Şimdi Ara

... (55. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.404
Cevap
11
Favori
214.049
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aracım 80 hp ve 2007 model eski kasa yani.Michelin dağa taşa gelecek bir lastik değil.Bridgestone sağlam ama konfor açısından yetersiz bence.Nokian şu anda kafama en çok yatan model.Yokohama da fena değil ...
  • Lask testLeri yapan ßir sayfa var !.. ADAC diye !.. avrupaya ait ßir site hangi üLke ßiLmiyorum !.. ordaki Lastik testLerindeki Lastik modeLLerinde nokian vasatı geçemedi !.. ßen aracıma dair ßir şeyLer yapacağım zaman araştırmasını yapmayı severim !.. forumLarda nokian ßeğeniLen ßir Lastik ancak değişken zeminLerdeki (ısLak, kuru,karLı vs.) testLerde vasatı pek geçemedi !.. en ßaşLarda ßende nokian diye yoLa çıkmıştım ancak internetteki testLer kafamı karıştırdı doğrusu !.. aLmışken 1 kere aLıyorsun , iyi araştırmak Lazım ßence !..
  • Pirelli ilk sırada yer almış orada ama ?
  • yazLık Lastikleremi ßaktınız acaßa ?.. 4 mevsimLer için ßaşka ßir Liste oLması Lazım !.. şuan yerini tam hatırLamıyorum 1-2 ay önce ßakmıştım o zamandan o iki modeLi ßeLirLemiştim !..
  • Fulda da iyi lastik ama pahalı geldi ...
  • nokaian çivil lastik kullanıpta memnun olmayan veya nokaiandan memnun olmayan birine rastladınızmı bu lastiğin çivilisini olmayıdüşünüyorum ama karar veremedim daha
  • BEN RASTLAMADIM BAHADIR RASTLAYACAGIMIDA PEK SANMIYORUM zor koşulların lastiği olan bu lastik daha cok kış şartları çetin geçen yerlerde çok sık rastlanır. vede o koşullarda kullananlarında başka lastik kullanmayacagından sana nokian çivili lastiklerini öneririm. bu nedenle yaz kış tüm lastikler de herkesin tercihi nokian olmaktadır.

http://www.csmmersan.com/oto_lastik.htm

quote:

Orijinalden alıntı: bahadır1980

nokaian çivil lastik kullanıpta memnun olmayan veya nokaiandan memnun olmayan birine rastladınızmı bu lastiğin çivilisini olmayıdüşünüyorum ama karar veremedim daha

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CSMMERSAN -- 1 Eylül 2009; 16:08:53 >

• Csmmersan özelden mesaj attım cevap gelmedi hala ???
  • kusra bakma giremedım bir süre anca gördüm ve hemen cevaplandırdım.
    quote:

Orijinalden alıntı: historiyst_45

Csmmersan özelden mesaj attım cevap gelmedi hala ???
  • Teşekkürler ...
  • Bişeyi merak ediyorum.
    Fabrika çıkışında 175/70/13 ölçülerinde olan lastikleri 195/50/15 olarak değiştirdiğimizde yokuş aşağı inerken durma noktasına yakın derecede fren yaptığımızda yolun eğimine göre direksiyonda hafif sağa veya sola dönmeye sebep olur mu? Yani daha geniş taban lastik buna neden olur mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wolverine

Bişeyi merak ediyorum.
    Fabrika çıkışında 175/70/13 ölçülerinde olan lastikleri 195/50/15 olarak değiştirdiğimizde yokuş aşağı inerken durma noktasına yakın derecede fren yaptığımızda yolun eğimine göre direksiyonda hafif sağa veya sola dönmeye sebep olur mu? Yani daha geniş taban lastik buna neden olur mu?

Merhabalar,

Daha geniş lastik yada daha dar lastik buna bir tek şekilde neden olur, lastiklerde bariz yanlış yüzeysel aşınma var ise... yada yolun eğimine göre dediğiniz için aşırı biryanal eğim var ise yolda eğim tarafında kalan tekerin eğime doğru çekmeside olabilir ancak bunun ebatla bir ilintisi bildiğimiz kadarı ile yoktur, her ebat da bu çekmeyi bu sebeple yapabilir.
  • Ben yaklaşık 1,5 ay önce 4 adet NOKIAN H aldım ve ne yol tutuşundan nede fren mesafesinden hiç mi hiç memnun deilim. Daha önce arabamda Michelin Pilot vardı nerdeyse kabak hale gelmişti lastikler ama bu sıfır lastiklerden daha iyiydi fren ve yol tutuş. Bu lastiklerin orta sert olmasından mıdır bilmiyorum ama sert bile sayılmayacak frenlerde bile ABS devreye giriyor hemen, gaza basmaya korkar oldum artık. Kışlık lastikleri nasıldır bilmiyorum ama kışlıklar için bu sefer yine macera aramıcam ve bildiğimden şaşmıcam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: racevik

Ben yaklaşık 1,5 ay önce 4 adet NOKIAN H aldım ve ne yol tutuşundan nede fren mesafesinden hiç mi hiç memnun deilim. Daha önce arabamda Michelin Pilot vardı nerdeyse kabak hale gelmişti lastikler ama bu sıfır lastiklerden daha iyiydi fren ve yol tutuş. Bu lastiklerin orta sert olmasından mıdır bilmiyorum ama sert bile sayılmayacak frenlerde bile ABS devreye giriyor hemen, gaza basmaya korkar oldum artık. Kışlık lastikleri nasıldır bilmiyorum ama kışlıklar için bu sefer yine macera aramıcam ve bildiğimden şaşmıcam.

Merhabalar

Aracınız nedir?
    Lastik ebadınız nedir?

Nokian H ile ilgili bu kadar zamandır, ilk defa böyle bir eleştri ile karşılaşıyorum, sıkıntılarınızı biraz daha detaylı ifade ederseniz, gerçekten lastikten mi yoksa başka bir nedenden mi olduğunu araştırmak isterim...

• Ali Bey,
    Twingo aracımda kullandığım 155/70/13 lastiklerimin , daha iyi yol tutuş sağlamak için taban ölçüsünü arttırmak istiyorum, önereceğiniz ebat nedir? yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
  • Merhaba,

Aracım 2007 Ford Focus 1.6 TDCi Ghia Hatchback, lastik ebadı 205 / 55 / r16 . Lastik değişiminden sonra en çok rahatsız olduğum kısım frenler oldu. Eskiden ABS bu kadar sık devreye girmiyordu. Yani gerçekten sert fren yaptığımda devreye giriyordu ki dediğim gibi lastikler artık eskimişti. En son 2 gün önce çok dik olmayan bir rampadan iniyordum yol kesişimine yaklaştığım için iyice yavaşladım (yaklaşık 30-35 km) sağdan araç gelince frenledim ABS bu hızda bile devreye girdi, bu hızda durmadı yani araba. Kısacası frenlere eskiden güveniyordum şu an hiç güvenemiyorum, frene bastığımda nerde duracağını kestiremiyorum artık. Birde lastik değişiminden sonra frenlerde ve hatta biraz sert kalkışlarda araç kendini sağa sola atma eğilimi gösteriyor . Benim kendi yorumum bu ebat ve bu ağırlıktaki bir arabada (1385 kg) bu tip orta sert bir lastik iyi değil. Yumuşak hamurlu bir lastik almalıydım die düşünüyorum artık.

• quote:

Orijinalden alıntı: alisaglam

quote:

Bişeyi merak ediyorum.

Merhabalar,

Daha geniş lastik yada daha dar lastik buna bir tek şekilde neden olur, lastiklerde bariz yanlış yüzeysel aşınma var ise... yada yolun eğimine göre dediğiniz için aşırı biryanal eğim var ise yolda eğim tarafında kalan tekerin eğime doğru çekmeside olabilir ancak bunun ebatla bir ilintisi bildiğimiz kadarı ile yoktur, her ebat da bu çekmeyi bu sebeple yapabilir.

Merhaba Ali bey, o zaman lastiklerde aşınma yoksa sorun burda değil demekki. Frene bastığımızda yolun eğimine göre hafif sağa veya sola direksiyonun dönmesi lastikle ilgili değilse yani her ebatta bu oluyorsa bu hafif dönmeler normal bir durum mudur?

• quote:

Orijinalden alıntı: orhansah

Ali Bey,
    Twingo aracımda kullandığım 155/70/13 lastiklerimin , daha iyi yol tutuş sağlamak için taban ölçüsünü arttırmak istiyorum, önereceğiniz ebat nedir? yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Merhabalar,

155/70R13 ün muadil ebatları küçükten büyüğe sırasıyla

165/65R13

185/60R13 dür.

Her ikisi de zor bulunur temin edilir, heleki 185/60R13 bilindik markalarda yoktur ancak uzak doğu markalarının ürün gamlarında olabiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: racevik

Merhaba,

Aracım 2007 Ford Focus 1.6 TDCi Ghia Hatchback, lastik ebadı 205 / 55 / r16 . Lastik değişiminden sonra en çok rahatsız olduğum kısım frenler oldu. Eskiden ABS bu kadar sık devreye girmiyordu. Yani gerçekten sert fren yaptığımda devreye giriyordu ki dediğim gibi lastikler artık eskimişti. En son 2 gün önce çok dik olmayan bir rampadan iniyordum yol kesişimine yaklaştığım için iyice yavaşladım (yaklaşık 30-35 km) sağdan araç gelince frenledim ABS bu hızda bile devreye girdi, bu hızda durmadı yani araba. Kısacası frenlere eskiden güveniyordum şu an hiç güvenemiyorum, frene bastığımda nerde duracağını kestiremiyorum artık. Birde lastik değişiminden sonra frenlerde ve hatta biraz sert kalkışlarda araç kendini sağa sola atma eğilimi gösteriyor . Benim kendi yorumum bu ebat ve bu ağırlıktaki bir arabada (1385 kg) bu tip orta sert bir lastik iyi değil. Yumuşak hamurlu bir lastik almalıydım die düşünüyorum artık.

Tekrar merhabalar,

Enteresan olan sizin frenaj şikatenizin tam aksi ile memnun olanlar da olması ancak,

30-35 Km. sürat ile ABS nin devreye girmesi lastiğin bir kusuru değildir. Bu durum tüm ABS li araçlarda olan ve genel itibari ile de ABS nin bir dez avantajıdır. Düşük süratlarde frenaj yüklenmelerinde ABS her araçda devreye girer ve sanki araç durmayacakmış hissi uyandırır... BU açıdan sebep lastikleriniz heleki yeni aldığğınız lastikleriniz değildir aynı olgu herhangi bir lastik dahi taksanız gerçekleşir... ABS nin bu dezavantajını servisinizden yada herhangi bir frenci ustadanda teyid edebilir siniz...

Yüksek süratlarde ise bu konu başlığı altındaki cevapları incelerseniz birçok cevapda özellikle sizin lastiklerinizin ne derece ABS nin GEÇ devreye girmesinden bahsedilir...

Sert kalkışlardaki sağa sola atma eğilimi şikayetiniz ile ilgili olarak da en son ne zaman ROT ayarı yaptırdınız sorusunu size yöneltmeme neden olacak? KIsa zaman önce yaptırmış olsanız dahi ROT yani araçlardaki ön düzen ayarları çok hassasdır. Yeni yaptırır rotçudan çıkar sınız köşeyi dönünce sert bir çukura girer siniz ROT ayarı tekrar bozulur. O nedenle şikayetinizi usatmızla da paylaşarak cevap vermek isterim ki şikayetiniz ROT ayarınızın bozuk olduğunu işaret etmekte...

Bu şikayetinizi notlarım arasına ekliyor ve takibine başlıyorum lütfen beni tekrar bilgilendirir seniz sevinirim...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: alisaglam

quote:

Bişeyi merak ediyorum.

Merhabalar,

Merhaba Ali bey, o zaman lastiklerde aşınma yoksa sorun burda değil demekki. Frene bastığımızda yolun eğimine göre hafif sağa veya sola direksiyonun dönmesi lastikle ilgili değilse yani her ebatta bu oluyorsa bu hafif dönmeler normal bir durum mudur?

Araçda ön düzende herhangi bir sıkıntı olsa sağ yada sola değilde hep bir tarafa çeker, sizi tanıdığım kadarı ile aracınıza hassas bir sürücüsünüz o nedenle bu ihtimali bir kenara bırakıyorum, geriye kalıyor lastik hava basınçları bu husus da da bir sıkıntı olsa yapabilir ancak yine bir lastiğin hava ayarı bozuk olsa yin e tek tarafa çekme olacağından bunu da bir kenara bırakıyorum. Geriye tek kalan ise yolun eğiminin yarattığı normal yönelmedir.

• 
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.