beyler ram o.c sini çözdüm iş zamanlamada bitiyor. zamanlamaları sabit tutup yada artırısanız ramler deli gibi o.c oluyor mesela 667 mhz lik ramlerimi 940 mhz de stabil kullanıyorum. 1 haftadır böyle...
şimdi bilen arkadaşlara bişey sorcam... bu kart en yüksek 800 mhz destekliyo. normal degeri 800 mhz olan ramleri o/c yapınca dogal olarak hızı yükseliyo... bizim çakılmamız ramlerin 800mhz üzerine cıkıp kartın bunu kaldırmaması olabilirmi... yani 900 mhz yi desteklememesi gibi.....?????
Anakartta bi yerden sonra zorlanabilir ama ramler 900 mhz durmuna anakart kolayca cıkartır. hatta 1200 mhz ye kadar görülebilir üstünü bilmiyorum ama... 1000 mhz ve üstünden sonra hızı bırakıp zamanlamarı düşürürsünüz artık oda cok faydalı olacaktır.
1000 e cıksa.... imzadaki ramleri kullanıyorum.. zamanlamaları elle ayarladım 5-5-5-18 dram auto da 976mhz oldu. işlemci 3.9 ghz 1.650 volt... 4.ghz yi deniyorum anakart fsp si 501 yapınca ramler 1000mhz oluyo ama stabilite 2-3 sn kadar... 1.750 ye kadar volt werdiysemde nafile..... ya ram lerden yada anakartdan... anlamadım..
Büyük bir ihtimal ramler seni yarı yolda bırakıyor ram bölenlerini düşür. Eger işlemciye o.c yapmak istiyorsan ram bölenini düşür ramlere az o.c ile direk işlemciye asıl her ikisinede o.c yapmak istiyorsan ramin orj zamanlamaları kaç bilmiyorum ama zamanlamaları artır hıza yüklen ram fazla potansiyelli olmadıgı için yarı yolda bırakıyor.
Başlarda bende ram o.c özürlü diyordum ama olayı çözdüm 667 mhz ramimi 940 mhz de stabil kullanıyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alia58 -- 21 Nisan 2008; 2:16:56 >
ram böleni uygulayınca 3.9 ghz de de stabilite gidiyo... kart zaten endüşük 1.1 oranını destekliyo... ram orjinal dram oranı 5-5-5-18 dram 1.1 olunca 5-5-5-15 oluyo hız 500 mhz de 1000 mhz oluyo. 3.9 ghz de 976mhz auto olsada dram 1.1 olsada degişmedi.... enteresan olan 1.7 bios yükleyince voltaj vermeden kart fsp sini 400mhz yapınca işlemci 3.2 ye ramler 5-5-5-15 darm 1.1 960 mhz de stabil çalışıyo...ben 1.3 bios u kullanıyorum. 1.7 biosda daha yukarı o/c yapamıadım....
bu karttan almayı düşünüyorumda ramlerim 533 mhz şimdilk değiştrmeyi düşünmüyorum kartın kendi sitesinde 667 ve 800 mhz çalıştırı dio acaba bilgisi olan varmı 533 mhz ram lerim bunda çalışırmı
Benim bilgisayarımda oc'li iken açma düğmesine basınca 2. kezde açılıyodu buna normal dediler. Şimdi o.c falan yok hala 2. kezde açılıyo bu nasıl iş peki ? acaba biosa falan bi zararmı verdim anlayamadım ??
Benim bilgisayarımda oc'li iken açma düğmesine basınca 2. kezde açılıyodu buna normal dediler. Şimdi o.c falan yok hala 2. kezde açılıyo bu nasıl iş peki ? acaba biosa falan bi zararmı verdim anlayamadım ??
Arıza kaynaklı değil. MSI'in BIOSunun bir özelliğiymiş Her açılışta (enerjinin kesilip gelmesi durumu) saat hızlarını yeniden gözden geçiriyormuşmuş... Kullandığım 3 MSI boardda da aynı şey var. Korkma
bu karttan almayı düşünüyorumda ramlerim 533 mhz şimdilk değiştrmeyi düşünmüyorum kartın kendi sitesinde 667 ve 800 mhz çalıştırı dio acaba bilgisi olan varmı 533 mhz ram lerim bunda çalışırmı
Anakart en az 667 mhz de calısıyor 533 mhz bu kartta calısmaz...
Selamlar, MSİ P35 NEO-F bende bu kartı kullanıyorum, işlemcim E4300 1.8 ghz fsb yi 266 yaptıgımda 2.4 ghz ve ram 886 mhz de calısıyor gunluk kullanımda problemsiz kullanıyorum.cod2 online oynuyorum saatlerce hic bir problem yaşamıyorum.Arada bir cok nadir mavi ekran geliyor belki haftada bir veya 2 haftada bir bununla karsılasıyorum makine resetleniyor sonra devam.Benim standart 667 mhz lik 1 gb kingston remim var ondan kaynaklanıyor olabilirmi ? Ben a-data 2x1 gb vitesta extrem edition ram almayı dusunuyorum farkı olurmu ? Kasam Aero cool marka onde 14 cm arkada 12 cm egzos fan yan kapaktada 2 tane daha 12 cm fan ve cpu da arctic cooling 7 freezer pro fanım var.Bahsettiğim ramleri aldıktan sonra biostan RİSK almadan fazla ısınma olmadan calıstırmam için 2.6 ghz bana yeter cpu ya kac volt verebilirim.Bu arada bios sürümü 1.8 yeni update ettim,cevabınız için teşekkür ederim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mohikans -- 5 Temmuz 2008; 18:48:10 >
Arkadaşlar konu aktif mi bilmiyorum ama bu kart ile ilgili söylemek istediğim birkaç şey war..
Birincisi; başlangıçta açılıp kapanma olayı bende de war ama geçtiğimiz günlerde MSİ P-45 Platinium modelini test etme fırsatım oldu aynı sorun onda da war ve bios update ile çözmek pek mümkün gözükmüyor.. ikincisi; bi arkadaşın da dediği gibi ramların zamanları arttırılırsa deli gibi o/c oluyor.. üçüncüsü; bu kart xp de çok stabil olmasada vista da gayet başarılı..
xp de stabil değil dedim çünkü pc iş yaparken çok düşünüyor. Yani bilgisayarıma çift tıkladığımda bile düşünüyor. Ağır bi iş yada en küçük bi iş yaparken farketmez bu durum aynı.Bilmiyorum sadece sorun bende mi war ama böyle bir sorunu olan arkadaşlar warsa burda dile getirsin fikir alış-verişi ile çözmeye çalışalım..
Core™2 Duo E6320@3000,Msi P35 Neo-F,Veritech 800 1 Gb,Powercolor x1950Pro,250 Gb Seagate 16 mb NCQ,Nec Dvd-Rw,17'Samsung 740N,Creative Live 24-bit+inspire5200,Fly Tv98,Cooler Master Centurion P5 BB,500 Watt Fsp BlueStorm II Psu..