Şimdi Ara

opel astra mı ford focus mu? (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
120
Cevap
0
Favori
85.112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • valla konunun 2007 de açılması benim için önemli değil ben daha yeni üye oldum ve astra peşindeyim.astrayla ilgili ne bulursam okuyorum .çok faydalı bir konu olmuşş
  • 9 yıldır astra kullanıyorum.yakıt,yedek parça,sürüş,konfor açısından memnunum.kusura bakmasınlar ama parçası pahalı diyenler,abartmışlar.şu anda yedek parçası makul olan markalarda üst sıralardadır(ford,toyota,peugeot,honda,wv ye göre).süspansiyon sistemi hakkında doğru görüş beyan etmişler arkadaşlar.doğrudur ama çok da sorun teşkil etmiyor.param olsa şu an astra veya toyota alırdım.
    ha bu arada,forum otomobil bölümünde bazı arkadaşlar fener,6s,8taş ı tutar gibi oto markası tutuyorlar.Şöyle bi caddeye çıkıp bakın en çok hangi arabaya rastlayacaksınız.focusa mı astraya mı.
  • astrayı tek geçerim iki arabayıda kullandım focus çok yakıt harcayan bi araç
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Ünal Korkmaz

    Focus'un eline su dökemez mi? Öyle bi dökerim ki duşa bile sokarım Focus'u.



    Gece yarısı beni güldürdün, Allah da seni güldürsün :D Abimde astra cdti hb var beraber izmire gittik, o benden 2 saat sonra yol çıktı, beni geçti, izmir girişinde de 30 dk bekledi, benden de 35 TL daha az yaktı. Düz yolda rahatça 180 gören, rampada pek çok 1.6 benzinliyi tokatlayan astra cdti KALİTESİNDE, FİYATINDA ve KONFORUNDA bir otomobil daha olmadığını rahatça söyleyebilirim. Saygılarımla




  • Hadi hiç kullanmamış olsam bu görüşlere inanacağım ancak auto bildin grup testinde astra ve focus arasındaki fark sürüş özelliklerine sadece 1 puan.Astra 28 focus 29 ve yol konforunda ise eşit puana sahipler.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: The Doc


    quote:

    Orjinalden alıntı: Ünal Korkmaz

    Focus'un eline su dökemez mi? Öyle bi dökerim ki duşa bile sokarım Focus'u.



    Gece yarısı beni güldürdün, Allah da seni güldürsün :D Abimde astra cdti hb var beraber izmire gittik, o benden 2 saat sonra yol çıktı, beni geçti, izmir girişinde de 30 dk bekledi, benden de 35 TL daha az yaktı. Düz yolda rahatça 180 gören, rampada pek çok 1.6 benzinliyi tokatlayan astra cdti KALİTESİNDE, FİYATINDA ve KONFORUNDA bir otomobil daha olmadığını rahatça söyleyebilirim. Saygılarımla


    Ben 1 Nisan'da Kırşehir'den Ankara'ya gelirken 1.6 ile Kırıkkale'ye kadar 180 gördüm. Kırıkkale'ye yaklaştığımda Volvo S40 2.0 önümde ben arkada 180'de gidiyoduk. Arada bi selektör atıyodum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ünal -- 13 Mayıs 2009; 1:09:41 >




  • ünal c segmentin diesel yada benzili 180 de uzunları çalışmayan bi araba gösterebilrmisn bana?
    beyler astramı focus mu yanlış soru.beklentilerinizi sorular halinde yazarsanız daha açıklayıcı cevaplar alırsınız.
  • İkisi de çok iyi arabalardır,

    Çok kaliteli sürüş özellikleri vardır,

    Astra nın iç mekanı daha kalitelidir,Focus un ise sanki kaportası birazcık daha sağlam.

    Astra nın koltukları ergonomi ödülü almıştır,Focus un da elektrikli ve rahattır.

    Astra nın ses sistemi kalitelidir,Focus un ki daha kaliteli.

    Astra nın dizel motoru sakin kullanımda az yakar,hacim dezavantajını 6 oranlı vitesiyle azaltmıştır. Focus ise makyajdan sonra daha ekonomik hale gelmiştir ve çekiş özellikleri çok iyidir.

    İkisinin de benzinli motorları yeterli bir performansa sahipler ancak 1.6 hacminde sınır 120hp yi geçti artık..

    İkiside sert ancak konforludur,Focus biraz daha rahattır. Astra yı bu aralar pek kullanmadığımdan detaya giremiyorum.

    İkiside sağlam araçlardır,Opel e yapışan "arızalı araba" damgası bence güncel modeller-Astra için geçerli değil.

    Bence yeni Astra tasarımı ve konfor özellikleriyle de zirveyi zorlayacak.


    Bu konu hortlamış mı ne,ben uzun uzun yazıyorum ama?




  • iki araç da benzinli olsa paso astra derim ama dizelde focusun üstüne yok.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ucanhoroz

    ünal c segmentin diesel yada benzili 180 de uzunları çalışmayan bi araba gösterebilrmisn bana?
    beyler astramı focus mu yanlış soru.beklentilerinizi sorular halinde yazarsanız daha açıklayıcı cevaplar alırsınız.

    Ne alaka anlamadım. Yol istiyodum anlamında selektör atıyodum diyorum.
  • Bu konu çok faydalı, çünkü bilgili ve tecrübeli arkadaşlar deneyimlerini ve bilgilerini paylaşmışlar. Bu iki araç arasında kalanlar bu konudan çok faydalanabilirler.

    Şimdi bu konuya daha önceden de yorum yapmıştım ve şimdi baştan sona okuyunca aklıma geldi ve cevaplar ile kendi yazdığım iletiye ilişkin.

    İstanbul Astoria'da Starbucks'da kahve içerken arka bölümü tamamen cam, gözün alabildiğince şehir manzarası var. Hemen arkasında büyük kocaman bir şirket var ve şirketlerin makam araçları sırası ile, Audi A6, Passat ve Opel Astra modelleri vardı. Astra sedan diğerleri arasında gayet düzgün duruyordu. Yani demek istediğim, Focus sanki daha alt sekment aracı gibi, bir arkadaşım yorumuda buna benzer. Ama tabii ki binmedim yol tutuş gidiş nasıl bilmiyorum. Astra daha lüks durduğu kabul edilir bir gerçek. Bir de yeni motorlarla sanırım Focus ile kafa kafaya gidebilir belkide 125hp ile geçer.

    Bu arada yazıyı yazarken aklıma geldi, firma Shell sanırsam. Shell amerikan aracıda kullanmayabilir. Bunuda belirtmekte fayda var.

    dip not: yeni kasa astra hb 1.7cd 125hp veya 1.4T 120hp alınası araçlar yahu!




  • Benzinli olsaydı astra derdim ama,dizelde focusun üstüne yok.
  • opel astra. 2 gün önce discovery deki araba programında iksini denediler. ford focus dönemeçlerde daha iyi fakat astra çok daha hızlı ve güvenilirmiş. 8 saniyeyle astra yarışı önde bitirdi. pist yarışını.

    astra daha iyi dendi. 4 kapılı en alt modelleri kıyasladılar
  • Çok yoğun bir şekilde şehir içinde kullanacaksan, bu durumda belki Focus'u düşünülebilir. Tabii çok yoğun bir şekilde olacaksa şehir içi kullanımın.
    Bunun dışında Focus mu? Astra mı? diye sakın karşılaştırmayın derim. Astra üç gömlek üstte Focus'tan, hem de her bakımdan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otuuuz5 -- 24 Mayıs 2009; 19:33:35 >
  • tabikide opelll
  • bende1.6 115 astra var performansı iyi degil memnun degilim ama işçilik ve malzeme kalitesi cok iyi ayrıca yalıtımıda forddan daha iyi
    ford alırsan cam yarım actıgında cukura girdinmi camlar ses cıkartır inanmayanlar sikayet var girip bakabilir ayrıca on konsoldaki tusların zamanla usutndeki yazılar siliniyor ford da
    astrada kesinlike boyle sıkıntılar yasamassınız ama performans vasat soylim ayrıca yakıt ekeonomisinde 120 altında kullanıldıgında arac opel forddan az yakar ford un en buyuk dez avantajlarından biri cok benzin yemesi
  • Aralarında çok abartıldığı kadar bir fark yok.İkiside aynı özelliklere sahip.Focusun motoru güçlü olduğu için bahsi geçen Astradan daha iyi.Performans önemliyse daha ateşli Astra modelleri var.Yol tutuş olarak Focus daha iyi olsada Astra da sınıfının en iyi yol tutan araçlarından.Alacak kişinin araçtan beklentileri nedir?Ona göre değerlendirmek gerek...
  • Amaca göre değişir! Dizel ise focus-Benzinli ise focus. HB ise focus-Sedan ise focus. Herhalukarda FOCUS oluyo ama...
  • Walla Opelci arkadaşlar kızmasın bir kaç handikapı hariç açık ara focus diyorum dizel ise. Benzili alacaksınız ikisinide önermem.
    Sebepleri sıralayacak olursam
    Astranın süspansiyonları çok sert ama focus kadar iyi yola oturamamakta.
    İç mekandaki ferahlık açısındanda focus daha başarılı.
    Malzeme işçilik ikisindede benzer gayet üst seviyede.
    Astranın dizeli adamı sersem ediyor.Ya çok güçsüz ya çok güçlü bir sürüş. Doğrusal bir ivmelenme yok devrine gelincepatlama var.6 vitesli oluşuda kısa vites yolları sebebiyle sevmediğim diğer özelliği çok fazla vites değiştirmek zorunda kalıyorsunuz.
    Focusta ise vites aralıkları uzun ve güç dağılımı homojen.Benzinliye yakın diyebiliriz.
    Yalıtım konusunda 3.5 yıl megane kullandıktan sonra hem astra hemde focusun kötü olduğunu düşünüyorum.Astra nispeten daha az yol sesi alıyor.
    Frenler konusunda yine her ikiside megane'dan çok geride ancak astra bu disiplindede focustan daha iyi.
    Klima performansları açısından astra daha başarılı.
    Astranın kornası bence mühendislik facia.Focus hem daha tok ses hemde daha kolay kullanım sunuyor.
    Sonuç olarak focus genelde astradan daha başarılı bir araç.
    Bence en büyük iki handikapı olan yol sesi ve frenlerini megane'dan kopyasalar 10 yıl makyaj yada değişim gerekmeden best seller olabilir.




  • Megane Arabaya binmesek inandıracaksın O kadarda yücelttiğin bir araba değil, ayrıca aynı donanım seviyesindeki bir megane'na fazladan 3-4 bin lira daha vermek demek. Bence Focus'ta Astra'da megandan daha önde..
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.