Arkadaşlar, hdmi çıkışlı ekran kartım var ve yakınlarda Toshiba LCD TV aldım (AV500) GG üzerinden 10mt HDMI kablo aldım ve fakat ne yazıkki görüntü alamıyorum. Carrefour'dan aldığım 2 ytl'lik 1.5 mt kablo ile gayet güzel ses ve görüntü aktarımı yapılırken 10 mt kabloda tık yok, kabloyu satan firma yenisiyle değiştirdi ama sonuç aynı.
10mt'lik kablolarda hep böylemidir yoksa banamı denk geliyor anlamadım. kablo piyasada 40-50 YTL aralığında satılan kalın, filtreli bir ürün fikirlerinizi ve önerilerinizi bekliyorum.
Arkadaşlar, evimde SCART çıkışı olan eski bir Sony Trinitron TVm var. PCmin ekran kartının 2 HDMI ve bir S-Video (kutudan çıkan ara kablo ile Composite'in video kanalına da dönüşebiliyor) çıkışı var ve TV üzerindeki SCART'a bir SCART to Composite çevirici takarak kullanıyorum; fakat temassızlık nedeniyle görüntüde titremeler olabiliyor. İhtiyacım olan, bir tarafı SCART, bir tarafı S-Video (ya da composite video) olan kaliteli (mümkünse altın kaplama) bir kablodur. Ankara'da bunları nereden bulabilirim acaba? Teknosa'daki Hama ve Philips gibi düşük kaliteli ve pahalı ürünleri almak istemiyorum açıkçası. Önerilerinizi bekliyorum.
Intel Core 2 Duo E6750 |-| MSI P35 Neo anakart |-| 2 X 1 GB Twinmos 800 MHZ |-| 500 GB Western Digital Caviar SE SATA2] |-| Microsoft Multimedia klavye + mouse |-|HIPER Type-M 580 W PSU |-| Coolmaster Centurion 534+ Kasa |-| Creative Inspire 5200 5+1 hoparlör seti |-| Creative Soundblaster Live 5.1 |-| Samsung 793 DF monitör |-| MGE 600VA (360W) UPS |-|
monster'ın iki ucu altın kablosunu aldım. gerçekten fark yarattı diyebilirim. özellikle d- smartın kendi kanallarında çıplak gözle görülebilen detaylar oldu. burdaki arkadaşların yorum ve tavsiyeleri üzerine aldım. teşekkürler. ayrıca darty'de 29,90 ytl. ben gittiğimde etiket fiyatını değiştirmeyi unutmuşlar. 26 ytl kalmış üstünde kasada farkettiler ama etiket fiyatı geçerli olduğu için kabul etmek zorunda kaldılar. çok cimriyim yaw.
Sony V4000 serisi LCD TV aldım. Elimdeki mevcut DVD Player Pioneer DV464. AV Reciever ım ise STR-DV798. Digiturk reciever ımın markası ise Philips. Sizce hangi bağlantıyı yapmam doğru olur? Ve hangi kabloları önerirsiniz?
AV Reciever'ımın girişleri
DVD Player'ımın girişleri
Teşekkürler...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fbliyiz -- 3 Ağustos 2008; 12:42:15 >
Selam, Philips marka digiturk'u scart kablo dışında başka bir seçenekle plazmaya bağlamak mümkün müdür? Bağlanırsa, hangisi daha kaliteli görüntü iletir? Digiturk'u kuran arkadaş scart'tan bağladı, ses içinde amfiye kırmızı beyaz kabloyla bağlantı yaptı. Konu hakkında yardımcı olabilirmisiniz..
Arkadaşlar, evimde SCART çıkışı olan eski bir Sony Trinitron TVm var. PCmin ekran kartının 2 HDMI ve bir S-Video (kutudan çıkan ara kablo ile Composite'in video kanalına da dönüşebiliyor) çıkışı var ve TV üzerindeki SCART'a bir SCART to Composite çevirici takarak kullanıyorum; fakat temassızlık nedeniyle görüntüde titremeler olabiliyor. İhtiyacım olan, bir tarafı SCART, bir tarafı S-Video (ya da composite video) olan kaliteli (mümkünse altın kaplama) bir kablodur. Ankara'da bunları nereden bulabilirim acaba? Teknosa'daki Hama ve Philips gibi düşük kaliteli ve pahalı ürünleri almak istemiyorum açıkçası. Önerilerinizi bekliyorum.
Ben 2 sene evvel HAMA'nın paket kablo takımını almıştım. Hepsi altın uçlu ve oldukça kaliteli. Bu paketten çıkan scart-svideo,rca adaptörünü aynı paketten çıkan 5m. altın uçlu Svideo kablosuna takıp uydu alıcıdan projektöre gerçekten çok kaliteli bağlantı yapıyorum. Bana göre kayıpsız, kusursuz bağlantı yapıyor. Ayrıca scart-scart olarak HAMA'nın PRO serisi yazan kablosu da çok kaliteli.
HAMA takım kablo artık bulunmuyor sanırım.(Enson Teknosa'da çok uygun fiyatla satılıyordu Akköprü Migros AVm'de vardı) Ama yine de bir araştırabilirsiniz.
İkisi de erkek-erkek fakat, DB15, DB9, HD15 gibi ifadelerin anlamı nedir? Alttaki kablonun iki ucu farklı bunun sebebi nedir? İki kabloda aynı işi mi yapar? (Laptop-LCD arası bağlantı için)