Şimdi Ara

KABLO TOPIGI : HANGI KABLO, NEREDE, NE KADARA?? (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
523
Cevap
9
Favori
60.774
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş
  • monster'ın iki ucu altın kablosunu aldım. gerçekten fark yarattı diyebilirim. özellikle d- smartın kendi kanallarında çıplak gözle görülebilen detaylar oldu. burdaki arkadaşların yorum ve tavsiyeleri üzerine aldım. teşekkürler. ayrıca darty'de 29,90 ytl. ben gittiğimde etiket fiyatını değiştirmeyi unutmuşlar. 26 ytl kalmış üstünde kasada farkettiler ama etiket fiyatı geçerli olduğu için kabul etmek zorunda kaldılar. çok cimriyim yaw.

Sony V4000 serisi LCD TV aldım. Elimdeki mevcut DVD Player Pioneer DV464. AV Reciever ım ise STR-DV798. Digiturk reciever ımın markası ise Philips. Sizce hangi bağlantıyı yapmam doğru olur? Ve hangi kabloları önerirsiniz?

AV Reciever'ımın girişleri
     KABLO TOPIGI : HANGI KABLO, NEREDE, NE KADARA??

DVD Player'ımın girişleri

KABLO TOPIGI : HANGI KABLO, NEREDE, NE KADARA??

Teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fbliyiz -- 3 Ağustos 2008; 12:42:15 >

• Ankarada bulabilecegim Vga to Vga ( 2 ucu da erkek ) kaliteli yksek cozunurluklu kablo yu nerde nbulablrm ?
    Konu hakkında yardımcı olabilirmisiniz..

Orjinalden alıntı: cimbomemre

Ankarada bulabilecegim Vga to Vga ( 2 ucu da erkek ) kaliteli yksek cozunurluklu kablo yu nerde nbulablrm ?

Vatan'dan Manhatan kablo al. 5m'de bile gayet iyi.

Orjinalden alıntı: hitokiri_johndoesai

Arkadaşlar, evimde SCART çıkışı olan eski bir Sony Trinitron TVm var. PCmin ekran kartının 2 HDMI ve bir S-Video (kutudan çıkan ara kablo ile Composite'in video kanalına da dönüşebiliyor) çıkışı var ve TV üzerindeki SCART'a bir SCART to Composite çevirici takarak kullanıyorum; fakat temassızlık nedeniyle görüntüde titremeler olabiliyor. İhtiyacım olan, bir tarafı SCART, bir tarafı S-Video (ya da composite video) olan kaliteli (mümkünse altın kaplama) bir kablodur. Ankara'da bunları nereden bulabilirim acaba? Teknosa'daki Hama ve Philips gibi düşük kaliteli ve pahalı ürünleri almak istemiyorum açıkçası. Önerilerinizi bekliyorum.

Ben 2 sene evvel HAMA'nın paket kablo takımını almıştım. Hepsi altın uçlu ve oldukça kaliteli. Bu paketten çıkan scart-svideo,rca adaptörünü aynı paketten çıkan 5m. altın uçlu Svideo kablosuna takıp uydu alıcıdan projektöre gerçekten çok kaliteli bağlantı yapıyorum. Bana göre kayıpsız, kusursuz bağlantı yapıyor. Ayrıca scart-scart olarak HAMA'nın PRO serisi yazan kablosu da çok kaliteli.

HAMA takım kablo artık bulunmuyor sanırım.(Enson Teknosa'da çok uygun fiyatla satılıyordu Akköprü Migros AVm'de vardı) Ama yine de bir araştırabilirsiniz.

• arkadaşlar ben uptech diye bir marka buldum. altın uçlu scart to scart kullanan veya bilen varsa tavsiye edermisiniz 30 ytl selanik pasajında.

MONİTÖR KABLOSU SVGA HD15 Male/HD15 Male
    http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=1315

VGA KABLOSU 1.8 MT, DB15 Erkek - DB9 Erkek
    http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=3831

İkisi de erkek-erkek fakat, DB15, DB9, HD15 gibi ifadelerin anlamı nedir? Alttaki kablonun iki ucu farklı bunun sebebi nedir? İki kabloda aynı işi mi yapar? (Laptop-LCD arası bağlantı için)

•  KABLO TOPIGI : HANGI KABLO, NEREDE, NE KADARA??

XTREMEMAC XTREMEHD COMPONENT VİDEO KABLOSU
    Arkadaşalar bu kablodan kullana var mı kararsızım?
  • Ozgur, ben o markanın 4m. optik kablosunu kullanıyorum. Çok şık ve kaliteli bir üründür. Bu XtremeMAC kabloları Apple firması çıkardı. Kalite ve zerafetin bileşimi kablolardır. Resmi sitesinde de yazıyor kibarlığına bakıp bunu hafife almayın diye. Hepsiburada.com'da bu kablo yorumlanmış oradan da bakabilirsiniz.

Orjinalden alıntı: Mr_Thunder

Ozgur, ben o markanın 4m. optik kablosunu kullanıyorum. Çok şık ve kaliteli bir üründür. Bu XtremeMAC kabloları Apple firması çıkardı. Kalite ve zerafetin bileşimi kablolardır. Resmi sitesinde de yazıyor kibarlığına bakıp bunu hafife almayın diye. Hepsiburada.com'da bu kablo yorumlanmış oradan da bakabilirsiniz.

Tesekkür ederim hocam yarın sipariş vericem

quote:

Orjinalden alıntı: rextr

Selamlar, şu iki VGA kablosu arasında ne fark var?

İkisi de erkek-erkek fakat, DB15, DB9, HD15 gibi ifadelerin anlamı nedir? Alttaki kablonun iki ucu farklı bunun sebebi nedir? İki kabloda aynı işi mi yapar? (Laptop-LCD arası bağlantı için)

• Arkadaşım farkı zaten orada ürün bilgisinde gayet açık yazıyor. Birisi eski tip ekranlar için.

Yok mu aradaki farkı bilen? Bir de piyasadaki herhangi bir markasız VGA kablosu iş görür mü?

quote:

Selamlar, şu iki VGA kablosu arasında ne fark var?

Hayır kesinlikle iş görmez, bağlar bağlamaz, ne kadar çabuk söküp attığına sen de şaşırırsın, analog kablolarda kalite çok önemli, çok pahalı olmasın ama çok da ucuz olmasın...
    Büyük ihtimalle monitörün eski tip mono cga lerden değildir diye düşünüyorum, dolayısıyla üstteki 15pin to 15pin olanı almalısın.

• Yeni bir kablo markası ile karşılaştım. Marka TTAF..Türk firması ve kabloları gerçekten son derece kaliteli ve fiyatları da kalitesine göre gayet mantıklı duruyor. İnternetten araştırdım ve sonra firmayı aradım ve kim olduklarıyla ilgili bilgi aldım. Pek çok yerli ve yabancı firmaya kablo yaptıklarından bahsettiler, bunların arasında Beko, Hollanda Molex, BMW, Porche gibi firmalar varmış. Perakende de kablo çeşidi konusunda adamların üzerine yok diyebilirim. Şu sıralar pek yaygın bir şekilde bulunabilir değilmiş ürünleri. Ancak sanırım hepsiburada gibi sitelerden alınabiliyormuş, en kısa zamanda zincir mağazalara da yayılacaklarmış. Beni en çok şaşırtan sattıkları kablolara ömür boyu üretim hatalarına karşı garanti veriyor olmalarıydı. Bugüne kadar projeksiyon cihazında VGA üzerinden 25 metrenin üzerinde sonuç alamamıştım. TTAF marka 50m VGA kabloyu tavsiye ettiler, aldım, nasıl olsa çalışmazsa değiştirebilirim diye düşündüm. Aldığım sonuç beni inanılmaz şaşırttı. Nerdeyse 50 metrede sıfır sinyal kaybı var. Bunun üzerine gidip Home cinema sistemimdeki kabloların tümünü TTAF kablolarla değiştirdim.
    Aynı zamanda adamlar pek çok profesyonel Audio firmasına kablo ve konnektör veriyorlarmış.
    Herseyden önce Avrupa firması olarak görünen Çin malı kablo üreten firmaların yanında bir Türk firmasının ürünlerinden böyle bir performans aldığım için paramı son kuruşuna kadar helal ediyorum..

Şiddetle tavsiye ederim.

• Tfaff yeni değil. Öteden beri var. Ama kaliteli olduklarını ben de duymuştum. Ama heryerde bulunmuyorlar. Bimeks'te var bir de Hepsiburada.com'un projeksiyon bölümünde kablo çeşitleri arasında yer alıyor.
  • arkadaslar merhaba, geçenler samsung 4 serisini aldım. alırken satıcı görevliye tv nınn PİP özelliği var mı diye sordugum var dedı. bir yayın diğiturk diğer yayın kablo tv olurmu dedim uyar dedi. meger öyle basit değilmiş. 3 çıkışlı kablodan bahsetti. tam olarak anlayamadım. bu kabloları digiturk ve tv ye baglayınca aynı anda hem digiturk hem kablo tv ızleyebılıcem. yanı bir yanda ligtv bir yanda trt. bu kabloyu nereden temin edebilrim.? ankarada?
    tesekkurler
  • İki farklı kaynaktan TV'nin iki farklı girişine görüntü aktarmanız gerekli. Mesela Digiturk'ü Scart 1 den bağladınız, Kablo yayınını da anten girişinden girdiniz. TV nin PIP menüsünde bu iki kaynağı seçip PIP yapabilirsiniz. Scart ile bağlamanız da şart değil hdmi çıkışınız varsa Digiturk'ü HDMI dan bağlamanız daha iyi olur. Yada HDMI yoksa sinyal aktarım kalitesi anlamında tercihiniz komponent olmalı. Ankara'da Anka Mall alışveriş merkezinin alt katında Siemens mağazasında aradığınız kabloları bulabilirsiniz.

Saygılar,
  • quote:

Orjinalden alıntı: Apache72

İki farklı kaynaktan TV'nin iki farklı girişine görüntü aktarmanız gerekli. Mesela Digiturk'ü Scart 1 den bağladınız, Kablo yayınını da anten girişinden girdiniz. TV nin PIP menüsünde bu iki kaynağı seçip PIP yapabilirsiniz. Scart ile bağlamanız da şart değil hdmi çıkışınız varsa Digiturk'ü HDMI dan bağlamanız daha iyi olur. Yada HDMI yoksa sinyal aktarım kalitesi anlamında tercihiniz komponent olmalı. Ankara'da Anka Mall alışveriş merkezinin alt katında Siemens mağazasında aradığınız kabloları bulabilirsiniz.

Saygılar,

dostum çok saol ilgine ancak bahsettıgın gıbı ztn digiturkku scart la ,, kablo tv yıde normla kablosuyla bagladım ama olmadı. o bahsedılen kabloyu baglamak gerekıyomus
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.