Şimdi Ara

## Core 2 Quad Q6400 İle 4 Çekirdek Yaygınlaşacak ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
0
Favori
6.472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  ## Core 2 Quad Q6400 İle 4 Çekirdek Yaygınlaşacak ##


    Bilindiği gibi 22 Temmuz indirimleri ile Intel 4 çekirdekli işlemcilerinde ciddi bir ifyat indirimi yaptı. Özellikle 266$'a düşen fiyatı ile Core 2 Quad Q6600 kullanıcıların adeta yeni gözdesi oldu. Fakat Intel bu noktada daha uygun fiyatlı yeni bir işlemci ile hem satış rakamlarını arttırmayı hemde 4 çekirdekli işlemcilerini yaygınlaştırma adına önemli bir adım atabilir.

    Aslına bakılırsa Intel'in Core 2 Quad Q6400 işlemcisi yeni hazırlanan bir işlemci değil. Daha çok sistem entegreatörlerine sağlanan bu işlemci yapılan indirimler ve oluşan yeni fiyatlar doğrultusunda ticaret sitelerinde giderek yaygınlaşmaya başlıyor. 2.13GHz'de (266 x 8) çalışan bu işlemci 8MB seviye 2 ön belleğe sahip. 1066MHz fsb hızını destekleyen işlemci açıkçası 200$ sınırına yaklaşan fiyatı (225$) ile kullanıcılar arasında popülerlik kazanabilir hatta rakip AMD'ye zor anlar yaşatabilir. Zira aynı fiyat segmentinde AMD'nin çift çekirdekli modelleri bulunmakta.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fx57 -- 27 Temmuz 2007; 13:11:33 >



  • hadi hayirlisi bakalim, teknolojideki ilerlemeler ivmeli gidiyor, 10 sene sonrasi durumu kimse tahmin edemez. sicak haber icin tesekkurler fx57
  • ee nerede bu işlemci
    gelse de biz de alsak
  • bize bu fiyattan anca eylüle falan gelir heralde ... ama 225 dolar da oldukça iyi fiyat 4 çekirdek için
  • Aslında fiyatlar hep aynı :) intel de hep aynı şeyi yapıyor.. Şöyle bir eskilere gidiyim dedim de 2001 tarihli bir yazıyı gösteriyim size...

    http://www.donanimhaber.com/Pentium_4_Fiyat_Dususleri_Agustos_26/497/haber.htm
  • quote:

    Orjinalden alıntı: DiReFuL

    Aslında fiyatlar hep aynı :) intel de hep aynı şeyi yapıyor.. Şöyle bir eskilere gidiyim dedim de 2001 tarihli bir yazıyı gösteriyim size...

    http://www.donanimhaber.com/Pentium_4_Fiyat_Dususleri_Agustos_26/497/haber.htm

  • intele bak be direful sağol eski günler aklıma geldi 1.8 500 doalrdan alan varmı aranızda
  • her gün nerden buluyorsun bu haberleri . sağol

    not= nerden bulduğunu merak etmiyorum
  • Haber için eline sağlık. ne olursa olsun ben AMD den vazgecmem....
  • valla ben daha amd sempron 3000+ ile idare ediyorum 754 socket ama su e 6750 core 2 duo cok hos görüküyo neyse hayirlisi olsun haaaaaa su unutmadan e 6750 icin ne diyorsunuz
  • haberler için sağol . bu indirime daha çok var gibime geliyo baya ucuz olcak çünki
  • ah birde 1333 fsb olsaymış bakalım overclock potansiyeli nasıl olacak sağol fx57
  • Başımıza ne gelirse bu çekirdekler yüzünden gelecek ya hadi hayırlısı.
  • Core2Quad,2GB DDR3 ve nvidia9600GTX almak şart oldu. Güzelll güzelllll
  • daha kac kısının evınde cıft cekırek var kı.pıyasa cıktıgındada kac yazılım 4 cekırdege destek verıcek kı.kısısel gorusum sadece bunları para tuzagı olarak goruyorum.
  • Süper olmuş.Ama doğal 4 çekirdek olmaması kötü.AMD Barcelona dan sonra daha da ucuzlar kanımca.
  • dört çekirdekleri yaygınlaştırmak için güzzel bir haber ama refresh serisine dahil olan bir üye olup 1333fsb de çalışmasını yercih ederdim doğrusu...
  • Doğal 4 çekirdek olmadığını söylerken, iki adet çift çekirdek işlemcinin birleşiminden oluşturulmuş olduğunu kastediyorsunuz sanırım.

    Bunun diğerine göre ne gibi dezavantajı var ?
    Doğal 4 çekirdekli işlemci ile aralarında nekadar performans farkı var ?
    ve bu fark neden kaynaklanıyor ?

    Sonuçta her ikiside toplamda 4 çekirdek içeriyor ....
  • Dezavantajı veri iletimi ve verilen komutları paylaşım bunda daha zor.Doğal 4 çekirdekle arasında yaklaşık olarak%25-40 arası bir fark olduğu söyleniyor.Ayriyeten AMD nin doğal çekirdeği L3 önbelleklerle gelecek bunlarda ise L2 var.Farkın nereden kaynaklandığını da şöyle anlatayım aslında doğru bu da 4 çekirdek o da 4çekirdek ancak bunda iki tane 2 çekirdekli işlemci koymuş birbirleri ile tam manası ile full olarak yük paylaşımı yapamıyor.Ancak diğeri birbirinden bağımsız 4 çekirdek olduğu için isterse ayrı ayrı isterse toplu halde verilen komutları işleyebiliyor.Yani biri 2x2 biri 4x1.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bullseye85 -- 27 Temmuz 2007; 14:53:41 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: bullseye85

    Dezavantajı veri iletimi ve verilen komutları paylaşım bunda daha zor.Doğal 4 çekirdekle arasında yaklaşık olarak%25-40 arası bir fark olduğu söyleniyor.Ayriyeten AMD nin doğal çekirdeği L3 önbelleklerle gelecek bunlarda ise L2 var.Farkın nereden kaynaklandığını da şöyle anlatayım aslında doğru bu da 4 çekirdek o da 4çekirdek ancak bunda iki tane 2 çekirdekli işlemci koymuş birbirleri ile tam manası ile full olarak yük paylaşımı yapamıyor.Ancak diğeri birbirinden bağımsız 4 çekirdek olduğu için isterse ayrı ayrı isterse toplu halde verilen komutları işleyebiliyor.Yani biri 2x2 biri 4x1.

    bu iddianızı destekleyen testler mevcut mu?yoksa siz "bu doğal çift çekirdek değil dolayısıyla olsa olsa ancak böyle olur" şeklinde bir mantık mı yürüttünüz?
    doğal 4 çekirdekle doğal olmayan 4 çekirdek arasında ciddi bir fark yok.komutları onlara atayan da işleten de windows.windows bu işleri kayıpsız çekirdeklere dağıtabildikten sonra her türlü veri sorunsuz olarak bunlarda da işlenir.komutları ayrı ayrı veya toplu halde işlemenin çekirdeklerin doğallığıyla değil işletim sisteminin ve kullanılan uygulamanın 4 çekirdek desteğiyle alakası vardır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enoktakenokta -- 27 Temmuz 2007; 15:05:20 >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.