Giriş | |
|
|
|
25 Ocak 2008; 17:48:55
|
|
|
Ben napacam peki quote:
Orjinalden alıntı: avukatkemal Arkadaşlar, pan pv70 model plazmama laptopımı bağlamak istiyorum. Plazmada ve laptopta pc girişleri mevcut. Hangi tür kablo almam lazım. Normal monitör kablosu iş görürmü? Vga kablo dedikleri bu mudur? Tşk
|
|
|
25 Ocak 2008; 18:54:01
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: sserin quote:
Orjinalden alıntı: burap iyi gunler.ben ps3 icin hdmi kablo alacagım.arkadaşım abd de.acaba şu kablo uygun mu ya da başka kablo önerirmisiniz abd den: http://www.walmart.com/catalog/product.do?product_id=5516070&xsell=8071631 abd den anlamam tr uygun zaten diyorsanız hangi kabloyu onerirsiniz BAHADIRXIHSAN'ın söylediği gibi, HDMI kabloda çok pahalı olması şart değil. 1,3 versiyon için farklı model olabilir. Altın yada metal uçlu olması da fark yaratmaz. Görüntü ve sesin gelmesi yeterlidir. Normal fiyatta olanını alabilirsiniz. kararsızım bu konuda.başka kişilerde bunun onemli oldugunu soluyorlar.bugun yazıcıogulunu falan gezdim.profigold var.en cok bulunan.digerleri ucuz modeller.profigold 60 ytl civarı.o nasıl sizce
SONY KDL-46D3500 ASUS P5K SE P35 ICH9 LGA775 DDR2 SES LAN INTEL Q6600 2.40GHz LGA775 8MB 1066MHz ZOTAC 8800GT 512 MB 250 GB SEAGATE 16MB HDD 2*1GB 667 Mhz Kingston Ram PS3 40GB NTSC-U Uncharted,PES2008,NBA2K8,Burnout Paradise,GTAIV,EURO2008
|
|
|
|
|
25 Ocak 2008; 20:55:17
|
|
|
slm arkadaslar ben 2 gun once 50pv70 pana ve yine pana TP550 ses sitemi aldim fakat goruntuden hic memnun degilim teknoloji ozurulu oldugumdan okumama ragmen cok az sey anlioyorum simdi ben tv den digiturke bir baglanti yapmam gerek bir de dvd den tvye ses sistemi de var bir de laptop kullanacagim istanbul atasehirde oturuyorum sizden ricam burdan bana yardimci olabilrimisinz ne almam gerek isim verirseniz sevinirim ve nerede bulurum (cok ucuk olmadigi surece butcede bir sorun yok ) veya buralarda bir kurum varmidir cagiriayim bana hizmet bedeli alaraktan sistemi kursun en iyi en optimim sekilde yapsin simdiden tesekkurler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zzzzz67 -- 25 Ocak 2008; 20:56:44 >
|
|
26 Ocak 2008; 0:57:06
|
|
|
neyse denedim oldu monitor kablosu.. quote:
Orjinalden alıntı: avukatkemal Ben napacam peki quote:
Orjinalden alıntı: avukatkemal Arkadaşlar, pan pv70 model plazmama laptopımı bağlamak istiyorum. Plazmada ve laptopta pc girişleri mevcut. Hangi tür kablo almam lazım. Normal monitör kablosu iş görürmü? Vga kablo dedikleri bu mudur? Tşk
|
|
|
26 Ocak 2008; 2:48:58
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: burap quote:
Orjinalden alıntı: sserin quote:
Orjinalden alıntı: burap iyi gunler.ben ps3 icin hdmi kablo alacagım.arkadaşım abd de.acaba şu kablo uygun mu ya da başka kablo önerirmisiniz abd den: http://www.walmart.com/catalog/product.do?product_id=5516070&xsell=8071631 abd den anlamam tr uygun zaten diyorsanız hangi kabloyu onerirsiniz BAHADIRXIHSAN'ın söylediği gibi, HDMI kabloda çok pahalı olması şart değil. 1,3 versiyon için farklı model olabilir. Altın yada metal uçlu olması da fark yaratmaz. Görüntü ve sesin gelmesi yeterlidir. Normal fiyatta olanını alabilirsiniz. kararsızım bu konuda.başka kişilerde bunun onemli oldugunu soluyorlar.bugun yazıcıogulunu falan gezdim.profigold var.en cok bulunan.digerleri ucuz modeller.profigold 60 ytl civarı.o nasıl sizce O zaman tercih sizin. Ben görüşümü ve bu konudaki genel tespiti söyledim. bu linkteki yeter de artar bile. http://www.ranteks.com.tr/index.php?cmd=urun_goster&urun=700 Yine bu başlığın 3. sayfasında tekrar yazdığım alıntıyı aktararak bitiriyorum. HDGurudan alıntıdır: Satıcıların HDMI Kablolar Hakkında Bilmenizi İstemediği Şey Upconvert eden bir DVD player, playstation 3 veya HD tuner almayı planlıyorsanız, satıcı size bir HDMI kablosuna ihtiyacınız olduğunu söyleyecektir. Upconvert özelliği olan bir DVD player 70USD (amerika fiyatı) fiyatındayken, size satmak isteyeceği 2-2.5 metrelik HDMI kablo 100-120USD arasında bir fiyatta olacaktır. Bu kablo neden bu kadar pahalıdır? Gerçek şu ki bir HDMI kabloyu bunun onda birinden daha düşük bir fiyata alabilirsiniz ve aynı mükemmellikte görüntü elde edersiniz. İşte bilmeniz gereken: HDMI (High Definition Multimedia Interface) bir component görüntü kaynağı ile HD görüntü verici arasında genellikle en iyi bağlantıdır. Kablo dijital ses ve videoyu kopyalama koruması (copy protection) ile iletir. Satıcının size söylemeyeceği şey, bu kabloyu ne kadar para öderseniz ödeyin, iki tip görüntüden birini elde edebileceğinizdir – mükemmel veya kötü. Mükemmel karlanma gibi kusurlar içermeyen görüntüyü ifade etmektedir. Kötü ise hiç görüntü alınaması veya çok kötü görüntü alınmasıdır. Satıcı sizi altın kaplamalı konnektörleri olan, daha kalın, kaliteli üretim ve markalı kablolara yönlendirecektir, lakin bu kablo görüntü ve ses kalitesinde bir gıdım bile fark yaratmayacaktır. Bu kadar basit. HDMI kablodan geçen sinyal dijitaldir, yani 0 ve 1 taşır. Kim ne derse desin, HDMI kablosunun yaptığı tek şey 1lerden ve 0lardan oluşan sinyalleri bir uçtan diğer uca aktarmaktır. Kablo ne kadar pahalı olursa olsun görüntü iyileşmez. O halde bir HDMI kabloya ne kadar ödenmelidir? Cevap basit, ne kadar az ödeyebiliyorsak o kadar az.
1: Samsung 50Q92, Sony STR-DB925 QS Receiver, Samsung HD870, Dreambox 500S , Front JBL LX-55, Center Pio S-CR39, Sur.Wharfedale WH20, Sub Pioneer SW-110S. 2: Panasonic 42PV70, Korax 56600 USB, Sony STR-DB 940 QS A/V Receiver, Samsung HD860, Sony CDP-308ESD, Front Technics SB-A33, Sub-Center-Rear JBL TLX 125.
|
|
|
|
|
26 Ocak 2008; 3:05:57
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: zzzzz67 slm arkadaslar ben 2 gun once 50pv70 pana ve yine pana TP550 ses sitemi aldim fakat goruntuden hic memnun degilim teknoloji ozurulu oldugumdan okumama ragmen cok az sey anlioyorum simdi ben tv den digiturke bir baglanti yapmam gerek bir de dvd den tvye ses sistemi de var bir de laptop kullanacagim istanbul atasehirde oturuyorum sizden ricam burdan bana yardimci olabilrimisinz ne almam gerek isim verirseniz sevinirim ve nerede bulurum (cok ucuk olmadigi surece butcede bir sorun yok ) veya buralarda bir kurum varmidir cagiriayim bana hizmet bedeli alaraktan sistemi kursun en iyi en optimim sekilde yapsin simdiden tesekkurler Sinema sistemi Panasonic SC-PT 550 ise HDMI ile plasmaya bağlamalısınız. Sistemle bu kablonun gelmesi gerekir. Yoksa http://www.ranteks.com.tr/index.php?cmd=urun_goster&urun=700 yada daha uygun bir yerden HDMI kablo alınız. DG ile plasmayı scart ile bağlamalısınız. Herhalde DG'ün scartı vardır. Çok problem yaratmıyorsa kullanın. Daha iyi ama uçuk olmayan birşey alayım derseniz, Teknosa'dan Monster 2m. altın uçlu scartı 27 YTL'ye alabilirsiniz. Sonuç iyi olacaktır. Plasmayı laptopa bağlamak için, plasmadaki PC girişine(mini d sub 15 pin) ve laptopunuzun çıkışına uygun kablo almalısınız. Bu konuda ayrıntılı yazarsanız daha deneyimli arkadaşlar bu kabloyu nereden bulacağınızı yazacaklardır. Avukatkemalin aldığı kabloyu kullanabilirsiniz. Size nereden aldığını yazabilir. Ayrıca uzmana gerek yok. Boşuna fazla para ödemeyin.
1: Samsung 50Q92, Sony STR-DB925 QS Receiver, Samsung HD870, Dreambox 500S , Front JBL LX-55, Center Pio S-CR39, Sur.Wharfedale WH20, Sub Pioneer SW-110S. 2: Panasonic 42PV70, Korax 56600 USB, Sony STR-DB 940 QS A/V Receiver, Samsung HD860, Sony CDP-308ESD, Front Technics SB-A33, Sub-Center-Rear JBL TLX 125.
|
|
|
|
|
27 Ocak 2008; 0:08:01
|
|
|
bugun teknosadan HDMI kablo aldim ve tv ile dvd yi bagladim dvd koydum goruntu daha iyi oldu ama cok degil yani %10 -15 bir de philips altin uc aldim 1.5 metre onun ile de tv digiturku bagladim goruntu inanilmaz degisti % 30-40 cok iyi goruntu oldu herkese tesekurler simdiki sorum su 1-HDMI altin uclu monster almistim onun disinda bir alternatif daha iyi yaparmi veya farkli bir baglanti sekli cunku dvd de bir duzelme hemen hemen olmadi 2- tp550 pana ses sistemi ni dvdye ne ile baglayim ses de bir gelisme olurmu? 3- laptop dan baglantiyi nasil yapacagimi bulamadim herhalde laptopla beraber teknosaya gitmek en dogrusu olacak orda ne almam gerek hangi marka goruntu klaitesi fark edermi?
|
|
27 Ocak 2008; 1:04:42
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: zzzzz67 bugun teknosadan HDMI kablo aldim ve tv ile dvd yi bagladim dvd koydum goruntu daha iyi oldu ama cok degil yani %10 -15 bir de philips altin uc aldim 1.5 metre onun ile de tv digiturku bagladim goruntu inanilmaz degisti % 30-40 cok iyi goruntu oldu herkese tesekurler simdiki sorum su 1-HDMI altin uclu monster almistim onun disinda bir alternatif daha iyi yaparmi veya farkli bir baglanti sekli cunku dvd de bir duzelme hemen hemen olmadi 2- tp550 pana ses sistemi ni dvdye ne ile baglayim ses de bir gelisme olurmu? 3- laptop dan baglantiyi nasil yapacagimi bulamadim herhalde laptopla beraber teknosaya gitmek en dogrusu olacak orda ne almam gerek hangi marka goruntu klaitesi fark edermi? 1- HDMI en iyi bağlantı şekli ve Monster'i değiştirmekle sonucu değiştiremezsiniz. 2- Elinizde ne olduğu açık değil. Hangi DVD player ve ses sistemi? Önce sinema sistemi dediniz, şimdi DVD Player+ses sistemi diyorsunuz. Bunlar biraz farklı şeyler. DVD playerın optik ses çıkışı (TOS link), ses sisteminin optik ses girişi varsa optik kablo alınız. Bir tanesinin optik bağlantısı yoksa olmaz. Yoksa, bağlantıyı 2'li RCA audio kablosu (kırmızı-beyaz lale jak) yapacaksınız. DVD playerın audio out'undan, ses sisteminin audio (yada AUX,DVD) in'ine bağlantı yapın. 3- Laptop bağlantısını dediğiniz gibi giderek halledin.
|
|
|
|
|
27 Ocak 2008; 10:28:07
|
|
|
http://www.panasonic.co.uk/home-cinema-systems/sc-pt550eb-k/index.htm sistemim yukarıdaki linkte var pana sc-pt550 ev sinama sistemi arka hoperlorlerden hemen hemen hıc ses gelmıyor ses den pek memnun degılım cok daha ıyı olacagını tahmın edıyordum tam bır hayal kırıklıgı oldu ama kurulma asamasında belkıde yanlıs kuruldu bılemıyorum neyse su andakı baglantı kırmız ve beyaz renkten olsan bır kablo ıle dıgıturk ve dvd baglantı yapılmıs degıstırmedıgım tekol kaldı onu degıstırsem daha ıyı bır ses kalıtesı alabılırmıyım?
|
|
27 Ocak 2008; 10:43:13
|
|
|
Arkadaşlar şu LVDS kablosunu nasıl bulabilirim... Bir monitör var arkadaşımın aldığı ancak bu kabloyu bulamıyoruz... Bileniniz var mı?
|
|
|
28 Ocak 2008; 1:38:28
|
|
|
Arkadaşlar kaliteli hdmi to component kablo arıyorum yardımcı olabilirmisiniz.gittigidiyorda buldum ama çok dandik gibi onlarda kaliteli birşey olsun diye düşünüyorum.
|
|
28 Ocak 2008; 2:17:52
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: zzzzz67 http://www.panasonic.co.uk/home-cinema-systems/sc-pt550eb-k/index.htm sistemim yukarıdaki linkte var pana sc-pt550 ev sinama sistemi arka hoperlorlerden hemen hemen hıc ses gelmıyor ses den pek memnun degılım cok daha ıyı olacagını tahmın edıyordum tam bır hayal kırıklıgı oldu ama kurulma asamasında belkıde yanlıs kuruldu bılemıyorum neyse su andakı baglantı kırmız ve beyaz renkten olsan bır kablo ıle dıgıturk ve dvd baglantı yapılmıs degıstırmedıgım tekol kaldı onu degıstırsem daha ıyı bır ses kalıtesı alabılırmıyım? Bu tür paket sinema sistemleri DVD seyretmede, sesi iyi yayma adına başarılı sonuçlar verebilir. Ancak müzik ve TV sesini sinema sisteminden dinlemede fazla başarılı değillerdir. Arka (surround) hoparlörlerin amacı farklıdır. Frontlar (ön) gibi aynı sesi vermezler. Sadece sesin yayılmasına yardımcı olurlar. Bir sahnede konuşmaları center'dan(merkez) alırken, yağmur sesleri arka hoparlörlerden(surround) verilir. Yada uçağın kalkış sırasındaki ilk sesi, frontlardan ve sub'dan(woofeer) alırken, uzaklaşırkenki sesini arkalardan almaya devam edersiniz. Böylece ses yayılır ve sesi o yerde gibi hissedersiniz. Müzik yada TV yayını dinlerken ise arka hoparlörden sesi alabilmek için kumandadan surround music seçeneğini(yada benzer bir seçenek) seçmelisiniz. O zaman ses yayılacaktır. Kabloyu değiştirmenize gerek yoktur. Çünkü DVD izlerken sesi sistemden alırsınız. Kırmızı-beyaz kablo sadece TV yayınını sistemden almanıza yarar. Değiştirseniz de harikalar yaratmasını beklemeyin.
|
|
|
snnates
Uzaklaştırılmış ¥ gün kaldı.
|
 |
|
29 Ocak 2008; 10:52:33
|
|
|
|
Arkadaşlar carrefourdan 5 ytl olan HDMI-HDMI kablo almıştım, yaklaşık 1 aydır kullanıyorum(laptop dan lcdye) ancak dün görüntüde gidip gelmeler oldu bu kablodanmıdır acaba ?(Kendi düşünceme göre kablodan şüphelendim) Eğer kablodansa bana tavsiyeniz hangi marka olmalıdır ? Teşekkürler....
|
|
|
|
|
29 Ocak 2008; 12:00:40
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: snnates Arkadaşlar carrefourdan 5 ytl olan HDMI-HDMI kablo almıştım, yaklaşık 1 aydır kullanıyorum(laptop dan lcdye) ancak dün görüntüde gidip gelmeler oldu bu kablodanmıdır acaba ?(Kendi düşünceme göre kablodan şüphelendim) Eğer kablodansa bana tavsiyeniz hangi marka olmalıdır ? Teşekkürler.... Başka bir bağlantıyla deneme imkanınız var mı? Örneğin S video ile bağlama mümkünse, onda gidip gelmeler oluyor mu? Olmuyorsa HDMI kablodan olabilir. O zaman değiştirin. Aslında 5 YTL'lik HDMI-HDMI kablodan fazla şey beklememek gerekir. Bence biraz daha iyisini deneyebilirsiniz.
|
|
|
snnates
Uzaklaştırılmış ¥ gün kaldı.
|
 |
|
29 Ocak 2008; 14:29:48
|
| | | |