Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
HP 5610 YADA HP J5780 KULLANAN VARMI? KARTUŞLARI VARMI? TAVSİYE LÜTFEN!

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Harici Bileşenler >> Yazıcı/Tarayıcı >> HP 5610 YADA HP J5780 KULLANAN VARMI? KARTUŞLARI VARMI? TAVSİYE LÜTFEN! Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
Nw22

30 Temmuz 2007; 1:11:56 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Merhaba,

İhtiyaçlar ve bütçe doğrultusunda evde kullanmak için HP 5610 model çok fonksiyonlu yazıcı almayı düşünüyordum.

Mağazalarda Daha Yeni BİR ÜRETİM olan HP J5780 modelini gördüm.

Ancak HP J5780 hakkında yeterli bilgi bulamadım.

Teknosa'daki satıcıdan anladığım biraz daha iyi kalite baskı ve fotoğraf kalitesi.

LÜTFEN HP J5780 KULLANAN YADA BU ÜRÜN HAKKINDA BİLGİ SAHİBİ OLAN VARSA BİLGİ VEREBİLİRMİ?

BİRDE HP J5780 kartuşları Piyasada bulunuyormu?
Mesela TEKNOSA VE KİPA' DA ŞU AN YOKTU.

HP 5610 KULLANAN ARKADAŞLAR MESELA SADECE SİYAH KARTUŞLA ORTALAMA KAÇ SAYFA A4 KAĞIDI BOYUNDA ÇIKTI ALABİLİYORUZ.

Yine Fotoğraf Kartuşu ve Fotoğraf kağıdı ile 10*15 yeterli kalitede fotoğraf baskısı alınabiliyormu?

TEŞEKKÜRLER.
ajanspres

30 Temmuz 2007; 2:32:37 

Merhaba,
Temel fark olarak 5780 5610'dan daha hızlı, tarama çözünürlüğü daha yüksek, A4'e kenarlıksız baskı yapabiliyor, otomatik döküman besleyicisinin kapasitesi 10 sayfa daha fazla 35 sayfa beslemesi var.
Ama esas fark kullandıkları kartuşlar da 5780'nde 1.000 sayfalık siyah kartuşu ve 580 sayfalık renkli kartuş kullanma opsiyonuna sahipsiniz.

HP 350XL Black Inkjet Print Cartridge 1000 standard pages 54 ytl kdv dahil(with HP 351XL Tri-colour Inkjet Print Cartridge)
HP 350 Black Inkjet Print Cartridge 200 standard pages 27 ytl kdv dahil(with HP 351 Tri-colour Inkjet Print Cartridge)

HP 351XL Tri-colour Inkjet Print Cartridge 580 standard pages 58 ytl kdv dahil(with HP 350XL Black Inkjet Print Cartridge)
HP 351 Tri-colour Inkjet Print Cartridge 170 standard pages 31 ytl kdv dahil(with HP 350 Black Inkjet Print Cartridge)

Baskı sayıları ile ilgili link aşağıdadır.

http://h10060.www1.hp.com/pageyield/uk/en/OJJ5700/index.html

Tavsiyem size aradaki 20-25$ fark sizin için problem olmayacaksa 5780 derim.

Şimdiden hayırlı olsun.

Saygılarımla

Nw22

30 Temmuz 2007; 3:30:12 

Çok hızlı yanıt için Teşekkür ederim.

Kullanıcı olarak 1 sayfa A-4 Siyah beyaz baskı almanın J5780'DE daha ucuz olduğunu anlıyorum 5610'a göre doğrumu? Yine renkli baskı içinde.

Ayrıca yine daha büyük ve daha kaliteli fotoğraf baskısı alınabiliyor sanırım J5780'de değilmi?

Açıkcası j5780 çok daha yeni olduğu için tercih ederim.Ama farkını satıcılar bile pek bilmiyor birde henüz kartuşları pek yok ortada.

Buna karşın 5610 sanırım 2 yıldan fazla bir süredir piyasada ve kullanıcı yorumları oldukça iyi.ve kartuşları heryerde var.

O yüzden kararsız kaldım.

Birde siz oldukça bilgili görünüyorsunuz verdiğiniz bilgiler teorik olarak iyi.

Ama acaba her iki cihazıda kullanma imkanınız oldumu? Yada kullanan bir tanıdığınız.

Çünkü benim için önemli olan hep son kullanıcı görüşleri olmuştur.

Teknik olarak J 5780'in daha üstün olduğu bariz ama acaba kullanırken nasıl?

Bazen daha sonra çıkan bir model çok daha sorunlu olabiliyor?

Birde j 5780'de tarayıcı var değilmi? Hepsiburada.com'da yok gibi görünüyor.

Teşekkürler.
ajanspres

30 Temmuz 2007; 11:20:34 

Merhaba,

J5780 xl kartuşları ile kullanıldığında renkli ve siyah beyaz baskıda sayfa başı maliyeti çok uygun bir yazıcı.
Büyük fotoğrafların daha kaliteli basılmasında hangi marka yazıcıyı kullanırsanız kullanın, ilk kural fotoğrafın kaynağının kaliteli olması gerekmektedir. J5780 kenarlıksız yani fotoğrafçıların bastıkları kartlardaki gibi A4’e baskı yapabilmektedir. 5610 ise sadece 10X15 boyutlarındaki kartlara kenarlıksız baskı yapabilmektedir.
J5780’in ön belleği 5610’dan da daha büyüktür. Birisi 64 mb diğeri 16 mb’tır. Sizinde tespit ettiğiniz gibi en iyi ürün denenmiş olandır. Bir ürünün yerine gelen geliştirilirken de, ondan önceki ürünün dezavantajlarının ve avantajlarının ön planda tutulduğunu, profesyonelce düşünen firmaların ilkesi olduğunu hepimiz çeşitli alanlarda görüyoruz. Bu yüzden yeni modelin avantajları her zaman olmaktadır. Kartuşlarını bir anda tüm noktalarda bulamayabilirsiniz fakat hiç bulamama gibi bir ihtimal yok (hepsiburada da satılıyor). Bu arada henüz j5780 kullanmadım. J5780’nin tarayıcı çözünürlüğü optik yani donanımsal olarak daha yüksek.

İltifatlarınız için de teşekkür ederim, hepimiz bildiklerimizi doğru şekilde paylaşırsak bunu faydasını o zaman görürüz.

Bir Çin hikayesi “İki arkadaşın birer tane yumurtası varmış, değiştirmişler yumurtalarını, ikisinin yine birer tane yumurtası olmuş. İki arkadaş bildikleri birer bilgiyi değiştirmişler, ikisinin de iki tane bilgisi olmuş” aslında daha güzeldi fakat aklımda kalan ve konun özünü olabildiğince net anlatabilmeye çalıştım.

Saygılarımla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ajanspres -- 30 Temmuz 2007; 11:21:15 >

Nw22

30 Temmuz 2007; 14:10:23 

ajanspres nick'li arkadaşa çok teşekkür ederim.

Arkadaşlar Aranızda hiç HP J5780 model çok fonksiyonlu yazıcı kullanan yokmu? Tahminen 3-5 aydır piyasada satılıyor.

HP 5610'DAN sadece 30 YTL civarı pahalı.

HP çok yaygın bir marka.

Aranızda mutlaka bu modeli kullanan birileri vardır diye düşünüyorum.

Yada arkadaşlarınızda vardır.İşyerinizde belki.

Lütfen HP-J5780 için olumlu olumsuz önerilerinizi bekliyorum.

Teşekkürler.
Maturax

Sisteme Gözat

3 Aralık 2007; 2:08:43 

biraz geç oldu ancak bu yazıcıdan almayı düşünüpte hakkında bilgi arayan arakadaşlarımız en azından bilgi edinir, yazıcıyı geçen hafta aldım kurdum 15 tane 10x15 boyutunda resim bastım ve resimler inanılmaz güzel çıktı, normal fotoğrafcıda çıkarttırdığımız resimlerden daha güzel diyebilirim, duvardaki fotoğrafları dijital fotoğraf makinası ile çekip buraya koyarım ancak fotoğraf olduğu için sanırım pek anlaşılmaz, herneyse fax aldım fax gönderdim resim ve belge tarattım, belge taratıp otomatik olarak belgedeki yazıları notepade aktarttım sanırım tüm özelliklerini kullandım yazıcının herşeyi çok güzel daha önce şirkette 3,4 yazıcı daha denemiştim, bu en iyisi diyebilirim.
denizci81

19 Mayıs 2008; 13:32:47 

Bende bu 2 yazıcı arasında kaldım

İSTANBULLUHOCA

19 Mayıs 2008; 22:48:11 

Ben 5610 yazıcıyı aldım. Ben de zamanında ikisi arasında gidip geldim. Fakat 5610 u tercih ettim. Nedeni ise 5780'in kartuşlarının cipli olduğunu söylediler. Cipli kartuşları doldurmak çok zor. 5610 un kartuşları cipsiz. Kendin bile basit bir şırınga ile doldurabilirsin.5780'in daha gelişmiş özellikleri var mı onu bilmiyorum.

quote:

Orjinalden alıntı: denizci81

MEDİON NOTEBOOK -T5250 - 160 Gb- 2 Gb RAM - X3100 - 15.4" WIDE-XGA - 9 HÜCRELİ PİL - VİSTA ULTİMATE
prinkjet

21 Mayıs 2008; 15:14:00 

HP J5780 model yazıcının kartuşlarında chip bulunmamaktadır. Yazıcıyla beraber standart 350 (200sf) siyah ve 351 (170sf) renkli kartuşlar gelir. Bunların 350xl ve 351xl nolu yüksek kapasiteli kartuşlarınıda satın alıp kullanabilrisiniz fakat fiyatları biraz yüksektir. Hp 5610 yazıcı; 56a (450sf) siyah ve 22a(140sf) renkli kartuşları kullanır. Piyasada orijinal ile birlikte muadilide rahatça bulunabilir. Kartuşları açısından 5610 daha verimlidir.

quote:

Orjinalden alıntı: İSTANBULLUHOCA

Ben 5610 yazıcıyı aldım. Ben de zamanında ikisi arasında gidip geldim. Fakat 5610 u tercih ettim. Nedeni ise 5780'in kartuşlarının cipli olduğunu söylediler. Cipli kartuşları doldurmak çok zor. 5610 un kartuşları cipsiz. Kendin bile basit bir şırınga ile doldurabilirsin.5780'in daha gelişmiş özellikleri var mı onu bilmiyorum.

quote:

Orjinalden alıntı: denizci81

Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Harici Bileşenler >> Yazıcı/Tarayıcı >> HP 5610 YADA HP J5780 KULLANAN VARMI? KARTUŞLARI VARMI? TAVSİYE LÜTFEN! Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
Zotac 9800 GX2 Video inceleme
Yeni performans canavarı mercek altında
Sonyericsson W880i video
Sonyericsson W880i cep telefonu video inceleme

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajlarsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajlar olmadan kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç