Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: Asus G1S İncelemesi Ve Sormak İstedikleriniz

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Notebook - Diz üstü >> Asus >> Cevap: Asus G1S İncelemesi Ve Sormak İstedikleriniz Sayfa: <<   < önceki  1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
trimaxsahinabi

Sisteme Gözat

7 Ağustos 2007; 0:36:02 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

ben benim acer ı üşenmessem vantilatörle soğutuyorum...çekmediğim çilem varmış,acer dan önce de prescotte işlemcili masaüstü kullanıyodum.onun da 2 kapağını açıp bi de vantilatör dayıyodum....sesten kafam davul oluyodu...gerçi şimdiki laptop dan gıdım ses çıkmıyo,belki benim ki eski bi alışkanlıktır vantilatör koyma huyum ...ama naapıyım tırsıyo insan,daha önce bu kadar ısınan bi laptop görmemiştim..

IMZANIZ KURAL DIŞIDIR | | Uymanız gereken imza kurallarını okumak icin tıklayınız.
KarraKarrtal

Sisteme Gözat

7 Ağustos 2007; 0:54:36 

yok yok ben anladım bu g1s in derdini içerdeki masaüstü pc deki big typhoonu kıskandı ondan istiyo

CluB LeT's GaMe

gvnzglr

7 Ağustos 2007; 1:32:00 

arkadaslar Turkiyedeki hava sicakliklarinida goz ardi etmeyin adamlar teknolojilerini kendilerine gore ayarliyolar ben yaz biticek nerdeyse 28° nin ustunu gormedim

trimaxsahinabi dostum preskot dedinde o neydi ole yauw elektrikli soba mubarek ikide bir asiri sicaktan makina kapanir ustune yumurta kirsan piser cif cekirdek islemci aldimda kurtuldum

trimaxsahinabi

Sisteme Gözat

7 Ağustos 2007; 9:37:27 

quote:

Orjinalden alıntı: gvnzglr

arkadaslar Turkiyedeki hava sicakliklarinida goz ardi etmeyin adamlar teknolojilerini kendilerine gore ayarliyolar ben yaz biticek nerdeyse 28° nin ustunu gormedim

trimaxsahinabi dostum preskot dedinde o neydi ole yauw elektrikli soba mubarek ikide bir asiri sicaktan makina kapanir ustune yumurta kirsan piser cif cekirdek islemci aldimda kurtuldum

öyle deme,kışın ne kadar işime yarardı...odamda bit kadar kalorifer peteği vardı.donardım..ısınmak için bilgisayarı açardım kış gecelerinde...çok süper olurdu.. ..hakkını yememek lazım.

IMZANIZ KURAL DIŞIDIR | | Uymanız gereken imza kurallarını okumak icin tıklayınız.
cod3nam3

7 Ağustos 2007; 11:00:08 

Asus G1 S sıcaklık değerleri normal üzerinde intel T7500 2.2 GHz işlemci bulunmakta buna ek olarak ekran kartınında fabrika cıkışı belli bir oranda performansının arttırıldığını düşünürsek gayet normal sıcaklıklar hele ki bu yaz güünlerinde ortalama sıcaklığın 30 derece olduğunu sayarsak öyle fazla bir sorun teşkil etmeyecektir.Burda en önemli sorun Dizüstü bilgisayar aldım içindeki sıcaklığın benim kullanım koşullarımı etkiliyormu sorusu olmalı örnek vermek gerekirse dizüstü sistemde klavyede yazmak için bileklerimizi koyduğumuz yer çok mu ısınıyor yazmamıza engel teşkil ediyor mu? veya sistemin aşırı sıcak olması sistemde kurulu olan programlarımı etkiliyormu(kitlenme,yavaşlama vs..)Bütün bunların toplamı sistemi taşınabilir bir sistemden uzaklaştıran etkenler olarak düşünülebilir.Ayrıca unutulan bir konu var ki oda sanırım arkadaş sistem olarak windows vista ultimate x64 kullanıyor.Bu tür sistemler genelde network ağlarında veya sistem yöneticisi olan bilgisayarlarda kullanılır kısacası sistemi yorarlar üzerlerinde bir çok sizin işinize yaramayan servis vardır(email server,web server,dns server vs...)bu yüzden bilgisayarınızın sıcaklık derecesi olması gerekenden %10 - % 20 daha fazla cıkması söz konusu size tavsiyem dizüstü sistemle önerilen vista premium veya windows xp kullanmanız olacaktır.
Soru: Sisteminizde intelin yeni nesil mobil anakartlarında rabson flash bellek teknolojisi kullanılmakta acaba sisteminizde bu özellik mevcutmu?
NOT:Windows Xp yükleme sorunu gözünüzü korkutmasın sisteminizin %90'ı windows xp sürücü desteği bulunmakta.
örneğin:Anakartınızın sürücüleri,ekran kartınızın sürücüsü,ses kartınızın sürücüsü.bulmakta zorluk yaşayacaklarınız kameranızın sürücüsü,kart okuyucunuzun sürücüsü.

Sesle İlgili sorunun cevabı:
soru: Asus G1S (S/PDIF) cıkışı destekliyor mu?
Cevap : Evet destekliyor üzerinde (S/PDIF) cıkışı bulunmakta ama anladığım kadarıyla Acer 5920G deki gibi line out üzerinde değil Headphones (S/PDIF) cıkışı üzerinde desteği var.Buna ek olarak ses kartı performansı konusunda düşük kalite cipset kullanılmış mesela AsusG1S Realtek ALC660 HD Audio cipsetini kullanırken Acer5920 G Realtek ALC888 HD Audio cipseti kullanılmıştır.Yanlız burda yanlış anlaşılma olmasın işte Acer daha iyi ses veriyor asus kötü ses veriyor gibi bir şey düşünmeyin bütün bu cipset farklılıklarındaki temel daha az ısınıyor olabilmesi,işlemciye daha az yük bindirmesi,desteklediği ses sistemleri 5.1 veya 7.1 vs.. şeklinde düşünülürse daha mantıklı olur zira üreticilerin sayfasındada ses çıkış değerlerini aynı olduğunu göreceksiniz.

Asus G1S ses kartı donanımsal bilgisi:

http://www.realtek.com.tw/products/productsView.aspx?Langid=1&PNid=24&PFid=37&Level=5&Conn=4&ProdID=144

Acer 5920G Ses kartı donanımsal bilgisi:

http://www.realtek.com.tw/products/productsView.aspx?Langid=1&PNid=24&PFid=28&Level=5&Conn=4&ProdID=135

Not:Asus G1S'e karşılık Acer 5920G modeli ile karşılaştırmamın tek nedeni ülkemiz piyasasında sekment olarak aynı kullanıcıya hitap etmeleri iki dizüstü sistem arasında + ve - bulunmakta kullanıcılar ihtiyacları doğrultusunda hareket etmeliler.Mesela 7.1 ses sistemi ihtiyacı olan kullanıcı acer5920 secerken ekran çözünürlüğü yüksek olmasını isteyen kullanıcı asus g1s secmesi gibi.

Donanımsal bilgi için :
Asus G1S
http://www.notebookcheck.com/Test-Asus-G1S-Notebook.3846.0.html

Acer 5920G

http://www.notebookcheck.com/Test-Acer-Aspire-5920G-Notebook.4097.0.html

safakan1987

8 Ağustos 2007; 15:24:28 

ya ama ben üzüldüm şimdi g1s bu kadar ıstıyo mu ya elim terliyecekse işimiz var

KarraKarrtal

Sisteme Gözat

9 Ağustos 2007; 20:34:10 

quote:

Orjinalden alıntı: cod3nam3

Asus G1 S sıcaklık değerleri normal üzerinde intel T7500 2.2 GHz işlemci bulunmakta buna ek olarak ekran kartınında fabrika cıkışı belli bir oranda performansının arttırıldığını düşünürsek gayet normal sıcaklıklar hele ki bu yaz güünlerinde ortalama sıcaklığın 30 derece olduğunu sayarsak öyle fazla bir sorun teşkil etmeyecektir.Burda en önemli sorun Dizüstü bilgisayar aldım içindeki sıcaklığın benim kullanım koşullarımı etkiliyormu sorusu olmalı örnek vermek gerekirse dizüstü sistemde klavyede yazmak için bileklerimizi koyduğumuz yer çok mu ısınıyor yazmamıza engel teşkil ediyor mu? veya sistemin aşırı sıcak olması sistemde kurulu olan programlarımı etkiliyormu(kitlenme,yavaşlama vs..)Bütün bunların toplamı sistemi taşınabilir bir sistemden uzaklaştıran etkenler olarak düşünülebilir.Ayrıca unutulan bir konu var ki oda sanırım arkadaş sistem olarak windows vista ultimate x64 kullanıyor.Bu tür sistemler genelde network ağlarında veya sistem yöneticisi olan bilgisayarlarda kullanılır kısacası sistemi yorarlar üzerlerinde bir çok sizin işinize yaramayan servis vardır(email server,web server,dns server vs...)bu yüzden bilgisayarınızın sıcaklık derecesi olması gerekenden %10 - % 20 daha fazla cıkması söz konusu size tavsiyem dizüstü sistemle önerilen vista premium veya windows xp kullanmanız olacaktır.
Soru: Sisteminizde intelin yeni nesil mobil anakartlarında rabson flash bellek teknolojisi kullanılmakta acaba sisteminizde bu özellik mevcutmu?
NOT:Windows Xp yükleme sorunu gözünüzü korkutmasın sisteminizin %90'ı windows xp sürücü desteği bulunmakta.
örneğin:Anakartınızın sürücüleri,ekran kartınızın sürücüsü,ses kartınızın sürücüsü.bulmakta zorluk yaşayacaklarınız kameranızın sürücüsü,kart okuyucunuzun sürücüsü.

Sesle İlgili sorunun cevabı:
soru: Asus G1S (S/PDIF) cıkışı destekliyor mu?
Cevap : Evet destekliyor üzerinde (S/PDIF) cıkışı bulunmakta ama anladığım kadarıyla Acer 5920G deki gibi line out üzerinde değil Headphones (S/PDIF) cıkışı üzerinde desteği var.Buna ek olarak ses kartı performansı konusunda düşük kalite cipset kullanılmış mesela AsusG1S Realtek ALC660 HD Audio cipsetini kullanırken Acer5920 G Realtek ALC888 HD Audio cipseti kullanılmıştır.Yanlız burda yanlış anlaşılma olmasın işte Acer daha iyi ses veriyor asus kötü ses veriyor gibi bir şey düşünmeyin bütün bu cipset farklılıklarındaki temel daha az ısınıyor olabilmesi,işlemciye daha az yük bindirmesi,desteklediği ses sistemleri 5.1 veya 7.1 vs.. şeklinde düşünülürse daha mantıklı olur zira üreticilerin sayfasındada ses çıkış değerlerini aynı olduğunu göreceksiniz.

Asus G1S ses kartı donanımsal bilgisi:

http://www.realtek.com.tw/products/productsView.aspx?Langid=1&PNid=24&PFid=37&Level=5&Conn=4&ProdID=144

Acer 5920G Ses kartı donanımsal bilgisi:

http://www.realtek.com.tw/products/productsView.aspx?Langid=1&PNid=24&PFid=28&Level=5&Conn=4&ProdID=135

Not:Asus G1S'e karşılık Acer 5920G modeli ile karşılaştırmamın tek nedeni ülkemiz piyasasında sekment olarak aynı kullanıcıya hitap etmeleri iki dizüstü sistem arasında + ve - bulunmakta kullanıcılar ihtiyacları doğrultusunda hareket etmeliler.Mesela 7.1 ses sistemi ihtiyacı olan kullanıcı acer5920 secerken ekran çözünürlüğü yüksek olmasını isteyen kullanıcı asus g1s secmesi gibi.

Donanımsal bilgi için :
Asus G1S
http://www.notebookcheck.com/Test-Asus-G1S-Notebook.3846.0.html

Acer 5920G

http://www.notebookcheck.com/Test-Acer-Aspire-5920G-Notebook.4097.0.html

bilgiler için teşekkürler son derece yararlı oldu

CluB LeT's GaMe

KarraKarrtal

Sisteme Gözat

11 Ağustos 2007; 1:55:55 

quote:

Orjinalden alıntı: safakan1987

ya ama ben üzüldüm şimdi g1s bu kadar ıstıyo mu ya elim terliyecekse işimiz var

kardeş hiç üzülme ben vista ultimate x64 bit kullanıyodum ilk etapta o yüzden aşırı ısınıyormuş pc boştayken bile şimdi xp yi kurdum büyük uğraşlarımdan sonra sıcaklıklar belirgin bir şekilde düştü o yüksek değerlere oyunlardan sonra çıkıyor sonra geri iniyor aşağı yani kesinlikle sorun yok ama yinede sıcaklığı kullanıcıya hissettiriyo fakat alınmayacak bir ürün değil heleki bu nedenden dolayı

CluB LeT's GaMe

KarraKarrtal

Sisteme Gözat

11 Ağustos 2007; 9:41:33 

buarada laptopu bataryasız kullandığımı da belirteyim gerçekten sıcaklıkta baya bii etki ediyomuş onunda etkisi var sıcaklığının düşmesinde

CluB LeT's GaMe

*-*UZMAN*-*

Sisteme Gözat