekli devreye girecek olan thermal yönetim (koruma) performans namına bişi bırakmayıp boşuna millete bi ton para verdirecek. Bak amd ye 95w la yetinecekmiş işte olay budur.
  • evet 533 bana arasında o kadar fark yok dediler cahiliye devrinde bi daha çevremdekilerin lafına bakmayacam zaten
  • quote:

    Orjinalden alıntı: cyberfox

    105w lık ısıyı bile uzaklaştırmakta oldukça zorlanan intel 135w ı anca sıvı soğutma kurtarır gibime geliyor. Aksi halde sürekli devreye girecek olan thermal yönetim (koruma) performans namına bişi bırakmayıp boşuna millete bi ton para verdirecek. Bak amd ye 95w la yetinecekmiş işte olay budur.

    +1 elimdeki 3.0E default 90w civarı çekiyor 3.0@3.8 olarak bu 140w a dayanıyor. full load çift prime95 de son limitine dayadım. elimde 480w powewr olmasına rağmen +12 rail çıkışının kanını emiyor.özellikle prescott larda overclock yapacaksan elinde çok sağlam power olması şart. bizzat korumanın devreye girdiğini görmek için +++ voltaj verdim ve sonuç cpu sıcaklık olarak son limite vurduğunda koruma devreye giriyor ve vitesi boşa atıyor işlemciyi yakmak çok zor. + yanı bu. - yanı ise koruma devreye girdiğinde işlemci vitesi boşa atttığından performans kaybına neden oluyor




  • gece sovalyesi sendeki 2.8 GHz mi? benimki 2.4 prescott idi (gecen sattim), TT Spark7+ ile 3.2 civarina cikabiliyordu (tam rakami unuttum). hatta 2 saat kadar doom3 oynadigimi hatirliyorum bu hizda. kasa acikti ve fan maksimuma yakin hizlardaydi. isindigi dogru ama dogru sogutmayla cok iyi o/c olur bence senin islemci.
  • bu hafta p4 3,0, P4 3,0 LGA yada amd 64 bit e karar vermem gerekiyor.
    alacağım pc 24 saat açık kalıcak. güvenlik sistemini kayıt edecek. sizin genel bir tavsiyeniz var mı?
    LGA anlatılana göre çift işlemciymiş ( HT deiyorum ). düşüncem bir işlemciyle kayıt yaparak diğer işlemciyle surf ve oyun oynamak gibi bir şey ama tabi bu düz mantık. yani tam yapısını bilmiyorum. acaba böyle bir şeye uygun olur mu LGA. ???
    yani kısaca yeni teknoloji diye alınırmı?
  • 939 pin li bir sistem (amd) geleceği daha parlak + ısı problemleri yaşamazsın + daha performanslı + daha ekonomik olur.
  • 939 pinlilerin vaad edilen yüksek bant genişliğinden yeteri kadar faydalanamadığını(Dual DDR kullanmasının pekde etkili olmadığından) okumuştum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.