Şimdi Ara

## ATi Radeon HD 2900 Pro ve 2950 Pro - Yeni Bilgiler ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40
Cevap
0
Favori
2.931
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  ## ATi Radeon HD 2900 Pro ve 2950 Pro - Yeni Bilgiler ##

Geçtiğimiz günlerde AMD-ATi'nin Radeon HD 2600XT ile 2900XT arasında var olan hem fiyat hemde performans uçurumunu kapatmak adına yeni bir model olarak Radeon HD 2900 Pro modeli üzerinde çalıştığını belirtmiştik. Öncelike elimize ulaşan son bilgilere göre, Radeon HD 2900 Pro yılın son çeyreği içerisinde çıkacak gibi görünüyor. Yani en iyimser tahmin ile kullanıcılar Ekim ayına kadar bekleyecek. 80nm üretim teknolojisine sahip R600 gpu'sundan türetilecek olan Radeon HD 2900 Pro'nun performans testlerinde GeForce 86000GTS'i geride bırakacağı belirtilirken kartın 200$'lık fiyat segmentinde yer alacağını da tekrar hatırlatmış olalım.

Radeon HD 2900 Pro ile ilgili bir yanılgı da netleşmeye başlıyor. Zira uzun süredir AMD-ATi'nin gündeminde olan RV670 gpu'sunun Radeon HD 2900 Pro üzerinde kullanılacağına yönelik söylentilerin açıkçası gerçeği pekte yansıtmadığı ifade ediliyor. Zira RV670 gpu'su çok büyük bir ihtimalle gelecek yılın ilk çeyreği içerisinde hazır olacak ve 55nm üretim teknolojisi ile üretilecek. Model anlamında ise RV670 gpu'sunun güç vereceği ekran kartının pazara Radeon HD 2950 Pro olarak sunulması beklenebilir.

• 8800 GTS lerdeki sorun giderilemeden bu kart yetişirse çok satar...

Orjinalden alıntı: KanKoKan

8800 GTS lerdeki sorun giderilemeden bu kart yetişirse çok satar...

Baksana zaten fiyatıda 200$'lı seviyeler TR'de tahmini 259$ falan olur iyi satar 8800 GTS'in sorunu hala devam ediyor kart çıktı çıkalı herhangi bir gelişme yok... Adamlar sattı sonra da boş koy gitsin yaptılar... Alanlar gerçekten pişman... ATİ&AMD'ye b.k atan nVidia kendi kıçını temizlemekle uğraşsın
  • zaten 200dolara her zaman satılcak gibi gözüküyor..

Bazı insanlar sırf 2900pro gibi bir kart olmadığı için mecbur kalıp 8800GTS almak zorunda kalıyorlar.

Bu kişiler de 2900Pro ya dönecektir...
  • quote:

Orjinalden alıntı: murders

quote:

Orjinalden alıntı: KanKoKan

8800 GTS lerdeki sorun giderilemeden bu kart yetişirse çok satar...

Baksana zaten fiyatıda 200$'lı seviyeler TR'de tahmini 259$ falan olur iyi satar 8800 GTS'in sorunu hala devam ediyor kart çıktı çıkalı herhangi bir gelişme yok... Adamlar sattı sonra da boş koy gitsin yaptılar... Alanlar gerçekten pişman... ATİ&AMD'ye b.k atan nVidia kendi kıçını temizlemekle uğraşsın

şahsen ben pişman değilim.
    hiç marka fanatikliğimde yok.demek gerçek orta sınıf kış aylarına kadar çıkmış olacak.
    bu firmalar değilmiydi 2600 serisini ,8600 serisini orta sınıf diye yutturmaya çalışan.
    ATİ-NVİDİA

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hadi bakalım
  • quote:

Orjinalden alıntı: FeNoMeNMaN

aman 2950pro da 1950 proya benzemesinde

1950Pro nun nesi varki?

Bana geöre gelmiş geçmiş en muhteşem iki karttan birisi... Sapphirelerde sorun yasadiniz diye GPU yu kötüleme hakkiniz yok...
    DFI LP UT CFX3200 DR-G | AMD Opteron 170 | HIS HD4670 IceQ 512 MB | Corsair TWINX2048 | Seagate 250 GB | Seagate Free Agent 1 TB | ASUS DRW-1814BLT | Thermaltake Armor VA8000BWS | Thermaltake ToughPower CM 750W | Thermaltake GammaPad | LG L1970HR-BF | Logitech G15 | Logitech G3 | Logitech S-220
  • quote:

1950 pro'ya laf atma çarpılırsın , o derece yıldızlaştı kart..

HIS ne de olsa

Kullanıcıların önüne çok az seçenek koyuyor daha sonra Nvidia ya ezilince çok geç kalarak kırpılmış kartları satıyor ve imaj kaybı oluyor.

AMD-ATI nin patronu olsam ticari stratejistlerim işten atmıştım çoktan

Orjinalden alıntı: mika_hakinen

quote:

1950 pro'ya laf atma çarpılırsın , o derece yıldızlaştı kart..

evet x1950pro ya laf yok hemde sapphire .....

hd 2900pro nun acıksaci 8800gts i gececegini dusunmuyorum bence 8800gt cıkarsa onun rakibi olabilir...hem nvidia hemde ati hala orta segmenti oturtamadi yeni nesil kartlarda...ama buyuk ihtimalle su anki kartlardan bir ust revizyon kartlar daha cıkacak...simdiki kartlar orta segmentte yer alcak gibi gorunuyor..
    Amd Ryzen 9 3900X - MSI MPG X570 Gaming Edge Wifi - XFX AMD Radeon RX 5700 XT RAW II Ultra - 4x 4Gb Hynix DDR-4 2400@3066 - Thermaltake Toughpower 1200 W - Corsair Air 540 - Samsung Evo 860 1TB SSD ...vs vs vs

• bencede yeni fiyat performans ürünü olurr
  • 2 hafta önce nvidia 8800gts alacaktım fakat problem olduğunu okudum.ondan sonra da ati nin yeni kartlar çıkaracağını okuyunca gittim x1950gt aldım.inş yılbaşında da ati nin yeni kartlarından birine geçeceğim.haber için teşekkürler fx57.beni nasıl sevindirdiğini anlatamam

Orjinalden alıntı: OverClocKing

Bence çıksın 8600GTS nin satışı %90 , 8800GTS nin satışı da %50 düşer.

Bazı insanlar sırf 2900pro gibi bir kart olmadığı için mecbur kalıp 8800GTS almak zorunda kalıyorlar.

Bu kişiler de 2900Pro ya dönecektir...

Hepsi dönmez...
    Karşı atak olarak 8800GT çıkacak, 8600GT'nin ve 8600GTS'nin fiyatı aşağı düşeceği için,
    nvidia bundan fazla etkilenmeyecektir, ha etkilensin etkilenmesin benim umruma değil,
    sadece eski filmleri yalnızca oyuncuları değiştirerek tekrar tekrar seyrettiyorlar bize onu söylüyorum
  • beyler artık cok bekledik.ekim ayı cok gec degilmi yeni ekran kartları icin?ben agustosun son haftasında almak icin yeni bir sisteme kara kıldım.acaba 8800gt ne zaman cıkacak?acaba bi ax550 alıp idare mi etsem eylul sonuna kadar???
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.