Şimdi Ara

Silverstone'un pasif soğutucusu NT01 ve müthiş kasa TJ06B en iyi uyumu sağlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
4.091
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Daha önceden burda haberini yaptığımız SilverStone TJ06B adlı kasanın müthiş bir soğutma kanalına sahip olduğunu yazmıştık. Şimdi ise bu soğutma kanalına uyumlu yapılan bu pasif soğutucu göz dolduruyor. SilentPcReview'de kasa ile birlikte kullanılan pasif soğutucu kutudan çıktığı gibi çok çok sessiz sistemler yaratmak için kullanılabilir. Testte her ne kadar 2.8 Ghz'de çalışan Northwood çekirdekli bir Pentium 4 kullanılmışta olsa sistemin sadece bir 12 cm'lik sessiz fanla ile soğutulabilmesi çok iyi bir sonuç. Üstelik bu fan çok yavaş normal hızından 7V'a indirilmiş durumdayken.

    Soğutucu öyle bir şekilde dizayn edilmiş ki, doğru anakart kullanıldığında sıcaklığı sadece eksoz fanının yarattığı hava akımı ile kontrol edebilmekte. Soğutucunun daha yüksek işlemcilerde ne gibi sonuçlar doğuracağı tam belli değil ama zaten yüksek hızlı ve Prescott çekirdekli Pentium 4'lerde de bu kadar sessizlik pek mümkün değil. Bu soğutucu ve yavaşlatılmış fanları içeren bu kasa bir çok kişi için oldukça basit, emek gerektirmeyen, parayla satın alınabilen sessizlik çözümü.

    Son dakika gelişmesine göre Athlon 64 ve Soket-A içinde uygun bir soket yapısını destekleyen bir model geliyor. Yeni çekirdekli Athon 64'ler sayesinde fansız olarak son hızdaki işlemcileride kullanabilmeniz büyük olası. Zira 0.9 nm'lik Athlon 64'ler hem düşük enerji tüketiyorlar hem de çok fazla ısınmıyorlar. Bu kasa ve sessizlik çözümü büyük ihtimalle en çok AMD64 çözümü olarak kullanılacak.

    Yalnız dikkat etmeniz gereken nokta soğutucunun hava tünelinden maksimum yararlanacak şekilde yani dikey şekilde yerleşim gerektirmesi. Bu da anakartın soketinin, anakarta uzunlamasına yerleştirilmesini gerektiriyor. Kısaca yüzlerce Euro'luk alışverişi gerçekleştirmeden önce anakartınızını uyumlu olup olmadığını mutlaka kontrol edin. Bir başka tavsiye ise düşük sabit disk sıcaklığı için mutlaka sadece alt taraftan hava çeken bir güç kaynağı kullanmanız gerekmesi. Bu ister SilverStone olur ister başka marka ama alttan 12 Cm fanlı bir model olması en iyi çözüm. Havayı emdiği yerde sabit diskler sıralandığından onlarada bu sayede iyi soğutma olabiliyor.

    Böyle bir sistemi almayı düşünüyorsanız ilk önce mutlaka aşağıdaki incelemeyi okuyunuz, sonra da SilverStone Türkiye Distribütörü Fireball'u ziyaret edebilirsiniz. Soğutucunun tek başına fiyatı 49#8364;, kasa ise 155#8364; anlayacağınız sessizlik ucuz değil ama bilgisayar başından baş ağrısı ile kalkmamak için gerekli. Son


    Sayfanın Linki : http://www.silentpcreview.com/article203-page4.html








  • çok ilginç bi tasarım ancak her kasaya 1/1 uyumlu olacakmış gibi görünmüo
    bir de radyatöre benzeyen kısma 4x8cm lik fan koyulabilcek gibi duruyo bu durumda 4xkaliteli 8cm fan çok daha başarılı olur bence(2 öne 2 arakaya)
  • gercekten hoş bi ürün ama fansız ne kadar iyi sogutur bana göre tartışılır heleki o/c ile ugraşanlar için işlemciye buyuk ölcüde zarar verebilir
  • zaten direk olarak heatpipe boruları ile kanatlara bağlanan soğutucu tipleri çok yüksek overclcok değerleri için genelde uygun olmazlar. Sessiz soğutma sistemlerinde daha çok ercih edilen bir sistem
  • ürün sanırım 80 lik değil 60 lık fan ile kullanılabiliyor ama 0 db olması önemli olan çünkü soğutmada günümüzde 2 taraf oluşmuş durumda. 1. si sessizlik isteyenler ikincisi ise overclock isteyenler. Sessizlik açısından iyi bir tercih olabilir. Overclock açısından düşünülürse fan desteği gerekir o zaman da sessizlik özelliğini yitirebilir ama tercih meselesi.
  • İyi bir kasa yerleşimi ile sükuneti sağlar.
  • bence onlar 8*8 fan yuvaları....
  • soket 775 e uyuyormu acaba ?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Confusion

    bence onlar 8*8 fan yuvaları....


    Kardeşler yanlış anlamayın cevaben yazıyorum reklam amaçlı değil bu linkte 60 MM uygun diyor
    http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?Product_ID=sstnt01
  • peki birader dediin gibi olsun
    ancak bu 12cm lik bi fan takıldııında boydan kurtarır peki en nolcak???
  • anladığım kadarıyla testteki linktede öyle, çok yönlü takabiliyorsun kasanın durumuna göre yani radyatörler 4 yöne de gelebiliyor.
  • biraz moment hesabı yaparsak o block athlon xp cpuları ezer intel ve a64leride yamultur kasayı hafif titretirsek hava soğutmada daha fazla gidecek bi yer kalmadı su soğutmalar yaygınlaşsada herkes sahip olabilse
  • lga775 için kullanılıyor mu diye sormuştum ama ?
  • Silverstone'un pasif soğutucusu NT01 ve müthiş kasa TJ06B en iyi uyumu sağlıyormuş
    gel gör ki TJ06B yok...
    ah parasızlık aah...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kyorhan

    lga775 için kullanılıyor mu diye sormuştum ama ?


    LGA uyumlu değil ama uyumlu modelleri gelicekmiş bi kaç hafta içinde
  • Fansız kullanılmaz kesın ama cok para bu yaw.Buna benzer tt dede wardı ama o alemınyum du.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PanikAtak -- 6 Ocak 2005, 10:36:22 >
  • Soğutucu 4 tarafa dönmüyor tek tarafa bakıyor ve anakartın soketinin ona göre seçilmesi gerek yani en uyumlu modeller listesi Silverstone'un sitesinde var ordan bakabilirsiniz.

    Eğer soket uygun olmazsa fan tavsiye ediyorlar bence bu soğutucuyu fanla kullanmanın hiç bir mantığı yok o yüzden 2x 60 mm fan takılabilse bile tamamen gereksiz.

    LGA-775 ve Soket-754, Soket 939 için soğutucu modelleri geliyor deniliyor eğer sessizlik için alacaksanız zaten kesinlikle Athlon 64 için olan modellini ve kasası şiddetle tavsiye.
  • walla 6lık fanlarla sogutulursa ses cok olur vede performans alamazsınız tabı sılverstonenun kasasıyla kullnısanız daha verımlı olur.
  • soket 462 ye uyarmı bende amd 2500 var
  • Arkadaşlar ben kullanıyorum çok iyi soğutuyor ve ses denen birşey yok bu Titan Fanlarla adamlar iyi iş çıkartmışlar benden size tavsiye hiç düşünmeden alalın ben şu anda ikincisini almayı düşünüyorum diğer makinaya
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.