Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: Ledli Vu Meter Yapımı(Ayrıntı eklendi..)..

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Overclock, Soğutma ve Modifikasyon] >> Pc Modifikasyon >> Projeler >> Cevap: Ledli Vu Meter Yapımı(Ayrıntı eklendi..).. Sayfa: <<   < önceki  1 2 3 4 [5]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
kahraman_turk12

11 Temmuz 2008; 20:31:28 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

quote:

Orjinalden alıntı: necoinside

elbette bağlayabilirsin ama bilgisayardan zaten 2 tane ses çıkışı olur.. buna stereo denir.. ikises birbirinin tıpatıp aynısı değildir ve bence daha güzel olur ayrı ayrı kullanısan..
http://www.ktunnel.com/index.php/1010110A/49f45f550f23ddf5fa5876b4837accf5f197c9bbd8c4f18cb2cb4b0e6f97ef138917abd41e6f30a317112
bu linkte ben yapmıştım senin dediğin tarzda..
yine karar senin tek de olur kuşkun olmasın..

kardeş link çalışmıyor videonun ismini yazarsan girip bakayım bi tane izledim ondan özendim zaten iki tane takılmıştı kasaya mavi ledli o olabilir seninki.

CM STACKER 810 / AMD 4400+Artic Cooling pro 64/ OCZ DDR2 800MHz CL3 Su - Hava Soğutma FlexXLC 2x1GB Kit / Palit 9600 GT SONİC+ /Asus M2A-MVP Anakart / Seagate 320 Gb sata / High Power 560 Watt modüler / Sky Star 2 Tv / Hyundai 19" lcd / logitech x-230 ses sistemi / logitech ex110 klavye mause
necoinside

11 Temmuz 2008; 21:38:42 

necoinside diye aratırsan karşına çıkan videolardan bakabilirsin..
17 tane kadar videom var orada..
kasada vu diye bi başlığı vardı yanlış hatırlamıyorsam

Güncel DH Modifiyeli Kasa Sergisi.. (katılım: 6 proje)

Yaptığın işi önce kendin beğenmelisin..
kahraman_turk12

12 Temmuz 2008; 15:33:40 

hocam videoları izledim güzel çalışmaların.benim izlediğim bi videoda iki ayrı devre stero bağlanmış sanırım sesin çıkıtğı hoparlöre göre yanıyolar bi biri bi biri şeklinde bbne bunu yapmak istiyorum devre çok klay bunu yaparım şimdi kafama takılan tek mesela bi audio jack bulsam onun neresine hangi lerini lehimleyecez bunun bi resimli anlatımını yapabilirseniz sevinirim.

CM STACKER 810 / AMD 4400+Artic Cooling pro 64/ OCZ DDR2 800MHz CL3 Su - Hava Soğutma FlexXLC 2x1GB Kit / Palit 9600 GT SONİC+ /Asus M2A-MVP Anakart / Seagate 320 Gb sata / High Power 560 Watt modüler / Sky Star 2 Tv / Hyundai 19" lcd / logitech x-230 ses sistemi / logitech ex110 klavye mause
necoinside

12 Temmuz 2008; 17:11:28 

resimli anlatıma çok gerek yok şekilde sig yazan sesin artısının girdiği ucu, jak içine baktığında 2 ufak bi büyük bağlantı uçlarından istediğin ufağa bağalayacaksın.. biri sağ sesin diğeri sol sesin ucudur o ufaklar büyük olan ise sesin eksisidir.. o da şemada normalde eksi ile birleşen ses giriş ucuna bağlanır..

kahraman_turk12

12 Temmuz 2008; 19:11:14 

quote:

resimli anlatıma çok gerek yok şekilde sig yazan sesin artısının girdiği ucu, jak içine baktığında 2 ufak bi büyük bağlantı uçlarından istediğin ufağa bağalayacaksın.. biri sağ sesin diğeri sol sesin ucudur o ufaklar büyük olan ise sesin eksisidir.. o da şemada normalde eksi ile birleşen ses giriş ucuna bağlanır..

yani bu devreden iki yada daha fazla yaptığımda büyük uca eksileri birleştirip bağlayacam +ları da küçük uclara bağlayacam.
Çok sağol üstad çok güzel anlatmışsın bi de bu konunun en başında parlak led olur denmiş ama sonradan yapan arkadaşlar parlak ledle olmuyor demiş sen sanırım yapmışsın parlak led le ayı entegreyi kullanabiliyor muyuz?bir de bu devre 10 ledli bunu daha fazla ledle yapmanın imkanı varmı 20 falan?

cery_

12 Temmuz 2008; 21:11:52 

ya ben 20 normal ledle yaptım. ama entegre el değmeyecek kadar ısınıyo. bi de ses bağlayınca yanmıyo. düz bağlayınca olması gerektiği gibi hepsi yanıyo. acaba bunun sebebi mucizesi nedir???

necoinside

13 Temmuz 2008; 1:59:29 

@cery_
20 led kesinlikle fazla bir entegreye.. bunun mucizesi bu.. entegre yanmış bile olabilir..
@kahraman_turk12
parlak entegrede sorun yok.. yapan arkadaşların sanırım başka hataları yüzünden çalışmadı.. parlak ledlerle 2 defa yaptım biri full kırmızı diğeri full mavi ikisi de sorunsuz aylardır çalışıyorlar.. hafif ısı sorunu var ama çok da önemli değil.. eğer 20 led istiyorsanız devreden 2 tane yapın aynı sesi bağlayın aynı anda 2 led birden yanar ama yine de farkedilmez güzel olur..

TRojka

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

15 Temmuz 2008; 2:29:40 

Konuyu okudum çalışmalarınızdan gerçekten çok etkilendim ve sanırım yarın sabah soluğu bir elektronik dükkanında alıcam, youtube da videolara baktım şöyle birşey çok dikkatimi çekti topiği baştan sona okudum ama gözümden kaçtıysa çok özür dilerim elinizde bu tip bişey için devre şeması varmı birde bana maliyeti ne olur acaba..ayrıca burda tek renk kullanmış farklı renkte ledler ile yapmam mümkün mü??

Yamaha RBX 270
Yamaha FF-FF2
Mükemmeldi

Ey Evini Geçindiremeyen İlerici,Üç Kıtayı Yöneten Ataların Mı Gericiydi
adorax

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

15 Temmuz 2008; 4:40:55 

saolun teşekkür ederiz

ADORA BİLGİSAYAR
http://www.adorabilgisayar.com
necoinside

15 Temmuz 2008; 21:15:17 

quote:

Orjinalden alıntı: TRojka
Konuyu okudum çalışmalarınızdan gerçekten çok etkilendim ve sanırım yarın sabah soluğu bir elektronik dükkanında alıcam, youtube da videolara baktım şöyle birşey çok dikkatimi çekti topiği baştan sona okudum ama gözümden kaçtıysa çok özür dilerim elinizde bu tip bişey için devre şeması varmı birde bana maliyeti ne olur acaba..ayrıca burda tek renk kullanmış farklı renkte ledler ile yapmam mümkün mü??

biraz daha dikkat gerekiyormuş şema ve farklı ledlerle hazırlanmış vu meter daha ilk postumda var arkadaşım..

TRojka

Sisteme Gözat

16 Temmuz 2008; 3:24:02 

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: TRojka

biraz daha dikkat gerekiyormuş şema ve farklı ledlerle hazırlanmış vu meter daha ilk postumda var arkadaşım..

video yu koymadığım için tam anlatamamışım ne demek istediğimi aam yine konuyu baştan sonra bir daha okudum..istediğim şey tam olarak bu..http://www.youtube.com/watch?v=wmzRor-thhE

Yamaha RBX 270
Yamaha FF-FF2
Mükemmeldi

Ey Evini Geçindiremeyen İlerici,Üç Kıtayı Yöneten Ataların Mı Gericiydi
necoinside

16 Temmuz 2008; 11:16:06 

arkadaşım şema dediğinde bu gösterilir:
http://img.donanimhaber.com/upfiles/178923/7FEE10CF04054062B53A94543E90D898.gif
farklı renkli ledlerden yapıldığını anlamak için ise video görmeye gerek yok resim gayet net:
http://img.donanimhaber.com/upfiles/178923/8222D1F7C1C14549B672C995786F5171.jpg
üstelik bunlar konunun ilk 2 resimi
videoda full parlak kırmızı var arkadaşların yaptıklarına bakarsan full mavi yapan da var.. hem başlıkta da malzeme listesine bakarsan ilk söylediğim
- 10 adet led istediğiniz renklerde parlak mat faketmez
hayırlı forumlar..

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

TRojka

Sisteme Gözat

17 Temmuz 2008; 22:46:37