Şimdi Ara

-

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
2
Favori
24.038
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi recepky -- 31 Temmuz 2018; 14:33:34 >

• bütün subwoofer'ı elyafla doldurmana gerek yok bence sadece tüm subwoofer'ın içine yapıştırıcı sürüp sadece içini ince bi tabaka elyafla kaplayabilirsin... kimse subwooferdan elyaf fışkırsın istemez
  • arkadaşım bana sorarsan elyaf toklaştırmak yerine hacmi küçülttüğü için bass ların normal değerinden daha sert tahta gibi vurmasına sebep oluyor tabi bu benim düşüncem ben yumuşak ve derin bass ları sewdiğim için böyle söylüyorum benim gibi derin ve yumuşak basslar istiyorsan wooferının kabinini büyüt ve hava portunu kapat yeni kabininin iç tarafını da ince sünger tabaka ile kapla ben elyafı da 2. seçeneği de denedim ve tabiki 2. seçenek hangisini istersen kullanabilirsin karar senin
  • hava portunu kapatınca neden ses alınmazki hava portunun asıl işlevi nedir yani ben portlu ve portsuz denedim sorun yok ama portlu taraftarıyım genede.
  • hocam aslına bakarsan portlu ve portsuz olması profesyonel sistemlerde tamamen hoparlörün özelliğidir. ew sinema sistemlerinde genellikle portlu wooferlar tercih edilir bunun sebebi frekans cevabının daha geniş olmasıdır ancak bu frekanslar müziğe pek uygun değildir. burda daha önce de dediğim gibi karar senin sert basslar istiyorsan bas elyafını hem yüksek seslerde bozulmayı da emer o yönü iyi ancak bence kapat portunu boşalt elyafını wooferın içine hafif bir izolasyon kapat portunu ardından orta ve alt ses sewiyelerinde bile yeterince derin yumuşak ve hissedilir basslar elde et ama tekrar üstüne basark söylüyorum özellikle müzik için
  • arkadaşlar port olmasının sebebi wooferin haraket etmesi sonucu kabin içindeki sıkışan havayı porttan dışarı atarak basssları daha hissetmemizi sağlar ve basslar yumuşar derinleşir.tabiki o porttan hava giriş çıkışları oldukçada wooferimizi soğutmaya yarar.ve uzun süreler korkusuzca dinleye biliriz.ama kapalı kabinlerde woofer ısınması fazla olacağı için bobin ısındıkca verim düşer.ve kapalı kabinin amcı tok bass almaktır sert olur.denedim ve elde ettiğim bilgiler bu şekilde,paylaşmak istedim.
  • arkadaşım ben denedim kesinlikle oluo eğer imkanın varsa subwoofer u büyük bi odaya al odanın bi köşesine portu duvara bakcak şekilde koy özerine de istersen ama bence gerek olmaz sünger koy farkı kesinlikle anlarsın bizim ewde yerler fayans olduğu için böyle yaptım bassın sertliği gitti ve derinlik arttı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Huzursuzluğun Kitabı'ndan
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: cagline

arkadaşım ben denedim kesinlikle oluo eğer imkanın varsa subwoofer u büyük bi odaya al odanın bi köşesine portu duvara bakcak şekilde koy özerine de istersen ama bence gerek olmaz sünger koy farkı kesinlikle anlarsın bizim ewde yerler fayans olduğu için böyle yaptım bassın sertliği gitti ve derinlik arttı

hocam dediiğini anlamadım tam üzerine ne koymam gerekiyor?
  • SLM ARKADAŞLAR dostum subwooferden tok ses almak istiyorsan ilk önce adam gibi bir ses sistemin olmalıdır. kalitesiz bir woofera ne yaaprsan yap verim alamassın. AMA kaliteli bi woofera ne yaaprsan yap kötü ses alamassın ! selamlar
  • öncelikle içine koyduğun elyaf sesi emecek ses kaybına yol açacaktır. hoparlör üreticileri sistem kabınlerinin içini özel bi sıvıyla kaplıyolar. elyafla bu iş olmaz derim.
  • üzerine bişi koymasan bile derinlik artar ama iatersen benimgibi 6 cm kalınlığında sünger koy çok güzel bass elde edersin
  • quote:

Orjinalden alıntı: erkanberk

öncelikle içine koyduğun elyaf sesi emecek ses kaybına yol açacaktır. hoparlör üreticileri sistem kabınlerinin içini özel bi sıvıyla kaplıyolar. elyafla bu iş olmaz derim.

arkadaşa hak veriyorum elyaf olayı sesin içeride yani kabin içinde akustik düzeni sağlayacak şekilde ince bir tabaka olması gerekiyor buna dikkat et çok elyaf alman gereken ince frekansların kaybına neden olur geriye sadece kalın sesler ve uğultu cinsinden olan bas sesler kalır buda seni yanıltır bas ayarını elyafla değğil sistem ayarlarından halletmeye çalış

• Tok ses,sadece hava çikisi olmayan subwoofer lardan alabilirsiniz!Hava çikisi olan subwoofer larin adi basreflex dir
  • Sevgili Arkadaşlar,

Tok ses almak için, Woofer'ın körüklü tabir edilen hareket kabiliyeti daha sert ve uzun olan koniğe sahip hoparlörlerden imal edilmiş olması gerekmektedir. Bunu bana 1983 yılında Kıbrıs'ta bu işlerle profesyonel olarak uğraşan bir abimiz söylemişti. Bunu iş de edinmişti. Bu özellikte wooferların kabinleri hava portu olmadan imal edilir. Hava portu olmayan wooferlarda ısınma ve verim düşmesi yaşanmaz. Daha doğrusu woofer ın sahip olduğu mıknatıs ne kadar büyük ise bu ısınmaya engel olur. Kabin içinde de elyaf asla kullanılmaz. Çünkü elyaf, toz oluşturur ki bu da hoparlör için en sorun nesnedir. Bunun yerine 2-3 cm kalınlığında yumuşak süngerler doldurulur. İşte bu hoparlörlerden aldığınız ses, ciddi anlamda cam patlatacak derecede sert ve toktur. Benim Dual lerde bu tarz hoparlördür. 2 ad. ile 38 m2 lik salonun camlarını patlatabiliyorum. (istenmeden denenmiştir.) Ancak, konikler daha yumuşak, hareket kabiliyeti daha kısıtlı olan hoparlörlerde hava çıkış portu kullanılır. Bunun sebebi de hem içeride sıkışan havayı dışarı atarak sese derinlik vermek, hem de hoparlörün hareketini daha iyi yaparak zarar görmesini engellemek içindir. Bazı hoparlör firmaları bu portları salyangoz kanallar şeklinde yaparak bası daha tok hale getirirler.

Neticede önerim, elyaf yerine sünger koyman ancak fazlası da sesi boğacaktır unutma.

Sahip olduğum DUAL CL630 hoparlörlerim körüklü, 20,5 cm çaplı, 120W gücünde ve 38 m2 lik salonda cam patlatabiliyor. İçi, dediğim gibi 3 cm kalınlığında yumuşak bir sünger ile çok fazla boğmayacak şekilde doldurulmuş. Sünger tek parça. Kıvrılarak içine yerleştirilmiş. Bunun amacı, içerideki sesi dalgalandırmadan kabin duvarına çarpmasını saplamakmış. Bu şekilde kabin duvarında ikinci bir yankıya izin vermiyormuş. Hoparlörün her vuruşu, aynı anda kabin duvarında da tek bir vuruşa sebep veriyormuş. Anlayacağınız benim Definitive Prosub100 den çok daha iyi bas veriyor. Tok, içi titreten, koltukta zangır zangır titremenize sebep veren bir bas. Tabi bu benim zevkim. Bir başkası da daha derin basları sever. Zevk-renk tartışılmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaferyangin -- 29 Ağustos 2007; 1:59:35 >

• quote:

Orjinalden alıntı: zaferyangin

Sevgili Arkadaşlar,

Tok ses almak için, Woofer'ın körüklü tabir edilen hareket kabiliyeti daha sert ve uzun olan koniğe sahip hoparlörlerden imal edilmiş olması gerekmektedir. Bunu bana 1983 yılında Kıbrıs'ta bu işlerle profesyonel olarak uğraşan bir abimiz söylemişti. Bunu iş de edinmişti. Bu özellikte wooferların kabinleri hava portu olmadan imal edilir. Hava portu olmayan wooferlarda ısınma ve verim düşmesi yaşanmaz. Daha doğrusu woofer ın sahip olduğu mıknatıs ne kadar büyük ise bu ısınmaya engel olur. Kabin içinde de elyaf asla kullanılmaz. Çünkü elyaf, toz oluşturur ki bu da hoparlör için en sorun nesnedir. Bunun yerine 2-3 cm kalınlığında yumuşak süngerler doldurulur. İşte bu hoparlörlerden aldığınız ses, ciddi anlamda cam patlatacak derecede sert ve toktur. Benim Dual lerde bu tarz hoparlördür. 2 ad. ile 38 m2 lik salonun camlarını patlatabiliyorum. (istenmeden denenmiştir.) Ancak, konikler daha yumuşak, hareket kabiliyeti daha kısıtlı olan hoparlörlerde hava çıkış portu kullanılır. Bunun sebebi de hem içeride sıkışan havayı dışarı atarak sese derinlik vermek, hem de hoparlörün hareketini daha iyi yaparak zarar görmesini engellemek içindir. Bazı hoparlör firmaları bu portları salyangoz kanallar şeklinde yaparak bası daha tok hale getirirler.

Neticede önerim, elyaf yerine sünger koyman ancak fazlası da sesi boğacaktır unutma.

Sahip olduğum DUAL CL630 hoparlörlerim körüklü, 20,5 cm çaplı, 120W gücünde ve 38 m2 lik salonda cam patlatabiliyor. İçi, dediğim gibi 3 cm kalınlığında yumuşak bir sünger ile çok fazla boğmayacak şekilde doldurulmuş. Sünger tek parça. Kıvrılarak içine yerleştirilmiş. Bunun amacı, içerideki sesi dalgalandırmadan kabin duvarına çarpmasını saplamakmış. Bu şekilde kabin duvarında ikinci bir yankıya izin vermiyormuş. Hoparlörün her vuruşu, aynı anda kabin duvarında da tek bir vuruşa sebep veriyormuş. Anlayacağınız benim Definitive Prosub100 den çok daha iyi bas veriyor. Tok, içi titreten, koltukta zangır zangır titremenize sebep veren bir bas. Tabi bu benim zevkim. Bir başkası da daha derin basları sever. Zevk-renk tartışılmaz.

bass ile cam patlatan ilk adam olmalısın benim bildiğim sabit tonda ve yüksek frekansta ses camı patlatır yada kırar bass ise sadece camı esnetir kırması imkansız yanıltıcı olmayalım

• quote:

Orjinalden alıntı: Druigard
    bass ile cam patlatan ilk adam olmalısın benim bildiğim sabit tonda ve yüksek frekansta ses camı patlatır yada kırar bass ise sadece camı esnetir kırması imkansız yanıltıcı olmayalım

Volume açıkken ve de bunun farkında olmadığın bir anda aniden güçlü bir bas vurması, camın esneme katsayısını biraz aştı sanırım. Hele bir de oda kapıları ve camlar kapalı ise içeride ani sıkışan basınç da etken olacaktır buna. Asla yanıltıcı olmam. Hatta bunu deneyebilirsiniz de eğer gerçekten güçlü bir sisteminiz varsa... Kırılma ise patlama şeklinde olmuyor. Bir çatlak ve biraz daha devame derseniz o çatlağın ilerlemesi şeklinde....

• arkadaşım kabinlen ne kadar oynarsan oyna bir verim elde edemezsin sonuçta iş wooferda biter wooferın bass karakteri eğer tok bir bass veremiyorsa ne yaparsan yap olmaz kanaatindeyim
  • gerçekten beyler ben 20 cm bass kabinimin içine orjinal elyaf tıkadım ses biraz olsun toklaştı işe yarıyor kesinlikle tavsiye ederim...

• quote:

Orjinalden alıntı: tda 1562q

gerçekten beyler ben 20 cm bass kabinimin içine orjinal elyaf tıkadım ses biraz olsun toklaştı işe yarıyor kesinlikle tavsiye ederim...

işe yaramışsa çok iyi

• eq'dan basları kuvvetlendiriyor musunuz?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.