Forumda gezinirken, benim tamda bugün açtığım "NASIL BAĞLANTI YAPMALIYIM FİKİR VEREBİLİRMİSİNİZ? " konusuna en iyi senin cevap verebileceğini düşündüm alttaki yorumunu okuduktam sonra. TV'yi seçerek o konuda en büyük sorunumu çözdüm, şimdi sadece kafamı kurcalayan bağlantı sorunu var.
Derdimi kısaca özetlemek gerekirse; görüntü kaybı min. olacak şekilde gerek uyduyu, gerek HDDVD'yi nasıl bağlantı yapıp, bunların sesini nasıl Home Cinemam'dan alabilirim.
Yardımcı olursan inan çok sevinirim. Çok Saol...
quote:
Orjinalden alıntı: sserin
quote:
Orjinalden alıntı: hoguzkhan
bu kablolar oldukça pahalı... hafta sonu lcd tv + sinema sistemi alıcam , bu cihazların içinden gerekli kablolar çıkmıyo mu acaba ??? ( daha kaliteli ses görüntü için demiyorum ,şimdilik işimi görücek manasında )..
Alacağınız LCD ve sinema sisteminin giriş-çıkışlarına göre değiştirebilirsiniz. 1- Öncelikle LCD'yi bağlayacağınız görüntü kaynağı nedir? Kablolu yayın ise (eyvah!) kablosunu LCD'ye bağlarsınız. Uydu alıcı yada DG ise, scart yada komponent seçebilirsiniz. Pahalı olmasın derseniz, Heavy1 arkadaşımızın dediğine ek olarak Teknosa'dan Monster scartı 26 YTL'ye alıp bağlarsınız. 2- LCD@sinema sistemi arasındaki bağlantıyı, en basit şekilde aynı scarttan 2.sini alarak yapabilirsiniz. Sistemin HDMI çıkışı varsa, HDMI ile bağlanmanızda sayısız yarar var. 3- Sinema sisteminin optik girişi, uydu alıcınızın optik çıkışı varsa, en basitinden 1,5m'lik AR yada Vivanco optik kabloyu alıp bağlayın. Böylece uydudan gelen dijital sesi, dijital olarak sinema sistemine aktarıp kanalları seyredersiniz. Hemen her LCD yada plasmanın en büyük eksisi, ses sisteminin kötü olmasıdır. Karmaşık ve fazla ısınan parçaların içine, yine çok ısınan ses yükselticiler ve sub konması panelin ömrünü kısaltabileceği için etkili değildir. Doyurucu ses vermezler. Oysa ki önerdiğim bağlantıyla, bazı kanallarda CD kalitesinde müzik dinlemek, simule edilmiş dolby prologic sesle film izlemek mümkün hale gelir.
3 ay içinde yaptığım araştırmalar sonucu az çok bilgi sahibi oldum. Bugün itibariyle Samsung 46A656 LCD TV sahibi oldum. Perşembe günü ürün gelecek, Cuma günü de kurulumu gerçekleşecek. Bu TV ile birlikte kullanacağım ürünler şu şekilde;
Sony Playstation3 40GB
Sony DAV DZ830GS Home theater
Sony RDR-HX950/B HDD DVD Recorder
Digitürk (eski Phillips siyah receiver)
Kablolu TV
Bu sistemde amaçlarımdan biri Digitürk'ten ve Kablolu TV'den kayıt yapabilmek ve aynı anda hangisinden kayıt yapıyorsam diğerini izleyebilmek. Haliyle Digitürk ve kabloluyu DVD Recorder'a girmem gerekir.
Yeni sehpa alıp tüm ürünleri bu sehpada toplamayı planlıyorum. Haliyle sanırım kablolarımda 1,5 - 2 metreden uzuna ihtiyacım olmaz bence.
Tabii aynı zamanda elimdeki sistemden maksimum verim almak istiyorum. Sizce hangi ürünü hangi kabloyla hangi yol üzerinden bağlamalıyım?
Tüm arkadaşlar ile birlikte yardımcı olursanız çok sevinirim...
arkadaşlar evimizde lg nin 5+1 sessistemi var,digitürk var,birde sony projeksiyon tv.
şimdi amaç
digitürkte maç keyfi yaşarken 5+1 den ses almak.daha çoşkulu olsun yani ,filmler,maçlar...
bunun için belkin pure av serisinden bir ucu 3lü(audio l,r ve video)diğer ucu scart olan bir kablo aldım.
dvd den tv ye bağladım scartın ucunu ses seda yok.digitürke bağladım yine yok...
nedir bunu çaresi
scartı digiturk e, kırmızı ve beyaz soketi lg 5.1 in amfili playerına takıp, lg nin kumandasından aux u seçmelisin bu durumda 2 kanal ses alırsın, eğer lg de all channel stereo varsa da sanal 5.1 alabilirsin. bu şekilde bir dener misin?
LG 32LE2R TV, PS3 60GB Pal, Toshiba HD-EP 30 HD DVD Player, Digiturk, Lenovo 3000 N200 Notebook, Pure Acoustics Dream 77, Pure Acoustics SL-W10 sub, Onkyo TX-SR 605 avr, Monster THX 1,5mm² kablo, Panasonic PT-AX200, fon-screen 200x200 perde, Tunçmatik 650VA UPS Oyun bittiğinde şah da piyon da aynı kutuya konur!.. SATILIK PROJEKSİYON PERDESİ VE TAVAN ASKI APARATI
arkadaşlar evimizde lg nin 5+1 sessistemi var,digitürk var,birde sony projeksiyon tv.
şimdi amaç
digitürkte maç keyfi yaşarken 5+1 den ses almak.daha çoşkulu olsun yani ,filmler,maçlar...
bunun için belkin pure av serisinden bir ucu 3lü(audio l,r ve video)diğer ucu scart olan bir kablo aldım.
dvd den tv ye bağladım scartın ucunu ses seda yok.digitürke bağladım yine yok...
nedir bunu çaresi
scartı digiturk e, kırmızı ve beyaz soketi lg 5.1 in amfili playerına takıp, lg nin kumandasından aux u seçmelisin bu durumda 2 kanal ses alırsın, eğer lg de all channel stereo varsa da sanal 5.1 alabilirsin. bu şekilde bir dener misin?
şimdi amaç
nedir bunu çaresi
olmadı be hocam.başka bir öneriniz??
bir de digiturk un arkasındaki kompozit (kırmızı, beyaz ve sarı (sarıyla işin yok) çıkışlar ile lg nin playerındaki kompozit çıkışları kompozit kabloyla bağlayıp dener misiniz? (sadece kırmızı ve beyaz) bu şekilde olması lazım, kompozit kabloyu 5-10YTL ye bulabilirsin heryerden.
LG 32LE2R TV, PS3 60GB Pal, Toshiba HD-EP 30 HD DVD Player, Digiturk, Lenovo 3000 N200 Notebook, Pure Acoustics Dream 77, Pure Acoustics SL-W10 sub, Onkyo TX-SR 605 avr, Monster THX 1,5mm² kablo, Panasonic PT-AX200, fon-screen 200x200 perde, Tunçmatik 650VA UPS Oyun bittiğinde şah da piyon da aynı kutuya konur!.. SATILIK PROJEKSİYON PERDESİ VE TAVAN ASKI APARATI
merhaba arkadaşlar yaklaşık 5 saattir konularda geziniyorum ama cevabını net olarak bulamadım samsung 40m87 tv ye aşağıdaki özellikler sahip ekran kartıyla hangi kabloyu kullanarak en yüksek görüntü performansını alarbilirim ? Graphics Engine ATI Radeon X1600PRO Engine Clock 500MHz Memory Clock EAX1600PRO/TD/512M
540MHz(270MHz DDR2)
RAMDAC 400MHz Bus Standard 16 lanes PCI Express Memory Interface 128-bit CRT Max Resolution 2048x1536 TV Output Yes D-Sub Output Standard 15-pin D-sub DVI Output DVI-I 2nd VGA Output Yes, via DVI-to-VGA adaptor Adapter/Cable Bundled S-Video & composit cable DVI-to-2nd VGA adaptor 3D game bundle
merhaba arkadaşlar yaklaşık 5 saattir konularda geziniyorum ama cevabını net olarak bulamadım samsung 40m87 tv ye aşağıdaki özellikler sahip ekran kartıyla hangi kabloyu kullanarak en yüksek görüntü performansını alarbilirim ? Graphics Engine ATI Radeon X1600PRO Engine Clock 500MHz Memory Clock EAX1600PRO/TD/512M
540MHz(270MHz DDR2)
RAMDAC 400MHz Bus Standard 16 lanes PCI Express Memory Interface 128-bit CRT Max Resolution 2048x1536 TV Output Yes D-Sub Output Standard 15-pin D-sub DVI Output DVI-I 2nd VGA Output Yes, via DVI-to-VGA adaptor Adapter/Cable Bundled S-Video & composit cable DVI-to-2nd VGA adaptor 3D game bundle
Kartı bilmiyorum ama genel kural şudur ki; DVI to HDMI kablo kullanmalısın en yüksek çözünürlük için, alternatif olarak da vga to vga kullanabilirsin.
LG 32LE2R TV, PS3 60GB Pal, Toshiba HD-EP 30 HD DVD Player, Digiturk, Lenovo 3000 N200 Notebook, Pure Acoustics Dream 77, Pure Acoustics SL-W10 sub, Onkyo TX-SR 605 avr, Monster THX 1,5mm² kablo, Panasonic PT-AX200, fon-screen 200x200 perde, Tunçmatik 650VA UPS Oyun bittiğinde şah da piyon da aynı kutuya konur!.. SATIL