Şimdi Ara

CD'den boot vede hardiskin gözükmemesi !!!! (Yardım lütfen)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.064
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Arkadaşlar XFX - 650I ULTRA ana kartının biosundan ilk boot aygıtını Cd-rom yapmama rağmen cd-rom da hiç hareket olmuyor açılırken. (format atıp, WinXPyi kurmak istiyorum) Ayrıca cd'yi Vista açılınca açıyor yani cd-rom ve cd çalışır durumda gözüküyor(Vistanın üstüne Xp kurulamıyor)

2.Sorun-

Vista üzerinden 2. hardiskime ulaşamıyorum. Biosta gözüküyor ama Vistada gözükmüyor. Ne yapmam gerekiyor.

Saygılar,
    Yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum.

XP'yi BIOS'ta görünüp Vistada görünmeyen HDD'nize kuracaksanız öncelikle HDD nizin MBR sini düzeltmeniz gerekir. Sanıyorum HDD'nızın Master Boot Record'u bozulumuş. Fdisk /mbr komutu ile düzeltmeniz gerekir.
    Düzeldikten sonra Vista kurulu olan HDD'i BIOStan kapatın ve düzelen HDD'inize XP yi kurun.
    Size önerilerim bu kadar olacak. Umarım işinize yarar. Kolay gelsin.
  • atakan84, hayır gözükmiyen disk ayrı bir disk. Format atıp xp kurmak isteiğim diskte önceden xp vardı yeni bilgisayarım gelince onu taktım HDD yi vistada gördüm (bende 3 HDD var biri vista yüklü, diğerine Xp kurucam, diğeride vistanın görmediği:).

hatta format atmak için vista yüklü hddnin güç kablosunu çıkardım. ama biostan boot aygıtını cd-rom yapmama rağmen cdromda bir hareket olmadı (cd-romu döndürmüyor yani açılırken, ayrıca belirtiğim gibi cdyi vista üzerinden denemek için açtığımda cd-rom okudu cdyi). bilmem anlata bildim mi

saygılar,

Orjinalden alıntı: atakan84

Öncelikle şunu sorayım. Xp'yi Vistada görünmeyip, Biosta görünen HDD nize mi yoksa Vista kurulu olan HDD'inizin başka bölümüne mi kurmak istiyorsunuz?
    Eğer Vista kurulu olan HDD nize kuracaksanız, önce Xp sonra Vista kurmalısınız. Gerçi Xp'yi sonra kurarsanız da birtakım boot programları ile olayı halletmeniz gerekir.
    XP'yi BIOS'ta görünüp Vistada görünmeyen HDD'nize kuracaksanız öncelikle HDD nizin MBR sini düzeltmeniz gerekir. Sanıyorum HDD'nızın Master Boot Record'u bozulumuş. Fdisk /mbr komutu ile düzeltmeniz gerekir.
    Düzeldikten sonra Vista kurulu olan HDD'i BIOStan kapatın ve düzelen HDD'inize XP yi kurun.
    Size önerilerim bu kadar olacak. Umarım işinize yarar. Kolay gelsin.

Evet bu soruna benzer bi durum bende var @atakan84 yardımcı olursan makbule geçer benim durum vista kuruyorum 1 veya 2 gün kullanımdan sonra donuyor restart attığımda "an disk error ocurred" diyor terkrar ctrl+alt+delete çıkıyor format atayım diyorum bi hdd yi görmüyor bazen bütün görüyor çok ağır vista dvd sini açıyor (yükleniyor kısmından bahsediyorum) tekrar tekrar başlatıp deneyince rastgele görüyor kuruyorum belli kullanımdan sonra yine disk okuma hatası araştırdım mbrwork programı var bunu kullananrak hdd yi komple silsek ne olur düzelirmi bu proyu bulduımda mbrwork.exe diye bunu nasıl bootable dvd yapacağım nero ile mi_ make disk programı ile mi?

• Benim sorunumun temeli kısaca "cd den bootu seçtiğimde cd-romu es geçmesi".

Saygılar,
    Daha önceden XP kurulu olan HDD inize yeniden XP kuracaksınız bunu anladım. Eğer Vistada CD yi görüyorsa Xp kuracağınız HDD i taktığınızda da CD yi okuması gerekir normal olarak. Bios tan tekrar boot durumunu CD de olduğunu ve ayrıca CD-Rom sürücünün bağlı olduğu kabloları tekrar kontrol edin ve deneyin. Eğer olmaz ise Xp Cd side bir bozukluk olabilir düşüncesi bende oluşuyor.

@minimalist;
    Sizin de sorununuzun HDD den kaynaklanabileceğini düşünüyorum. İlk önce akla gelen şey HDD'inizde bad sektör oluştuğu ya da HDD de tıkırtıya benzer (kafa atma olayı) geliyorsa bir an önce bilgilerinizi yedeklemek olmalıdır. HDD nizde oluşabilecek donanımsal hataları maalesef yazılım ile çözmek mümkün görünmüyor.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Orjinalden alıntı: atakan84

@Kaaria;
    Daha önceden XP kurulu olan HDD inize yeniden XP kuracaksınız bunu anladım. Eğer Vistada CD yi görüyorsa Xp kuracağınız HDD i taktığınızda da CD yi okuması gerekir normal olarak. Bios tan tekrar boot durumunu CD de olduğunu ve ayrıca CD-Rom sürücünün bağlı olduğu kabloları tekrar kontrol edin ve deneyin. Eğer olmaz ise Xp Cd side bir bozukluk olabilir düşüncesi bende oluşuyor.

Normalde okuması gerekiyor ama olmuyor tam çözemedim bende. başka bir cd de denedim hatta vista dvdsinide denedim. aslında benim kafama takılan optik sürücüyü direk atlaması, okumaya bile çalışmıyor. aslında dandik bir marka yeni bir tane alıcam. ayrıca bağlantılara yeniden sakin bir kafayla bakıcam. gerçi dvd-rom çalışıyor normalde ama bi bakmakta fayda var. teşekkürler öneriler için.

saygılar,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaaria -- 31 Temmuz 2007; 14:46:51 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşım sen onların jumper ayarlarını yaparsan sorun kalmaz
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.