Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: ^^Nokia N82. 5 mpx'lik yeni Nokia.^^

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Cep Telefonu ve Aksesuarları >> Nokia >> Cevap: ^^Nokia N82. 5 mpx'lik yeni Nokia.^^ Sayfa: <<   < önceki  6 7 [8] 9 10 11 12 13 14 15   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
_extreme_

18 Kasım 2007; 21:00:35 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

quote:

Orjinalden alıntı: _jackal_

extreme_danger n82 hakkaten 2 gb mı destekliyo

http://www.forum.nokia.com/devices/N82

Nokia N82

Nokia N95

quote:

Orjinalden alıntı: Ayaz77
nokia nın sitesine bakmayın 4 gb kart takılı olanların resimleri var nette.zaten bu özelliklerle 2 gb kartla kısıtlı kalamaz bu tel.

@ayaz bunu önceden de belirttim ama tekrar yazarım önemi yok...

bende W800 üme 8 GB kart takarım hatta böyle hafıza ekranına gelip fotosunu da çekerim ama galeriyi ne zaman açar kim bilir!!! şuan 2 GB HIGH SPEED kullanmama rağmen telefon baya yavaş (full dolu).SE 4 GB desteklediğini söylüyor, tabi doğru da söylüyor ama 4 GB kartı olan arkadaşım vardı, benim yavaş dediğim telefonum onunkinin yanında jet gibi

bu adamlar bu tele maksimum 2 GB dedilerse demekki 2 GB ın üstüne çıkmamak lazım, yoksa tel ciddi derecede yavaşlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi extreme_danger -- 18 Kasım 2007; 21:04:13 >

*Sony Ericsson K-Eight Fifty*
*Five Megapixels Cyber-Shot Camera Phone*
pininfarina

18 Kasım 2007; 21:55:04 

quote:

Orjinalden alıntı: extreme_danger

quote:

n82 8gb black edition.nokia bunu da kesin çıkarır

çıkarmazsa zaten büyük bi hata yapar;

*5 MP (1 MB üzerinde fotoğraf) + VGA video kayıt (artık kapladığı yeri siz hesaplayın)
Ama maksimum kart desteği 2 GB!!!
*N95 le yarışan bekleme süresi

Komik

5mb sadece bir pazarlama staretejisi dostum zira bir fotografin kalitesini belirleyen mp degeri degil sensor capi, iso perfonmansi, renk dogrulugu, beyaz dengesi, max shutter/diyafram/enstantene araligi vs gibi degerlerdir. Yani 5mp bir kamerada illa tum fotolar 5mp ile cekilecek diye bir kaide yoktur. Mp degeri sadece baskida onemli rol oynar o kadar. Bugun 2mp ile cekilmis ve 8 -10mp ile cekilmis bircok fotodan cok daha kaliteli fotograflari ornek gosterebiliriz.

Ancak max kart kapasitesinin 2Gb ile sinirli tutulmus olmasi biraz rahatsiz edici kesinlikle...

Intel Quad Core QX6700 @ 3.2Ghz, GIGABYTE GA-X38T-DQ6, 1TB Seegate RAID 5 Config @ 310Mb/sn, 4GB Corsair XMS PRO, 22" LG Widescreen, ATI RADEON HD 2900 XT, BENQ-1640/1650 Dvd-Writer, Logitech MX1000 Lazer Mause, Audigy-2 ZS Platinum Pro, BOSE ACUSTİMAS Speakers
_extreme_

18 Kasım 2007; 22:03:30 

quote:

Orjinalden alıntı: pininfarina

5mb sadece bir pazarlama staretejisi dostum zira bir fotografin kalitesini belirleyen mp degeri degil sensor capi, iso perfonmansi, renk dogrulugu, beyaz dengesi, max shutter/diyafram/enstantene araligi vs gibi degerlerdir. Yani 5mp bir kamerada illa tum fotolar 5mp ile cekilecek diye bir kaide yoktur. Mp degeri sadece baskida onemli rol oynar o kadar. Bugun 2mp ile cekilmis ve 8 -10mp ile cekilmis bircok fotodan cok daha kaliteli fotograflari ornek gosterebiliriz.

Ancak max kart kapasitesinin 2Gb ile sinirli tutulmus olmasi biraz rahatsiz edici kesinlikle...

dostum ben zaten fotoğrafın kalitesini etkileyen unsurlardan bahsetmedim...
5 MP fotoğrafın ortalama boyutundan bahsediyorum ben...o kadar para verip 5 MP bir makine alıpta, 2 MP çözünürlükte fotoğraf çekmeyi düşünmüyorum açıkçası.tabii ki 5 MP çözünürlükte çekicem, yeri geldiğinde baskı da alıcam tabii ki...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi extreme_danger -- 18 Kasım 2007; 22:05:35 >

Ayaz77

18 Kasım 2007; 22:14:22 

arkadaşlar yabancı forumlara bakarsanız telin 4 gb lık kartı çok rahat kaldırdığı belirtiliyor.Telefon n95 ten daha hızlı ve kuvvetli bir tel.kağıt üzerinde işlemci hızları n95 ile aynı ram olarak da n82 üstün.pratik olarak da kullananlar farkı belirtiyorlar zaten.

http://www.youtube.com/watch?v=5AtGc19Xv1Q

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ayaz77 -- 18 Kasım 2007; 22:20:45 >
_extreme_

18 Kasım 2007; 22:22:03 

quote:

arkadaşlar yabancı forumlara bakarsanız telin 4 gb lık kartı çok rahat kaldırdığı belirtiliyor.Telefon n95 ten daha hızlı ve kuvvetli bir tel.kağıt üzerinde işlemci hızları n95 ile aynı ram olarak da n82 üstün.pratik olarak da kullananlar farkı belirtiyorlar zaten.

ben pek zannetmiyorum ama inşallah dediğin gibidir @ayaz

şimdiden alacak arkadaşlara hayırlı olsun, ben K850 tarafındayım

Hemre_

Sisteme Gözat

18 Kasım 2007; 22:26:50 

k850i yi beklemekten bıkan (8 aydır) ve n82 almaya kesin kararlı olan biri oldum cıktım artıkın :D bakalım fiyatı ne olacak belirlenen değerlerden yukarımı aşağımı yoksa beklenen fiyatmı olacak :D zaman gösterecek. qama kesinlikle k850iden önce piyasaya düşlecek :D

1. Dünyadaki ilk N82 ekranı patlatan benim
2. Vista ile N82 güncellemesi yapan yine benim
3. Telefonu kayıt dışı olan yine benim
4. Sinirlendiğimde hırçınlaşan işte o benim
5. Çalışmadığı halde cebinde iki telefon taşıyan kişide benim
6. Yüksek özellikli bilgisayarı olmasına karşın oyun oynamayan yine benim
7. N82 cihazını v30.0.0.019 sürümü kullanan ilk Türk'te benim. Dünyada sayılıyız zaten. Çünkü nokia N82 için v30 sürümünü geri çekti...
Ayaz77

18 Kasım 2007; 22:38:27 

quote:

Orjinalden alıntı: Hemre_

k850i yi beklemekten bıkan (8 aydır) ve n82 almaya kesin kararlı olan biri oldum cıktım artıkın :D bakalım fiyatı ne olacak belirlenen değerlerden yukarımı aşağımı yoksa beklenen fiyatmı olacak :D zaman gösterecek. qama kesinlikle k850iden önce piyasaya düşlecek :D

evet iki tel de bir an önce gelse ve fiyatları düşmeye başlasa biz Türk kullanıcılar için iyi olur.çok yüksek fiyatlardan çıkıyor tr de teller.bize de fiyatların düşmesini beklemek kalıyor bir kaç ay.
Ayaz77

18 Kasım 2007; 22:41:02 

quote:

quote:

ben pek zannetmiyorum ama inşallah dediğin gibidir @ayaz

şimdiden alacak arkadaşlara hayırlı olsun, ben K850 tarafındayım

http://www.intomobile.com/2007/11/17/brief-i-reassure-you-the-nokia-n82-supports-microsdhc.html

iki tel de güzel.alacaklara şimdiden hayırlı olsun.önemli olan bunları uygun fiyatlardan almaktır.
_extreme_

18 Kasım 2007; 22:46:00 

quote:

iki tel de güzel.alacaklara şimdiden hayırlı olsun.önemli olan bunları uygun fiyatlardan almaktır.

kesinlikle katılıyorum, ama K850 nin daha uygun bi fiyata satılacağı da bir gerçek

PHI

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

18 Kasım 2007; 22:48:04 

Yepyeni resimler

Daha fazlası
http://nokia.solnew.com/2007/11/16/nokia-n82-live-pics/

ssmuho

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

18 Kasım 2007; 22:53:06 

bence şu ana kadar n82 den iyi foto çeken tel yok.k850 n95 den bile köyü çekiyor.2gb bana yeterli sanırım

pininfarina

18 Kasım 2007; 22:53:34 

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: pininfarina

dostum ben zaten fotoğrafın kalitesini etkileyen unsurlardan bahsetmedim...
5 MP fotoğrafın ortalama boyutundan bahsediyorum ben...o kadar para verip 5 MP bir makine alıpta, 2 MP çözünürlükte fotoğraf çekmeyi düşünmüyorum açıkçası.tabii ki 5 MP çözünürlükte çekicem, yeri geldiğinde baskı da alıcam tabii ki...

quote:

o kadar para verip 5 MP bir makine alıpta, 2 MP çözünürlükte fotoğraf çekmeyi düşünmüyorum açıkçasi

İste benim anlatmak istedigimde bu zaten. 5mp kamera var diye sanki illa 5mp boyutunda fotolar cekilmelidir psikolojisi.

Sana basit bir soru; neden 5mp ile foto cekmeyi dusunuyorsun?
Eger poster boyutunda baski alacaksan bu mantikli ancak 2mp ile 10- 15cm boyutunda cok iyi kalitede baskilar zaten alabiliyorsun. Ustune ustelik pc'de veya telefon'da fotolara bakilacaksa zaten 5mp ile cekmek bosu-bosuna hafıza israfindan baska hic bir sey degil. Anlatmak istedigim nokta bu.

Dedigim gibi poster boyutunda baskı almayacaksan eger 5mp ile foto cekmenin hic bir manası, geregi ve anlamı yok. Cunku "YUKSEK MP'İN FOTOGRAF KALİTESİNE HİCBİR KATKISI YOKTUR dostum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pininfarina -- 18 Kasım 2007; 22:56:45 >

Intel Quad Core QX6700 @ 3.2Ghz, GIGABYTE GA-X38T-DQ6, 1TB Seegate RAID 5 Config @ 310Mb/sn, 4GB Corsair XMS PRO, 22" LG Widescreen, ATI RADEON HD 2900 XT, BENQ-1640/1650 Dvd-Writer, Logitech MX1000 Lazer Mause, Audigy-2 ZS Platinum Pro, BOSE ACUSTİMAS Speakers
PHI

Sisteme Gözat

18 Kasım 2007; 22:54:41