Şimdi Ara

<<<< RENAULT 19 KULÜBÜ >>>> (40. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.050
Cevap
41
Favori
593.253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Akadaşlar merhaba
    98 -99 model R19 1.6 RNE sedan klimalı (hatta bir tane 98 model buldum) düşünüyorum. size bir kaç sorum olacak.
    1- bu RNE enjeksiyonlu mu oluyor, normal sistem tüp uygulanabiliyormu
    2- aracın paraç fiyatları genel olarak nasıl, cünkü nasip olursa kendime ait ilk araç olacak
    3- alırken nelere baktırmalı, nelere dikkat etmeliyim. (geçen yıllarda ailecek laguna almıştık malesef onda kalorifer sistemine bakmamıştık oda 700 tl gibi bir rakama malolmuştur bunun gibi)
    4-araştırdım fiyatına göre ki sadece fiyat da değil Renault ları genel olarak severim bu aracı düşünüyorum sizinde ayrıca nasıl önerileriniz olur
    teşekkürler selamlar...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Akustik

    Akadaşlar merhaba
    98 -99 model R19 1.6 RNE sedan klimalı (hatta bir tane 98 model buldum) düşünüyorum. size bir kaç sorum olacak.
    1- bu RNE enjeksiyonlu mu oluyor, normal sistem tüp uygulanabiliyormu
    2- aracın paraç fiyatları genel olarak nasıl, cünkü nasip olursa kendime ait ilk araç olacak
    3- alırken nelere baktırmalı, nelere dikkat etmeliyim. (geçen yıllarda ailecek laguna almıştık malesef onda kalorifer sistemine bakmamıştık oda 700 tl gibi bir rakama malolmuştur bunun gibi)
    4-araştırdım fiyatına göre ki sadece fiyat da değil Renault ları genel olarak severim bu aracı düşünüyorum sizinde ayrıca nasıl önerileriniz olur
    teşekkürler selamlar...


    Hocam bende kaç gündür bakınıyorum Rize 'de olmam ve seçeneklerimin az olması nedeniyle alamadım henüz....

    Renault 19 'u olupta daha detaylı bilgiler bilgiler verecek arkadaşlar vardır mutlaka ama ben bildiklerimi aktarayım size :)

    1- Hocam 1,6 RNE 'lerin tümü enjeksiyonlu değil maalesef kimi karbüratör kimi enjeksiyonlu... Bulduğunuz araç enjeksiyonlu ise sıralı sistem karbüratörlü ise normal lpg sistemi taktıracaksınız zaten birçoğu lpg 'li...
    2- Parça fiyatlarını normal olarak biliyorum, çokta pahalı değil...
    3- Aracın km. si (Yarın öbürgün başınıza motor yaptırma sıkıntısı çıkmasın), bakımlarının düzenli yapılıp yapılmadığı (Sürekli bakımsız araç daha büyük sorunlara mahal veriyor malumunuz), büyük kazasının olup olmadığı (Şaselerde eğilme nedeniyle aracın yengeç misali yan gitmesi) Kaporta ve değişenleri (Çürük çarık vs. durumları, Takla atma nedeniyle tavan 'ın değişmesi, direklerin yamulması vs.) sayılabilir. Ufak tefek değişenler ve lokal boyaların benim için fazlaca önemi yok netice itibariyle 11 yaşında araç alıyoruz..




  • arkadaşlar beymen clup buldum birtane, araçta ön kaportada ve tavanda güneş yanığı var başka sorun yok 123000de 8750 TL ne diyorsunuz.
  • arkadaşlar 96 model enjeksiyonlu tüplü(sıralı değil) 1.4 e 19 aldım.Araç önce benzinde çalışıp sonra üpe geçiyor.Ancak sabahları yada soğuyunca 4-5 marşta çalışıyor.Nedeni ne olabilir?Yarın benzin pompasına baktırmayı düşünüyorum.Aldığım sahibi bujileri yen değiştirdiğini ve enjektör temizlettiğini söyledi.Başka önerisi olan var mı?
  • Arkadaşlar bende 1999 model 1600 eliza var. Kaloriferin en sağdaki düğmesi arızalandı. Erzincandayım bir yıldır bulamadım.Servisi ise Komple dğişeceğini söyledi ve 300 TL.istedi. Bu parçayı bulabileceğim bir adres varmı acaba.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muzaffersanalp

    Arkadaşlar bende 1999 model 1600 eliza var. Kaloriferin en sağdaki düğmesi arızalandı. Erzincandayım bir yıldır bulamadım.Servisi ise Komple dğişeceğini söyledi ve 300 TL.istedi. Bu parçayı bulabileceğim bir adres varmı acaba.


    Kaloriferin en sağdaki düğmesi ?? göğüste ızgarayı açıp kapatan tekerlek şeklindeki parçayı kastediyosun sanırım. Çıkmacılarda bulunabilir. Ayrıca servis komple ön göğüsü değişecek galiba 300 tl dediğine göre. Bizim arkadaşın brovwayında aynı parça kırılmıştı (onlarınki farklı tabii) sanayide eski bi reno ustasında tesadüfen bulmuştu araştırmak lazım 5 tl ye halletmişti işi.
  • mrb arkadaslar r19 1.4 aracım 210-250 arası yakıyor.Sizce normalmi?Sizin arçlarınız ne kadar yakıyor?
    (yol şehir içi sayılmaz)
  • renault 19 1.6 rne nin
    fabrika yakıt tuketimini bilen var mı
    şehiriçi
    şehirlerarası
    karma
    cevaplar icin simdiden tesekkurler
  • konfor arıyorsan beymen i öneririm...beymendeki konfor meganda bile yok..döşemeler harika.hidroli direksiyona hava yastığı,klima da cabası...ben 2007 temmuzda 42000 km de 10.500 tl ye aldım...lpg nin litresi 1.87, şehir içi 180kuruş yakıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tayfun poyraz -- 13 Ocak 2010; 15:25:25 >
  • arkadaşlar merhaba ismim melih izmirde oturuyorum 10000TL param var bir araç almak istiyorum fakat Europa ve siena arasında kararsız kaldım fikirlerinizi bekliyorum teşekkür ederim.....
  • http://www.sahibinden.com/1997_eropa-16WQQaXQQ21009882WQQpXQQdisplayitem

    bunu öneririm.nede olsa renault sağlamlığı yeter.
  • arkadaşlar r19 1.6 rne yada rte mümkünse modeli 99 ve üstü olabilir ilk tercihim hb olması ve mümkünsede renginin beyaz olması. 9500 tl civarında bi param var. aracını satmak isteyenler olursa bana cepten ulaşsın lütfen trabzon ve civarından bakınabilirim
  • arkadaşlar 98 model 1.6 ie alize hb araç ile yeniden aranızdayım. araçta bi iki bakım gerektiren kısım var. en çok merak ettiğim şey şu. araçta (aldığım kişi yeni olduğunu söyledi) frene basınca bir titreme oluyor baya sert bi titreme direksiyondan hissediliyor rahatlıkla. acaba sorun balatalardanmıdır? fren disklerinden ses gelmiyor gayet sağlam tutuyor ama pat pat diye direksiyona vuruyor seri şekilde. onun haricinde bide ön kapılar ayarsız düşük ama onlar ufak şeyler. herkese kazasız sürüşler acil yardımlarınıza ihtiyacım var teşekkürler şimdiden
  • öncelikle herkese selamun aleyküm.bende bir renault 9 ar.fakat bir ihtiyaçtan dolayı satacağım herhalde daha tam kesin değil.şimdi sorun şu.ihtiyacımı giderdikten sonra bu yaz falan bir renault 19 almayı düşünüyorum.fakat kafam çok karışık.çünkü bu araçların bir sürü versiyonu var.sanırım 2002 yılına kadar üretilmiş.2003 var mı bilmiyorum.şimdi eğer ki europa alırsam hangisini tavsiye ederseniz.mümkünse en yenisi,en sağlamı en donanımlısı hangisi diye soracaktım.biraz uzun bir mesaj oldu kusuruma bakmayın fakat anlamadığım şey 98-99 modellerde haa yastığı varken 2002 modelinde falan sadece hidrolik direksiyon var.beni biraz aydınlatırsanız sevinirim.parça fiyatları ve yakıtı konusunda da bilgi verirseniz çok memnun olurum.hepinize kazasız,belasız ve de cezasız sürüşler.




  • alize serisi en donanımlı olanlar diye biliyorum. en donanımlı ful diye geçenlerdeki donanımlar sanırım şöyle: alaşım jant sürücü hava yastığı sis farı klima direksiyondan kumandalı radyo teyp uzaktan kumandalı merkezi kilit gecikmeli sönen tavan lambası sürücü koltuğu yükseklik ayarı ve arka cam sütunlarında birer aydınlatma bulunuyor. benim aracımda sis farı hariç diğerleri var. verdiğim bilgilerde eksiklik varsa kusura bakmayın düzeltin lütfen. bu arada yazdığım sorunu hallettirdim. fren diskleri ve balataları değiştirdiler toplamda işçilik dahil 160 tl ödedim. bi kaç ufak masrafı daha olacak ama genel anlamda aracım iyi durumda. aklıma takılan tek bişey kaldı. bozuk yollarda direksiyon kutusundan çok fazla ses geliyor. düz yolda ses yok. nedendir bilen varsa yardımcı olsun lütfen. birde ön kapı kilitlerinde boşluk oluşmuş değişirse iyi olur dedi ustam. sıfırı pahalıymış acaba fiyatları nedir?




  • teşekkürler.bunlarda arka koltuklarda kafa yaslama varmı.ya da ön kol dayama.bir de 2000 model ve üzerinde hava yastığı hiç görmedim.eminmisiniz olduğundan.
  • evet kafa yaslama başlıkları arka koltuklarda mevcut. öndekiler ileri geri ayarlanabiliyor. 2000 model üsütnde bu donanımlar varmı bilmiyorum. benimde baktıklarımda yoktu o nedenle pek modele bakmadım donanıma bakarak aldım 10000 tl ye.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gökhan KARPUZ

    evet kafa yaslama başlıkları arka koltuklarda mevcut. öndekiler ileri geri ayarlanabiliyor. 2000 model üsütnde bu donanımlar varmı bilmiyorum. benimde baktıklarımda yoktu o nedenle pek modele bakmadım donanıma bakarak aldım 10000 tl ye.



    sizinki kaç model ben bu europaları sevmeye başladım birden.fakat böyle çok versiyon olunca araçtan soğuyorum.adam donanımlısını almak istiyor.o kadar para verip 2002 model alıyor.sonra bir bakıyor kendisinde yok 98 modelde havayastığı var...vs..haksız mıyım.örneğin bende 1985 renault 9 var.araba acayip bir şey ondaki özellik 2000 model renault 9 da yok.deri koltuk,220 gösterge vs...modelli alan adam üzülüyor benim 1985 modeli görünce.ayrıca motoruda daha güçlü benimkinin.böyle durumları sevmiyorum.model arttıkça eski donanımın üzerine yenisi eklenerek çıkmalı bence tofaş bunun çok güzel bir örneği doğan l,doğan s,doğan sl,doğan slx,doğan slx 1.6 i.e neyse biraz çok yazdım heralde.fakat renault ne olursa olsun kaliteli bir araba bence en kötüsü bile mercedes gibidir benim gözümde.tabiri caizse kedi gibi bir araba çıkmadığı yer yok.sağlamlık abidesi ve tam türkiye yolları için tasarlanmış.ekonomikliğide cabası



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kral 2000 -- 14 Şubat 2010; 19:30:55 >




  • ben masrafından kaçmam yeterki sonunda sağlam olsun düzelsin. benim araçta biraz masraf çıktı. aldığım kişi çocuğunun hastane masraflarıyla boğuşurken aracın bakımlarını yaptırmamış yürür aksamını filan komple elden geçiriyorum şimdi. biraz masrafı olacak ama ilerisi için düşünürsem bu kadar masrafın bi önemi yok sonuçta can taşıyacak. emsali araçlar 11-12.000 civarında giderken ben 10.000 e aldım. ufak tefek masrafları olacaktır. bugün çok güzel bir kol dayanağı aldım döşemeciye götürüp taktırıcam.bardaklığı filan var açılıp kapanabilen güzel bi ufak eşya gözü 25 tl verdim. komple trafik seti reflektöründen yangın tüpüne kadar 35 tl ye aldım. alınacak bişey kalmadı bi ilk yardım çantası eksik sanırım bagajada bakmadım ama onuda alınca tamamdır. sis farları 40-50 civarındaymış şu an için gerek yok ama elim bollaşınca onlarıda taktırıcam. direksiyon yükseklik ayarı yok gönül isterdiki oda olsun ama önümü görebiliyorum şimdilik istemez




  • 11-12 milyara fıstık gibi megane 1 ler var.onlardan almak sizce daha mantıklı değil mi.
  • 
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.