Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
## Intel Nehalem Mimarisinin İlk Örnekleri Ekim Ayında ##

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Cpu >> ## Intel Nehalem Mimarisinin İlk Örnekleri Ekim Ayında ## Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
fx57

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

7 Ağustos 2007; 10:08:28 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Intel'in takip ettiği "tik-tak" politikası ışığında firmanın önce yeni bir üretim teknolojisine geçtiğini devamında ise mimariyi değiştirdiğini biliyoruz. Firmanın şu aralar yavaş yavaş test sonuçları çıkmaya başlayan 45nm üretim teknolojisine sahip Wolfdale ve Yorkfield işlemcileri de aslına bakılırsa yeni üretim teknolojisine sahip iyileşmeleri ve yeni komyut setlerini içeren Core mimarisini kullanmakta yani mimari anlamında ilk çıkacak 45nm üretim teknolojisine sahip Intel işlemciler Netburst'den Core mimarisine geçiş gibi çok önemli bir yeniliğe sahip olmayacak.

Fakat Intel, gelecek yılın ikinci yarısı ile birlikte üzerinde uzun süredir çalıştığı Nehalem mimarisini kullanan yeni işlemcilerini pazara sunacak. Intel'in yeni mimarisi ile ilgili çok fazla detay bulunmuyor ama bildiğimiz ve kesinleşmiş bilgiler ışığında firmanın bellek kontrocülerini aynı AMD'de olduğu gibi işlemci üzerine alacağı biliniyor. Zira şu an Intel tarafında bellek kontrolcüleri kuzey köprüsüne yer alıyor. Bu arada Nehalem mimarisi ile birlikte işlemci üzerine gömülecek grafik işlem birimi ve ekstra grafik yetenekleri konusunda Intel, rakibi AMD'ye yeni bir süpriz daha yapabilir. Bu arada entegre bellek kontrolcüsü ile birlikte artan pin sayısına paralel olarak Nehalem mimarisini kullanan işlemciler soket 1306 formunda hazırlanacak. Anlayacağınız üzere Nehalem tabanlı işlemci kullanabilmek adına yeni bir anakart terfisi gerekli olabilir.

Haberimizin asıl önmeli noktası ise Intel'in hızı ile ilgili. Anlaşılan "ChipZilla" Intel rakibi AMD'ye hiç fırsat tanımak istemiyor. Zira 45nm üretim teknolojilesine sahip Core tabanlı Wolfdale ve Yorkfield işlemcileri pazara sunulmadan firma Ekim ayı içerisinde Nehalem mimarisini kullanan yeni işlemcilerinin ilk örneklerini anakart üreticilerine yollayacağı ifade ediliyor. Detaylar geldikçe belirteceğiz.

Eta Kappa Nu
Dolapdere Big Gang - Local Strangers
Burt Munro & Indian Scout (50R627)
experienced

Sisteme Gözat

7 Ağustos 2007; 10:11:53 

mermiden hızlı haber servisi Fx57 eline sağlık anlaşılan işlemci piyasası iyice kızışacak ,zati amd baya bi gerideydi ,amd den çok şey bekleniyor ama intel tahtı bırakmaya niyetli değil gibi.

sbtbilgisayar

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

7 Ağustos 2007; 10:39:35 

intel'in pazardaki aslan payını kaptırmaya hiç niyeti yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sbtbilgisayar -- 7 Ağustos 2007; 10:40:38 >

Gigabyte GA-965P-DS3 Core 2 Duo E4300 1.8@3.0 &Elixir 2X512 DDR2 Ram&Fsp 350W PSU&Palit 7600GS Sonic&
Natilius Airduck Kasa&Fly Dvbs DUO&Samsung SyncMaster 793MB& Lg 16x8x16 Dl Dvd Rw
max975

Sisteme Gözat

7 Ağustos 2007; 11:02:43 

yeni gelişmeler iyi gözüküyor

Intel Core 2 Duo E8500 3166Mhz@ 4800Mhz |:| Zalman CNPS9700 NT |:| Asus ROG Formula Rampage X48 |:|Palit 8800GT Super+1GB(660/1940/1960)|:| Kıngston HyperX 4x1GB DDR2-800Mhz@940 CL5 * OCZ XTC Memory Cooler|:| 2x Western Dıgıtal 150GB Raptor 10000rpm (Raid 0) * 5OOGB My Book Premium ES Edition |:| Enermax Galaxy DXX 850W|:| Thermaltake Armor+ VH6000SWA |:| Creatıve SB Audıgy 2 ZS 7.1|:| Creatıve Inspıre T7700 7.1 Speaker |:| Sennheıser HD 202 |:| Sony 17" S73H LCD |:|Nec DVD-RW 7173A |:| Asus DRW-1814BLT Sata |:| Microsoft Laser 6000 Mouse |:|Creatıve Web Cam NX Ultra|:| Powersonic 1000VA UPS|:| |:|Razer eXactMatX|:|
Uxexes

Sisteme Gözat

7 Ağustos 2007; 11:12:05 

Nehalem mimari ve onunla gelen bellek kontrolcusu olmasi amd nin avantajini bitirmesi demektir... Amd bu artik fusuion olayina daha ciddi bakmasi lazim...

Zamansız yaşayan Zamanla birlikte kaybolup gidecektir...

RD790!!!
Penance

Sisteme Gözat

7 Ağustos 2007; 11:17:32 

Almıyorum kardeşim anakart manakart ya!
Ne bu böyle her ay hevesleniyorum sisteme bi güncelleme yapayım diye, Intel çıkıyo "reklamlardan sonra devam edeceğiz" yapıyor, bana da "hay ben sizin..." demek kalıyor. Eskiden ne güzeldi aldığımız parça 1-2 yıl gidiyordu, şimdi ayla hesabını yapıyoruz, herhalde ilerde günle yaparız artık

Şaka bir tarafa, hakikaten Intel piyasayı bombardımana tuttu, AMD "yaptım mı tam yaparım", "az yaparım ama öz yaparım" havalarında ama daha tık yok, bu kadar sık reklamını yapan ve ismini her zaman bir şekilde bize gösteren Intel karşısında durumu çok zor. Bu gidişle, Intel ile başabaş gidecek bir pazarlama stratejisi sunamazsa iyicene 2. plana düşecek. Intel'in tik-tak stratejisi saat gibi işliyor

tokatli6061

7 Ağustos 2007; 12:36:36 

intelin gelecek planlarına dair haberlerini okudukca "acaba AMD geleceğe dair planlarını basına yansıtmasa, gizli tutsa intel geleceğe dair ne plan yapacak?" AMD bellek kontrolcüsünü 2003 yılından beri kullanıyo şimdi intelde kullanacakmış! ki ben görmeden inanmam çünki ozaman intel çipset kullanmanın hiç bi avantajı kalmaz çipset piyasasını tamamen nvidia hakimiyetine girer. AMD fusion ve diğer planlarını açıklamadan önce intelin 80 çekirdekli işlemci gibi planları vardı, AMD çıkıp çekirdek sayısını artırmak bi yere kadar esas yenilik gpu ile cpu birleştirmek diyene kadar. şimdi neredeyse intelin yol haritası AMD ninkinin izdüşümü gibi. AMD artık planlarını gizli tutmaya başlamalı bakalım intel kendi başına ne planlar yapabiliyo

Rebellion!
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

7 Ağustos 2007; 12:36:40 

quote:

Orjinalden alıntı: Uxexes

Nehalem mimari ve onunla gelen bellek kontrolcusu olmasi amd nin avantajini bitirmesi demektir... Amd bu artik fusuion olayina daha ciddi bakmasi lazim...

Nahalem barcelonadan hızlı olsun sonrada amd 45 nmlik yeni işlemciside nahalemden hızlı olur.Avantaj bitebilir artık adamlar sadece mimari savaşı verecek.
myfranco

7 Ağustos 2007; 14:34:28 

Haber için teşekkürler.

İşin ilginç yanı olay rekabetin de ötesine geçti.Adamlar resmen muazzam bir arge içindeler.Teknoloji gerçekten muazzam bir hızla gelişiyor.

Xbox 360 PAL Premium + Xbox 360 NTSC Halo Edition
PLAYSTATION 3 20 GB NTSC-J +Motorstorm,Heavenly Sword
Coreduo with 1950 pro + Samsung 940BW + 32" Vestel LCD TV 32750
KONSOL BÖLÜMÜ KURALLARINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ
CeOfFuture

Sisteme Gözat

7 Ağustos 2007; 14:41:26 

vah vah q6x serisi yetersizdi ya hemen surun para harcama cilginligi ^^

Ölümü Tatmayacağını Düşünüyorsan Yanılıyorsun
Tum Paylasimlarim ve Cabasi
Batuist

7 Ağustos 2007; 15:30:42 

bu nasıl bir rekabettir Allah intel ve AMD de çalışanlara sabır ve kolaylık versin

TRQX

Sisteme Gözat

7 Ağustos 2007; 16:20:53 

eee X38 mobo serisi bu işlemciyi desteklemiyorsa neden alsın ki millet
ayıp ettin intel olmadı

experience_x

7 Ağustos 2007; 16:32:57 

yahu koskoca intel plan yapıyo burda konuşmasıda size kalıyo onları tasarlamak kolaymı? ama konuşması kolay siz eleştiredurun adamlar para kırıyolar e hakları yani

P4 3.2E ASUS P4C800-E 2*1GB CORSAIR XMS2 PC4400 DDR550 2-2-2-5 200M