Bence makinadaki megapiksel boyutuna veya optik zooma değil sensör boyutuna bakmak lazım. Samsung fotoğraf özelliğini önplana çıkardığı bir telefonda sensör boyutunu söylemiyor. Eğer makinada 1/2.5'ten daha düşük boyutlarda bir sensör varsa 10 megapiksel ve 10x zoom olsa bile fazla bir anlamı olmaz. Çünkü fotoğraf kalitesini belirleyen öncelikle sensör kalitesi, büyüklüğü ve ardından lens kalitesidir. Mesela 2004'de üretilen Canon PowerShot A95 fotoğraf makinası 5 Mp ve 3 optik zooma sahip... Sensör sebebiyle Samsung'un telefonun çektiği fotoğrafları görmeden rahatlıkla Canon A95'in fotoğraf kalitesinin yanından bile geçemeceğini söyleyebiliriz. Bkz. Canon A95'le çekilen fotoğraflar. Yani: megapikseline, optik zoomuna bakıp da bu makinaya bir ton para verilmez. Verenlere ise saygı duyarız.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Taşralı -- 23 Ekim 2007; 15:29:53 >
Arkadaşlar ben kolay kolay telefon beğenmem, marka fanatikliğini hiç sevmem ama bu cihaz güzel bir cihaza benziyor. Gelsede alsam dediğim cihazlar Sonyericsson S700 ve Samsung D500 idi. Galiba bu cihaz da onlardan biri olacak.
Ebatları: 101X51,1X18,8 Aşağı yukarı nokia N95 ve K850 ebatlarına yakın bir ebat. N95 (99X53X21) K850 (102X48X17)
Ağırlık : 134 gr. Diğer rakipleri N95 ve K850'nin ağırlıkları sırasıyla 120 gr. ve 118 gr.
Ekran 256k renkli. Bazı arkadaşlar neden 16milyon ekran kullanmamış diyecektir ama samsung ekranları kaliteli ve parlaktır. 16 milyon ekran kullanmaması telefonun batarya süresi için de olumlu olmuş bence. Bakınız; N95. (telefonu şarja takıp durmaktan bıktım)
Telefon MicroSD bir hafıza kartı ile gelecek ve 160 mb bir dahili hafızası var. N95 128 mb, K850 40 mb dahili hafızaya sahipti.
Kamera performansı kullanınca bilinir ama künyesinde yazılı bilgilere bakılırsa 3x optik zoom yapabiliyor bu özellik K850 ve N95'te yok. Kameranın bir diğer güzelliği ise; xenon flash kullanılmış. K850 var ama N95'te xenon flash kullanılmamış. Tabi autofocus olmazsa olmaz. Fm radyoda koymaları iyi olmuş, klasik hale gelen Tv out özelliği de cabası. Ayrıca; bu cihaz Word, excel, poverpoint ve Pdf görüntüleyebiliyor.
Sonuç olarak; cihazda wifi yok,gps yok, pil hakkında bilgi yok şimdilik. Akşama kadar bilgisayarın başında duran insanlar için (benim gibi) wifi hiç de önemli değil. Gps olayına gelince; gps olsa olur ama olmaması da çok büyük bir eksiklik değil (sora sora bağdat bulunurmuş ) Eğer uzun ömürlü bir batarya koyarlarsa ve kamerası da en az N95 kadar iyi olursa alınası bir cihaz. Cihaz hakkında daha fazla bilgi, fotoğraf ve kullanıcı yorumları için link: http://www.gsmarena.com/samsung_g800-2145.php
quote:
Orjinalden alıntı: PHI
Hani K850i alıyorduk sana abi
Şaka bir yana G800 görünene göre gerçekten başarılı bir cihaz. Kağıt üzerinde üstün bir makine. Çektiği resim örnekleri de var bir kaç yerde. Şu anda fena değil gibi. http://forum.donanimhaber.com/m_16151760/tm.htm Epeyce resim+video mevcut
K850i'den vazgeçtiğine emin misin
quote:
Orjinalden alıntı: altinok
K850 konusunda emin değilim. Eğer samsung erken çıkarsa samsung almayı düşünüyorum. Çıkması ertelenir veya geç çıkacak olursa tercihim tabiki K850 olacak. Beraber bir review yaparız artıkın
Bu arada senin G800 ile açtığın başlığı görmedim aynı konuda 2 tane topice gerek yok. Sen bu başlığın içeriğini senin topice aktarıver fatihcim. Ben anlamıyorum o işlerden.
K850 kasımda piyasada. G800 ise daha tam olarak tanıtılmadı bile. Yani k850i'yi her ihtimalde alıyorsun
Professional Imaging - 5M Pixel(CMOS) with AF - Zoom - 3X Optical Inner Zoom - 4X Digital Zoom - Xenon Flash - WDR (Wide Dynamic Range) - Face Detection - Digital Image Stabilizer - High ISO (High Sensitivity up to 800) - Lens Cover - Camera look design with metal finish - Red Eye Reduction - Various shots - Panorama shot - Mutli shot - Macro shot - Landscape Camera UI - Powerful Video Editor
Phone with full multimedia - HSDPA up to 7.2 Mbps - 262K QVGA TFT LCD (2.4") - MP3/AAC/AAC+/AAC++/WMA player - OMA 2.0/WMDRM with MTP support - FM radio (with Radio Data System) - ICEpower amplifier by Bang&Olufsen ICEpower - Music Library - Mobile Blog (Shozu Client) - Full Internet Browser - External Memory (microSD) - Multi-format Audio & Video - Offline Mode - Bluetooth v2.0 / USB 2.0 - PictBridge - Yahoo / Google Search - 101.5x52x18.8 mm