## Intel Nehalem Mimarisinin İlk Örnekleri Ekim Ayında ## (Tüm Sürüm)

Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> İşlemci

fx57 -> ## Intel Nehalem Mimarisinin İlk Örnekleri Ekim Ayında ## (7 Ağustos 2007; 10:08:28)

[image]http://img440.imageshack.us/img440/5786/gesher02kg1.jpg[/image]

Intel'in takip ettiği "tik-tak" politikası ışığında firmanın önce yeni bir üretim teknolojisine geçtiğini devamında ise mimariyi değiştirdiğini biliyoruz. Firmanın şu aralar yavaş yavaş test sonuçları çıkmaya başlayan 45nm üretim teknolojisine sahip Wolfdale ve Yorkfield işlemcileri de aslına bakılırsa yeni üretim teknolojisine sahip iyileşmeleri ve yeni komyut setlerini içeren Core mimarisini kullanmakta yani mimari anlamında ilk çıkacak 45nm üretim teknolojisine sahip Intel işlemciler Netburst'den Core mimarisine geçiş gibi çok önemli bir yeniliğe sahip olmayacak.

Fakat Intel, gelecek yılın ikinci yarısı ile birlikte üzerinde uzun süredir çalıştığı Nehalem mimarisini kullanan yeni işlemcilerini pazara sunacak. Intel'in yeni mimarisi ile ilgili çok fazla detay bulunmuyor ama bildiğimiz ve kesinleşmiş bilgiler ışığında firmanın bellek kontrocülerini aynı AMD'de olduğu gibi işlemci üzerine alacağı biliniyor. Zira şu an Intel tarafında bellek kontrolcüleri kuzey köprüsüne yer alıyor. Bu arada Nehalem mimarisi ile birlikte işlemci üzerine gömülecek grafik işlem birimi ve ekstra grafik yetenekleri konusunda Intel, rakibi AMD'ye yeni bir süpriz daha yapabilir. Bu arada entegre bellek kontrolcüsü ile birlikte artan pin sayısına paralel olarak Nehalem mimarisini kullanan işlemciler soket 1306 formunda hazırlanacak. Anlayacağınız üzere Nehalem tabanlı işlemci kullanabilmek adına yeni bir anakart terfisi gerekli olabilir.

Haberimizin asıl önmeli noktası ise Intel'in hızı ile ilgili. Anlaşılan "ChipZilla" Intel rakibi AMD'ye hiç fırsat tanımak istemiyor. Zira 45nm üretim teknolojilesine sahip Core tabanlı Wolfdale ve Yorkfield işlemcileri pazara sunulmadan firma Ekim ayı içerisinde Nehalem mimarisini kullanan yeni işlemcilerinin ilk örneklerini anakart üreticilerine yollayacağı ifade ediliyor. Detaylar geldikçe belirteceğiz.

experienced -> Cevap: ## Intel Nehalem Mimarisinin İlk Örnekleri Ekim Ayında ## (7 Ağustos 2007; 10:11:53)

mermiden hızlı haber servisi Fx57[;)]eline sağlık anlaşılan işlemci piyasası iyice kızışacak ,zati amd baya bi gerideydi ,amd den çok şey bekleniyor ama intel tahtı bırakmaya niyetli değil gibi.

sbtbilgisayar -> Cevap: ## Intel Nehalem Mimarisinin İlk Örnekleri Ekim Ayında ## (7 Ağustos 2007; 10:39:35)

intel'in pazardaki aslan payını kaptırmaya hiç niyeti yok

max975 -> Cevap: ## Intel Nehalem Mimarisinin İlk Örnekleri Ekim Ayında ## (7 Ağustos 2007; 11:02:43)

yeni gelişmeler iyi gözüküyor[:)]

Uxexes -> Cevap: ## Intel Nehalem Mimarisinin İlk Örnekleri Ekim Ayında ## (7 Ağustos 2007; 11:12:05)

Nehalem mimari ve onunla gelen bellek kontrolcusu olmasi amd nin avantajini bitirmesi demektir... Amd bu artik fusuion olayina daha ciddi bakmasi lazim...

Penance -> Cevap: ## Intel Nehalem Mimarisinin İlk Örnekleri Ekim Ayında ## (7 Ağustos 2007; 11:17:32)

Almıyorum kardeşim anakart manakart ya![sm=s19.gif]
Ne bu böyle her ay hevesleniyorum sisteme bi güncelleme yapayım diye, Intel çıkıyo "reklamlardan sonra devam edeceğiz" yapıyor, bana da "hay ben sizin..." demek kalıyor. Eskiden ne güzeldi aldığımız parça 1-2 yıl gidiyordu, şimdi ayla hesabını yapıyoruz, herhalde ilerde günle yaparız artık [8D]

Şaka bir tarafa, hakikaten Intel piyasayı bombardımana tuttu, AMD "yaptım mı tam yaparım", "az yaparım ama öz yaparım" havalarında ama daha tık yok, bu kadar sık reklamını yapan ve ismini her zaman bir şekilde bize gösteren Intel karşısında durumu çok zor. Bu gidişle, Intel ile başabaş gidecek bir pazarlama stratejisi sunamazsa iyicene 2. plana düşecek. Intel'in tik-tak stratejisi saat gibi işliyor [8D]

tokatli6061 -> Cevap: ## Intel Nehalem Mimarisinin İlk Örnekleri Ekim Ayında ## (7 Ağustos 2007; 12:36:36)

intelin gelecek planlarına dair haberlerini okudukca "acaba AMD geleceğe dair planlarını basına yansıtmasa, gizli tutsa intel geleceğe dair ne plan yapacak?" AMD bellek kontrolcüsünü 2003 yılından beri kullanıyo şimdi intelde kullanacakmış! ki ben görmeden inanmam çünki ozaman intel çipset kullanmanın hiç bi avantajı kalmaz çipset piyasasını tamamen nvidia hakimiyetine girer. AMD fusion ve diğer planlarını açıklamadan önce intelin 80 çekirdekli işlemci gibi planları vardı, AMD çıkıp çekirdek sayısını artırmak bi yere kadar esas yenilik gpu ile cpu birleştirmek diyene kadar. şimdi neredeyse intelin yol haritası AMD ninkinin izdüşümü gibi. AMD artık planlarını gizli tutmaya başlamalı bakalım intel kendi başına ne planlar yapabiliyo[:)]

Rebellion! -> Cevap: ## Intel Nehalem Mimarisinin İlk Örnekleri Ekim Ayında ## (7 Ağustos 2007; 12:36:40)

quote:

Orjinalden alıntı: Uxexes

Nehalem mimari ve onunla gelen bellek kontrolcusu olmasi amd nin avantajini bitirmesi demektir... Amd bu artik fusuion olayina daha ciddi bakmasi lazim...

Nahalem barcelonadan hızlı olsun sonrada amd 45 nmlik yeni işlemciside nahalemden hızlı olur.Avantaj bitebilir artık adamlar sadece mimari savaşı verecek.

myfranco -> Cevap: ## Intel Nehalem Mimarisinin İlk Örnekleri Ekim Ayında ## (7 Ağustos 2007; 14:34:28)

Haber için teşekkürler.

İşin ilginç yanı olay rekabetin de ötesine geçti.Adamlar resmen muazzam bir arge içindeler.Teknoloji gerçekten muazzam bir hızla gelişiyor.

CeFurkan -> Cevap: ## Intel Nehalem Mimarisinin İlk Örnekleri Ekim Ayında ## (7 Ağustos 2007; 14:41:26)

vah vah q6x serisi yetersizdi ya hemen surun para harcama cilginligi ^^

Batuist -> Cevap: ## Intel Nehalem Mimarisinin İlk Örnekleri Ekim Ayında ## (7 Ağustos 2007; 15:30:42)

bu nasıl bir rekabettir Allah intel ve AMD de çalışanlara sabır ve kolaylık versin [8D][8D][8D]

TRQX -> Cevap: ## Intel Nehalem Mimarisinin İlk Örnekleri Ekim Ayında ## (7 Ağustos 2007; 16:20:53)

eee X38 mobo serisi bu işlemciyi desteklemiyorsa neden alsın ki millet [sm=s19.gif]
ayıp ettin intel olmadı

experience_x -> Cevap: ## Intel Nehalem Mimarisinin İlk Örnekleri Ekim Ayında ## (7 Ağustos 2007; 16:32:57)

yahu koskoca intel plan yapıyo burda konuşmasıda size kalıyo onları tasarlamak kolaymı? ama konuşması kolay siz eleştiredurun adamlar para kırıyolar e hakları yani

TRQX -> Cevap: ## Intel Nehalem Mimarisinin İlk Örnekleri Ekim Ayında ## (7 Ağustos 2007; 16:37:09)

quote:

Orjinalden alıntı: experience_x

yahu koskoca intel plan yapıyo burda konuşmasıda size kalıyo onları tasarlamak kolaymı? ama konuşması kolay siz eleştiredurun adamlar para kırıyolar e hakları yani

sen bağlantıyı kur ben planlarına yardım ederim [8D]

experience_x -> Cevap: ## Intel Nehalem Mimarisinin İlk Örnekleri Ekim Ayında ## (7 Ağustos 2007; 16:45:29)

quote:

Orjinalden alıntı: TRQX

quote:

Dostum Planlara bizi değilde çok torpil toplarsak belki bizi Tuvalete veya en son çay servisine alabilirler o da yeter ben giderim en azından burdaki şartlardan 500 kat daha iyidir + intelde çaycı olmak
[&:]

TRQX -> Cevap: ## Intel Nehalem Mimarisinin İlk Örnekleri Ekim Ayında ## (7 Ağustos 2007; 16:57:18)

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: TRQX

quote:

Dostum Planlara bizi değilde çok torpil toplarsak belki bizi Tuvalete veya en son çay servisine alabilirler o da yeter ben giderim en azından burdaki şartlardan 500 kat daha iyidir + intelde çaycı olmak
[&:]

kolay gelsin sana, ama onlar daha çok nescafe içerler, 3ü bir arada gibi [8D]
asıl eleştirmek istediğim bu değildi, sonuçta burası forum, herkes dilinin döndüğü kadar yorum yapıyor,
ben mesela çipset değişiminden memnun kalmadım, yazmayayım da içime mi atayım, kemirsin sonra beni dertlerim[8D]
yazacağım tabi ki, herkes yazacak, istedikleri kadar para kazansınlar biz razıyız bu 2 işlemci devini zengin etmeye ne yapalım[&:]

experience_x -> Cevap: ## Intel Nehalem Mimarisinin İlk Örnekleri Ekim Ayında ## (7 Ağustos 2007; 17:00:48)

benim burdaki vurgulamak istediğim şey de bu değildi aslında neyse dostum haklısın burası forum herkes gönlünce isteklerini görüşlerini yazacak bu güzel akışı berbat etmeyim ben [:'(]

experience_x -> Cevap: ## Intel Nehalem Mimarisinin İlk Örnekleri Ekim Ayında ## (7 Ağustos 2007; 17:08:37)

ayrıca kardeş sen onların 3 ü 1 arada içtiğini nerden biliyosun işte bunu bende merak ettim. hayatımda bi kere geldi o şans intel konferansına amerikaya gitmedim iyimi [sm=s20.gif] belki görürdüm o rüya yeri

arimurdul -> Cevap: ## Intel Nehalem Mimarisinin İlk Örnekleri Ekim Ayında ## (7 Ağustos 2007; 22:07:48)

intelin tik-tak sesleri bir yerden sonra kafamızı ağrıtacakmış gibi geliyor...hele hele şimdikinden daha çok bu tik-taklar gelirse yandığımızın resmidir...[8D]

yucel_kandemir -> Cevap: ## Intel Nehalem Mimarisinin İlk Örnekleri Ekim Ayında ## (8 Ağustos 2007; 1:09:25)

inteldeki mühendisler 24 saat mesai yapıyor herhalde :)

uGürkan. -> Cevap: ## Intel Nehalem Mimarisinin İlk Örnekleri Ekim Ayında ## (8 Ağustos 2007; 1:31:15)

kapak. adamlar işi biliyorç hepsini ard arda biriktirmişler. iyi bilenmişler. birni çıkarıyo ardından birini test için gönderiyo. ha birde soket 1306 formu kulağa hic hoş gelmiyor. [&o]

arimurdul -> Cevap: ## Intel Nehalem Mimarisinin İlk Örnekleri Ekim Ayında ## (8 Ağustos 2007; 23:20:55)

adamlar bütün bunları kapalı kapılar ardında aynı anda geliştirmiyorsa ne oliim ya....[sm=s20.gif][sm=s20.gif][sm=s20.gif] ya hadi tamam bunlar güzel haberler ama biz kullanıcıları düşünen yok....[:-][:-][:-]hyr darphanemiz olsa para bassak neyse basar alırız...[8D][8D][8D]ama biz ABD diiliz ki paramız olmayınca para basıp alacağımızı alalım [;)][;)][;)]

excalibre -> Cevap: ## Intel Nehalem Mimarisinin İlk Örnekleri Ekim Ayında ## (9 Ağustos 2007; 0:11:40)

vavvvvvvvvvv intel kendini epey geliştirdi ben işten ayrıldıktan sonra [:D]

istanbul2007 -> Cevap: ## Intel Nehalem Mimarisinin İlk Örnekleri Ekim Ayında ## (10 Ağustos 2007; 10:29:55)

quote:

Orjinalden alıntı: excalibre

vavvvvvvvvvv intel kendini epey geliştirdi ben işten ayrıldıktan sonra [:D]

intel in onun sen tıkamıssın zaten baksana [:)]

dragonbjk -> Cevap: ## Intel Nehalem Mimarisinin İlk Örnekleri Ekim Ayında ## (25 Şubat 2008; 14:16:15)

sen şimdi git qx9650 al 1600 dolara sonra 6 ay sonra cıkacak anakart da calışmasın [sm=s20.gif]

Z-DGİ -> Cevap: ## Intel Nehalem Mimarisinin İlk Örnekleri Ekim Ayında ## (25 Şubat 2008; 14:52:39)

quote:

Orjinalden alıntı: dragonbjk

sen şimdi git qx9650 al 1600 dolara sonra 6 ay sonra cıkacak anakart da calışmasın [sm=s20.gif]

[sm=evillol.gif] Sektör böyle , anlaşmalı zaten AMD neden sürekli socket değiştiriyor [sm=evillol.gif]

Platform değişecekki üreticiler kazansın [sm=icon_smile.gif]

PeGaSuS@01 -> Cevap: ## Intel Nehalem Mimarisinin İlk Örnekleri Ekim Ayında ## (25 Şubat 2008; 14:57:17)

intel kullanıcıya yavaş yavaş parça parça teknoloji satıyor böylece sık sık sistemi yeniletiyor bu gün topladığınız bir pc yi 2-3 yıl içerisinde değiştirmeye zorluyor kullanıcıları tam bi sömürü [8|]

alirezzak -> Cevap: ## Intel Nehalem Mimarisinin İlk Örnekleri Ekim Ayında ## (7 Ağustos 2008; 13:08:19)

quote:

Orjinalden alıntı: yucel_kandemir

inteldeki mühendisler 24 saat mesai yapıyor herhalde :)

Adamlar bence günü WinRar la sıkıştırıp günün 48 saati çalışıyorlar.[sm=biggrinking.gif]

the_cyborg -> Cevap: ## Intel Nehalem Mimarisinin İlk Örnekleri Ekim Ayında ## (9 Ağustos 2008; 1:02:23)

1 senelik konuyu hortlatmışsınız tebrikler [8D]

Bu arada dikkat ettim de yaklaşık 1 sene önce ilk örnekleri üreticilere gönderileceği belirtilen
Nehalem'in kendisi hala piyasaya çıkmadı. Acaba bu AMD'nin işlemci alanında yeterince rekabet edememesinin
ve dolayısıyla teknolojiyi son kullanıcıya yedire yedire sunma lüksünün bir sonucu mudur?
Yoksa Intel cephesinde çıkan teknik sorunların mı?

Master_Evil -> Cevap: ## Intel Nehalem Mimarisinin İlk Örnekleri Ekim Ayında ## (9 Ağustos 2008; 1:05:38)

millet yeni haber sanıp yorum yazar şimdi[sm=evillol.gif]

OGUZ KAGAN -> Cevap: ## Intel Nehalem Mimarisinin İlk Örnekleri Ekim Ayında ## (9 Ağustos 2008; 16:36:05)

intel tik-tak da amd nınde ite-kaka projesınde cok basarılı

NOT:yenı haber sanmadım

MertcanE. -> Cevap: ## Intel Nehalem Mimarisinin İlk Örnekleri Ekim Ayında ## (9 Ağustos 2008; 16:39:55)

Hort [sm=s19.gif]

cengiz_vga -> Cevap: ## Intel Nehalem Mimarisinin İlk Örnekleri Ekim Ayında ## (9 Ağustos 2008; 17:04:25)

kaç yıl önce çıkan pentıumlar hala kullanılabılıyorsa ve onalrdada son cıkan oyunlar oynanabılıyorsa demekkı bu iş para kokan haberler ve reklam.775 daha çooookkk gider .nehalem çıkıcakta ona göre anakart çıkıcakta ddr3 desteklı olurda.ddr3 destegı olsa bıle en az 1600 2000 sevıyesı olcakta alcazda ooooooohooooo ölme eşşeğim ölme.

boşverin bu haberleri.adı üstünde zaten sadece haber.daha kendısı yok ortada[8D]

he şu var o işlemci allah bilir 2sene önce çoktan yapılmıştır.fabrıka stokları yapmıştır.bekletıyordur eldekılerı bıtırelımde ole piyasaya sürelim dıye[8D][8D]

gakkos1000 -> Cevap: ## Intel Nehalem Mimarisinin İlk Örnekleri Ekim Ayında ## (9 Ağustos 2008; 23:53:13)

ya arkadaşlar niye kendinizi zorluyorsunuz.ben evimde hala celeron 1.7 kullanıyorum.yapmadığım hiçbir iş yok.zaten oyun diye bişey bilmem.bana sırf oyun oynamak için çuvalla para harcamak mantıklı gelmiyor.elinizdeki pc ler hangi ofis programını çalıştırmıyorki?bence p4 3.0 ile bile tökezleyen bi program olcağını sanmıyorum.hangimiz için birkaç saniyenin önemi var ki.zaten birkaç saniye önemli olsa burda yazışmaya vakit harcamazdık.

makif1992 -> Cevap: ## Intel Nehalem Mimarisinin İlk Örnekleri Ekim Ayında ## (18 Ağustos 2008; 15:10:21)

quote:

Orjinalden alıntı: gakkos1000

ya arkadaşlar niye kendinizi zorluyorsunuz.ben evimde hala celeron 1.7 kullanıyorum.yapmadığım hiçbir iş yok.zaten oyun diye bişey bilmem.bana sırf oyun oynamak için çuvalla para harcamak mantıklı gelmiyor.elinizdeki pc ler hangi ofis programını çalıştırmıyorki?bence p4 3.0 ile bile tökezleyen bi program olcağını sanmıyorum.hangimiz için birkaç saniyenin önemi var ki.zaten birkaç saniye önemli olsa burda yazışmaya vakit harcamazdık.

%100 katılıyorum işlemci üreticilerini zengin etmeye gerek yok siz ne kadar iyisini alsanızda bilinki yarın daha iyisi çıkacak :)
bende hala amd athlon 3000+ kullanıyorum mesela

GOLDFALCON -> Cevap: ## Intel Nehalem Mimarisinin İlk Örnekleri Ekim Ayında ## (18 Ağustos 2008; 19:12:26)

quote:

Orjinalden alıntı: Penance

Almıyorum kardeşim anakart manakart ya![sm=s19.gif]
Ne bu böyle her ay hevesleniyorum sisteme bi güncelleme yapayım diye, Intel çıkıyo "reklamlardan sonra devam edeceğiz" yapıyor, bana da "hay ben sizin..." demek kalıyor. Eskiden ne güzeldi aldığımız parça 1-2 yıl gidiyordu, şimdi ayla hesabını yapıyoruz, herhalde ilerde günle yaparız artık [8D]

Şaka bir tarafa, hakikaten Intel piyasayı bombardımana tuttu, AMD "yaptım mı tam yaparım", "az yaparım ama öz yaparım" havalarında ama daha tık yok, bu kadar sık reklamını yapan ve ismini her zaman bir şekilde bize gösteren Intel karşısında durumu çok zor. Bu gidişle, Intel ile başabaş gidecek bir pazarlama stratejisi sunamazsa iyicene 2. plana düşecek. Intel'in tik-tak stratejisi saat gibi işliyor [8D]

EWETbu yuzden kaç zamandır pc toplamıorum ha geldli gelcek ha oldu ollcak oynamıom yaa bunee

áshtráy -> Cevap: ## Intel Nehalem Mimarisinin İlk Örnekleri Ekim Ayında ## (18 Ağustos 2008; 21:25:02)

Yinemi hort bende okuyom öyle[sm=s20.gif][sm=s17.gif]

Sayfa: [1]

Valid CSS!

Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET
0.5957031