Şimdi Ara

# KASA İÇİNDE OLUŞAN ISIYA ÇÖZÜMLER (TERLEME SORUNU ÇÖZÜLDÜ!) #

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
483
Cevap
2
Favori
20.380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkes bir şeyler üretirse eminim bu topic çok işe yarayacaktır.
    diğer sayfalarda değişik çözüm ve önerileri bulabilirsiniz.
    Yaratıcılığınıza güveniyorsanız haydi el ele!

Mesela benim aklıma bir şey geldi.
    resime bakın sizce işe yararmı ? Bir yorum, bir fikir, bir öneri bile benim için çok değerlidir arkadaşlarım.

https://store.donanimhaber.com/52/97/41/529741e8cda34d5159a31656b6058eeb.jpg

%100 başarı sağlayan arkadaşlar
    Çözüm ve uygulama Sayfa 2 dir.

quote:

Orjinalden alıntı: Monster[CI]

Başardım pc nin içii buz gibi oluyo arkadaşlar yaw cpu sıcaklıgı felan düştü harddisk biraz yukarı taktım süper oldu yaw bu fikri ortaya atanı tebrik etmek lazım

50 derece olan ama overcloklu 35 derecelerde seyredior harrdisk 40 ianakart da düştü baya ama çokı sevinçliyim ilk gülmüştüm yaw böle bişi olurmu diye oyunda bile performasn arttı süper oldu yaw valla ssana nasıl dua etsem deneyin görün arkadaşlar daha bu fan 3 ytl lik china rpm si çok düşük şimdi zalman egzost fanla yapcam o zaman görün bunu belki buna sanayide kutu yaptırcam metal bilgisayarın icine monste edip fan için ayak yaptırcam bu plan tutarsa varya süper olur bilgisayarın içinde klima varmış gibi olcak dışta hiç bişey olmyıp görüntüde sorun olmayacak

quote:

Orjinalden alıntı: yakup konak
    ABİ BEN KENDİM DENEDİM SÜPER VALLA NE DİİM BU KADAR OLUR YANİ ŞU NA CPU 32C GÖSTERİYOR BİOSTA COK SAOL ABİ BAK BENİ AFFETTİN DEGİLMİ?

quote:

Orjinalden alıntı: fastfurious
    ben denedım gayet cok ıyı fıkır tsk ederım

quote:

Orjinalden alıntı: melyyh

alkan abi oncelikle sana teşekkür ediyorum. harbiden guzel bi yontem. işlemci , ekran kartı vs. testi falan yaparken kullanırım ama daimi olarak kullanıcagımı sanmıyorum. yani boyle poşetle falan kullanmam. yukardaki mesajlardaki gibi bu sistem cok daha pratik hale getirirsem kesinlikle kullanırım. boyle ugraşmak zor cünkü. ama ben burda şunu gostermek istedim ; fikir kesinlikle işe yarıyo. hala şuphesi olanlar var. benim fikrim denemeleri yonunde. deneyin memnun kalmassanız, kullanmazsınız. ben memnun kaldım. pc yi overclock yapıp donanım testleri falan yaparken bu sistemi kurmayı planlıyorum. sogutma sistemlerini sadece yıllarca okul okuyan insanlar tasarlıyolar. bunun için para kazanıyolar. demekki olay bundan ibaret deilmiş. ''bu işten sadece onlar anlar'' süşüncesini bu sistem yıkmıştır. artık herkes bişeyler düşünücek umarım. bu teori hepimize cesaret verdi..
    devamını hepinizden dilerim...

quote:

@salieri38

bir de ilk başta siz çıplak buz koyup denemiştiniz ya projede, bunu çıplak buzdan pet şişe içindeki buza çevirin. şişeyide da poşete değil plastik bir kaba... devamı için Tıklayın

quote:

Orjinalden alıntı: salieri38

olmadi ya. sicakliklar 3-5 derece dustu sadece. ama nem sorunu o nem alan paketler sayesinde ortadan kalkti.. buz etkili olmadi diye buzu kasanin icine bile koydum ama yinede nem yapmadi..o seyi buzun yakininda bi yere koymustum cunku.

o basarabilen arkadasi tebrik etmek lazim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alkan -- 9 Ağustos 2007; 17:21:04 >

• poşet kalın olursa işe yarayabilir oksijensiz ortam bakterisiz ortamdır. bakterisiz ortamda buz kolay kolay erimez e zaten fan da içerideki oksijeni olduğu gibi dışarı attığı için içeride oksijen kalmıyor güzel fikir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alkan -- 27 Temmuz 2007; 17:03:46 >
  • dediğin mantıklı da bunu yapmak beceri ister becerisi olan yaparsa sonuç alabilir ama sizin de dediğiniz gibi poşet kalın olacak gerçi fanı dışarıdan takacağınız için delik olsada yere akacak kasa içine değil

Bu fikir hoşuma gitti bunu daha da geliştirebiliriz, ben biraz kafa yorayım boş kaldığımda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dovahkiin -- 28 Temmuz 2007; 13:10:46 >
    Daha Fazla Göster
  • Hayır arkadaşlar resime iyi bakın o şekilde bir çalışma yaptığınızda bu fanı kasa içine monte etmiyeceksiniz dışarıdan sadece havasını kullanacaksınız.

Örneğin kasanın yan kapağını açın yan tarafına fanı koyun kasa içine değil! yan tarafına koyun poşet yere sıfır olsun fark etmez önemli olan sadece gelen havayı içeri üflemesi o yüzden kasa içine su girmez aksa aksa yere akar.

Fuzuli
  • Güzel bir çalışma denemeli klimasız odalara tavsiye olunur bence

Orjinalden alıntı: Alkan
    Boşuna paylaşmışım

@alkan paylaşım için teşekkürler.. Denemek lazım

Orjinalden alıntı: Riqimaru

Dostum fikir gerçekten güzel paylaştığın için teşekkür ederim. Ama bunu sürekli kullanmak biraz zor, kimse 5 saatte bir buz değiştiremez kolay kolay. Overclock denemeleri için çok güzel bi sistem. Ancak dediğim gibi bu normal bir bilgisayar için pek kullanışlı olmaz...

dostum 20 buz 5 saatten fazla gider sen 40 buz koy 10 saati geçsin bu arada bu sadece bir tahmindir bence daha uzun saatler sürebilir. 2 dk cık bir iş buz eridiği zaman hiç üşenmeden yanına bi kase getirip suyu döküp yerine buz atmanız sadece 2 dk nızı alacaktır. Ürünlerin zarar görmesi ve soğuk ısıda pc nin çalışması için 2 dk lık bir zahmete ben katlanırım arkadaş. arkadaşın da dediği gibi beceri isteyen bi çalışma
    poşedi fanın yanlarına japonla yapıştırıcaksın gerisi çok kolay

quote:

Orjinalden alıntı: PeaCe SeLLs

ayrıca bir çok kasada içeri üfleyen fan yok

arkadaşım ben harici fandan bahsediyorum git al bi yerden 5 ytl çokmu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alkan -- 27 Temmuz 2007; 11:30:52 >

• çok külfetli be dostum. kim uğraşacak onunla beş saatte bir. fikir güzel ama kullanılabilirliği çok düşük.

ama benim aklıma başka birşey geldi. hani eczanelerden sıcak yaz günlerinde iğne alırız da yanın da bir buz kutusu verirler . plastik bir şeye doldurulmuş. yassı bir şey. onlardan on tane alacaksın beşini kullanacaksın onlar eriyince diğer beşini kullanacaksın. ve onlardan dışarıya su akma gibi bir dert de yok .

nasıl fikir.?

bence bu olur iştee

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andac_bagtir -- 27 Temmuz 2007; 11:33:59 >

• quote:

Orjinalden alıntı: andac___707

çok külfetli be dostum. kim uğraşacak onunla beş saatte bir. fikir güzel ama kullanılabilirliği çok düşük.

saygılar

dostum düşün bu olayı yaptın? sonra 5 saat sürdü 40 buz koy 10 saat sürsün.
    aa baktın buz erimiş yanına bir kap alıp fanı ters çevirmen 5 saniyeni alır kabı getirirken yanında buzları da getiricen elinle atıcan bu da 5 saniye sürecek toplam mutfağa gitme vs şeylerle 30 saniyeni alır emin olabilirsin

• quote:

ama benim aklıma başka birşey geldi. hani eczanelerden sıcak yaz günlerinde iğne alırız da yanın da bir buz kutusu verirler . plastik bir şeye doldurulmuş. yassı bir şey. onlardan on tane alacaksın beşini kullanacaksın onlar eriyince diğer beşini kullanacaksın. ve onlardan dışarıya su akma gibi bir dert de yok .

nasıl fikir.?

bence bu olur iştee

bu mesajı okudunmu dostum

• süper fikir! aynen 30 saniyelik tembel değilim evimde makinem olsa yapardım. neden sotucu alıp dünya para ödeyeyim ki

• quote:

quote:

nasıl fikir.?

bence bu olur iştee

bu mesajı okudunmu dostum

evet şimdi gördüm dostum, harika bir fikir benimde evde var 1 tane mavi yassı bi şekilde onu torbanın içine koyacaksın işte ama ondan çıkan soğuk hava çıplak buzdan çıkan havadan daha azdır. Yani çıplak buz daha çok soğuk üretir bence. Ama seninkisi zahmetsiz olanı.

• yanlız birşey sorucam . şimdi bu kasanın dışına taktığımız fan içeri hava üfleyecek ve poşet dışarıdan fanın kenarlarına birşekilde iliştirilecek değilmi. böyle olunca poşet şişmeyecek aksine büzülecek fanda zorlama olmazmı olayı çözmem lazım hemen uygulayacam çünkü

• quote:

yanlız birşey sorucam . şimdi bu kasanın dışına taktığımız fan içeri hava üfleyecek ve poşet dışarıdan fanın kenarlarına birşekilde iliştirilecek değilmi. böyle olunca poşet şişmeyecek aksine büzülecek fanda zorlama olmazmı olayı çözmem lazım hemen uygulayacam çünkü

valla arkadaşım benim hayel gücüm (kendi adıma konuşuyorum) inan çok kuvvetli o anı düşünüyorum poşedi bence düşündüğün gibi büzüştürmez fanı normal çalıştır elinle arkasını kapat diğer elinle diğer taraftan kontrol et hava çok kötü gelir sıcak ve boş hava. böyle bir uygulama yapıldığında 5 10 karışlık bir alandaki buzların çıkardığı havayı öyle bir soğuk havaya dönüştürür tahmin edemessin. Bu benim fikrimdi eminim işe yarar herkes yapar da faydasını görür bende bol bol dua alırım

• benim fikrimi de es geçme ama

ikimize de dua etsinler

bir soru daha sence poşetin boyutları nasıl olmalı ?

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.