Şimdi Ara

Peugeot 206 HDİ

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
1
Favori
43.060
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • hasarlıdırr
  • Bir depo benzinle 950 km gittim şehir içi trafiğinde :). Debriyaja da iyice alıştım artık, aklıma bile gelimor kalkışlarda. :).. Çok memnunum arabadan. :)
  • 206 iyidir :)
  • Arkadaşlar ben burayı 1 aydır takip ediyorum. Bu ilk yazışım. Önce şunu söyleyimki bu site bana çok yardımcı oldu peugeotlar hakkında. Çünkü arabalar konsunda fazla bilgi sahibi değilim. Yaklaşık 1 ay önce arabamı sattım ve hiç anlamadığım bu araba piyasalarını ararştırırken burayı buldum. Şimdi hergün okuyorum. Bu arada 2-3 kere ikinci el araba pazarına da uğradım. Hakkında yazılan birçok olumsuz görüşe rağmen Peugeot 206 lar bana çok güzel göründü. Zaten daha önceleri de trafikte gördükçe duruşu olsun gidişi olsun dikkatimi çeken bir araba idi. Sonuç olarak bir 206 sahibi olmaya kesin karar verdim.

    Şimdi bir peugeot 206 var 2001 model ve söylendiğine göre temizmiş. Bu arabaya sahibi 14.500 ytl istiyor. Sanırım 75 veya 80.000 km idi. Arabayı daha görmedim. Arabada herhangi bir sorun olmadığını varsayar isek bu fiyat sizce normal midir? yardımcı olursanız senirim. Aslında netten piyasaya da bakıorum ama ordan yanıltıcı rakamlar olabilir die buraya yazmaya karar verdim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozdeniz72 -- 7 Eylül 2007; 16:58:56 >







  • Arkadaşım bende de 2001 1.4 modeli var.1 yıldır kullanıyorum.şu ana kadar kronik diye atıp tutulan hiçbir sorunla karşılaşmadım.aracım şu an 52 bin km de.Sözde değil özde bakımlı bir araba. Ben satmak istesem arabamı 14.500 ytl den aşağıya vermem.Seninkinin km de fena değil. Bana göre fiyat fena değil ama sen yine yine 14 e düşürmeye çalış.
  • arkadaşım bendede 58 binde 2002 model 206 var...söylendiği gibi kronik bi problem yok her aaraçta olabilen ufak tefek sorunlar olabilir...bahsettiğin aracın km si ve fiyatı fena değil...iyi bir yerlere aracı gösterirsen sorun olacagını zannetmiyorum...
  • Cevaplarınız için teşekkür ederim. 1-2 gün içerisinde sanırım sonuç belli olur. eğer alırsam aracın durumu ve aldıgım fiyatla ilgili bilgi mesajı atarım. Ama kafaya koydum mutlaka bi 206 alıcam.
  • arkadaşlar ii günler!bende de 2006 siyah x.desing 1.4benzinli 206 var!bu araçla bi depoda max kaç km gidebilirim?ben ölçtüm yaklaşık 700 km falan gidiyo(3000d/dk+klima açık) bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.
    2.bi sorumda artık gösterge panelindeki kırmızı aydınlatmadan sıkıldım!bunları farklı bi renk yapabilirmiyim yapan varmı?bana bu konudada yard olursanız tekrar sevinirim:)
    bir 3. sorum normalde sis farı yok ama ben taktım:)şimdi bunların ampüllerini de değiştirmek istiyorum h1 55watt die biliyorum doğrumuyum?bide mavi taksam herhangibi sorun falan olurmu?
  • Bir depoyla kaç km gider bilmem ama ben şehir dışı 130 ytl ile 965 km gittim. motor 1.4.
  • Arkadaşlar tekrar merhaba. Konuyu açarken fiyatı hakkında görüşünüzü sordugum 2001 model benzinli 206 kısmet olmadı alamadım. Belkide hayırlısı oldu çünkü onun yerine maddi durumumu biraz daha zorlayarak 2004 model 46.000 km de dizel 206 aldım (17.500 ytl). Artık bir Peugeot 206 x line HDİ sahibiyim. Aranıza katılmış oldum yani :):). Arabımı aldıktan sonra geçen 2 günlük deneyimleri kısaca paylaşmak isterim. Tabii daha önce de bahsettiğim gibi arabalar konusunda amatörüm.Affınıza sığınarak yine de tecrübelerimden kısaca bahsedeyim. Arabanın gücü fevkalede, kendinizi sürekli ileri atılmak isteyen bi nesnenin içinde hissediyosunuz. Yokuş mokuş dinlemior. Ben böle bişii ilk defa görüorum. :) Ancak kalkışına alışamadım debriyaj ayarı öyle tuhaf geldiki arabayı kalkerken zıplatıorum. Debriyaj çok yukarda kavrıor ve o anda gaz ile ayarı sağlayamazsanız ( ki ben sağlayamıorum.) araba kendini öne atıor bir anda. Bugün biraz daha alıştım gibiydi. :) İkincisi araba giderken bir uğultu sesi gelior. Bu konuda bu forumda benzer topikler görmüştm. Gerçekten öleymiş. Artık yol sesimi diyorsunuz yoksa tekerlek sesi mi bilmiorum ama uğultu var yani. Ustalara sordum bu arabada olur ancak senin tekerlekler de eskimiş hemen acilinden bir michelin taktırırsan önemli ölçüde azalır ses dediler. Bunların haricinde gerçekten mükemmel bir arabaymış 206. Hatta daha önce ben araba falan kullanmamışım. Daha önceki arabaalrımı saymıorum. İlk arabam bu olmuş oldu. Bunu anladım. :)




  • Hayırlı olsun arkadaşım. dizel olmuş çok da iyi olmuş. Arabanın ataklığına zamanla alışırsın. Keyif veren bi araçtır 206. tekrar hayırlı olsun
  • Arkadaşlar bir önceki mesajımda bahsettiğim konular ile ilgili görüşlerinizi yazarsanız sevinirim. Debriyaj konusunda hala sıkıntılıyım. Çok yukarda kavrıyor. Aracı bi iki kere istop ettirdim. Bi arkadaşım oturdu direksiyona o da aynı şekilde istop ettirdi. 206 ların debriyajı hep böle midir? Bu kadar zor mu bu 206 ların debriyajı böle? Diğer konu uğultu konusu. Yolun sesi aynen içerde. Son olarak da bazı topiklerde okudugum km de 10 - 11 kuruş yakma meselesi bana biraz abartılı gibi geldi ilk izlenimlerim olarak.
  • Arkadaşlar hele şükür kendime bir araba alacak kadar parayı toparladım şimdi ise sıra kendime uygun bi araba bulmaya geldi ben Peugeot 206 Quicksilver de karar kıldım siz ne diyosunuz bu konuda şimdiden teşekkürler...
  • slm.. ben peugeot 206 xt 1,6 110 hp 16 valf sıyah bır araca sahıbım... almadan once ınanın butuun 206 modellerı hakkında hatım ındırdım desem yerıdır... bakın 206 ların xr harıcı hepsı ıyı bence ama en ıyısı ve ozellıklısı olsun dersen xt alacaksın... ve ınan ısrarla tavsıye ederımmm al ve gor superr derım
  • Selam bende üniversiteyi taze bitirdim.. İnşallah yakında işe girersem hemen 206 almak istiyorum(ilk arabam olacak). Ama dizel almak sanırım maddi olarak ilk etapta bana uygun gorunmuyor. O yuzden otomatik vites benzinli 2000 model bir 206 alsam daha uygun(12000-13000yt arası). Bu konuda siz ne dersiniz? Otomatik 206 lar iyi mi? Satarken zarar edermiyim?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ozdeniz72

    Arkadaşlar bir önceki mesajımda bahsettiğim konular ile ilgili görüşlerinizi yazarsanız sevinirim. Debriyaj konusunda hala sıkıntılıyım. Çok yukarda kavrıyor. Aracı bi iki kere istop ettirdim. Bi arkadaşım oturdu direksiyona o da aynı şekilde istop ettirdi. 206 ların debriyajı hep böle midir? Bu kadar zor mu bu 206 ların debriyajı böle? Diğer konu uğultu konusu. Yolun sesi aynen içerde. Son olarak da bazı topiklerde okudugum km de 10 - 11 kuruş yakma meselesi bana biraz abartılı gibi geldi ilk izlenimlerim olarak.

    debriyaj bendede aynı..sorun yok yani...istegine göre ayarlat git.yol sesini anlamadım.bende yok o kadar..donanımla alakalı olabilir belki..10,11 kuruş fazla mı geldi??
  • quote:

    Orjinalden alıntı: uruk33


    quote:

    Orjinalden alıntı: ozdeniz72

    Arkadaşlar bir önceki mesajımda bahsettiğim konular ile ilgili görüşlerinizi yazarsanız sevinirim. Debriyaj konusunda hala sıkıntılıyım. Çok yukarda kavrıyor. Aracı bi iki kere istop ettirdim. Bi arkadaşım oturdu direksiyona o da aynı şekilde istop ettirdi. 206 ların debriyajı hep böle midir? Bu kadar zor mu bu 206 ların debriyajı böle? Diğer konu uğultu konusu. Yolun sesi aynen içerde. Son olarak da bazı topiklerde okudugum km de 10 - 11 kuruş yakma meselesi bana biraz abartılı gibi geldi ilk izlenimlerim olarak.

    debriyaj bendede aynı..sorun yok yani...istegine göre ayarlat git.yol sesini anlamadım.bende yok o kadar..donanımla alakalı olabilir belki..10,11 kuruş fazla mı geldi??
    Debriyaj sorunu bendeki 307 1.4 hdi'da da var.Çok yukarda kavrıyor...




  • içi rahatlamıştır şimdi:)
  • Aracınız hayırlı olsun.Uğultu sesi tekerlek sesi değildir,büyük bir ihtimalle rüzgar sesidir.Lastikleriniz eski ise araç için tavsiye edilen lastik ne ise onu kullanın.Debriyaj'a gelirsek biraz hassastır zamanla alışırsınız,eğer arızalı ve ayarlanması gerektiğini düşünüyorsanız servise uğrayın.

    Yakıt konusuna gelince;Dizel araçları benzinli araçlar gibi kullanmayınız.1 ci vites kalkış vitesidir,aracınızı genelde 1 ci viteste tutmayın,tutarsanız yakıt artar.Genelde 2 vites,temkinli kullanmak ve yakıt tasarrufu sağlamak isterseniz 3-4-5 vitesi kullanın ve vites geçişlerini 2000-2500 devir aralığında kullanın ki yakıt tasarrufu sağlansın.


    quote:

    Orjinalden alıntı: ozdeniz72

    Arkadaşlar tekrar merhaba. Konuyu açarken fiyatı hakkında görüşünüzü sordugum 2001 model benzinli 206 kısmet olmadı alamadım. Belkide hayırlısı oldu çünkü onun yerine maddi durumumu biraz daha zorlayarak 2004 model 46.000 km de dizel 206 aldım (17.500 ytl). Artık bir Peugeot 206 x line HDİ sahibiyim. Aranıza katılmış oldum yani :):). Arabımı aldıktan sonra geçen 2 günlük deneyimleri kısaca paylaşmak isterim. Tabii daha önce de bahsettiğim gibi arabalar konusunda amatörüm.Affınıza sığınarak yine de tecrübelerimden kısaca bahsedeyim. Arabanın gücü fevkalede, kendinizi sürekli ileri atılmak isteyen bi nesnenin içinde hissediyosunuz. Yokuş mokuş dinlemior. Ben böle bişii ilk defa görüorum. :) Ancak kalkışına alışamadım debriyaj ayarı öyle tuhaf geldiki arabayı kalkerken zıplatıorum. Debriyaj çok yukarda kavrıor ve o anda gaz ile ayarı sağlayamazsanız ( ki ben sağlayamıorum.) araba kendini öne atıor bir anda. Bugün biraz daha alıştım gibiydi. :) İkincisi araba giderken bir uğultu sesi gelior. Bu konuda bu forumda benzer topikler görmüştm. Gerçekten öleymiş. Artık yol sesimi diyorsunuz yoksa tekerlek sesi mi bilmiorum ama uğultu var yani. Ustalara sordum bu arabada olur ancak senin tekerlekler de eskimiş hemen acilinden bir michelin taktırırsan önemli ölçüde azalır ses dediler. Bunların haricinde gerçekten mükemmel bir arabaymış 206. Hatta daha önce ben araba falan kullanmamışım. Daha önceki arabaalrımı saymıorum. İlk arabam bu olmuş oldu. Bunu anladım. :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spirdal -- 5 Eylül 2007; 2:46:08 >




  • Arkadaşlar cevaplar için sağolun. Görüyorum ki debriyajda yaşadığım sorun başka arkadaşlarda da var. Hatta ben forum harici etrafımda da konuşurken aynı olayı başkalarından da duydum. 2 hafta olmasına rağmen ben hala kalkışlarda çok rahat değilim. Hala hopluyor araba arada sırada sayemde. :). Serviz değil ama sanayide ki ustalar bu arabaların debriyajlarıın otomotik olduğunu bu yüzden herhangi bir ayrlama yapılamayacağını sölediler. Yakıt konusunda ise ilk ölçümlerimi yaptım. 30 milyonluk eurodisel ile şehir içi 210 km yaptım. Bu da şehir içi 14 - 14.5 kuruş yaktıgımı gösterir. Bazı arkadaşlar şehir içi 11 12 kuruşdan bahsetmişler. Belkide doğrudur bilmiorum. Belki de kullanma şeklim yanlıştır ama agresif kullanma tarzım da yok. Ama ben 14 kuruş rakamından da çok memnunum zaten. Eski arabam benzinli idi ve şehir içi 30 kuruş civarında yakıordu. Sürüş sırasında içeri dolan uğultu sesine gelince iki ayrı usta birbirinden bağımsız olarak ikisi de aynı yorumu yaptılar. Bu ses tekerleklerin yola sürtünme sesi diyorlar. Gerçi kulaklarım alıştı biraz. İki usta da tekerlekleri eskimiş yenilersen ses azalır ama tamöamen kaybolmaz deidi. Michelin tavsie ediyorlar. Alıcam zaten. Tekerlekleri sıfırlayınca ses konusundaki gelişmeleri de sizlerle paylaşırım. Bunun haricinde araba ile ilgili hiç bir problemim yok. mesela forumlarda 206 ların iç döşemelerinden çok ses geldiği veya işçiliğin kötü olduğu yazılmış bi kaç kez. Bence değil. Hiç döşeme sesi tangırtı tungurtu yok benim arabada. Yol tutuşu çok iyi. Çekişi süper. Arabaya 3-4 kişi binse de çekişini etkilediğini hissetmedim ben. İzmir çeşme otoyolunda eski arabamla girdiğim tüm yokuşlarda vites düşürmek zorunda kalırdım. 206 ise o yokuşlardan etkilenmiyor bile. 206 dizel almaktan memnunum kısacası. Saygılarımla..




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.