Şimdi Ara

##ENERMAX CHAKRA İNCELEMESİ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
111
Cevap
0
Favori
10.712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    psu: OCZ gamestream 600W
    işlemci:E6750
    anakart: p35c ds3r
    ekran kartı: palit 2900xt
    işlemci sogutucusu: tt big typhoon
    bellekler: OCZ 2x1 Spec OPS 800mhz
    Hdd: 250gb ncq seagate
    dvd rw: ASUS laytsıkrayb
    fanlar: stock 25lik fan, 2 adet mavi ledli 12lik REVOLTEC

sistem böyle arkadaslar.resimlerle gözlemlerimi sıralayacağım.

(anlamsız sekilde hata mesajı alıyorum resim upload ederken http 500 ve

Microsoft OLE DB Provider for SQL Server error '80040e10'

Procedure or Function 'spInsertUpdateSession' expects parameter '@IP', which was not supplied.

D:\WWW\LOCAL\FORUM_DONANIMHABER_COM\HTTP\UPLOAD\../js/globalSessionFunction.asp, line 23 )

mesajı cıkıyor firefox da.bu yüzden image a yükledim resimleri.eğer bunu çözersek değiştirip tekrar buraya önresimli koyarım şimdilik böyle idare edin ) (yada bir arkadas becerebilirse buraya koysun sırayla resimleri)

Kasanın önden görünüşü

kasanın yandan görüntüsü

daha net capraz görüntü

gece görüşü
    http://www.imagehack.eu/tr/uploads/9eb02792c1.jpg

capraz flasşlı görüntü
    http://www.imagehack.eu/tr/uploads/d445979620.jpg

gerekli gereksiz bilgileri yazdım.sonradan soran olur diye
    yan tarafta stock gelen 25 lik sessiz fan mevcut.hgayet sessiz calısıyor.üzerindeki tuş sayesinde hava akış yönünü değiştirebiliyorsunuz. on/off tusu ve bilimum tuslar siyah bir kapagın altında.kasam yerde durdugu için iyi birsey bana göre.eski kasamda ayagımla dokunabiliyordum reset tusunakasadaki en can sıkıcı nokta ise dvd rw nin takıldıgı yer.kapağı sökmek zorunda kaldım.dvd yi taltıktan sonra acılınca dvd problem yok ancak geri gelirken kapağa takılıyordu.ne yaptıysam beceremedim.sökmek zorunda kaldım.böylede bütünlük bozulmadı Allaha şükür.

kasanın içi
    http://www.imagehack.eu/tr/uploads/474d078e63.jpg

psu üzerinde yazan yazıya dikkat edin.NOISE KILLER diyor ama cok yanlıs.eğer benim ürün arızalı değilse.kasadan cıkan tek ses psu sesi.bu arada ocz de mavi renkli ısık sacıyor.fanlarla iyi denk geldi.

genel görünüm içten
    http://www.imagehack.eu/tr/uploads/c76a2a04db.jpg

gece görüşü kasa açık
    http://www.imagehack.eu/tr/uploads/db35be5dc8.jpg

gece görüşü yakın çekim
    http://www.imagehack.eu/tr/uploads/8c91dba667.jpg

evet arkadaslar kusura bakmayın image e mahkum ettim sizi.şimdi genel oalrak sıralıyorum özellikleri gözlemlediğim kadarı ile;

+sessiz 25 lik fan(12liklerde sessiz bu arada)
    +25lik fanın içeri veya dısarı üfleme özelliği
    +işçilik
    +geniş iç hacim.(2900xt ve tt big typhoon rahat sıgdı)
    +siyah olması(bana göre)
    +şık tasarım
    +yeterince baglantı elemanı ve kızak
    +iyi havalandırma
    +klipsler(resimde göstermeyi unuttum.kartların takıldıgı bölge)
    +akranlarına göre iyi fiyat (148 ytl ye peşin aldım.)
    +önpanelin rhat sökülmesi

-dvd takılan yerdeki kapağın sökülmek zorunda olması.(ben becerememiş olabilirim(sanmıyorum:)) ama bu yönü ile bile kötü.normalde olması lazımdı)
    -kısmen de olsa vidalı montaj
    -2900xt yi koyunca klipsler kapanmadı.(benim sistem için bir eksi sayılır.)

+ ve - lerden anlasılacagı üzere ben cok memnunum kasamdan kasanın özellikleri için fatiharikan arkadasımızın hazırlamıs oldugu rehbere bakabilirsiniz.

ekleme: defalarca deneyerek 3 resim upload ettim sonuında.gerçi onlarıda buyuk göstertemedim bir türlü.3er 3 er koysam resimleri olacaktı ama bi post a 3 resim izni var.bölünecek diye bıraktım.konuya ilgi cok olursa bir konu daha acıp daha güzel sekilde sıralı olarak yayınlayabiliriz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DreDD1903 -- 5 Ağustos 2007; 3:19:41 >

• resimleri link olarak vermezsek güzel oluyor, tek tek bakmak uğraştırıyor adamı
  • quote:

Orjinalden alıntı: Elmedin

resimleri link olarak vermezsek güzel oluyor, tek tek bakmak uğraştırıyor adamı

dostum yazılanları dikkatki okumuyorsun galiba.lütfen bir daha dikkatli oku.linki yapmaya mecbur kaldım.daha okumadan yorum yapıyorsun
  • DH'de bazen forum o tür hatalar veriyor. Yarın tekrar yüklemeyi dene sorunla karşılaşmayabilirsin. Klavyene sağlık, inceleme için teşekkürler.
  • Kardeşim bu nasıl bir kasadır. Kablolar karman çorman. Ben kablolarımı dün akşam topladım. Dikkatinizi çekerse ortada hiç molex kablosu yok. Anakartın arkasından geliyor. HDD'ye güç kablosu karşı taraftan alttan geliyor vs... psunun fazla kablolarınıda iki optik sürücü arasına sokuşturdum.

• quote:

Orjinalden alıntı: fatiharikan

DH'de bazen forum o tür hatalar veriyor. Yarın tekrar yüklemeyi dene sorunla karşılaşmayabilirsin. Klavyene sağlık, inceleme için teşekkürler.

3 gündür deniyorum zaten.sırf bunun için bekledim.inceleyebildin mi acaba resimleri?yoksa sana da mı zor geldi bakmak
  • quote:

Orjinalden alıntı: vipmail123

Kardeşim bu nasıl bir kasadır. Kablolar karman çorman. Ben kablolarımı dün akşam topladım. Dikkatinizi çekerse ortada hiç molex kablosu yok. Anakartın arkasından geliyor. HDD'ye güç kablosu karşı taraftan alttan geliyor vs... psunun fazla kablolarınıda iki optik sürücü arasına sokuşturdum.

dostum daha yeni topladım sistemi.karısıklık ondan.ayrıca bana dert olmadı kablo karmasası.zararı cok mu olur öyle dursa.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • selamlar,

iyi günlerde kullanınız. hayırlı olsun.

Kasanızı nereden almıştınız?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Alfredo

selamlar,

iyi günlerde kullanınız. hayırlı olsun.

Kasanızı nereden almıştınız?

sagolasın dostum.www.sanalmarketim.com

kargo parası vermiyorsunuz 150 ytl üstüne.1 günde geliyor.

kasa almadan önce 2 hafta arastırdım rehber ve incelemeler cok yardımcı olmustu.umarım bu da chakra alacaklar için iyi olur.her ne kadar resimler gözükmedigindn ragbet olmasada
  • kablo karmaşası biraz soğutmaya engel olur gerçi senin 25 cm lik fanın var ama kasanın içi biraz derli toplu olması iyi olur kendi kasamla bu yüzden biraz uğraştım buna benzer bişeyler yapabilirsin

• Kasa rehberine sayfanın bağlantısını verdim, almayı düşünen arkadaşlar burayı da incelesinler. Tekrar eline, emeğine sağlık diyorum.
  • beyler kablo karmasasının bir sebebi de usb esata mikrafon kulaklık girişlerinin üstte yer almasından kaynaklanıyor.o kablolar ters tarafa kasanın asgısına gidiyor . oyüzden de karmasıklık var
  • Ben de kasanın soğutmasıyla ilgili bilgi vereyim.

Enermax Chakra ECA 3052 BS modelinin 25 Cm'lik stok fanı ile yani ön ve arkadaki 12 Cm'lik fanlar olmadan soğutma değerleri:

Sistem şu:

İşlemci: E6750
    Anakart: Gigabayt P35C DS3R
    Ekran kartı: XFX 8600 XXX

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Grameradam -- 5 Ağustos 2007; 0:17:55 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Grameradam

Ben de kasanın soğutmasıyla ilgili bilgi vereyim.

Enermax Chakra ECA 3052 BS modelinin 25 Cm'lik stok fanı ile yani ön ve arkadaki 12 Cm'lik fanlar olmadan soutma değerleri:

Sistem şu:

dogrudur değerler.ben 20 derece falan gördüm işlemciyi.gerçi 2 tane 12lik calısıyordu ama kasanın sogutması iyi yani.

• Hava soğutmayla oda sıcaklığının altındaki değerlere inilmez...
  • kasanın içinde hd2900xt alev alev yanıyordur ekran kartına bile fan üfletmek gerekebilir kaldı ki kabloları toplamamışsınız bu durum kasa içi hava sirkülasyonunu olumsuz etkileyecektir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sky__walker

Hava soğutmayla oda sıcaklığının altındaki değerlere inilmez...

o zaman bios yanlıs ölçüyordur ya da benim ev daha düşük sıcaklıktadır.klima falan yok
  • quote:

Orjinalden alıntı: BeyazBüyü

kasanın içinde hd2900xt alev alev yanıyordur ekran kartına bile fan üfletmek gerekebilir kaldı ki kabloları toplamamışsınız bu durum kasa içi hava sirkülasyonunu olumsuz etkileyecektir.

peki hocam sistemi resetleyip hemen bakıyorum bios tan system sıcaklıgı 45-50 civarı oluyor.sirkülasyonun iyi oldugunu düşünüyordum
  • quote:

Orjinalden alıntı: Grameradam

Ben de kasanın soğutmasıyla ilgili bilgi vereyim.

Enermax Chakra ECA 3052 BS modelinin 25 Cm'lik stok fanı ile yani ön ve arkadaki 12 Cm'lik fanlar olmadan soğutma değerleri:

Sistem şu:

değerler çok iyi anakart hiç ısınmıyor

• @DreDD1903
    Güzel inceleme olmuş; ancak resimleri link halinde vermesen güzel olurdu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hkacmaz -- 5 Ağustos 2007; 11:06:50 >

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.