Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
^^Nokia N82^^ Yeni Siyah Rengi İle Sizlerle

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Cep Telefonu ve Aksesuarları >> Nokia >> ^^Nokia N82^^ Yeni Siyah Rengi İle Sizlerle Sayfa: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
PHI

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

4 Ağustos 2007; 20:42:03 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

NOKIA N82

29 Ağustos'ta tanıtılması beklenen xenon flaşlı carl zeiss mercekli 5 megapiksellik bu Nokia göz dolduracağa benziyor.

Bu model Nokia N73'ün devamı olacak. N81 gibi bu modelde de Quad Band GSM/EDGE ve UMTS/HSDPA şebeke desteği bulunuyor. İlaveten N82'de dahili GPS alıcı, TV çıkışı, FM Radyo ve microSD hafıza kartı yuvası mevcut.

Ancak esas özelliği kamerasında saklı: 30 fps VGA video çekimi, 5 mega piksel Carl Zeiss lens ve auto fokus, aynı N95'in kamerası. Üstelik N82'de çok parlak Xenon flaş lambasıda bulunuyor.

Nokia N82'nin diğer özellikleri:
      • Boyutlar: 112 x 50,2 x 17,3 mm
      • Ağırlık: yaklaşık 120 gram
      • Yaklaşık 100MB dahili hafıza, microSD hafıza kartı yuvası
      • En fazla 4,5 saat görüşme süresi
      • En fazla 270 saat bekleme süresi
      • 2,4" QVGA 240 x 320 piksel ekran, 16 milyon renk desteği
      • 5 mega piksel dijital kamera, auto fokus, 20x dijital zoom, gerçek Xenon flaş lambası
      • Görüntülü görüşme için ikinci CIF dijital kamera

Nokia N82 neredeyse N95 ile aynı özelliklere sahip. Ancak tasarımı N73'ü andırıyor.

Nokia N81 ve N82 Symbian işletim sistemi ve S60 v3 FP1 kullanıcı ara yüzü üzerinde çalışıyorlar.

Yeni resimler

Yeni Renk seçeneği
Black Diamond

Katze'nin mesajından alıntıdır.

Nokia satış stratejisi olarak ürettiği modelleri önce gri veya açık bir renkte daha sonra siyah renkte piyasaya sürüyor.

Ayrıca yenilenen N-Gage oyunları ile de dikkatleri üzerine topluyor.

Révølvér'in incelemesi
http://forum.donanimhaber.com/m_19448729/mpage_1/key_/tm.htm

:..Nokia N82 ( Carl Zeiss Optik, 5mp ve Xenon Flaş )..:

Türkiye'de ve Türk Forumlarında İlk Detaylı İnceleme! Révølvér ve DonanımHaber Farkıyla Sizlerle..!

1) Dizayn, Görünüm, Ekran :
Telefon, fotoğraflarda görünenlerden daha şık duruyor. Ekran kalitesi yine fotolardaki gibi sönük değil. Ayarlardan ekran ışığını ortanın bir üstüne getirirseniz çok parlak ve renkli görünüyor. Tabi N95 bu konuda yine de bir adım önde. 2.4 inç boyutunda 320x240 ekran çözünürlüğü sunan N82'nin 16milyon renk desteğini sunması gözlerden kaçmıyor. Tuş takımına çok rahat alışıyorsunuz, mesaj yazarken zorluk çekmedim. K850'de biraz daha zordu. Kasası parlak, arka bölümü de güzel görünüyor. Telefon boyutları N73 kadar ve 114 gr. ağırlığında.

2) Ses
Telefonda sağ bölümde altlı-üstlü olmak üzere iki adet hoparlör bulunmaktadır. Ayrıca istediğiniz tarzda kulaklık kullanabilmeniz için de 3,5mm stereo kulaklık girişi üst bölümde mevcuttur. Hoparlör ses seviyesi N95 ten bir adım düşük bunu belirteyim. Yeni FW lerle aynı seviyeye gelebilir belki ama buna karşılık kulaklıkta da bir adım önde yer alıyor. Nokia'nın stratejilerinden birisi bu. Basslar ve ses seviyesi 1 adım daha önde N82 de.

3) Accelerometer
Telefonu sol tarafa çevirdiğimiz zaman meydana gelen, herhangi bir yazılım gerektirmeyen otomatik dönüşümdür. Bunu artık hepimiz tanıdığımız için video halinde sunmaya gerek görmüyorum. Özellikle galeride foto ve videolara bakarken çok işinize yarayacak bir sistem.

4) Xenon Flaş İşleyişi:
Xenon flaş N82 de harikalar yaratıyor diyebilirim. Hayatımda hiçbir telde gece ve gündüz olmak üzere bu kadar net foto çektiğimi hatırlamıyorum.
Xenon çalışma prensibi bu telefonda Kapalı / Açık / Oto / Kırmızı göz engelleme seçenekleriyle karşımıza çıkıyor. İki defa patlıyor ve ikinci patlayış elbette daha güçlü.

5) Video :
Bu özellik hiçbirimiz için sürpriz değil arkadaşlar. N95 ten herhangi bir farkı bulunmuyor. VGA (640x480) çözünürlükte ve saniyede 30 kare yakalayabiliyor. Oldukça başarılı.

6) Foto :
Yine beklenen, merak edilen konuya gelmiş bulunuyoruz. Önce de belirttiğim gibi, hiç bu kadar net çeken bir telefon kullanmamıştım. Dilerseniz, bunları örneklerle görelim. Gerek iç, gerek dış, flaşlı / flaşsız ve makro çekimlerle karşınızda N82 :

Nokia N82 Türkçeleştirme Rehberi

Anlatımı indirmek için BURAYA tıklayınız. Anlatım N95 ve N95 8GB'a göredir. Bende N82 olmadığından direkt resimli anlatım yapamıyorum.

N82 Product Code: Anlatımda istenilen (NSS'de gereken) Ürün Kodu N82 için; 0551514 tür. 0536066 veya 0550370 yerine 0551514 yazmanız gerekmektedir. Diğer işlemleri aynen uygulayabilirsiniz.

Anlatımı harfiyyen yapmaya dikkat ediniz.

2004-2009 Reis-i Eagles™ - Her hakkı gizli saklıdır. İzinsiz çalıp-çırpmak ayıptır, günahtır.

N82 Kullanıcıları Listesi(enigmaenergy'nin Katkılarıyla)

Révølvér
    Reis-i Eagles
    enigmaenergy
    GeceBekcisi
    Hemre_
    realcem
    JackSparroW-
    melihtash
    musyun
    lord_kharon
    SiYaH
    techfash
    redbull35
    SilverBullet
    ahmetcark
    nightmare_night36
    hakan_36
    afd92
    Triple H
    akof
    altinok
    jedii
    dj.system32
    codexper
    n82
    H.M.
    gLcK
    akt23
    nc1905
    cibitci
    djkarakan
    dgnzcn
    AntiX
    |ExCaLiBuR|
    erknks
    laylaylomcaylar
    sirkumsali
    metalinca
    sadi_mr
    ::Extreme::
    slayer517
    kaddix
    scor
    bilykid
    cyclone_34
    Mesudum
    dgnzcn
    CoolnQuiet
    coldfire3
    bravoecho
    kelto3
    ruzgar1392
    Tiestokolik
    thehspeed
    timsah82
    numerik
    ||_MusTy®_||
    gokhan1903bjk
    klasör x
    yanlizlik1905

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PHI -- 5 Ağustos 2008; 11:45:38 >

ByAdmin

Sisteme Gözat

4 Ağustos 2007; 20:47:16 

Wi-fi yada kablosuz bağlantı yokmu. Varsa süper

Ayni dili konuşan değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilirler. (Hz. Mevlana)
ugur67

Sisteme Gözat

4 Ağustos 2007; 20:50:24 

wlan varmı bunda?

askerde Hakkari Dag ve komando tugayı
1 gram uranyumun enerji potansiyeli 2,5 ton kömüre eşittir. Nükleer enerjiye karşı çıkmadan önce sadece gercekleri araştırın... Doğal kaynakları tüketmeyin...
FOREVER HWA OC TEAM
TuRaN.z

4 Ağustos 2007; 20:52:46 

tanıtılması kesinse güzel tel, özellikleri ve dizaynı ile n73 den sonra devamı gibi gözüküyor çok tutulacağını sanıyorum...

--- LG KC910 Renoir ---
--- All in one ---

PHI

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

4 Ağustos 2007; 20:56:43 

quote:

Orjinalden alıntı: TuĞraNz

tanıtılması kesinse güzel tel, özellikleri ve dizaynı ile n73 den sonra devamı gibi gözüküyor çok tutulacağını sanıyorum...

29 Ağustos'ta tanıtılmasını beklediğim cihazlar arasında bu da.

Wi-fi belli değil arkadaşlar sanırım henüz

muRTah

4 Ağustos 2007; 22:04:06 

ilk dedikoduları yayılmaya başladığında bekleme süresine "280 hrs (targeted)" yazmışlardı.
ben de umutlandıydım "belki daha da fazla yaparlar, belli ki üzerinde çalışıyorlar" diye.
İnsan şu cihazda ekran için 16M yerine 256K kullanır (N73 gibi).
Bir wi-fi koyar,
Bir de 1200-1300 mAh pil attırdımıydı satış rekoru kırar, bu segmentte 2 yıl başka da model çıkarmaz.
Ama "insan" yapar bunu . Bu "nokia". Collecting money!

Saygılarımla.

"VAZİFEYİ İHMALE SÜRÜKLEYEN MERHAMET, MEMLEKETE İHANETTİR."
"SÖZ KONUSU VATAN İSE GERİSİ TEFERRUATTIR."
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
Whisper

4 Ağustos 2007; 22:10:54 

Tasarımı Çok Güzel.

Tayfa-140

4 Ağustos 2007; 22:11:13 

Güzel birşeye benziyor.
Bakalım ülkemize ne kadara gelicek?

Nokia 6233 & Creative Ep630 & Nokia Ad-15
Güzel bir müzik keyfi yaşamak isteyenler...

Nokia 6233 Kullananlar Kulübü
TIG

5 Ağustos 2007; 13:03:55 

beklediğim bir model umarım wi-fi vardır.

(Eski Nick : ..Dawson..)
ZartarxiS

5 Ağustos 2007; 14:11:21 

sony ericsoncu deilim ama w 880i yi şişmanlat beyaza boya accıkta tuş sütunlarının arasını genişlet al aynı n82.O tuş takımı çok sorun çıkarır kanımca

Eski Nick: EnergY-VorteX
2wicky

5 Ağustos 2007; 14:56:02 

Tuş takımı yeni sony ericsson'lara benziyor

SH10151
This is the serial number of our orbital gun
_ahmet_

5 Ağustos 2007; 15:05:24