Giriş | |
|
|
|
21 Şubat 2008; 0:20:33
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: Concepto Samsung PS50E92 Plasma ve TXQ-100 Home Cinema sistemi bilgisayara bağlanıcak. Görüntü için 8800 GT ekran kartından DVI to HDMI kablo ile Plasmaya bağlantı yapacağım. 5.1 sesi almak için nasıl bir bağlantı uygulamam gerekiyor. Bilgisayarın ses çıkışlarından Home cinema yamı bağlantı olucak? Ne tarz bir kablolama önerirsiniz? Teşekkürler. Bilgisayarda ne tür bir ses çıkışı olduğunu belirtmemişsiniz. Ancak en azından kulaklık çıkışından sinema sistemine (AUX girşine) bağlantı yapmalısınız. Bunun için yukardaki devaplarda sözünü ettiğimiz Y tipi bağlantı kablosu kullanmalısınız.
1: Samsung 50Q92, Sony STR-DB925 QS Receiver, Samsung HD870, Dreambox 500S , Front JBL LX-55, Center Pio S-CR39, Sur.Wharfedale WH20, Sub Pioneer SW-110S. 2: Panasonic 42PV70, Korax 56600 USB, Sony STR-DB 940 QS A/V Receiver, Samsung HD860, Sony CDP-308ESD, Front Technics SB-A33, Sub-Center-Rear JBL TLX 125.
|
|
|
|
|
21 Şubat 2008; 0:28:51
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: tyll IXOS XHA205 1.5M satın alabileceğim online bir yer varmı ? yada bu kalitede 3.5mm - 2RCA KABLO tavsiyeniz olur mu? Bu tür kablodan aşağıdaki linkte de var. Philips marka ve size yetecektir. Yalnız 3 m. Satıcıya sorun, 1,5m. olanı varsa daha uygun olacaktır. PHİLİPS
Ekteki dosya (1)
1: Samsung 50Q92, Sony STR-DB925 QS Receiver, Samsung HD870, Dreambox 500S , Front JBL LX-55, Center Pio S-CR39, Sur.Wharfedale WH20, Sub Pioneer SW-110S. 2: Panasonic 42PV70, Korax 56600 USB, Sony STR-DB 940 QS A/V Receiver, Samsung HD860, Sony CDP-308ESD, Front Technics SB-A33, Sub-Center-Rear JBL TLX 125.
|
|
|
|
|
21 Şubat 2008; 0:35:47
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: snnates quote:
Orjinalden alıntı: snnates 5 Metrelik HDMI-HDMI kablosu almayı düşünüyorum. Kablonun uzun olması kaliteyi bozarmı ? Ürün(Marka)Tavsiyeleriniz bekliyorum. Teşekkürler. Benim bulduklarım, http://www.protel-elektronik.com/asp/show_stock.asp?product=_Z.HDMI%201050%20MHQ&view=2 http://www.protel-elektronik.com/asp/show_stock.asp?product=_Z.HDMI%201050&view=2 Bunlardan hangisini önerirsiniz ? Birde bunu buldum http://www.estore.com.tr/EStore/Products.aspx?catalog=BilgisayarVirtual&productid=ELARN10591(BilgisayarBase) Cevap veren olursa sevinirim. Bulduklarınız işinizi görecektir. Verim alamamanız halinde Siteye iade etme hakkınız var.
|
|
|
|
|
21 Şubat 2008; 0:39:36
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: jesabel78 bugün teknosa'dan altın uçlu Monster HDMI kablo alacaktım ki üzerindeki yazıyı görünce vazgeçtim.İngilizce olarak 720p ve 1080i sinyalleri taşıyabilir yazıyordu. Yani bu kablo şimdi 1080p taşıyamaz mı? üzerinde HDMI 1.2 ya da 1.3 gibi bir ibare de görmedim. bir de belkin hdmi kabloyu nasıl bilirsiniz? Her kablo 1080p taşıyamayabilir. Bu özelliğe sahip kablolar oldukça pahalıdır. Örneğin Profigold PGV 10001(yada 10002). HDMI 1.2 yada 1.3 versiyonunu destekleyip desteklemediğini de açıklamalarından bakmanız gerekir.
|
|
|
|
|
21 Şubat 2008; 11:09:40
|
|
|
nihai kararımı verip iyi bir kablo alana kadar işimi görsün diye dün carrefour'dan 5 ytl olan hdmi kablolarından aldım. bence gayet başarılı. 1080p de destekliyor. hafta sonu arkadaşın 85 ytl'ye aldığı altın uçlu belkin hdmi ile karşılaştırma yapacağız. gözle görünür bir fark hissedemezsem açıkçası bi daha kabloya para vermeyi düşünmüyorum. uygun fiyatlı çözüm arayanlara bu kabloyu önerebilirim
|
|
|
21 Şubat 2008; 14:27:16
|
|
|
bende carrefour hdmı kablo kullanıyorum gayet iyi ama genelleme yapmamak daha doğruolur. diğer kablo tiplerinin çoğunda kalite fark ettiriyor. Selamlar
46m86 * ps3 40gb * sharp xr10xl * e6750 * big typhoon * msi p35 platinum * 4gb corsair 675 * palit 8800 gt sonic * samsung 320gb * tt tsunami * silverstone 500w * dinovo edge * g7 507xa * nextstar ye-2000 cx super+ * sony dav-s880 bose301 * marantz cd5001 * marantz pm7001
|
|
|
|
|
22 Şubat 2008; 3:59:57
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: sserin quote:
Orjinalden alıntı: Concepto Samsung PS50E92 Plasma ve TXQ-100 Home Cinema sistemi bilgisayara bağlanıcak. Görüntü için 8800 GT ekran kartından DVI to HDMI kablo ile Plasmaya bağlantı yapacağım. 5.1 sesi almak için nasıl bir bağlantı uygulamam gerekiyor. Bilgisayarın ses çıkışlarından Home cinema yamı bağlantı olucak? Ne tarz bir kablolama önerirsiniz? Teşekkürler. Bilgisayarda ne tür bir ses çıkışı olduğunu belirtmemişsiniz. Ancak en azından kulaklık çıkışından sinema sistemine (AUX girşine) bağlantı yapmalısınız. Bunun için yukardaki devaplarda sözünü ettiğimiz Y tipi bağlantı kablosu kullanmalısınız. Sserin teşekkürler, Y tipi altın uçlu bir kablo var fakat benim sormak istediğim daha iyi bir şekilde yapabileceğim bağlantı üzerine idi fakat açıklamayı yetersiz yapmışım. Anakartım Asus PK5-E WIFI sanırım 8 Kanal ses çıkışı var anakartın, ses konfigurasyonlarına çok aşina değilim bu yüzden sanırım şu seçenekler var ses için kullanabileceğim. Coaxial S/PDIF Out Port IEEE 1394a Port Optical S/PDIF Out Port Birde 6 çıkışlı Standart Port var Center/Sub-Rear-Line in-Line Out(Front)-Side ( Anakart manuela göre burdan 2-4-6 veya 8 kanal ses bağlantısı yapabiliyorum ) Bunlardan hangisi daha iyi olacaktır. En gelişmişi Optical S/PDIF sanırım TXQ-100 de Optical Digital Audio in var. Bu 2 port kablo ile bağlanmaya uygunmu acaba? 2 konu daha sormak istiyorum vakit bulur cevap verirseniz memnun olurum. Anakartta board üzerinden 8800GT ye Optical Audio S/PDIF out kablosu ile bağlantı yapılabiliyormuş fakat yukardaki bağlantı şekli için bu bağlantının olmasımı gerek anlayamadım. Birde DVI to HDMI kablo yerine Ekran kartına DVI -HDMI çevirici alıp direk Plasmadan gelen HDMI kablo ile bağlantı yapmak daha mantıklımı olur. Görüntüde fark olmayacak sanırım ama TV den HDMI i çıkarmak baya zor port yeri ters bir yerde duvara sabit olduğu için bu yolu uygulamak daha mantıklı olucak sanırım. Teşekkür ederim tekrardan önerileriniz için Plasma - Home Cinema - Digitürk bağlantısınıda sizin önerinizle yapmıştım, performansı oldukça iyi.
|
|
22 Şubat 2008; 12:57:46
|
|
|
benim soruma cevap verecek bi arkadaşım yokmu acaba. quote:
Orjinalden alıntı: nötr bu kablo işini iyi bilen arkadaşlarıma bişey sormak istiyorum.ben ps3 kullanıyorum hd kablo aldım fakat tv servisinin ve benimde o kadar araştırmama rahmen nedenini bilmediğim bir şekilde hdmı kabloyla görüntü almadık benimde artık nedenini araştırmaktan imanım gevredi sonuç olarak bulamadım çözümünü.şunu sormak istiyorum arkadaşlar gittim hd component kablo aldım şu ucunda 5 tane ayrı renk olandan diğer ucu hdmı değil yalnız hdmı uçlusu varmı bilmiyorum.kısacası bu kabloda okuduğum kadarıyla 1080 çözünürlüğe kadar destekliyo.acaba hdmı kablonun verdiği görüntüyle bu kablonun arasında üzülmem gereken kadar bi görüntü farkı varmı bunu öğrenmek istiyorum.yoksa hdmı kablo bu component kablodan tamamen farklı bi görüntümü veriyo ? beni aydınlatırsanız çok sevinirim kafama çok takılıyo çünkü ? teşekürler
|
|
22 Şubat 2008; 20:05:22
|
|
|
arkadaşlar benimde yardıma ihtiyacım var.. örnek: samsung LE-37S81B LCD tv aldım.. birde philips hts3357/51 ev sinema sistemi birde hd yada normal bi uydu alıcısı aldım diyelim.. herhangi bir oyun konsolu yada receiver ıvır zıvır bağlamıycam.. lcd tv de ev sinema sisteminde de hdmi çıkış var. philips hts3357/51 çıkışları Bağlanabilirlik Ön / yan bağlantılar : USB, 3,5 mm'lik jak için mikrofon girişi, MP3 Line-in (hat girişi) Arka Bağlantılar : HDMI çıkışı, S-Video çıkışı, Kompozit video (CVBS) çıkışı, Dijital koaksiyel giriş, AUX (yardımcı) giriş, TV girişi (ses, cinch), FM Anteni, AM/MW Anten, Kolay hoparlör bağlantıları, Komponent Video çıkışı samsung LE-37S81B LCD tv giriş terminalleri Tuner Var (1 Adet) Component Var Scart Var (2 Adet) HDMI Var (2 Adet) PC Giriş Var (D-sub 15pin) S-Video Var (Yan) Composite Video Var (Yan) RS232 Var ÇIKIŞ TERMİNALLERİ Kulaklik Çikisi Var 3,5 mm Audio Out Var L/R diğer özellikler HD Ready Var Colour Gamut PAL 100% Tepki Süresi 8 ms. İzleme Açısı 178 derece Speaker Type Var (Side) HDMI Version Version 1.2 Auto Wallmount Support Var Digital Natural Image Engine var SRS TruSurround XT var Sleep Timer var Clock var On&Off Timer var Still Picture var Teletext 1000 sayfa Auto Channel Search var Picture In Picture 1 tuner Auto Power Off var On Screen Display var(21 dil) Auto Volume Leveller var Game Mode var Movie Mod var bu iki aletin çıkış giriş durumları bu şekilde ve aynı zamanda bide uydu alıcım var.. bana görüntü ve ses kalitesi açısından yapabileceğim en iyi bağlantıyı söylermisiniz arkadaşlar yardım lütfen..
|
|
23 Şubat 2008; 15:19:27
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: sserin quote:
Orjinalden alıntı: chaot1c quote:
Orjinalden alıntı: chaot1c Selamlar. HP dv6000 laptopu Samsung le32s81b lcd tv'ye bağlamak istiyorum. Laptopta klasik bir monitör girişi var ancak yanında da expansion port 3 adında da bir yuva var. Açıkçası bu giriş DVI olarak kullanılabiliyor mu yahut laptopta DVI çıkışı özelliği var mı bilmiyorum. Eğer olsaydı sanırım laptop DVI- lcd tv HDMI şeklinde güzel bir görüntü elde edebilirdim. Bu durumda vga-vga kabloya mı kalıyor işim ? Görüntü de çok iyi olmasa gerek. Bu konuya çok yabancıyım ve ne tür bir kablo almam gerektiği konusunda hiçbir fikrim yok. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Teşekkürler. ustalara saygı.. VGA-VGA kabloyla çok güzel bir görüntü elde edersiniz. Tereddüt etmeyin. Öncelikle ilginize teşekkürler. Fakat biraz aceleci davranarak S-video kablosu aldım ve ondan da görüntü almayı bir türlü başaramadım. Aklıma gelen her yöntemi (doğru bağlantı-restart-laptopta görüntü aktarma tuşu fn+f4 vs vs.) de denedim. Acaba vga-vga bağlantı yaparken çok detay var mı ? Yoksa takınca s-video'ya zıt şekilde direk görüntü alır mıyım ? Malum kablosu daha pahalı ve yine boşu boşuna almış olmayım. Sırada ses sistemi ve dvd player ondan diyorum. :) Tekrar teşekkürler.
|
|
23 Şubat 2008; 23:47:56
|
|
|
arkadaşlar laptopu lcd ye bağlamak için vga vga kablosu alacam hangi marka almalıyım ses için de ne almalıyım kabloların uzun olması sıkıntı yaratır mı teşekkür ederim..
|
|
23 Şubat 2008; 23:58:08
|
|
|
arkadaşlar benimde yardıma ihtiyacım var.. örnek: samsung LE-37S81B LCD tv aldım.. birde philips hts3357/51 ev sinema sistemi birde hd yada normal bi uydu alıcısı aldım diyelim.. herhangi bir oyun konsolu yada receiver ıvır zıvır bağlamıycam.. lcd tv de ev sinema sisteminde de hdmi çıkış var. philips hts3357/51 çıkışları Bağlanabilirlik Ön / yan bağlantılar : USB, 3,5 mm'lik jak için mikrofon girişi, MP3 Line-in (hat girişi) Arka Bağlantılar : HDMI çıkışı, S-Video çıkışı, Kompozit video (CVBS) çıkışı, Dijital koaksiyel giriş, AUX (yardımcı) giriş, TV girişi (ses, cinch), FM Anteni, AM/MW Anten, Kolay hoparlör bağlantıları, Komponent Video çıkışı samsung LE-37S81B Lcd tv giriş terminalleri Tuner Var (1 Adet) Component Var Scart Var (2 Adet) HDMI Var (2 Adet) PC Giriş Var (D-sub 15pin) S-Video Var (Yan) Composite Video Var (Yan) RS232 Var ÇIKIŞ TERMİNALLERİ Kulaklik Çikisi Var 3,5 mm Audio Out Var L/R diğer özellikler HD Ready Var Colour Gamut PAL 100% Tepki Süresi 8 ms. İzleme Açısı 178 derece Speaker Type Var (Side) HDMI Version Version 1.2 Auto Wallmount Support Var Digital Natural Image Engine var SRS TruSurround XT var Sleep Timer var Clock var On&Off Timer var Still Picture var Teletext 1000 sayfa Auto Channel Search var Picture In Picture 1 tuner Auto Power Off var On Screen Display var(21 dil) Auto Volume Leveller var Game Mode var Movie Mod var bu iki aletin çıkış giriş durumları bu şekilde ve aynı zamanda bide uydu alıcım var.. bana görüntü ve ses kalitesi açısından yapabileceğim en iyi bağlantıyı söylermisiniz arkadaşlar yardım lütfen..
|
|
24 Şubat 2008; 21:40:17
|
|
|
1080p için HDMI 1.2 yeter.
|
|
24 Şubat 2008; 23:53:50
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: Mr_Thunder 1080p için HDMI 1.2 yeter. teşekkürler..
|
|
25 Şubat 2008; 20:46:29
|
| | | |