Xenon flaş ve led flaşla çekilen resimler arasında görüntü güzelliği açısından ferrari enzo ile renault clio kadar fark vardır o kadarını söyleyeyim.
N95 ile G800 arasında kaldım.Belki özellikleri bakımından çok arada kalınılacak telefonlar değil ama zaten Blackberry kullandığım için önceliği fotoğraf makinesi daha kaliteli bir telefona vermek istiyorum.Bir Xenon flash beni N95 den vazgeçirmeye yeter mi sizce? Şunu da söyleyeyim özellikle gece çekim modu gerekli bana...
Bence n95 ten vazgecmen için yeterli. ya K850 yada n82 almanı öneririm. çünkü G800 ün xenon flası kuvvetli değil
/ Q6600 2.4GHz / Gigabyte EP35C-DS3R Rev. 2.1 / 2x1 GB Corsair XMS2 DDR2 800 4-4-4-12 / Sparkle 8800GT SF-PX88GT512D3-HP (Özel Soğutmalı) / Seagate 250GB ST3250410AS 3AAC Thailand / Asus 2014S1T 20X Sata Siyah / LIAN LI PC-007 FB Plus II Kasa Siyah / TAGAN TG600-U33 2 FORCE II 600W / Samsung SyncMaster 932GW / Logitech Cordless Desktop MX3200 Lazer/
Flashı çok güçsüz 75 cm den ötesi tamamen karanlık çıkıyor,gece çekimleri zayıf,çekeçeğin objenin en ufak hareketi kamerayı çaresiz bırakıyor,bu telefonla gündüz yada oda ışığında hareketsiz nesne çekebilirsiniz(Klasik samsung kamera hastalığı)Kızak fena değil,kamera kapağı siz açarken veya kapatırken parmağınızın ucundan kayıp şlak sesiyle kendisi kapanıyor.
Samsung, Nokia ve SonyEricsson'dan sonra 5 mpx serisine G600 ile bir giriş yaptıktan sonra ardını getirdi. Telefon 5 megapiksel fotoğraf çekmesinin yanında 3x de optik yakınlaştırma imkanı sunuyor.
Yeni cihazın modeli G800 olarak tahmin ediliyor. Xenon flaş ve koruyucu lens kapağı ile bir fotoğraf makinesini andıran G800 hspda da içeriyor.
Professional Imaging - 5M Pixel(CMOS) with AF - Zoom - 3X Optical Inner Zoom - 4X Digital Zoom - Xenon Flash - WDR (Wide Dynamic Range) - Face Detection - Digital Image Stabilizer - High ISO (High Sensitivity up to 800) - Lens Cover - Camera look design with metal finish - Red Eye Reduction - Various shots - Panorama shot - Mutli shot - Macro shot - Landscape Camera UI - Powerful Video Editor
Phone with full multimedia - HSDPA up to 7.2 Mbps - 262K QVGA TFT LCD (2.4") - MP3/AAC/AAC+/AAC++/WMA player - OMA 2.0/WMDRM with MTP support - FM radio (with Radio Data System) - ICEpower amplifier by Bang&Olufsen ICEpower - Music Library - Mobile Blog (Shozu Client) - Full Internet Browser - External Memory (microSD) - Multi-format Audio & Video - Offline Mode - Bluetooth v2.0 / USB 2.0 - PictBridge - Yahoo / Google Search - 101.5x52x18.8 mm
ŞEKİLİNİ SEWMEDİM E840 DAHA GÜSEL AMA ÖZELLİK OLARAK BU TABİKİ
Bu G800 de koreliler bayağı bir uğraşmış aslında,fotoğrafı belki bir nokia kadar keskin vermiyor ama fotoğraf ayarları çok çeşitli ve sony K serilerinden çok daha etkili,ayar yaptığınız zaman bunu çektiğiniz fotoğrafta görüyorsunuz,ben nokianın çek bırak net ve keskin görüntü al sistemini çok severim ama bu G800 çok ilginç,tamamen bir fotoğraf makinesi hissi var ve ayar yaparak bu ayarın fotoğrafı gerçekten etkilediğini görmek nokialarda olduğu gibi anlık resim çekmekten ötesine geçiriyor ve telefonu gerçekten bir fotoğraf makinesi gibi hissediyorsunuz ve çok çok eğlenceli oluyor.Birde panorama çekiminde şunu keşfettim ilk kareyi çektikten sonra SE lerdeki gibi resmin en sağdaki kısmını hayalet gibi bırakıp ekleyeceğiniz yeri sizin ayarlamanızı istemiyor,ilk resmi çektikten sonra sağa doğru ok işareti çıkıyor makineyi sağa hareket ettiriyorsunuz,birleştireceği yeri kendisi algılayıp size bir uyarı ile şimdi bas diyor ve kusursuz bir birleştirme yapıyor,çok ilginç geldi bana.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi termit. -- 19 Ocak 2008; 2:08:38 >
Bu G800 de koreliler bayağı bir uğraşmış aslında,fotoğrafı belki bir nokia kadar keskin vermiyor ama fotoğraf ayarları çok çeşitli ve sony K serilerinden çok daha etkili,ayar yaptığınız zaman bunu çektiğiniz fotoğrafta görüyorsunuz,ben nokianın çek bırak net ve keskin görüntü al sistemini çok severim ama bu G800 çok ilginç,tamamen bir fotoğraf makinesi hissi var ve ayar yaparak bu ayarın fotoğrafı gerçekten etkilediğini görmek nokialarda olduğu gibi anlık resim çekmekten ötesine geçiriyor ve telefonu gerçekten bir fotoğraf makinesi gibi hissediyorsunuz ve çok çok eğlenceli oluyor.Birde panorama çekiminde şunu keşfettim ilk kareyi çektikten sonra SE lerdeki gibi resmin en sağdaki kısmını hayalet gibi bırakıp ekleyeceğiniz yeri sizin ayarlamanızı istemiyor,ilk resmi çektikten sonra sağa doğru ok işareti çıkıyor makineyi sağa hareket ettiriyorsunuz,birleştireceği yeri kendisi algılayıp size bir uyarı ile şimdi bas diyor ve kusursuz bir birleştirme yapıyor,çok ilginç geldi bana.