Asus p4 e anakart ve asus 9200 128 mb ekran kartı olan bilgisayara bu monitörü aldım. Herşey çok iyi, Ancak DVI dan bağladığımda xp de hoş geldiniz yazısınagelene kadar ekran karmaşık hiç bir şey görnmüyor. Biosa giriyorum aynı şekilde vs. BU sorunlar analogdan bağladığımda olmuyor. Bir trlü düzeltemedim. Bilgisi olan arkadaşların dikkatine... Öneğin 14' bir monitörde ekran ayarını 1280/768 ayarladığınızda ekran nasıl oluyosa öle. Yani monitörün çöznürüğünü desteklemeyen bir çöznürükte ayarlamış gibi.
slm arkadaşlar forumu zaman zaman üye olmadan da takip ederdim 931bw alınca üye olmak şart oldu :) dvi bağlantı yapınca çözünürlüğü 1440x900 yapamıyorum analogda herşey normal. ekran kartım palit 8600 gt sonic driverı nı 2 kere kaldırıp tekrar yükledim bi değişiklik olmadı, sizce sorun neden kaynaklanıyo olabilir? bu arada monitörü kredi kartıyla 10 taksit 398 ytlye aldım :) izmirde oturanlar için uygun fiyatlı biyer önerebilirim. sorunla ilgili cvp yazacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler görüşmek üzere
slm arkadaşlar monitörü alalı 4 gün oldu. bi kaç sıkıntım var cevap yazarsanız sevinirim. monitörü dvi dan bağladığım zaman 1440X900 çözünürlüğünde hiç bir şey gözükmüyor herşey birbirine girmiş oluyor. analogtan bağladığım zaman 1440X900 çözünürlüğü normal gibi gözüküyor ama resimlerde çok kötü yansımalar oluyor. mesela ten renklerinde falan bunun sebebi ekran kartım olabilirmi. ekran kartım Saphire 9600XT.
aldığıma bin pişmanım hiç araştırmadan teknosadan hoş görünümüne aldanıp aldım en büyük hatam ise kutusunu yanlışlıkla atmış olmam eve geldiğimde yüze yakın ölü piksel vardı 3gün içinde değiştirdiler sagolsunlar ancak yenisindede olü piksel cıktı 50den fazla simdiyse 2inci defa degişeceginden biraz bekletiyolar kutuyu atmasaydım kesinlikle baska bir(benq yu tercih ederdim)monitor alırdım
Yaklaşık 1 aydır kullanıyorm monitörü. Hiç bi sorunum olmadı. "0" ölü piksel. Ölü pikselden yakınan arkadaşa tavsiyem birincisi monitör alırken deneyerek al hele hele ölü pikselden dolayı değişim yapılmışsa gelen monitörü mutlaka dene bu senin en doğal hakkın.İkincisi aldığın yere çok dikkat et çünkü ölü piksel oluşmasının en büyük nedeni darbe yani kargo aşaması. Teknosa' nın da bu konuda çok dikkatli olmadığını forumu takip eden herkes biliyor.Ancak bu demek değil ki teknosadan monitör vs. alınmaz, alınır ama birazdaha dikkatli olmakta fayda var. Çözünürlükte sorun yaşayan arkadaşların problemlerine gelince; Problem monitörden kaynaklanmıyor bana kalırsa format atıp windowsu baştan kurduktan sonra ekran kartının güncel bi driver ını kurarlarsa büyük ihtimal sorunları düzelir. Eğer ellerinde imkan varsa bunu yapmadan başka bi marka 19" wide monitörü denemelerinde fayda var. Yani sorunun monitörden kaynaklanmadığından emin olmak açısından.
"0" ölü piksel diyosunuz ya bugün teknosaya monitörü calıştığım için bi arkadasımla yolladım (saymadım ama 30dan fazla var kesin var) teknosa calışanları yani bilen adamların verdikleri cevap "ölü piksel yok 3 arkadas baktık yok". aslında ölü piksele fenerbahce'nin stad görüntüsündede bakmişlar buda cabası gittim ölü piksel gösterdim verdikleri cevap daha da hoş "bu kadar küçük mü" pikseli ne sanıyolarsa benim düşüncem büyük bi kesim ölü pikseli büyük hattta çooook büyük sandığı için yok sanıp devam ediyolardır yada ben bedeviyim ne diyeyim ki 931bw
Ben internetten aldım.Kargoyla da geldi.Hiç ölü pixel çıkmadı.Teknosadakılerde bu kadar çok çıkıyorsa nasıl şartlara maruz kalıyor ürünler merak ediyorum doğrusu.
herkese selam, samsung 931 aldıktan sonra ben de bu foruma direkt üye oldum çok buyuk hevesle almıştım bu monitörü ama kullanmaya başlayınca biraz hayal kırıklığı yaşadım 15 inch mönitörümle guzel guzel oynadıım oyunların görüntü kalitesi düştü çünkü ekran kartım yetersiz kaldı yeni monitör alacak arkadaşların bu hususa dikkatini çekerim.
İlaveten arkadaşlar sizlere bir şey sormak isterim ekranımın alt ve üst kenarlarında boydan boya bir parlaklık sözkonusu bu durum özellikle siyah bir ekran açtıgımda çok net belli oluyor bu mönitörümün sorunlu oldugunu mu gösteriyor yoksa bunu herkez yaşaıyor mu cevaplarınızı bekliyorum bir sorun varsa eğer monitörü geri vermeyi düşünüyorum
Ya söylediğim gibi " TEKNOSA " çalışan adamların pikselden haberi yok, kimbilir nası taşıyolar. Birde şunu belirteyim bu fiyata ben daha iyisini bulamadım belki birazdaha iyi olanı vardır ama abartılacak kadar bu çok kötü diğeri aynı fiyat o süper diyenide duymadım. Lütfen eleştirirken fiyatlarıda göz önünde bulunduralım. Kimse bu fiyata sorunsuz bi ürün bulamaz. Birde eğer bi ürünü 3üncü kez garantiye gönderiyorsanız iade etme hakkınız var. Geri iade edebilirsiniz. Tabi başta iade almak istemiyceklerdir ama biraz bastırırsanız, sinirli olduğunuzu gösterirseniz mutlaka iade alırlar.
Birde lovro : satmayı kesinlikle düşünmüyorum gayet memnunum monitörümden, daha önce lg lcd de kullandım(arkadaşımındı) ama samsungun görüntüsü daha iyi ( 940BW kullanmadım hiç onun hakkında yorum yapamam)
Atrix :Bende böyle bi durum söz konusu değil sen söyledikten sonra şimdi yeniden baktım dikkatlice ama ekranın ortasından bi farkı yok kenarlarının. Diğer arkadaşlarda kontrol edip bi baksınlar.
quote:
Orjinalden alıntı: mete2067
"0" ölü piksel diyosunuz ya bugün teknosaya monitörü calıştığım için bi arkadasımla yolladım (saymadım ama 30dan fazla var kesin var) teknosa calışanları yani bilen adamların verdikleri cevap "ölü piksel yok 3 arkadas baktık yok". aslında ölü piksele fenerbahce'nin stad görüntüsündede bakmişlar buda cabası gittim ölü piksel gösterdim verdikleri cevap daha da hoş "bu kadar küçük mü" pikseli ne sanıyolarsa benim düşüncem büyük bi kesim ölü pikseli büyük hattta çooook büyük sandığı için yok sanıp devam ediyolardır yada ben bedeviyim ne diyeyim ki 931bw
Ya arkadaşlar sabahtan beri forumu okuyorum ama halen karar veremedim.Ben pazartesi günü samsung marka 19" monitör alacağım.Css oynuyorum herkes wiwescrean al diyor.tamam hemen hemen karar versim ws alacağım ama samsung un hangi modelini alayım lütfen yardım edin ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi woodruff -- 20 Eylül 2007; 23:19:32 >