Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
2 Sata DVD Yazıcı İncelemesi: Asus 1814BLT / Samsung SH-203B

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Diğer dahili bileşenler >> 2 Sata DVD Yazıcı İncelemesi: Asus 1814BLT / Samsung SH-203B Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
muratremix

Sisteme Gözat

5 Ağustos 2007; 11:37:25 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Uzun zamandır sata yazıcı almak istiyordum ancak 2 yazıcı arasında takılıp kalmıştım. Bende madem öyle, ikisini birden alayım hangisi iyiyse onu kullanırım mantığıyla iki ürünü birden alıp emektar asus 1608p3s imi (pioneer 111) emekliye ayırdım. Asus 18x, Samsung ise 20X sata1 dvd yazıcı. Nero cd-dvd speed yazılımı ile bir kaç medya üzerinde yazma / okuma testleri yaptırdım, ancak programda screenshot kaydetme özelliği nero7 ile gitmiş, bende printscreen ile gece yarısı uğraşmak istemediğim için almadım, ancak yeterli bir izlenim edindim bu testlerden.

Öncelikle, samsung sh-203b nin dvd yakma gibi bir sorunu var. Gerek verbatim 16x DVD+R, gerekse ridata ritek printable 16x dvd+r denedim, 18x ve 20x gibi hızlarda dvd yi yakıyor yani kullanılamaz hale geliyor. Hızı 16x / 12x e çekince sorunsuz bir şekilde yazımı tamamlıyor. Ritek 2.4x dual layer medya ile denediğimde sorunsuz bir şekilde yazdı, ancak daha sonra dvd okunamaz halde idi. Sonuçta aldığım mal oem, belki bendeki sorunludur diyicem ama eğer hepsi böyleyse fena... Fiyatıda ona göre zaten 29 yada 30$ mı ne. Samsungun tek sevdiğim yanı DVD+R diskleri 16x hızında okuyabilmesi, asus sadece 12x okuyabiliyor. Birde samsungda 16x Dual layer medya kaydetme özelliği varmış ama aman uzak olsun yakar makar

Asusa gelince, ritek dual layer medyama 2.4x değil ama 2x yazdı ilginçtir, en son firmware yükledim gene aynı. Disk kalite testlerini uygulayınca 99 gibi yüksek bir puan aldı, PO hataları asus ile çok düşük ve medyaya oldukça kaliteli bir yazım sergiledi. Ritek 16x +R ve Verbatim ile test yaptım. Verbatimde kalite muazzam ötesi idi, ben bu kadar düşük po hatası hiç görmemiştim. Ritek 16x ilede benzer seviyelerde düşük po ve pi değerleri aldım. Sonuç: Mükemmel.

Samsungu dvd-rom ve 2.ci yazıcı (acil durumlarda), Asusuda dvd yazıcı ve dvd-rom olarak kullanıyorum yazma kalitesinden ötürü. Sata yazıcı alacaklar buna göre karar versin.

Masaüstü : Intel E6850 + 32" LCD, HTPC: Amd x2 3600, Megaworks 5.1, 50" Plazma, Laptop: Macbook C2D + Acer 5720G
Arşiv: 300+ HD Film (300 tane 720, 160 tane 1080p)
Merzah

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

5 Ağustos 2007; 12:51:10 

Evet dediklerin doğru Asus takdiri hakediyor.Samsung kendisini biraz daha geliştirmeli bu konuda.

Askerlikte son beş ay ...
fearmywraith

5 Ağustos 2007; 12:59:31 

Verbatim kullanıyorum Advanced AZO+ serisinden "DVD+R16x" ve 18x hızında Samsung SH-S203B ile birlikte ve şimdiye kadar bir problem çıkartmadı, yaklaşık 10 dvd yazdım.

muratremix

Sisteme Gözat

5 Ağustos 2007; 13:03:17 

bendeki verbatimler mcc04 kodlu printable yüzeye sahip olan 16x DVD+R

Masaüstü : Intel E6850 + 32" LCD, HTPC: Amd x2 3600, Megaworks 5.1, 50" Plazma, Laptop: Macbook C2D + Acer 5720G
Mad_Wolf

5 Ağustos 2007; 13:05:10 

kim ne derse desin
belki diger yazicilara gore daha yavas okuyor falan gibi ama
cok kaliteli bir sekilde yaziyor asus verbatime
4 tane dvd writerim var hepsini test ettim
bence samsung un writer i o kadar kaliteli degil
asus bence en iyi dvd writer

You'll Never Walk Alone.
Merzah

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

5 Ağustos 2007; 13:10:52 

quote:

Orjinalden alıntı: Mad_Wolf

kim ne derse desin
belki diger yazicilara gore daha yavas okuyor falan gibi ama
cok kaliteli bir sekilde yaziyor asus verbatime
4 tane dvd writerim var hepsini test ettim
bence samsung un writer i o kadar kaliteli degil
asus bence en iyi dvd writer

+1453

Çok hakısın bende sadece verbatim kullanıyorum çünkü en kaliteli medya o en kaliteli writer ilede yazınca tadından yenmiyor

bahrikutlu

Sisteme Gözat

5 Ağustos 2007; 13:18:49 

peki nec marka sata yazıcılar ne alemde onlarla test yapan oldumu hiç?

Bu memleket dünyanın beklemediği, asla umut etmediği ayrıcalıklı bir varoluşa sahne oldu. Bu sahne en az 7 bin senelik bir Türk beşiğidir. Beşik doğanın rüzgarıyla sallandı; beşiğin içindeki çocuk doğanın yağmurlarıyla yıkandı, o çocuk doğanın şimşeklerinden, yıldırımlarından, kasırgalarından evvela korkar gibi oldu sonra onlara alıştı; Onların oğlu oldu. Birgün o doğa çocuğu, Doğa oldu; şimşek, yıldırım, güneş oldu; Türk oldu... Türk budur. YIldırımdır, kasırgadır, dünyayı aydınlatan güneştir.
ELeCtRiCkChi

Sisteme Gözat

5 Ağustos 2007; 13:19:18 

Bende 5 Ay KadaR Öncesinde HepsibuRada.comdan Sony DVD-RW ALmıştım Tam OLaRak ModeLi Ne BiLmiyoRum Evdede DeiLim HeR Neyse Şu Ana KadaR Çizik De OLsa Yeni De OLsa Tüm DVD Ve CD LeRi SoRunsuz Gayet YeteRLi Hızda Okudu. 20 Den FazLa VeRbatim MaRka DVD Yazdım Hiç Ama Hiç SoRun Yok ;)

ѕσηу єяι¢ѕѕση ¢увєя-ѕнσт ρнσηєѕ ¢ℓυв

ѕσηу єяι¢ѕѕση к790ĩ
Takasla Alınık "HD3850/3870/9600GT" KaRşıLığında VeRiLecek, SıfıR Kutusunda ;
Titan Vanessa L Type CPU CooLeR, MSI X1550 512MB DDR2, CODEGEN 2,5" 160GB TaşınabiLiR Disk
muratremix

Sisteme Gözat

5 Ağustos 2007; 13:48:22 

kasam büyük olsa belki 3.cü dvd yazıcı olarakta nec alabilirdim ama chakra düz atx, big atx olsa alırdı hayli hayli

Teacher

5 Ağustos 2007; 14:50:06 

Samsungun o modelini bende kullanıyorum şu ana kadar hiç bir problem çıkarmadı

İŞLEMCİ : İNTEL Q6600 Core 2 Quad ( @ 3200 mhz )--EKRAN KARTI : POWERCOLOR HD 2900XT -- RAM : 2*1 GB GEİL ULTRA DDR2 800 MHZ -- ANAKART : GİGABYTE P35C DS3R -- HDD : WESTERN DİGİTAL RAPTOR 74 GB 10000 RPM WD740ADFD / 250 GB SEAGATE 16MB 410AS-- DVDRW : SAMSUNG 20X SH-S203B -- KASA : THERMALTAKE AGUİLA (SİYAH ) -- PSU : SİLVERSTONE STRİDER 750 WATT -- HOPARLÖR : ZOLTRİX PENTAGON 5.1
CEPTEL : N80 BLACK

DH SAMSUN GRUBU

DigitalWorld

5 Ağustos 2007; 15:35:56 

quote:

Orjinalden alıntı: Teacher

Samsungun o modelini bende kullanıyorum şu ana kadar hiç bir problem çıkarmadı

Arkadaşım valla ben daha önce de demiştim.

Nero çalışırken hiç ellemeyeceksin. Sıf merakımdan 5 medyayı feda ettim. (Cihaz bu yeni olan değil. Normal IDE arabirimli samsung)

Nero işlerken hiç bir şeyle uğraşmayınca sorun olmadı. Ama nero yazma yaparken klasörlerde dolaşma bile yapınca yaktı.

Sonuçta teste giren 10 medyanın 5 i yazım sırasında bilgisayarı kurcalama yüzünden yandı.

Eğer bu normal asus ta olmuyorsan bir soru var. Samsung ile nero birbirini çok mu seviyor da araya başka program girince hemen namus davası misali silahlar çekiliyor.

Bu sadece tek bir samung da yaptığım deneme. Ben de daha yeni samsung un sata arabirimlisini aldım. Baktım bende de sorun var mecbur garantiden iade. Yerine başka bir marka alırım.

Siz de eşit şartlarda güzel bir test istiyor ve saplama saman artık ayrılsın diyorsanız ya da 4G nedir diye merak ediyorsanız resme tıklayın.
Merzah

Sisteme Gözat

5 Ağustos 2007; 16:14:21 

Ben Asus çekim yaparken virtualdub ile avi yapıyor, winamp arkada bas bas bağırıyor, dreamweaver ile de acdsee de yaptığım salak bir htmli düzeltiyordum.Ha bide bazen photoshop açık oluyo
Ama writerımızın umrunda değil o kendi işinde gücünde seri şekilde çektiğimi bilirim o veriyo al çektim diye ben yenisini veriyorum.Sıfır sorun