arkadaşlar pc me trojan.virtumonde diye bişii bulaştı silemiyom. norton la taradım varlığından haberi bile yok. windows defender le taradım buldu bide spyware doctor ile taradım oda buldu ancak silemiyorum ne tür zarar verdiğini de bilemiyorum ama sinirlerimi bozuyor lütfen yardım ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim...
Araştırmama göre VirtuMonde bir Adware yazılım. Girip çıktığınız siteler hakkında bilgi toplayıp bu sitelere göre açılır reklam pencereleri gösteriyor. Fazla önemli bir zararlı olmadığı söylensede tabiki mide bulandırıcı.
Çözüm:
Symantec Firması bir temizleme yolu sunmuş. Aşağıdaki adresten FxVMonde.exe dosyasını çekip, güvenli kipte sisteminizi taratın. (http://www.symantec.com/security_response/writeup.jsp?docid=2003-120914-4108-99&tabid=3)
Ayrıca Lavasoft' un Ad-Aware 2007 yazılımı ve Spyware Doctor' un da bu zararlıyı temizlediği (kendi sitelerinde) söyleniyor.
Hem anti ile başlayan bilimum zerzevat ne işe yarıyor ki?
Her Fert İstediğini Düşünmek, İstediğine İnanmak, Kendine Mahsus Siyasi Bir Fikre Sahip Olmak, Seçtiği Bir Dinin İcaplarını Yapmak Veya Yapmamak Hak Ve Hürriyetine Sahiptir. Kimsenin Fikrine Ve Vicdanına Hakim Olunamaz...
ilginize teşekkür ederim arkadaşlar.. spyware doctor ile güvenli kipte silmeyi başardım ancak tekrar bulaştı bu sefer de nod 32 epey uğraştıktan sonra sildim nerdeyse format atıyodum bir sürü şey de var pd de... zararlı bişi değilmiş ancak bu var diye bi sürrrrüü virüs detectör progları adamın canını bayaaa sıkıyo ha.. neyse şimdilik asayiş berkemal pc de... bulaşanlara sabır diliyorum
İllet şey banada bulaşti ilk Spybot - Search & Destroy ile taradim buldu ama tekrar cikti Ad - Aware hicbirşey yapamadi son sürüm Avast hicbisey yapmadi, Format atacam Önemli dosyalar var ve cok büyükler Yedekleyecek yer yok Disk Alacam galiba...
Not:**** deki flash reklamlardan şüpheleniyorum onlara tikladim sonra boyle oldu ilk defa pcye boyle şeyler bulaşiyor...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enis89 -- 11 Nisan 2008; 21:16:43 >
arkadaşlar Kaspersky Internet Security 7 deneme sürümü dahi virtumonde denen illeti silebiliyor. ben nod32 kullanıyordum, nod32, spyware doctor hiçbiri silemedi..
Kaspersky böyle bir kabadayı gibi "höyt noluyo lan burda" der gibi.. temizz :))
arkadaşlar Kaspersky Internet Security 7 deneme sürümü dahi virtumonde denen illeti silebiliyor. ben nod32 kullanıyordum, nod32, spyware doctor hiçbiri silemedi..
Kaspersky böyle bir kabadayı gibi "höyt noluyo lan burda" der gibi.. temizz :))
fixli nod kullanıyor iseniz silmeyebilir.fixli nodlar güncelleme yapıyor gibi görünsede aslında yapmıyor güncellestirmelerin bir cogunu almıyor.artı programın tarama ayar konfigürasyonunun dogru yapılmıs olması gerekir.bahsettiginiz trojan banada gelmis ve nod silimisti.