Cumartesi günü Sertaç beyin tavsiyeleri doğrultusunda supercube1 üzerinde ve anfi üzerinde bazı ayarlamalar yaptım. Ses acayip fark etti. Öncelikle anfiden bass out'u önceden both yani hem kolonlar hem sub'a gidecek şekildeyken sadece sub'a ayarladım. Sonra high pass filterı 150 low pass filter'ı 100 e ayarladım ve anfiden crossoeverı 100hz yaptım. Şimdi baslar ve diğer sesler tane tane geliyor. Daha önce ikisi harmanlamış gibi geliyordu ve bu pek hoşuma gitmiyordu. Baslar daha toklaştı istediğim gibi oldu. Bu wooferdan korkulur gerçekten evi sallıyor
Bence anfiden Crossover ayarını 80 Hz yap. Low pass filter'ı de 80'e ayarla. böylece frontlarında ortases kaybı yaşamazsın.
Saygılar...
quote:
Orjinalden alıntı: MaGeSuKo
Cumartesi günü Sertaç beyin tavsiyeleri doğrultusunda supercube1 üzerinde ve anfi üzerinde bazı ayarlamalar yaptım. Ses acayip fark etti. Öncelikle anfiden bass out'u önceden both yani hem kolonlar hem sub'a gidecek şekildeyken sadece sub'a ayarladım. Sonra high pass filterı 150 low pass filter'ı 100 e ayarladım ve anfiden crossoeverı 100hz yaptım. Şimdi baslar ve diğer sesler tane tane geliyor. Daha önce ikisi harmanlamış gibi geliyordu ve bu pek hoşuma gitmiyordu. Baslar daha toklaştı istediğim gibi oldu. Bu wooferdan korkulur gerçekten evi sallıyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknika -- 14 Nisan 2008; 22:47:19 >
DefinitiveTechnology Bp7001Sc Front, Clr 2000 Center, 4 ad Bpx Rear ve SuperCube Referance. Acoustic Research Pro II Serisi ara kablolar. Pioneer Vsx-ax5ais 7.1 Thx A/V Receiver. Pioneer Dv-600, Philips 720sa, Toshiba Hd-Ep30Ke Hd-Dvd Player, Pioneer 515 Laser Disk Player, Chinon 9000 Super 8 mm Sesli Film Makinesi ,Pioneer 436 XDE 109 Plazma, Omnitronic Bd1520 Pickup. Audio Sound Studio 2x4 mm Hop. Kabloları.
Bilgine ilgine birşey deme gibi lüksüm yok. Senin kadar engin bilgiye sahip değilimdir. Ama uslubun bilginin yanında neredeyse 2Hz bile etmiyor. Açıkcası daha kibarcası uslubun sahip olduğun bilginin bana ulaşmasını engelliyor. Frekansını değiştirmeni öneremem ama rica edebilirim. Bu forumda Daneel forumdaşımızında avukatı değilim kendisini yazılarını dışında tanımam etmem. Ama şunu unutma onun yazılarından çok şey öğrenen var. Yanlışa varsa ve sen daha bilgili isen bu konuda forum bunun için var unutmamak lazım. Düzeltme hakkın var. Bizi bilgilendirme hakkın var. Birisini yüceltmek veya alçatmak ne sana nede bir başkasına ait olan bir hak değil. Bilgi sahibine yakışır olmanı rica ederim. Sanada o yakışırı kanısındayım. Rica sana emriv aki gelirse arz ederim üstadım. Bilginden faydalanmak istiyoruz ve faydalanmamızı istiyorsan biraz daha kulağa hoş gelen frekansa çıkman çok güzel olacak.
En büyük olgunluk göstergesi paylaşmaktan geçer. Paylaşıyorsun ama paylaştığınla ezerim geçerim modunda gibisin. El elden üstündür unutmamak gerekir.
Bu konuda özür demiyorum ama bir düzeltme yazısı yazman sana yakışır..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet.mercan -- 15 Nisan 2008; 1:09:05 >
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknika -- 15 Nisan 2008; 9:21:30 >
DefinitiveTechnology Bp7001Sc Front, Clr 2000 Center, 4 ad Bpx Rear ve SuperCube Referance. Acoustic Research Pro II Serisi ara kablolar. Pioneer Vsx-ax5ais 7.1 Thx A/V Receiver. Pioneer Dv-600, Philips 720sa, Toshiba Hd-Ep30Ke Hd-Dvd Player, Pioneer 515 Laser Disk Player, Chinon 9000 Super 8 mm Sesli Film Makinesi ,Pioneer 436 XDE 109 Plazma, Omnitronic Bd1520 Pickup. Audio Sound Studio 2x4 mm Hop. Kabloları.
valahi 2500 aldıktan sonra farkı anlarsın ben ne desem yetmez
sen şimdi ,sistemi degıstırmedın dımı ?eskı halınde duruyo . onde bp 8 ortada 2500 ... uyumu nasıl peki bunların dostum ? bide bp 10 ları sence onkyo 875 ile tam anlamı ile besleyebilirmiyim ? maxımum performans olurmu ?
onkyo 875 bp 10 bence yeter 2500 bp8 uyumu iyi ama benim için yeterli deil uzun zamandır kullanıyorum artık bende bp7000 almak istiyorıum ama fiyatı beni zorluyor onun için böyle idare ediyorumbp7000 alana kadar oda bana şimdilik uzak ama hedef belli deyişmez
clr 2500 bp-8 lere baya fazla geliyor.bp-8 lerin sesi kayboluyor diyebilirim. ama bp -10 ile clr 2500 belki derim . ama onkyo 875 ile bp-10 süremessiniz güc olarak yetmez bp 8 daha uygun olur daha iyi sonuc alırsınız.bp-8 yada 10 8 ohmda güc girildiğinde cok daha iyi oluyor .baslarda ki uğultu kesiliyor sert vede daha dengeli oluyor.
bp 7000 için kamyon tutman lazım nakliyesinde biliyon dimi ? nakliye dahil olsu n fiyata . şaka bir yana inşallah en kısa zamanda sende kavuşursun cicilerine ..
valla yazan şeyleri pek anlamadım sitesinde. 1 tiz,1 mid ,1 de bas sürücü mü var bp 10 da ? 875 kaldırır gibi sanki ama denicez bakalım inşallah baslarda dağılmaz dediğiniz gibi .
power anfi alsan olur.ama bunlarda mono power ,stero power,vede multi kanal power ler var.kısa vede economik olsun dersen iki kanal power anfi tercih et derim . ama güç olarak sinema ağırlıklı bir power anfi düşünürsen multi kanal power anfi tercih et derim hemde ileriye dönük olur ( nad yada rotel ) senin 875 i pre olarak kullanırsın. sinema anfileri 4 yada 6 ohm a göre büyük coğunluğu ayarlanmıştır onkyo da dahil olmak üzere.deftec lerde tamamı 8 ohm dur bundan dolayı anfilerle hoparlörler arasında bu tür dengesizlikler oluyor .herzaman yüksek vatlı olanı tercih etmek doğru sonucu vermez. ama dediğim gibi power anfi ile mükemmel sonuclar alırsın.