selam arkadaşlar bugün babama elyaf getirttim baya bi amacım subwooferın içini elyaf ile doldurup tok bas sesi almaktı subwoofer i baya bi söktüm bastım içine elyafı fakat subwoofer ın içinde aynı zamanda amfi devreleri ve adaptör var sıcak ortamı sevmeyen şeyler bunlar tabi amfi devresinin altına karton nyerleştirdim elyaf değmesin diye ondan sonra elyafı bastım içeri birde adaptrün olduğu kısma hiç elyaf koymadım sıcaktan bir şey olur diye fakat yarın biraz daha elyaf getirtip woofer ın çeperlerine yapıştırmayı düşünüyorum adaptörü kapatmayacak şekilde.. bu arada subwoofer borusunun olduğu alanı baya bi elyaf ile doldurdum hava çıkşı yinede oluyor çünkü elyaf çok sıkı bi madde değil.. eğer aksi yönde düşünceleriniz varsa lütfen beni uyarınız.. şimdilik bass az derecede toklaştı sevdim yani yeni sesi fakat yinede daha iyi sonuçlar elde edilebilir diye düşünüyorum bilgisi ve tecrübesi olan arkadaşlar varsa önerileri varsa yazsınlar lütfen teşekkürler..
bütün subwoofer'ı elyafla doldurmana gerek yok bence sadece tüm subwoofer'ın içine yapıştırıcı sürüp sadece içini ince bi tabaka elyafla kaplayabilirsin... kimse subwooferdan elyaf fışkırsın istemez
arkadaşım bana sorarsan elyaf toklaştırmak yerine hacmi küçülttüğü için bass ların normal değerinden daha sert tahta gibi vurmasına sebep oluyor tabi bu benim düşüncem ben yumuşak ve derin bass ları sewdiğim için böyle söylüyorum benim gibi derin ve yumuşak basslar istiyorsan wooferının kabinini büyüt ve hava portunu kapat yeni kabininin iç tarafını da ince sünger tabaka ile kapla ben elyafı da 2. seçeneği de denedim ve tabiki 2. seçenek hangisini istersen kullanabilirsin karar senin
arkadaşım bana sorarsan elyaf toklaştırmak yerine hacmi küçülttüğü için bass ların normal değerinden daha sert tahta gibi vurmasına sebep oluyor tabi bu benim düşüncem ben yumuşak ve derin bass ları sewdiğim için böyle söylüyorum benim gibi derin ve yumuşak basslar istiyorsan wooferının kabinini büyüt ve hava portunu kapat yeni kabininin iç tarafını da ince sünger tabaka ile kapla ben elyafı da 2. seçeneği de denedim ve tabiki 2. seçenek hangisini istersen kullanabilirsin karar senin
hocam yalnız benm subwoofer ın içi bi acayip basslar derinlikten çok yankı yapıyordu, yankı yapıncada uğultulu iğrenç bi bas çıkıyor bazı şarkılarda, o yüzden elyaf koydum uğultu kesildi baya
senin dediğinide deniycem fakat hava portunu kapatınca ses alamayız ki?
hava portunu kapatınca neden ses alınmazki hava portunun asıl işlevi nedir yani ben portlu ve portsuz denedim sorun yok ama portlu taraftarıyım genede.
hocam aslına bakarsan portlu ve portsuz olması profesyonel sistemlerde tamamen hoparlörün özelliğidir. ew sinema sistemlerinde genellikle portlu wooferlar tercih edilir bunun sebebi frekans cevabının daha geniş olmasıdır ancak bu frekanslar müziğe pek uygun değildir. burda daha önce de dediğim gibi karar senin sert basslar istiyorsan bas elyafını hem yüksek seslerde bozulmayı da emer o yönü iyi ancak bence kapat portunu boşalt elyafını wooferın içine hafif bir izolasyon kapat portunu ardından orta ve alt ses sewiyelerinde bile yeterince derin yumuşak ve hissedilir basslar elde et ama tekrar üstüne basark söylüyorum özellikle müzik için
arkadaşlar port olmasının sebebi wooferin haraket etmesi sonucu kabin içindeki sıkışan havayı porttan dışarı atarak basssları daha hissetmemizi sağlar ve basslar yumuşar derinleşir.tabiki o porttan hava giriş çıkışları oldukçada wooferimizi soğutmaya yarar.ve uzun süreler korkusuzca dinleye biliriz.ama kapalı kabinlerde woofer ısınması fazla olacağı için bobin ısındıkca verim düşer.ve kapalı kabinin amcı tok bass almaktır sert olur.denedim ve elde ettiğim bilgiler bu şekilde,paylaşmak istedim.
bende en son elde ettiğim sonuçları söyliyim iç çeperlere düzgünce elyaf yapıştırdım baya iyi oldu görüntü olarak ve yankı azaldı 100-250 hz arası uyuz uyuz yankı yapıodu kafa şişiren cinsten yankı.. artık kalmadı, ve wooferı yüzüstü koydum.. kolon ve port yere bakıyor.. ses süper
arkadaşım ben denedim kesinlikle oluo eğer imkanın varsa subwoofer u büyük bi odaya al odanın bi köşesine portu duvara bakcak şekilde koy özerine de istersen ama bence gerek olmaz sünger koy farkı kesinlikle anlarsın bizim ewde yerler fayans olduğu için böyle yaptım bassın sertliği gitti ve derinlik arttı
arkadaşım ben denedim kesinlikle oluo eğer imkanın varsa subwoofer u büyük bi odaya al odanın bi köşesine portu duvara bakcak şekilde koy özerine de istersen ama bence gerek olmaz sünger koy farkı kesinlikle anlarsın bizim ewde yerler fayans olduğu için böyle yaptım bassın sertliği gitti ve derinlik arttı
hocam dediiğini anlamadım tam üzerine ne koymam gerekiyor?
SLM ARKADAŞLAR dostum subwooferden tok ses almak istiyorsan ilk önce adam gibi bir ses sistemin olmalıdır. kalitesiz bir woofera ne yaaprsan yap verim alamassın. AMA kaliteli bi woofera ne yaaprsan yap kötü ses alamassın ! selamlar
öncelikle içine koyduğun elyaf sesi emecek ses kaybına yol açacaktır. hoparlör üreticileri sistem kabınlerinin içini özel bi sıvıyla kaplıyolar. elyafla bu iş olmaz derim.
öncelikle içine koyduğun elyaf sesi emecek ses kaybına yol açacaktır. hoparlör üreticileri sistem kabınlerinin içini özel bi sıvıyla kaplıyolar. elyafla bu iş olmaz derim.
arkadaşa hak veriyorum elyaf olayı sesin içeride yani kabin içinde akustik düzeni sağlayacak şekilde ince bir tabaka olması gerekiyor buna dikkat et çok elyaf alman gereken ince frekansların kaybına neden olur geriye sadece kalın sesler ve uğultu cinsinden olan bas sesler kalır buda seni yanıltır bas ayarını elyafla değğil sistem ayarlarından halletmeye çalış
intel Q6600 2400@3400 coolermaster tx gigabayt p35ds3r ocz 800mhz 5-5-5-16@ 890 4-4-4-12 zotac 9600gt @ 780/2150/1900 (bazen resetliyor) 2*160gb seagate hd highpower 560w plus 2 adet dual 6w hoparlör 1 adet kenwood s3000 s. woofer sony 260g 1ohm amfi