Merhaba, Temel fark olarak 5780 5610'dan daha hızlı, tarama çözünürlüğü daha yüksek, A4'e kenarlıksız baskı yapabiliyor, otomatik döküman besleyicisinin kapasitesi 10 sayfa daha fazla 35 sayfa beslemesi var. Ama esas fark kullandıkları kartuşlar da 5780'nde 1.000 sayfalık siyah kartuşu ve 580 sayfalık renkli kartuş kullanma opsiyonuna sahipsiniz.
HP 350XL Black Inkjet Print Cartridge 1000 standard pages 54 ytl kdv dahil(with HP 351XL Tri-colour Inkjet Print Cartridge) HP 350 Black Inkjet Print Cartridge 200 standard pages 27 ytl kdv dahil(with HP 351 Tri-colour Inkjet Print Cartridge)
HP 351XL Tri-colour Inkjet Print Cartridge 580 standard pages 58 ytl kdv dahil(with HP 350XL Black Inkjet Print Cartridge) HP 351 Tri-colour Inkjet Print Cartridge 170 standard pages 31 ytl kdv dahil(with HP 350 Black Inkjet Print Cartridge)
J5780 xl kartuşları ile kullanıldığında renkli ve siyah beyaz baskıda sayfa başı maliyeti çok uygun bir yazıcı. Büyük fotoğrafların daha kaliteli basılmasında hangi marka yazıcıyı kullanırsanız kullanın, ilk kural fotoğrafın kaynağının kaliteli olması gerekmektedir. J5780 kenarlıksız yani fotoğrafçıların bastıkları kartlardaki gibi A4’e baskı yapabilmektedir. 5610 ise sadece 10X15 boyutlarındaki kartlara kenarlıksız baskı yapabilmektedir. J5780’in ön belleği 5610’dan da daha büyüktür. Birisi 64 mb diğeri 16 mb’tır. Sizinde tespit ettiğiniz gibi en iyi ürün denenmiş olandır. Bir ürünün yerine gelen geliştirilirken de, ondan önceki ürünün dezavantajlarının ve avantajlarının ön planda tutulduğunu, profesyonelce düşünen firmaların ilkesi olduğunu hepimiz çeşitli alanlarda görüyoruz. Bu yüzden yeni modelin avantajları her zaman olmaktadır. Kartuşlarını bir anda tüm noktalarda bulamayabilirsiniz fakat hiç bulamama gibi bir ihtimal yok (hepsiburada da satılıyor). Bu arada henüz j5780 kullanmadım. J5780’nin tarayıcı çözünürlüğü optik yani donanımsal olarak daha yüksek.
İltifatlarınız için de teşekkür ederim, hepimiz bildiklerimizi doğru şekilde paylaşırsak bunu faydasını o zaman görürüz.
Bir Çin hikayesi “İki arkadaşın birer tane yumurtası varmış, değiştirmişler yumurtalarını, ikisinin yine birer tane yumurtası olmuş. İki arkadaş bildikleri birer bilgiyi değiştirmişler, ikisinin de iki tane bilgisi olmuş” aslında daha güzeldi fakat aklımda kalan ve konun özünü olabildiğince net anlatabilmeye çalıştım.
Saygılarımla
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ajanspres -- 30 Temmuz 2007; 11:21:15 >
biraz geç oldu ancak bu yazıcıdan almayı düşünüpte hakkında bilgi arayan arakadaşlarımız en azından bilgi edinir, yazıcıyı geçen hafta aldım kurdum 15 tane 10x15 boyutunda resim bastım ve resimler inanılmaz güzel çıktı, normal fotoğrafcıda çıkarttırdığımız resimlerden daha güzel diyebilirim, duvardaki fotoğrafları dijital fotoğraf makinası ile çekip buraya koyarım ancak fotoğraf olduğu için sanırım pek anlaşılmaz, herneyse fax aldım fax gönderdim resim ve belge tarattım, belge taratıp otomatik olarak belgedeki yazıları notepade aktarttım sanırım tüm özelliklerini kullandım yazıcının herşeyi çok güzel daha önce şirkette 3,4 yazıcı daha denemiştim, bu en iyisi diyebilirim.
Ben 5610 yazıcıyı aldım. Ben de zamanında ikisi arasında gidip geldim. Fakat 5610 u tercih ettim. Nedeni ise 5780'in kartuşlarının cipli olduğunu söylediler. Cipli kartuşları doldurmak çok zor. 5610 un kartuşları cipsiz. Kendin bile basit bir şırınga ile doldurabilirsin.5780'in daha gelişmiş özellikleri var mı onu bilmiyorum.
HP J5780 model yazıcının kartuşlarında chip bulunmamaktadır. Yazıcıyla beraber standart 350 (200sf) siyah ve 351 (170sf) renkli kartuşlar gelir. Bunların 350xl ve 351xl nolu yüksek kapasiteli kartuşlarınıda satın alıp kullanabilrisiniz fakat fiyatları biraz yüksektir. Hp 5610 yazıcı; 56a (450sf) siyah ve 22a(140sf) renkli kartuşları kullanır. Piyasada orijinal ile birlikte muadilide rahatça bulunabilir. Kartuşları açısından 5610 daha verimlidir.
quote:
Orjinalden alıntı: İSTANBULLUHOCA
Ben 5610 yazıcıyı aldım. Ben de zamanında ikisi arasında gidip geldim. Fakat 5610 u tercih ettim. Nedeni ise 5780'in kartuşlarının cipli olduğunu söylediler. Cipli kartuşları doldurmak çok zor. 5610 un kartuşları cipsiz. Kendin bile basit bir şırınga ile doldurabilirsin.5780'in daha gelişmiş özellikleri var mı onu bilmiyorum.