Şimdi Ara

Zalman' dan yeni ekran kartı soğutucusu - VF700-AlCu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Soğutma ihtiyaçları sürekli artan ekran kartları gelişmeye ve hızlanmaya devam ettiği sürece bu gereklilik te artacak. " Sessiz bilgisayar için soğutma ürünleri " sloganı ile üretim yapan Zalman, patentine sahip olduğu ve sistem işlemcileri için ürettiği soğutucularda kullandığı çiçek açılımı tasarımını, ekran kartı için ürettiği yeni VF700 serisine de uygulayarak satışa sundu. Yeni seri iki farklı modelden oluşuyor. Tamamen bakır olan V700-Cu ve bakır-aliminyum beraber kullanılan V700-AlCu.

    Zalman ' ın CPU' lar için ürettiği çiçek yapıdaki ürünlerden bazıları 400 gramın üzerinde ağırlığa sahip. Ekran kartları bu derece yükü kaldırabilecek bir yapıya sahip değiller dolayısı ile biraz da yetersiz alan sebebi ile daha ufak yapılan soğutuculardan tamamen bakır olan VF700-Cu 270 gram iken VF700-AlCu sadece 180 gram ağırlığında. Paketten soğutucu hariç 8 adet ramsink, termal macun ve bağlantı aparatları çıkıyor. Belli ki komple ekran kartı soğutma sistemi çözümü olarak sunmak istemiş Zalman. Güncel ekran kartlarının hemen hemen tamamına uyumlu olan V700-AlCu Matrox ve nVidia' nın PCX kartlarında kullanılamıyorlar ( PCIe 6800' ler hariç ). Tüm listeye buradan ulaşabilirsiniz

    V700-AlCu adından anlaşılabileceği gibi bakır ve aliminyum kullanılarak üretilmiş. İşlemcinin core (çekirdek) diye tabir edilen bölgesine temas eden kısım bakır, etrafına yerleşen kanatlar aliminyum. Bu tarz yapılar genellikle ortam sıcaklığının yüksek olmadığı durumlarda, tamemen bakır olan yapılara göre daha başarılı soğutma sağlıyor. Tabi karılaştırmalı testler olmadan kesin birşey söyleyemeyiz. Tabanı işçilik olarak çok iyi görünen soğutucunun GPU' nun çekirdeğine temas eden bölümü biraz yükseltilmiş. GeForce 6800 gibi kartların GPU' sunun etrafındaki yüksekliğin temasa engel olmasını önlemek için alınmış bir önlem olsa gerek.

    Paketten çıkan 8 adet ramsink aliminyumdan üretilmiş ve kendinden termal bantlı olarak geliyor. Normalde Zalman' ın en çok satılan ZM80D-HP soğutucusundan çıkan sinklerin aynısı. Bandın üstünü söküp rame yapıştırmanız yeterli oluyor. Ama unutulmaması gereken birşey var, bu bantlar tek seferlik kullanıma izin veriyor. Bütün sistemi soğutan 6cm lik tek fan, 5V ile 1350 devir/dk (18dB)* rpm de dönerken 12V altında 2650 devir/dk (28dB)* ya çıkıyor. 12V' da sesi duyulabilen fan yinede bir çok ekran kartı soğutucusundan daha sessiz çalışıyor. 5V altında ise hava sesi gelmiyor fakat ball-bearing yapıda olan motorun azda olsa kendi sesi kalıyor. Ön tarafta bulunan ramsinkler fanın yarattığı hava akımının etkisiyle aktif olarak soğutulabililirken, kartın arka tarafındakiler öndekilere nazaran daha sıcak kalıyorlar.

    Teste sadece V700-AlCu modeli dahil edilmiş. Ati 9800Pro kullanılarak yapılan testte ZM80D-HP ile karşılaştırılan VF700-AlCu iki farklı hızda denenmiş. ZM80D-HP fansız kullanılmak üzere tasarlanmış bir ürün olmasına rağmen, fan kullanılarak yapılan testlerde GPU' yu VF700-AlCu' den 7-8 derece daha soğuk tutmayı başarmış. İyi bir soğutma çözümü olarak bilinmeyen ZM80D-HP' ye karşı çokta başarılı olamayan VF700-AlCu, kolay kurulumu, sessiz çalışması ve çoğu stok soğutucudan daha iyi olduğu için belki tercih edilebilir. Ama her iki çözüm de overclock için uygun değiller.

    İnceleme : Rojakpot


    Sayfanın Linki : http://www.zalmanusa.com/usa/product/view.asp?idx=150&code=013








  • ilk bilgisayarım 166 mmxti şimdiki anakart chipset soğutucularından ufak bir fanı vardı. ses filan çıkarmazdı. hatta fanı parmakla durdurunca bile bişey olmazdı. şimdi geldiğimiz yere bakın. gecenin bu saatinde komşularımı uyandırmasından çekindiğim, oc lu amdmi soğutmak için binlerce devirde dönen, dambıl ağırlığında bir soğutucum var. çocuklarımız bu gidişle gaz soğutmalı sistemler kullanıyor olacaklar.
  • bence çok etkileyici değil.
  • ZM80D-Hp ile VF700-AlCU
    arasında resmen uçurumlar var be
  • o\c de bişe yaramıyosa ne işimize yarıcak
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sebi_gokhan

    ZM80D-Hp ile VF700-AlCU
    arasında resmen uçurumlar var be


    Var ki ne var dostum BEn Arctic Cooling karşısında ADAM GİBİ SOĞUTACAK bir model beklerdim ancak hala fasa fiso soğutucular çıkarmaya dewam ediliyor. Zalman 80D modelini bekledik o kadar ama 5 derece daha avantajlı olması bile ayıp vallahi. Hala ısıyı dışarıya atacak bir model üretmemekte ısrarcılar. Millette çoğunlukla FX5700 ve üstü modeller var bunu takacağımızı sanmıyorlar heralde. Yazık diyorum yazıık
  • quote:

    Orjinalden alıntı: umut*TAF

    o\c de bişe yaramıyosa ne işimize yarıcak


    "SESSİZ"
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.