Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
asus p5b bıos guncelleme

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Anakart >> asus p5b bıos guncelleme Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
Tayfun483

25 Temmuz 2007; 21:12:25 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

arkadaşlar asus p5b anakartım var iligili bolumede yazdım dunden beri cvp yok bide buraya yazım dedim bıos nsl guncellme yapiliyor asus un sitesinden 1604 bıos die bişi indirdim eger bu ise bunla bıos unsl guncellıcm tşk

SolidRock

25 Temmuz 2007; 21:48:34 

Bios güncellmesini yapmak için önce buradan en son bios sürümünü çek.

İNDİR

Ardından anakart CD'sindeki AsusUpdate isimli programı kur ve çalıştır. Şimdi indirdiğin bu bios sürümünü sıkıştırılmış halden açarak masaüstüne kopyala ve programdan onun yerini göster. Update et. Hepsi bu.

Ancak yapmadan yapmadan önce bilgisayarını güç kaynağına bağlamış olduğundan emin ol, elektrik kesildiğinde bios'un uçar ona göre...

1604 çıkmış ben de bir update yapayım bari.

Tayfun483

26 Temmuz 2007; 10:58:35 

tşkler ama denedim fakat olmadı guncellenmedi 1202 de duruyo yine bıos nsl çözebiliriz bunu

AAAragorn

Sisteme Gözat

26 Temmuz 2007; 15:44:22 

asus un sitesinde yeni bios update programı var onu kurup yap asus p5b forumunda önerilen program o ..

Kötülerin Kazanması icin İyilerin Seyirci Olması Yeterlidir-Edmund Burke
erhanlale

Sisteme Gözat

26 Temmuz 2007; 16:40:05 

Tayfun, ilgili bölümde sordugun sorunun hemen altinda cevabi yazmistim, sanirim farketmedin.
aynen kopyaliyorum

en son bios u buradan indirip bir usb stick e kaydet. Ardindan usb stick takili iken bios a gir, tools un altindan ez-flash i sec, acilan pencerede usb stick in icerigini göreceksin, bios dosyasinin üzerine gel, enter a bas, ne derse onayla, bukadar basit.
Anakarti dün aldim ve bu sabah update ettim, disket sürücüye gerek yok. Windows altindan yapilan updateler gibi risk almiyorsun, rahat ve kullanisli.

ilaveten, asusupdate her güncellemeyi yapamiyor, en son güncellemeyi ya ezflash ile, yahutta afudos ile yapmak gerekiyor.

[img]http://www.danasoft.com/vipersig.jpg[/img]
voodoocult

27 Temmuz 2007; 12:08:41 

arkadaşar bende wistaya geçtim.4gb ram'imi görmüyordu.bios güncelle dediler.onun öncesinde asusun yeni update programını indirdim.ardından biosu güncelledim.ama açılışta overlock is faild yazısı gelmişti.f2'ye basıp default yaptım.yine ramlari 4gb olarak görmüyo.tek tek söktüm arızalıdır diye ama hiç birinde de arıza yok.nasıl çözebilirim?

Momento Mori
voodoocult

27 Temmuz 2007; 12:24:42 

@erhanlale

biosa girdim ama yine ramlari 3007 olarak görüyor.:( yardım edebilecek olan var mı acaba?

Momento Mori
erhanlale

Sisteme Gözat

27 Temmuz 2007; 13:02:47 

anakart kitapciginda bu konudan bahsediyor. Ayrica sitede de bilgi mevcut:

http://support.asus.com/faq/faq_right_second_detail.aspx?kb_guid=D06D6034-D5C9-49C4-5E1B-CF724DB5C000&SLanguage=en-us

Varolan PCI kartlari cikartarak deneyebilirsin.
Bu arada 32 bitlik isletim sistemlerinin (xp ve vista 32bit) 3gb dan daha fazla bellegi adreseleyemedikleri icin 3.gb dan fazla ram olsa bile kullanilamayacaklardir.

NOT: Linki ingilizce vermemisim, düzelttim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erhanlale -- 27 Temmuz 2007; 15:31:21 >

voodoocult

30 Temmuz 2007; 22:35:02 

@erhanlale arkadaşım sağolasın.bende vista ultimate var.32 bitlik.demekki bundan dolayı görmüyor.tühh boşuna masraf yaptım o zaman.ama biosta da görmüyor.

Momento Mori
erhanlale

Sisteme Gözat

31 Temmuz 2007; 1:46:05 

@Tayfun483
Güncellemeyi yaptinmi? Merak ettim....

@voodoocult
Bir yanlis anlama olmasin:
asus p5b de bazen takili olan 4 gb bellegi, daha az olarak görebiliyor, bunun sebepleri ve cözüm önerileri BURADA anlatilmis. Biosta görememenin nedeni bu. Bu durumda 64bitlik kullansan bile bellegin kalan kismini kullanamazsin. Yani senin problemin donanimsal.

Fakat bilgisayara 8gb ram takili ve biostan görülüyor olsaydi bile, 32 bitlik isletim sistemleri (2000 ile xp ve vista nin 32 bitlik versiyonlarinda)takili olan bellek GÖRÜLÜR ama 3 GB tan sonrasi KULLANILMAZDI.

Sahsi kanaatim, oyun bilgisayarlari icin bile su anda 2gb üstü bellegin gereksiz oldugudur. 2GB üstü sadece video editing, 3d modelleme veya server sistemleri icin gereklidir.

Sevgiler, Saygilar...

cs-memati

31 Temmuz 2007; 12:55:17 

benimde bir sorum olsa p5b için

son bios update'ini yaptım.bu biostan sonra yeni nesil işlemcileri kullanabiliyormuyuz??

yani e6850 gibi falan olanlar...veya Q serilerini.???

bir de ram hızı olarak güncelleme sonrası max.ne kullanılabiliyor??

bilgi için teşekkürler

core 2 duo 6400(3.4Ghz)-asus p5b-geil pc6400 ddr2 800 2*1 gb-nec dvd 7170-seagate 320gb sata2 16mb cache-coolermaster cm stacker 810-sapphire x1950 pro ultimate-thermaltake toughpower
750,plantronics DSP 500,arctic cooling freezer pro 7,philips 190x7fb
SAMSUNG PS42Q91HX PLAZMA TV
BaRo55

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

31 Temmuz 2007; 13:22:00 

1604=1333MHZ olan tüm işlemcileri destekleyecektir..Bu arada işlemcin gayet iyi değiştirmene hiç gerek yoq..

erhanlale

Sisteme Gözat

1 Ağustos 2007; 21:19:49 

http://support.asus.com/cpusupport/cpusupport.aspx?SLanguage=en-us&model=P5B
bu adreste desteklenen tüm islemcilerin listesini bulabilirsiniz.
En solda CPU türü, saginda desteklenen PCB versiyonu, en sagda ise destekleyen ilk Bios versiyonu görünüyor

gencertx

3 Eylül 2007; 18:08:44 

EzFlkash kullanın daima. Asus update zararlı olabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gencertx -- 3 Eylül 2007; 18:33:25 >

tahirt

5 Ocak 2008; 1:42:01