30 iş günü sayımında sadece pazar günleri ve resmi tatiller sayılmıyormuş. Yani cumartesi günleri 30 iş günü içinde yer alıyor. Bu konuyu niye açtığımı belirteyim.http://forum.donanimhaber.com/m_16119447/tm.htm bu konuda belirttiğim durumla karşılaştım. Ön kapak değişimi için 21 haziranda servise bıraktığım N73 markaNokia cep telefonumu 25 temmuzda almaya gittiğimde yazılımını çökerten servisin yapamadığı N73 için ana kart değişiminde teleservis ön kapağı hasara uğratmış. Adana Kvk servisine dedimki şu kapağı değiştirin. Bugün meğer 30 iş gününün son günüymüş. Yani bu forumdaki bir kaç arkadaş cumartesi pazarı saymadan 30 gün say demişlerdi. Bana göre cumartesi pazarı katmayınca 1 ağustos 30 iş gününün son günüydü. Fakat Nokia servisi ve Nokia destek inatla ön kapağı değiştirmeyince Adana Valilikteki tüketici hakem heyeti sorunları başkanlığına gidip bilgi aldım. Oradaki görevli saydı ve bugün meğer 30 iş günü dolmuş. Pazartesi salı çarşamba perşembe cuma ve cumartesi sayılıyor sadece pazar ve resmi tatiller sayılmıyor. Hemen Nokia desteği tekrar aradım. Dedim ben telefonu ön kapak sorunu için 21 haziranda verdim ama bugün 30 iş gününün son günü olduğu halde ön kapaktaki sorundan ötürü telefonumu servisten alamadım. İşte bu sebepten 30 iş günü dolmuştur paramı istiyorum dedim. Görevli bir kaç dk hatta bekleyin dedi. 2-3 dk sonra evet 30 iş günü dolmuş yarın arayarak ücret iadesi isteyebilirsiniz dedi. Yarın arayacağım ve 2-3 gün içinde de paramı geri alacağım.
Bu konuyu şu sebepten açıyorum. Bazı arkadaşlar 30 iş günü sayımını yanlış biliyor cumartesi ve pazarı çıkart diyor ama cumartesi dahilmiş. İnanmayanlar 175 i arayarak bilgi alabilirler.
Saygılar ....
gündem dışı kalmaması için yukarı
servisler cumartesi açık, bence de sayılması lazım.
sayılıyor zaten
Faydalı bir bilgi olmuş, teşekkürler.
garanti olayı yalan benim telin 4. gidişi sözde 3 de değişim gelçekti şimdide garanti dışı deyip yapmamışlar bide utanmadan tamir ücreti istiyolar bundan sonra kacak tel alıcamkı bunlar kazanmasın
quote:
Orjinalden alıntı: anchovy_6600
garanti olayı yalan benim telin 4. gidişi sözde 3 de değişim gelçekti şimdide garanti dışı deyip yapmamışlar bide utanmadan tamir ücreti istiyolar bundan sonra kacak tel alıcamkı bunlar kazanmasın
offfffffffff offfffffffffff ben saymıyodum o zaman bnm tel şu anda 35 gun oldu yarın tezelden gidim yaaa tuketici haklarına para iadesi istiyim tele
Faydalı bir bilgi teşekkürler.
önemli bir konu. benimde başıma geldi .
bayram ve pazar günlerini saymadılar . 8 gün daha bekleyin dediler.
bak bende cumartesi sayılmıyor biliyordum iyi oldu bunu yazdığın şu anda bu forumda en çok benim işime yaradı bu bilgi çünkü büyük bi yasal mücadele veriyorum 1.5 aydır saolasın
kvk için böyle bir kavram yoktur,telefonunuzu alabilirseniz dua edin =) benm telefonuma değişim kararı vermişlerdi yenisi 50 günde falan geldi adamları aradığımda zaten değişim hakkınız var onuda yapıoruz işte bekleyin dediler.Para isteme hakkım oldugunu söyledim tel değeri 800ytl yi gectiği için valilik değil direk mahkeme bakıyor gidin dava açın dediler.kısacası allah kvk dan uzak tutsun
quote:
Orjinalden alıntı: fenerist07
kvk için böyle bir kavram yoktur,telefonunuzu alabilirseniz dua edin =) benm telefonuma değişim kararı vermişlerdi yenisi 50 günde falan geldi adamları aradığımda zaten değişim hakkınız var onuda yapıoruz işte bekleyin dediler.Para isteme hakkım oldugunu söyledim tel değeri 800ytl yi gectiği için valilik değil direk mahkeme bakıyor gidin dava açın dediler.kısacası allah kvk dan uzak tutsun
öyle deil...limit miktarı hatırlayamadım şimdi ama sizin talep ettiğiniz miktar a sanayi ve ticaret bakanlığı bakıyor direk mahkeme olayı falan yok.gidip bakanlığa dilekçe verecektiniz onlar başlatacaklardı işlemler en sonunda çözüm olmazsa mahkemeye gidecektiniz zaten bakanlık yönlendiriyor mahkemeyede
bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan arkadalar yüzünden başımıza ne işler geliyo. ben bu forumda az yazmadım cumartesi günlerinin iş gününden sayıldığını...
geçmiş olsun arkadaşım. benim telefonumda serviste 30 iş günü dolduğu için şikayette bulundum. kararı beklemekteyim
quote:
Orjinalden alıntı: marikanwap
bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan arkadalar
güzel söz
Bilgilendirme için teşekkürler.
benimde 30 iş günü dolduğu için tüketici hakları hakem heyetine ettiğim şikayet haklı bulunmuş ve para iadesi kararı alınmış.ama kvknın parayı vermesini bekliyorum şuan..geçen cuma kvk telefonun tüm aksesuarlarını aldı benden, arayacaklarını söylediler, şu an aramalarını bekliyorum
Bence kötü bir sistem en yakın zamnada düzeltilmeli.
başarıya vereli 32 iş günü oldu. başarı; philipsten değişim için onay beklediklerini söylüyorlar.
birde onay içinmi bekliyeceğiz.
bu nasıl iş böyle yaaa.
Arkadaşlar burada bir yanılgı var galiba, KVK C.tesileri çalışmadığı için iş gününden sayılmıyor. Bir avukat söylemiş... Kurum C:tesi çalışıyorsa iş gününden sayılıyormuş galiba... Daha detaylı bilgisi olan var mıdır acaba?