"Faydalı olucağını düşündüğüm psu calculatorüde ekledim.Kullandığınız kompenentleri seçerek kaç Wlık Psuya ihtiyacınız olduğunu gösteren çok güncel bir hesaplayıcı..Dikkat etmeniz gereken hesaplama sonucu çıkan değere en az %10 luk(ki calculatorda buton mevcut) bir ekleme yapmanız gerekir..bu kalibrasyon değeri sizi peake karşı koruyacak ve psunuzun sürekli tam kapasite çalışmasını engelleyecektir..Çıkan sonucu değerlendirirken lütfen sadece W değerine bakmayanız lakin bu yanıltıcı olacaktır çünkü güncel kompenentler neredeyse tamemen +12v railini kullanmaktadır (yeni psuların ağırlıklı olarak +12v kullanılmasını nedeni)yani 500w sadece 18-22A +12v ra,lini veren bir psu yerine yine 500w ancak 30+A +12v verebilen psu tercih etmelisiniz... " Pusu uzmanı arkadaşımızın yazdığı bu yazıdan yola çıkabilirsin.. Ben öyle yaptım en azından..
Bu marka dünya piyaslarında pek tanınan bir marka degil.en azından ben öyle biliyorum. ENERMAX alın,TAGAN alın,AOPEN/FSP alın.normal bütçe için bunları söylüyorum. Bunlar bütün dünyada gerçek power supply üreticisi olarak bilinen markalar. Bu psu'lardan Hangisini alırsanız alın kesinlikle sıkıntı yaşamazsıınız. ENERMAX yada TAGAN en azından 150-200 dolar/euro fiatlarında satılırken 550w luk p.s. 60$+kdv olan bir powerdan siz nasıl hayır beklersiniz dogrusu onuda hiçmi hiç anlamış degilim. Bu power için yazılan yazılarada bakabilirsiniz bu arada . http://forum.pclabs.gen.tr/index.php?showtopic=84104
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mkoyuncu -- 4 Ağustos 2007; 15:45:52 >
arkadaşlar bende glacial GP-PS550BP almayı düşünüyorum ancak bildiğim kadarıyla 24 pin güç bağlantısı var ben socket 478 anakartta kullanıcam yani 20 pin bağlantı bunun için bir adaptör kablo var mı 24pin-20pin çevirici gibi yardımcı olursanız sevinirim
E2160 c2d + Msi P35 Platinum (1800@3400mhz) + Ocz 2gb ddr2 800@1000mhz Special Ops + Ocz Vendetta cooler + Palit 2600Pro + Wd1600aajs 160gb + Asus A45ga + Audigy2 + Philips Dvd-rw + Asus cd-rw + Asus Ta-230 Atx
arkadaşlar glacialpower GP-PS550BP aldım x1950gt ve 3ghz ht işlemci ile kullanıyorum yaptığım tüm benchmarklar sorunsuz tamamlandı ısı ve ses düzeyleri bu fiyatta bir psu için çok başarılı diyebilirim.
E2160 c2d + Msi P35 Platinum (1800@3400mhz) + Ocz 2gb ddr2 800@1000mhz Special Ops + Ocz Vendetta cooler + Palit 2600Pro + Wd1600aajs 160gb + Asus A45ga + Audigy2 + Philips Dvd-rw + Asus cd-rw + Asus Ta-230 Atx